1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Se šibaly na krku

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Daniel 2.5.2007 14:52

Re: Nesneslo to odklad...

Troubo Vízkovic, jak dlouho ještě budeš omílat blábol, že zpráva zveřejněná na internetu byla Langerova kopie? Co tím chceš získat? To dnes žerou už jen dementní ignoranti, kteří jsou tak zpitomělí, že by něco jiného než KSČSSD stejně nikdy nevolili. 

F.VÍZEK 2.5.2007 18:16

Re: Re: Nesneslo to odklad...

A kde jste si přečetl, že něco takového tvrdím?  Popisuji pouze to, co jsem viděl na vlastní oči...  A hloupé KSČSSD omílejte a omílejte, až doopravdy nakonec nastane...  Možná dokonce po předčasných volbách, protože  ODS a Kalousek hraje svými kroky KSČM pěkně do ruky. Pro ČSSD je KSČM volebním konkurentem - ale k pochopení třeba trochu inteligence, že? 

loula 2.5.2007 6:55

počkejme dva měsíce

Topolánek udělal z Kubiceho zprávy osu své smlouvy s voliči, kde vyjmenovat asi tucet zcela konkrétních kauz a slíbil, že se zasadí o to, aby byly řádně dotaženy do konce, že nepřipustí jejich zametení pod koberec, a že bude pravidelně informovat veřejnost. Zatím žádná informace nebyla, za dva měsíce to bude rok, takže očekávám nějaké zásadní vystoupení Topolánka v této věci. Uvidíme.

Pišta 2.5.2007 7:25

Yekta Uzunoglu

Zajímavé je, že u pana Uzunoglua paní Šustrová postrádala jasné důkazy o jeho vině a držela proto i protestní hladovku. U pana Kubiceho jí nedostatek důkazů zřejmě netrápí. Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Je to tak prosté.

Ivan Nový 2.5.2007 7:30

Pišto,

dokázat, že něco nebylo nelze. Ovšem schůzky pana Vyvadila s největší pravděpodobností byly. A to mi stačí. Já ČSSD na základě těchto schůzek pro sebe odsoudil.

loula 2.5.2007 7:34

Re: Pišto,

Ano, schůzky pana Vyvadila asi skutečně byly. Stejně jako nade vší pochybnost kontaktoval Dalík poslance Kořistku. Ani v jednom případě nevíme, o čem jednali. Ale je velice pravděpodobné, že Vyvadil se snažil ovlivnit soudce, a že Dalík se snažil zkorumpovat Kořistku. Ale znova opakuji, je to velice pravděpodobné, což není důkaz.

Ivan Nový 2.5.2007 7:40

loulo,

rozsuďte si to podle sebe. Podstatné je, že jsme se na chvíli zbavili těch nařvaných buranů. Hned vše vypadá lépe. Je to jako jaro po dlouhé zimě. A znáte-li charaktery lidí, správně zařadíte oba pány.

ŽA 2.5.2007 8:15

Re: loulo,

Ivánku, takového burana, jako je Topolánek, jsme jako premiéra ještě neměli.....a náš lid tyto burany nepodporuje..viz výsledky voleb v Chomutově, Přerově....podpora americké základě asi 25%...Prostě v soutěži, jak co nejrychleji nas...t co nejvíc lidí, jasně vítězí ODS...

conqueror 2.5.2007 8:53

Re: Re: loulo,

Jasně, když přijde k volbám pět starých zasloužilých členů strany tak strana vyhraje. Tak to bylo v tom vašem Přerově a Chomutově. Jinak tam na volby 90% voličů kašlalo. To se to pak vyhrává. Největší burani byli komunističtí premiérové-panáci. Topolánek je možná buran, ovšem Paroublb není o nic lepší, spíš horší. Jen vzpomeňte na jeho povolební projevy a trapné vzteky nad prošvihnutými volbami , ačkoli se na Moravě velmi a velmi snažili. Právě hlasy pro Paroubka byly hlasy buranů pro burana, víme? A to nemluvím o jeho vlastní neomalené prolhanosti, drzé mocichtivé rétorice a bolševickém srdci. A burani se srocují, jak se nám hezky sešli? Rath, Jandák, Škromach...mám pokračovat? ČSSD je koncentrát buranství a kdo tvrdí opak, tak o té mafiánské, mocichtivé straně neví nic. 

Pišta 2.5.2007 9:13

Re: Re: Re: loulo,

Pokud budu posuzovat lidi podle toho jsou li mi sympatičtí ,čí nikoliv  těžko mohu dojít k použitelným závěrům. Definice buranství je dost obtížná. Takový Joseph Goebbels byl vynikající a velice přesvědčivý řečník. A přesto byl zločinec. To, že někdo působí sympaticky nic nevypovídá o jeho charakteru. A platí to pochopitelně i naopak. Podle skutků poznáte je, řekl klasik. Když Gottwald sliboval živnostníkům prosperitu určitě mu to věřili, protože mu chtěli věřit. A když řekl zemědělcům:"Kdyby vám někdo vyprávěl, že tady chceme zavádět kolchozy žeňte ho svinským krokem"!  On nelhal, kolchozy tady nezavedli, oni tomu říkali JZD, To platí i pro Paroubka i pro  Topolánka. Podle skutků poznáte je!!

loula 2.5.2007 9:16

Re: Re: Re: loulo,

Z celého vašeho příspěvku lze udělat jediný závěr. 90% voličů nestálo za to jít k volbám, jinými slovy jim bylo lhostejné, zda vyhraje ODS nebo CSSD nebo KSCM. To není o tom, že pět zasloužilých straníků přijde k volbám, to je o tom, že drtivé většině obyvatelstva jsou volby do senátu ukradené a lhostejné. To není vina ani zásluha těch pěti zasloužilých straníků, to je jednoznačná vina politických elit.

ŽA 2.5.2007 11:37

Re: Re: Re: loulo,

Pište dál, je s vámi sranda - argumentík na to, že kandidátka ODS byla v v Přerově na 6. místě a  porazila akorát gorilu gambu, by nebyl...?

Pišta 2.5.2007 7:55

Re: Pišto,

Co nemohu dokázat to neexistuje. To je základní kámen spravedlnosti. Za bolševika odsuzovali lidi dopadené při útěku přes hranice s odůvodněním, že se chtěli dát naverbovat k agentům imperiálistů a po návratu vraždit, ženy a děti. Já bych  rád věřil, že ta doba je už  za námi.

Ivan Nový 2.5.2007 7:32

loulo,

myslíte, že veřejnost baží po tom, aby horních 10 lidí z ČSSD šlo do báně? Ale kdež, ti se radují už z toho, že se jich na chvíli zbavili a že nemohou tolik škodit.

loula 2.5.2007 7:51

Re: loulo,

Zbavit se někoho na chvíli je možná chvilkové uspokojení, nikoliv řešení. Naopak, pokud těm lidem hrozilo, že půjdou do báně, a oni - z jakýchkoliv důvodů - do té báně nepůjdou, tak můžete vzít jed na to, ža za čas budou tuto skutečnost vydávat za důkaz své neviny a znovu se ucházet o místo na slunci, a mají šanci. Proto, pokud bylo skutečně podložené obvinění, že těch 10 lidí má jít do báně, tak je v zájmu všech, i těch, kteří cítí chvilkové uspokojení, aby se tyto kauzy došetřily rychle a důsledně. A aby do báně šli, nebo se veřejně řeklo, že nic neprovedli.

Ivan Nový 2.5.2007 8:00

loulo,

s tím nic nenaděláme, nebudou-li to oni, budou jiní. Voliče by měly přesvědčit výsledky, že tudy cesta nevede. To je vždy spolehlivější.

Frank 2.5.2007 7:51

Re: počkejme dva měsíce

O tom dost silně pochybuji. Je evidentní, že to bylo předem připravené. Hlavní slovo tenkrát měl černokněžník Vidím, ne Kubice. A Langr nechal lejstra na stole, aby je mohli novináři ofotit. Samozřejmě náhodou. A co by k tomu hulvát Valach mohl dodat. Snad nějaký vulgární posunek. On totiž stejně nic jiného neumí. A to jsem si myslel, že nic horšího po Špidlovi, Grosovi a Paroubkovi nemůže přijít. A co se týká Petrušky, tak ta by ke svým výtvorům mohla přidat svoji fotku, abych neměl po ránu chuť na jídlo a udělal něco pro svoji postavu.

Netřeba 2.5.2007 6:43

Ne že bych fandil Paroubboys.

Ale Když už nám Petruška Šustruje i na Psu, kde bere jistotu, že totéž neplatí (nejen) i pro Topolboys?

Douša Josef 2.5.2007 7:21

Re: Ne že bych fandil Paroubboys.

No zatím byli uz moci socdem. Možná po čase vlády "Topolboys"to bude stejné. Zatím se o tom ještě nedá mluvit. Navíc Šustrová nikde nemluví o tom, že totéž nebude možné i u nich. Podsouváte jí něco, co neřekla!

Netřeba 2.5.2007 8:35

Re: . . . něco, co neřekla!

Právě že měla říct. On je totiž jeden za osmnáct a zbytek pořekadla jistě znáte.

Douša Josef 2.5.2007 8:51

Re: Re: . . . něco, co neřekla!

Měla říct něco, co ještě není, že?

Netřeba 2.5.2007 10:09

Re: Re: Re: . . . něco, co neřekla!

Svatá prostoto! Nebo zatemnění mysli?

Ivan Nový 2.5.2007 7:34

netřeba,

socani jsou horší než zloději, nejen že okrádají stát, ale hlavně dělají takové zákony, které okrádají každého, už jen tím, že mu berou čas, který musí vynaložit na splnění jejich nesmyslných požadavků.

Von 2.5.2007 9:28

Re: Ne že bych fandil Paroubboys.

Ano, a pro mne je zajímavé to "nejen" v závorce. Už dlouho si myslím - asi tak 15 let !!, že prostě u nás NEMÁME seriózní politiky!A není se co divit - po tak dlouhé devastaci našeho morálního prostředí! Před těmi patnácti lety jsem  /bohužel a možná i bohudík/ jen v duchu přemýšel o tom, že bychom se po nějakých měli poohlédnout někde mimo naši republiku /tehdy ještě větší!/. NO - asi by to neprošlo a tak zase máme CO JSME CHTĚLI!!  

Netřeba 2.5.2007 10:12

Re: . . . devastaci našeho morálního prostředí!

To jako že se každý grázl vymluví na to, že byl morálně devastován? Ale to tedy asi byl i Kájínek, Roubal nebo Krejčíř. A kde proboha zdevastovali Koženého ? ? ?

Von 2.5.2007 10:34

Re: Re: . . . devastaci našeho morálního prostředí!

Nevím, kde jste získal z mého příspěvku dojem, že by se grázlové měli vymlouvat na morální devastaci? Ty Vámi jmenované snad považujete za POLITIKY? No a nakonec - domnívám se, že i "pan" Kožený /všimněte si prosím uvozovek/ prostě těžil z NAŠÍ morální devastace - toť vše!

Netřeba 2.5.2007 12:15

Re: Re: Re: . . . devastaci našeho morálního prostředí!

Vy to máte jednoduché. Čtyřicet let platilo "Za všechno můžou kapitalisti" a dnes jen změníte slovíčko na  ". . .komunisti."  A máte v hlavě jasno. Vlastně zdevastováno.  :-D

Von 2.5.2007 14:18

Re: Re: Re: Re: . . . devastaci našeho morálního prostředí!

Ach jo, je důležité, že v hlavě máte JASNO Vy! Teď je ještě TŘEBA se rozhodnout, zda to jasno znamená zdevastováno, anebo něco jiného. Jinak je jasné, že morálka v druhé polovině minulého století u nás samozřejmě neustále rostla nad všechny meze!!/Narodil jsem se za první republiky a něco pamatuji/.

zajíček8 2.5.2007 22:25

Re: Re: Ne že bych fandil Paroubboys.

Ne, tady působí takzvaná negativní rovnováha. Na sametovku a lidi v ní v 60titisícovém městě (docela reprezentativní vzorek) jsem viděla zblízka. První až třetí generace "revolucionářů" se okamžitě vrhla na podnikání, až ta další generace, která se připojila koncem dubna 1990, se začala cpát do politiky. Další generace profesionálních vyžírků se na ně nabalila a brzy je vytlačila od korýtek.

Tím se začala nastolovat negativní rovnováha. Politika je špinavá, a tak se do ní morálně čistým moc nechce - ušpinili by se. A tak do politiky jdou jen ti, co v ní hledají svůj vlastní prospěch.

Gruntorád 2.5.2007 6:27

paruub je stejně komsocKočka a v cěsku platí není kouře bez ohně.