4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Se šibaly na krku

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gruntorád 2.5.2007 6:28

Re: paruub je stejně komsocKočka a v cěsku platí není kouře bez ohně.

jo a prostor je snad zakřiven a čas deformován.

géza 2.5.2007 6:09

Dvě roviny Kubiceho zprávy.

 Kubiceho zpráva má dvě roviny. Jedna je její obsah a druhá její proniknut na veřejnost. Existují dvě spekulace Kubiceho zprávy.

 Jedna spekulace je, že byla vytvořena Kubiceho týmem na objednávku a pro svou nepodloženost jí umožnil "někdo" uniknutí jejího obsahu na veřejnost. Tím pak způsobil ovlivnění voleb. Druhá je, že Kubicův tým vypracoval pro parlament zprávu o skandálním pronikání organizovaného zločinu do státní a politické sféry a pro neodkladnou nutnost ji Kubice přinesl do parlamentu, kde z něčí nedbalosti unikl její obsah, což mělo i vliv na voliče.

 Uplynula dost dlouhá doba a veřejnosti není jasné o co vlastně šlo. V první řadě by mně zajímalo, zda obsah zprávy je skutečně tak závažný aby ho Kubice musel zrovna v předvolebním čase přinést. Kdo je vlastně v této kauze lumpem?! Kdy se konečně dovíme základní fakt? Copak není v tomto státě moci, která by se zodpovědně postarala o pravdu pro veřejnost? Nebo si myslí zodpovědní činitelé, že veřejnost by pravdu neunesla a došlo by k nepokojům, které by měly dalekosáhlé důsledky?

 Utajování pravdy měli ve zvyku komunisti a ty snad máme dost dlouho za sebou. Sdělení pravdy je v tomto případě víc než nutné, aby se mohla republika cítit jako právní stát! Není jenom parlament a vláda. Máme taky senát a prezidenta, nezávislou justici. Cožpak je nám to k ničemu!!!

Von 2.5.2007 9:36

Re: Dvě roviny Kubiceho zprávy.

Dá se s Vámi souhlasit, ale dodal bych ještě toto: Není veřejnost jako veřejnost a nejsmutnější je, že NAŠE veřejnost bohužel už zřejmě snese VŠECHNO a navíc, naši věřejní činitelé to VĚDÍ!!!!A zase - KDO ZA TO MŮŽE?

loula 2.5.2007 6:05

Názor

Cituji: "schůzku Jiřího Vyvadila s Tomášem Pitrem a jeho následnou návštěvu u soudce, který měl Pitrův případ na starosti. Lze předpokládat, že jim pan Vyvadil nepřišel ukázat svou sbírku motýlů."

Jistěže máte pravdu, bohužel důkaz tady chybí. Naprosto stejně lze říci, že na schůzce Kořistky s emisary ODS Večeřou a Dalíkem lze předpokládat, že Dalík nepřišel ukazovat  Kořistkovi sbírku motýlů.  Také chybí důkaz.

 

Netřeba 2.5.2007 6:38

Re: Názor

Důkaz čeho? Že mají (nebo nemají) sbírku motýlů? Důkaz toho, že jsou to grázli snad nepotřebujete.

loula 2.5.2007 6:52

Re: Re: Názor

Dukaz toho, co nebylo řečeno explicitně: Totiž že Vyvadil navštívil soudce kvůli jeho ovlivnování, že EDalík navštívil Kořistku kvůli jeho zkorumpování. Je to velice pravděpodobné, ale to není důkaz. Že jsou to grázlové, s tím bych souhlasil.

JUDr. Petr Novák 2.5.2007 9:13

Re: Re: Re: Názor

Jiří Vyvadil mě nikdy nenavštívil. Opak může tvrdit neinformovaný hlupák, nebo lump s nečistými myšlenkami. Popřípadě člověk lehce podléhající desinformacím novinářů. Jiří Vyvadil naopak navštívil Pitra, což i veřejně sám uváděl.

loula 2.5.2007 9:20

Re: Re: Re: Re: Názor

Pěkně prosím, já nevím, koho Vyvadil navštívil a koho ne. Já pouze ocitovatl a reagoval jsem na to, co je uváděné v článku. Reklamaci ohledně návštěvy Vyvadila směrujte prosím na autora článku.

Douša Josef 2.5.2007 7:26

Re: Názor

Paroubek označil Pitra za mafiána a "nepřítele státu". O tom snad víte. A pak za ním na tajnou schůzku pošle náměstka ministra spravedlnosti. O co myslíte, žešlo. Samotná návštěva vysokého státního úředníka u "nepřítele státu" je více než pozoruhodná. Proč Paroubek tedy nevysvětlil účel návštěvy?

loula 2.5.2007 7:58

Re: Re: Názor

Samozřejmě, že si myslím, že šlo o nějaké špinavosti ve smyslu sesouhlašení postupů. V tom smyslu si nedělám žádné iluze. Stejně, jako si nedělám iluze o smyslu návštěvy Dalíka u Kořistky. Vysvětlovat důvod návštěvy Paroubek nemusí - alespoň ne mě, protože bych mu věřil asi stejně, jako jsem věřil Topolánkovi, že jeho vztyčený prst byl signál Kalouskovi, že je jednička.

Von 2.5.2007 9:04

Re: Re: Re: Názor

Ano, konečně je to tu zase - LOSNA nebo MAŽŇÁK? Což takle vypsat REFERENDUM s jednoduchou otákou - KDO je lepší? Anebo s ještě lepší otázkou - POTŘEBUJEME SOUČASNÉ POLITIKY?

loula 2.5.2007 9:24

Re: Re: Re: Re: Názor

Odpovídám - jak nás učili ve škole - celou větou. Současné politiky nepotřebujeme. Ale současně se naskýtá otázka: Kde vzít jiné politiky?

Von 2.5.2007 9:41

Re: Re: Re: Re: Re: Názor

Jeden takový naivní nápad jsem měl a sdělil jsem ho v této dikuzi v reakci na jiný příspěvěk.

Petr Uhl s Petruskou v akci 2.5.2007 1:17

http://svedectvi.host.sk/svedek/patockaml.html

http://svedectvi.host.sk/svedek/patockaml.html

Zajimave pocteni o Hnuti revolucni mladeze, a taky o Petrusce. Dost obrat o 180 stupnu.

radsi k veci 2.5.2007 1:06

slovo zkusene zeny

A Petrusko, mam Ti rozumet tak, ze Paroub je pedofil horsi Kulina, ktery na yachte znasilnuje devcata spolu s jejich otcem?

To nam radsi priste napis, jak jste s Uhlem v kavarne Flora na Vinohradech v roce 1971 v Praze zakladali trockisticke akcni bunky (dneska se tomu rika ultra-levicovy terorismus).

Ladislav 77 2.5.2007 7:00

Re: slovo zkusene zeny

Znovu se jen potvrdilo, že jednou z největších katastrof v minulém století pro naší republiku bylo narození Jiřího Paroubka!!>-

Douša Josef 2.5.2007 7:35

Re: slovo zkusene zeny

....A Petrusko, mam Ti rozumet tak, ze Paroub je pedofil horsi Kulina, ktery na yachte znasilnuje devcata spolu s jejich otcem?...

Ona to někde nepsala? Proč neustále omíláte tento nesmysl. Ve zprávě se mluví otom, že v zápiscích Mrázka byla nalezena i tato poznámka. Nikdo netvrdil, že je to pravda. Samotná věc, že tzv. vůdce podsvětí v ČeskuMrázek má od policajtůnakoupeny i takové zprávy na premiéra, je víc než alarmující, ať už topravda je,nebo není.

Navíc, jak můžete s jistotou tvrdit, že to pravda není, když to nikdo nešetřil? V tom směru žádné šetření nebylo prováděno a Vy stavíte jen na tom, že to nemůže být pravda! Nebo máte nějaký důkaz? Jedno je jisté,že Paroubek na jachtu měl jet. Poté, co to vešlo ve veřejnosti ve známost, svou dovolenou na jachtě odvolal!Proč asi? Tím nic netvrdím. Žádné důkazy pro, ani proti jeho pedofilii nejsou.

Sla 2.5.2007 0:42

Petruška zase šlápla vedle

Mnoho slov, která mají oslabit, či zakrýt fakt, že Kubiceho zpráva skutečně byla jalová a "zveřejněna" naprosto účelově v pravý okamžik. Paní Šustrová tu hájí pozice dávno ztracené, a co je horší, hájí strašlivý propad už tak mizerné politické kultury. Předpokládal bych, že právě ona bude alespoň usilovat o objektivitu, ale jak vidět, také sahá po klacku stejným způsobem, jako sahali po klacku jiní proti ní v minulém režimu. Čistému vše čisté, ale tohle je, paní Šustrová, špína. 

conqueror 2.5.2007 0:48

Re: Petruška zase šlápla vedle

Máte právo na svůj názor. Ale tak jednoduché to není. Jen něco pouze tvrdíte, stejně jako Paroubek.

Sla 2.5.2007 0:53

Re: Re: Petruška zase šlápla vedle

To netvrdím já, račte sledovat fakta. Od vás jsem se žádných nedočkal.

Paul Sender 2.5.2007 1:36

Re: Re: Petruška zase šlápla vedle

Že by si pán Kubice neuvědomil, jakým způsobem ovlivní jeho zpráva volby, je málo pravděpodobné. A to paní Šustrová svědčí také o tom, že i po 8-letém vládnutí ČSSD, s kterým asi nebyl spokojen, byl výsledek voleb zase nejistý.

A to dále svědčí o tom, že kdyby na pravici stála důvěryhodná strana s důvěryhodným programem, nebylo by zapotřebí porušovat služební řád. Pán Kubice mohl počkat a tento, podle něj důležitý dokument, projednat až po volbách s podporou nové vlády a nového ministerstva.  

kopec 2.5.2007 10:43

Re: Re: Re: Petruška zase šlápla vedle

pane Sendlere,vy se naivne domnivate, ze tzv. Kubiceho zprava je dilem pana Kubiceho nebo jeho uradu? Autorem teto zpravy je Ivan Langer a poslanec Vidim a mozna ze i dalsi spicky ODS. Kubicemu byla tato zprava vnucena ,aby byla umozneno jeji predvolebni zverejneni

Cesta jakou se se dostala na verejnost,silne pripomina nalez Rukopisu v kostelni vezi ve Dvore Kralove za asisitence autora .

josef 2.5.2007 8:49

Re: Petruška zase šlápla vedle

Základním účelem Kubiceho zprávy bylo ovlivnění volebních výsledků, což se povedlo. Geniální taktika. Další debata nemá pro veřejnost smysl, snad se jen ptát, komu Kubiceho zpráva slouží, či sloužila.

Pravdou tedy  je, že:

.... Paní Šustrová tu hájí pozice dávno ztracené, a co je horší, hájí strašlivý propad už tak mizerné politické kultury.........tohle je, paní Šustrová, špína.......

JC 2.5.2007 0:13

Tak tohle beru

Stručné a jasné.