6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Sbohem, armádo!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kanuk 14.12.2007 6:33

Čs lidově-demokratická armáda

Sloužil jsem 3 roky, v letech 1948 - 1951. Můj závěr: zvýšená koncentrace blbců, ale mezi nimi jsem potkal i výborné a schopné lidi (které mezi ty blbce nepočítám).

gogo 14.12.2007 6:31

ono je to asi jedno....

až armádě dojde zbytek ruských zbraní, zhasne se a poslední zamkne....není třeba se bránit, není třeba se učit...číňan se bude snažit za nás...

pedro 14.12.2007 5:59

armadni uroven v CSSR

V roce 1962 behem Kubanske krise jsem byl ve Vimperku v "udernem" pluku na Sloupu, stavy byly mene nez polovicni, vetsina pesaku byla ze Zitneho ostrova. Rozkazy  u nasi roty prekladal desatnik Majoros a myslim, ze nevedeli, kterym smerem Nemecko je.  Strileli celkem dobre, v civilu byli vskoro vsichni pytlaci.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 14.12.2007 5:43

Re: tak zde

Nejsem pacifisticky ekotrotl, ale v te nasi vychvalovane armade jsem se nejaky cas vyskytoval. Samozrejme pred rokem 89. Protoze uz pred nastupem jsem byl presvedcen o jeji naproste zhovadilosti a nepotrebnosti (v tehdy stavajici podobe), vyklickoval jsem to pres praci v hutich na "nahradni sluzbu" 5 mesicu. Ale opravdu stacilo a svuj nazor na armadu jsem si jen utvrdil. Velitelsky sbor byla banda hlupaku, alkoholiku a "rokradacu socialistickeho majetku" (ted se rika jen zlodej). Svoje mineni jsem zmenil pri pozdejsim cviceni pouze o letcich. Ostatne oni sami o sobe prohlasovali, ze "my jsme piloti, my nemame s armadou, s temi zelenymi mozky, nic spolecneho".

zdravi vojin v zaloze, pozdeji 2x 3 tydny procvicovany ;-D

honzak 14.12.2007 5:01

Re: že tato armáda byla považována v rámci celé Evropy za velmi dobrou, dobře vyzbrojenou a dobře vycvičenou, se kterou bylo nutno počítat

piloti byli a jsou taky důstojníci. A museli něco umět.

Jinak na úrovni praporu to byla opravdu panoptikální sbírka. Mně náčelníka štábu praporu dělal vyučený cukrář mjr. Belko. A podla teho to aj vyzeralo.

honzak 14.12.2007 4:58

tak zde

se sejde největší koncentrace pacifistických ekotrotlů. To bude počteníčko, tuny myšlenek a sqělých formulací! Logicky vystavěná argumentace se spoustou relevantních odkazů. Vzhůru do boje, titáni ducha!

zdraví nadporučík v záloze

franta 14.12.2007 3:18

Re: zaplatpambu, ze

A právě proto musíme mít radar nejlépe čuchací

68 14.12.2007 2:56

Re: Dočkej času...

A Evropani (originálové) a Bomboni budou stále jen blejt a blejt...až je všechny poblejou a vyhrajou. 

68 14.12.2007 2:50

Re: Co je to za gumu

To nevadí, že chybí smajlík. Vždyt to můžete celkem dobře popsat, jak blijete. A jak nemůžete a nemůžete přestat, krkáte a krkáte... a ty sliny...a to z nosu...i s tím nakyslým smradem... Znáte to přece. Pokuste se aspon. Jako originál.

Borek@exil 14.12.2007 2:21

že tato armáda byla považována v rámci celé Evropy za velmi dobrou, dobře vyzbrojenou a dobře vycvičenou, se kterou bylo nutno počítat

To se asi stalo nějakým omylem z neznalosti. Já v té armádě sloužil. Byl to spolek bačkorářů. Důstojníci měli ke stavu důstojnosti velmi daleko.....tzv důstojnický sbor byla sebranka pologramotných budižkničemů. Kdo z vysloužilců komunistické armády mi dá za pravdu, kdo mi bude odporovat?

Kvetla 14.12.2007 2:12

Vážení a milí,žádná armáda se neobejde bez vycvičených záloh,

fysicky zdatných,vycvičených chlapů,kteří se na sebe mohou  v z á j e m n ě  spolehnout,že mu ten vedle bude krýt záda a bude to nejen chtít,ale i umět.. Jinak jdou všichni na jatka. Není-li armáda schopná tento nejdůležitější úkol naplnit,pak není k ničemu.Pár smělců bude moci vést maximálně gerilovou válku ve stylu udeř a zmiz.Naše armáda nikdy neuspěje akci typu Pouštní bouře ap.,protože případné ztráty není schopna nahradit.Vždyť za chvíli nebude mít ani ty,kdo by tomu kanonenfutru,co by do pole mohla poslat ,uměl smysluplně velet.;-€RvRvRv 

Kanuk 14.12.2007 2:02

Dočkej času...

Až se pár tisíc machometánských tanků povalí přes Bulharsko a Srbsko do Střední Evropy, tak Evropani a Bonbonové budou zpívat jinak, protože Evropa bude prodaná za pár barelů ropy a dopadne tak, jak se bude umět ubránit sama.

zdeněk 14.12.2007 0:43

armáda je potřeba

neboť jen díky ní může být stát skutečně suveréní. Všechny současné velmoci mají své  postavení garantované armádami. Pokud bychom někdy v bodoucnu chtěli být opět samostatný stát, bez armády bychom toho těžko dosáhli.!!

Evropan (original) 14.12.2007 0:28

Co je to za gumu

Co je to na rozkaz ? Verejne prohlasuji, ze si rozkazovat nenecham, tim spise od gumy, fuj hnus (chybi tu blijici smajlik)

BOMBON 14.12.2007 0:21

zaplatpambu, ze

nejsme takovi militanti jako amici ci rusaci...

nevim, jak je to s ruskou armadou a jeji bojovou silou a pripravenosti, ale myslim, ze to je porad o smradlavejch valenkach a budovani dustojnickych chat... zrovna nekdy pred dvema mesici ukrajinska (pravda, nikoliv ruska) armada slavnostne zrusila onuce a nahradila je ponozkama...

ale jinak slusny blabol ;-D