2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 1.5.2008 11:01

Re: Církevní nároky

A já dodávám hrdě a s pokornou tváří. Lidé si pokoru přejí. U jiných. To církev ví již 2000 let. Proto se jí takúspěšně daří hrát tu známou hru mocných "Hop na špek".

Starý J. 1.5.2008 11:49

Re: Církevní nároky

...Jinak klerikálové, možno vás nazvat, abyste našinci políbil hýždě? ....          

Též nápodobně!

Pišta 1.5.2008 14:07

Re: Církevní nároky

Nač tolik slov? Stáčí vrátit  to, co ukradli komunisti po osmačtyřicátém .Ani o chlup víc ,či míň . Něčí lůna , či hýždě s tím souvisí jen povrchně.

Majkkl 1.5.2008 8:46

Bože,

jak já tuhle odpornou, bolševickou lundru nesnáším. Ta ženština je příkladem slizké kariéristky (od SSM až nacionálně socialistickým hodnotám). Nechápu, proč musím v Psu pořád narážet na výlevy z pera odbornice na všechno. Předpokládám, že její pivní skleničky jí nesmrdí..

věřící 1.5.2008 8:58

Re: Bože, núžky mezi bohatými a chudými se rozevírají

" Dřív projde velbloud uchem jehly nežli bohatec do království nebeského."

PS  Nůžky mezi bohatými a chudými se rozevírají jak v dobách první republiky.

       Prokop Drtina napsal ve svých Pamětech : v letech 1930 a 1935 nebylo vlidských silách nájít si práci. (I to byl jeden z důvodů prohry politiků z první republiky ve volbách v roce 1946.)

Malý Aston 1.5.2008 9:04

Re: Bože,

Souhlasím s Vámi.Nejsem věřící a nemám rád ani KDU ani Kalouska ale to co napsala BoBo je snůška debility a lísání se ke komunistům.Já osobně,jsme panu Vlkovi nic neukradl,pokud má být církev odškodněna za majetek,který jim komouši ukradli ať to zaplatí Filip a jeho družina která se k vrahovi Gottwaldovi stále hlásí a něco mohou přihodit i socani v čele s Paroubkem.I ta jeho politická strana Socialistická ve které byl vrholným šaškem se na krádežích podílela včetně strany Lidové vedené Plojharem.Z jakého důvodu mám já ze svých daní něco platit církevním hodnostářům,když to ukradli komouši a jejich političtí kolaboranti?Nějaké řešení musí být přijato, památky například kostely  tvoří naše národní bohatství a jsou odrazem naší vzdělanosti a kulturnosti.Je třeba rozhodnout,zda se z našich daní bude všechno platit jako doposud nebo si Vlk a jeho družina vydělá a bude se platit sama bez ceckání ze státního rozpočtu.:-D

vi 1.5.2008 9:16

Re: Re: Bože,

No vzhledem k tomu, že KareIV byl Lucemburk, M. z Arrasu Francouz a Petr Parléř Němec, je největší "Česká kulturní památka" odrazem spíše francouzské a německé kulturnosti, než kulturnosti ušmudlaných českých sedláků.

Milan 1.5.2008 9:30

Re: Re: Bože,

Vážení pánové přede mnou,i kdyby paní Bobošíková napsala stokrát větší pravdu než teď,nakydali by jste na ni špíny na tuny.Vy nejste schopni uznat,že to co napsala je stoprocentní pravda.Vám nevadí,že se už rozprodalo několik nemocnic za čtvrtinovou cenu a zároveň nám tvrdí,že nejsou peníze téměř na nic??Že stát má miliardové dluhy a teď je ztrojnásobíme a že to všechno zaplatíme všichni,i nevěřící?Že si církve nahrabou jako to dělaly před 3-4 sty lety?Jen si poslechněte Kalouskovy nářka na státní zadluženost a co dělá teď??Nebuďte zaujatí a přemýšlejte.

marie 1.5.2008 9:39

Re: Re: Re: Bože,

máš svatou pravdu i když Bobošíkovou kariéristku taky nemusím!

PROKOP BUBEN 1.5.2008 8:43

JAK VIDNO

Bobo se zkušenostmi Červené Karkulky se tentokrát pustila krom jiného do zdatného Vlka a pocuchala mu osrstění přenáramně......Církvi katolické by měly být dány možnosti provozovat činnost nejen bohulibou, ale i prospěšnou společnosti, ovšem poněkud více skromnost by jí vzhledem ke stavu ve společnosti, kde po bolševické devastaci nastoupila éra zlatokopectví s vírou v měšec peněz i jiná, která věří v moudrost přírody......Problém Katedrály je ovšem silně zpolitizován, jako snad všechno......

promirul 1.5.2008 8:33

Paní Bobošíková....

Z vás hovoří duch bolševismu,paní Bobošíková.Kdyby jste raději víc bojovala pro nás tam,kde vás ti naši troubové zvolili,v evropském parlamentu.

Majkkl 1.5.2008 8:47

Re: Paní Bobošíková....

Tak to bývá u všech svazáků, kteří se přehoupli mezi "podnikatelskou elitu"..

pamětník 1.5.2008 9:01

Re: Re: Paní Bobošíková... Franz von Papen - katolická strana Centrum.

„Hitlera jsme si najali. Za dva měsíce ho zatlačíme do kouta, až bude kvičet,“ prohlásil sebevědomě Franz von Papen. Psal se leden 1933. Fanatik s knírkem a novopečený říšský kancléř byl podle konzervativního intrikána bezpečně „zarámován“ ve vládě plné spolehlivých lidí. U moci měl vydržet pár týdnů. Zůstal 12 let. od kat.str. Centrum získla Hitler 11,5 %.

Na jejich konci byla Evropa v troskách a desítky milionů zmařených lidských životů.

Kobylka Lajda 1.5.2008 8:24

Kdo je chamtivý

Tak to napsala ta pravá - jestli je někdo symbolem hromadění majetku bez skrupulí, tak je to právě paní Bobošíková. Lidé takového charakteru nepatří do politiky. Měla by mlčet.Rv(Y)

Hrad 1.5.2008 10:33

Re: Kdo je chamtivý

A jak se hromadí majetek se skrupulemi? Co je to vlasně ta skrupule? Nějak mi to množné číslo nejde. Není to zase nějaký pleonasmus tvářící se zasvěceně? A mlčet můžete i tehdy, kdaž něco "hlasitě" napíšete. Přečtěte si ještě jednou, co jste před chvílí napsala.  

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 10:49

Od pajdavé židovské udavačky je žvanění o charakteru zvláště trapné.

Jakub S. 1.5.2008 11:10

Re: Od pajdavé židovské udavačky je žvanění o charakteru zvláště trapné.

Ale bleskově zpátky do žumpy, arijský bojovníku! Fuj, fuj, fuj.

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 11:57

Zoufalé přání židovského duševního mrzáka, tedy Vás, je mi ukradené :-)))

Esmerald 1.5.2008 8:11

Paní Bobošíková,..

...možná by bylo na místě, abyste si uvědomila, že humor a snad ani přirozená inteligence není Vaší dominantní předností. "Vtip" o Vlkovi byl prostě pitomý. Jak by Vám bylo, kdyby někdo místo ocenění Vašeho postavení Vás potupil třeba tím, že učiní paralelu mezi Vašim rudým kostýmem, rudými třešničkami v uších a třeba politickou lehkou ženou ? Neočekávám od Vás ani stopu ocenění duchovní práce nebo pomoci potřebným. K tomu samozřejmě patří i péče o památky a národní poklady. Zatím co sama jste patřila k aktivistům, kteří z národních památek dělali kravíny či v lepším případě stodoly a aktivně půl století ničili historická, umělecká a architektonická díla, která dnešní generace musí gigantickými náklady zachraňovat a Vás ani nenapadne způsobenou devastaci uhradit, dokonce ji jen přiznat. Proto musí dnes stát z veřejných prostředků zadlužit i příští generaci a doufám, že se jim to podaří opravit rychleji, než jste vy (pl.) stačili devastovat. Na polnostech a zahradách sami pracovali a nic neleželo ladem. Je nezbytné, aby si lidé uvědomili, jakou katastrofu by znamenal návrat bolševických method. Jen tuším, že čekáte se znovuznárodněním až na chvíli, kdy zase bude vše dáno do pořádku a proto již vůbec nechápu to množství Vaší žluči.   

wbgarden 1.5.2008 8:06

Odškodné

No a za chvíli možná budou chtít rudí odškodné za majetek získaný po roce 1948..,jak ze Švejka, vlk je super....

Pišta 1.5.2008 14:08

Re: Odškodné

Jaké odškodné? Bolševikům zůstalo všechno!

PPP 1.5.2008 7:55

co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Co bylo ukradeno, musí..... je to takové klišé, které je jako mantra opakováno tisíckrát, až to kdekdo přijme za své. Není to pravda. Snad jen bezprostředně, když je zloděj při činu chycen za ruku, dá se to provést. Po 40 až 50 letech, je to nemožné. Jak lze okradeným právníkům a lékařům vrátit jejich zavedená praxe s klientelou? Jak lze vyhozeným studentům vrátit jejich šance na vzdělání? Jak lze uvězněným vrátit ztracená léta života? Jak lze bývalým dětem vrátit popravené rodiče? Takových otázek se dá najít tisíce. Co bylo ukradeno, nedá se už vrátit. Církev by měla mít soucit s těmito navždy okradenými, jenže církev právě po nich chce splácení svého hmotného majetku. Platit budou ti, kteří nikoho neokradli a církev se z toho upřímě raduje. Církevní hodnostáři jsou jistě natolik vzdělaní, aby pochopili, že vracení ukradeného, nemůže být nikdy úplné. Tedy nemůže být úplné pro jejich ovečky, pro samotnou církev svatou úplné být musí - co bylo ukradeno, musí být vráceno a basta.

Karel 1.5.2008 8:17

Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Vážení, je to sice stále stejné. Na jedné straně se vykřikuje,nebudeme platit flandáky. A když se stát konečně po 18 letech dohodne na vypořádání ( nejsou to restituce v plném slova smyslu - v návrhu zákona ani toto slovo nenajdete!),tak se spustí křik. Několik poddoteků: a) stát se zákonem zavázal hradit církvím veškeré náklady (dokonce zákonem zakázal komukoliv, mimo věřící dané církve, dávat dary a příspěvky) - nikdy to neplnil b) uvedený zákon je stále platný a ani polistopadové vlády jej neplní (cca 20% toho,co by měli plnit) - byla vyhlášena právní kontinuita ano či ne? Takže stát nemusí své zákony dodržovat? Nebo jenom vůči těm,které nemá "rád"? Pozemková reforma se dotkla pouze některých církevních majetků a ze záboru byly nakonec vyňaty. Zábor byl za náhradu a  pokud nebyly splněny další podmínky,tak vlastnické právo nepřešlo. Opět se zde církve dovolávají pouze dodržení tehdy platných zákonů.c) o převzetí patronátních práv jsem již psal. Závěrem: Církve se vzdávají nároku na majetek,patronátní práva za   d o h o d n u t o u  náhradu. Od přijetí zákona přestanou mít nárok na dotace ze státního rozpočtu (mimochodem tyto dotace na sociální účely dostávaly církve v období 1918-1947 též přímo ze státního rozpočtu českých rebublik - stačí si přečíst ve sbírkách zákonů!). Dalším omylem je - hospodaření církví z vedeljší činnosti podléhá stejménu daňovému režimu jako každá nezisková organizace.  Pokud k uvedenému nedojde,lze předpokládat,že nás to bude stát daleko více. Již nyní se hlásá další církevní organizace (nekřesťanské - muslimské obce,Hare Kršna a pod.),kterým vyprší desetiletá lhůta a žádají o dotace stát - dle současné legislativy musí stát vyhovět. Je třeba se oprostit od ideologiského klišé a konečně tuto oblast uzavřít.Církve ať si hospodaří s tím,co jim bude vyplaceno a o ostatní granty a dotace se musí ucházet jako každý jiný subjekt. 

Esmerald 1.5.2008 8:42

Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

K čemu je ten otazník ? Jde stále o umělecké a historické památky tohoto národa o které se dobře starali, pole, sady, parky, lesy a vinice sami obdělávali, nemocnice, školy a útulku fungovaly.  Ano, platit budou i ti, kteří nikoho sami ( samoúdajně ) neokradli, ale dali do rukou moc zlodějům. A v tom je poučení do příštích voleb.

PPP 1.5.2008 8:55

Re: Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Ano pane Esmeralde, budou platit i ti kteří neokrádali, ale dali moc do rukou zlodějům. Budou ale platit i ti okradení, kterým nebylo nic vráceno a jejich potomci, včetně potomků vězněných a popravených. Platit prostě budou všichni. Tak si to přeje církev.

promirul 1.5.2008 8:54

Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Mýlíte se, to není klišé,CO BYLO UKRADENO,MÁ BÝT VRÁCENO.Ještě k tomu Masarykovo NEBÁT SE A NEKRÁST.Doba bolševismu zanechala v myslích všech lidí rudou stopu,kterou budou smývat generace.Vaše  mysl je zatížena vskutku červěně až rudě a zůstanete tak trvale.

PPP 1.5.2008 9:24

Re: Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Jste normární pane Promirule? Já píšu o okradených, vězněných a popravených za bolševika a vy tvrdíte, že moje mysl je červená až rudá? Zastávám se potomků obětí bolševizmu a vy mluvíte o mé trvale rudé mysli? Někdo z nás je asi blázen.

Hrad 1.5.2008 10:39

Re: Re: Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Buď rád, že aspoň k tobě "mluví". Jistota je jistota řekl si jednou ježek když lezl na rýžový kartáč, a raději si na něj nátáh prezervativ.

Jaroslava 1.5.2008 10:52

Re: co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Úžasně napsáno, gratuluji a souhlasím

Joska 1.5.2008 7:39

psavkyně

Paní Bobošíková už dotahuje v psaní článků/ ke všemu/ jako její volič ROCO-Paroubek.Dnes bohužel zapoměle na Klause. Tak zítra vdalším článku.