2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 1.5.2008 20:35

Re: Nezneužívej jednoho poctivého člověka ve prospěch hamižnosti dnešní církve

;-D  Já se picnu !  ;-D

Historik pro čtenáře 1.5.2008 20:39

Re: Re: Nezneužívej jednoho poctivého člověka ve prospěch hamižnosti dnešní církve

Picni se. Uděláš alespoň něco rozumného.

Ras-Putin 2.5.2008 9:51

Re: Nezneužívej jednoho poctivého člověka ve prospěch hamižnosti dnešní církve

Jsi magor z komunistického tisku. Máte za vzor Žišky, co po něm zůstalo jmenuj, aspoň jednu stavbu či něco ¨podobného. Jenom zbořeniště, mrtví, vdovy a vypálené města a vesnice. Pěkný vzor! 

billis 1.5.2008 18:33

Astone, Astone ...

Bez uz s tema bobosama a vyOralama do zadele          (Y)

sláva 1.5.2008 18:32

odkud to vzali?

Neplatilo nevolné obyvatelstvo povinně církvi tzv. desátek, rozumí se desetinu svých příjmů (poté, co zaplatili či odpracovali na panském feudálům?)

Platili to dobrovolně? Neobchodovala církev s iluzemi typu "poslední pomazání", neplatilo se za křest, biřmování a další - z mého hlediska - vymyšlenosti na úrovni léčitelů a hvězdopravců?

Takto nahromadila za tisíc let svůj majetek. Ať se zeptá současného obyvatelstva, zda je ochotno tento majetek "vrátit".

Obávám se, že nikoli.

A kolik toho udělala pro obnovu mravnosti po r. 89? Kde jsou kazatelé dobré vůle a mravů? Vidím je na náměstích? Riskují svou pověst, životy za víru a spravedlnost? Nic z toho...Tak utrum!

jerry, smiling devil mouse 1.5.2008 18:31

Tak doufám, krásná dámo, že si to vezmete k srdci :-)

Chamtivé hromadění bohatství na úkor druhých má být jedním z moderních smrtelných hříchů.

Nikdy není pozdě na nápravu!;-DR^

marty 1.5.2008 17:37

Opravdu jim to patří?

O tom co se musí vrátit by měl rozhodovat soud. Existují totiž právní názory, že církev nebyla vlastníkem žádného majetku, ale pouze správcem. Takže by nebylo co vracet.

čtenář 1.5.2008 17:52

Re: Opravdu jim to patří?

Na právní názory se vykašli. Důležité jsou darovací listiny, kupní smlouvy atd. Ty existují zcela určitě, jde jen o to, jestli české tzv. soudy se takovými "prkotinami" zabývají. Koneckonců je ČR komunistický stát.

marty 1.5.2008 19:04

Re: Re: Opravdu jim to patří?

Proto říkám, že tohle musí rozseknout soud. Jinak to bude spoustou lidí vnímáno jako další křivda. A nálady proto církvi budou ještě horší.

čtenář 1.5.2008 19:07

Re: Re: Re: Opravdu jim to patří?

Člověče, mně to připadá, že se ty soudy snad vůbec nezabývají věcnými důkazy, ale jenom nějakými politickými usneseními. To prostě není jinak možný. Moc by mě zajímala ta zakládací listina katedrály od Karla IV.

franta 1.5.2008 17:36

Vlk musi zaridit

CH tej kacky,tak se musi v prvni rade papez omluvit za upaleni Mistra Jana,neomluvi se tak ani vorla>->->-

lerak 1.5.2008 17:12

Někdo prostě nepřekročí svůj stín!

Tak kdyby byl,jako býval, farářem v Rožmitálu, ještě by se to uneslo!Přeskočil sám sebe, tento"bojovník"!

Historik 1.5.2008 17:08

Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Rakousko-uherský císař Josef II. zrušil církvi v 18. století obrovský majetek, protože církev jak je odnepaměti jejím historickým zvykem hromadila obrovský majetek a mocensky ohrožovala samotného císaře. Císař Josef II. zrušil např. několik set klášterů a ponechal církvi jen ten majetek, který prokazatelně sloužil v souladu s posláním církve sloužit lidem, tj. školy, nemocnice a jiná humánní zařízení.

Církvi v ČR po listopadovém puči 1989 otrnulo a chce se zase domoci obrovských majetků, které jí byly odňaty ještě před rokem 1918. Církev nemá mnoho času, protože většině lidí v ČR je církev lhostejná. Zfanatizování některých českých obyvatel v zájmu církve taky nebude trvat věčně. Církev stejně neplní své poslání, když od listopadového puče 1989 hovoří jen o majetku. Viz např. neustálé pokusy odcizit českému státu Katedrálu sv. Víta na Pražském hradě. První co Římskokatolická církev udělala, když se v roce 2006-7 zmocnila Katedrály sv. Víta bylo, že mezi vstupními dveřmi zavedla kasičku a povinné placení peněz od návštěvníků. Opravdu to je klasická ukázka "ušlechtilosti" Římskokatolické církve.

Ministr KDU-ČSL Kalousek vymyslel chytrý způsob, jak zatížit naše děti a děti našich dětí placením peněz církvi. Vymyslel jakýsi úrok. Církvi by mělo být zaplaceno 83 miliard a ještě mají být úročeny. Český stát si něco půjčil? Český stát dává církvi 83 miliard a Kalousek z toho vypočítal ještě úroky, takže církev by dostala ne 83 miliard, ale 270 miliard. Navíc v navrhovaném zákoně není uvedeno, že procenta úroků se nemohou změnit. Taky není v zákoně uvedeno, z čeho byla vypočítána tato částka 83 miliard. ukazuje se, že za základ pro výpočet byly vzaty několikanásobně předražené průměry cen pozemků v ČR. Je to kulišárna Lidovců v čele s Kalouskem, jak zatížit ČR na 60 let dopředu, ale jak známe Lidovce, může být ještě hůře.

marty 1.5.2008 17:32

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

R^

Nanyka 1.5.2008 17:36

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Milý příteli! Máš velmi dobře vymytý mozek, takové lidi komunisti vždycky potřebovali!

Povinné školení a držet hubu! Kdybys cokoliv kritizoval, co moudrá strana rozhodla,

skončil bys v kriminále! Mozek máš, ale nanejvýš tak na papouškování! Jsi správně

marxisticky vyškolený Čech!

Historik pro Nanynka 1.5.2008 17:42

Re: Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Trhni si nohou, ty troubo.

maru 3.5.2008 15:43

Re: Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Dosla ti fakta, ze si vypomahas jen spinou?

čtenář 1.5.2008 17:57

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

"První co Římskokatolická církev udělala, když se v roce 2006-7 zmocnila Katedrály sv. Víta bylo, že mezi vstupními dveřmi zavedla kasičku a povinné placení peněz od návštěvníků."  -  tak to je dobrý, vyčítat církvi to, že se rozhodla vybírat peníze od skutečných návštěvníků katedrály, na její údržbu. Úžasné !! Ono je fakt lepší, když na údržbu katedrály platíme pěkně všichni z daní. I za ty přímé zájemce z řad turistů. Ti nám přece za to moc hezky a zůsobně vyseknou pukrle. Já se snad picnu ............

maru 3.5.2008 15:46

Re: Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Co to je za pitomost? Vzdyt udrzbu i tehdy mel hradit stat a ne cirkev.

Pišta 1.5.2008 21:08

Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Žvaníš neuvěřitelné kraviny.To co církvi zbylo po Josefu II. , bylo z 92% konfiskováno za první republiky Masarykem. Ten zbytek, ukradli komunisti. A ten zbytek,  to znamená 8% by se měl vrátit. Nic víc ,nic míň .

Pišta 1.5.2008 21:11

Re: Re: Církev chce vrátit své majetkové poměry před Josefa II.

Josef II nemohl být Rakousko-Uherským císařem ,protože to jaksi nestihl časově.

Blum 1.5.2008 17:02

Tak vrátit vše co bylo ukradeno?

Když se Vlk a celá ta jeho parta s hubami plnými keců o chudobě, nechá dobrovolně upálit, pak souhlas.

novaz 1.5.2008 15:24

šílená kráva Bobo

Bobo stižená nemocí šílených krav bučí nesmysly tak jako vždycky. Komunistická kandidátka na prezidenta s platem přes pět set tisíc měsíčně v evropském parlamentu pro tuto zemi nedělá vůbec nic, hrabe jen pro sebe a její starej dělá jí sekretářku za padesát tisíc. Hned po Jyřykovi a rudé bestii je Bobošice třetí největší katastrofou po listopadu 89.

Pája45 1.5.2008 15:33

Re: šílená kráva Bobo

Tvoje myšlenkové pochody jsou velmi  zajímavé "novaz".  Když  někdo z "běžných občanů" napíše něco proti poslaneckému platu, zbohatlíkovi atp., tak je to zajisté závistivá socka, komouš, socan, lůza ............. atp.

Co potom jsi ty? Když  ji závidíš její plat a přitom ji tak krásně oslovuješ (a kdoví jaké ty jsi lejno). Asi také budeš "modrá  závistivá socka, komouš, socan, lůza ............. atp."

novaz 1.5.2008 15:35

Re: Re: šílená kráva Bobo

Ty mi můžeš tak pouze skočit šipku rovnou do zadku, bolševický trotle.

Zdendáč 1.5.2008 15:56

Re: Re: Re: šílená kráva Bobo

R^R^R^

maggi 1.5.2008 16:20

Re: Re: Re: šílená kráva Bobo

myslím že není rozdíl mezi bolševikem rudým nebo modrým! ovšem ten nejhorší bolševik je ten co sám krade jak straka !ale křičí to ten červený! MY MODŘÍ NEKRADEM! OVŠEM V NAPÁCHANÝCH ZLOČINECH A KRÁDEŽÍCH JE CIRKEV ABSOLUTNÍ JEDNIČKA!!!

emersonskej 1.5.2008 16:55

Re: Re: Re: Re: šílená kráva Bobo

Pokud by naši zákonodárci ohledně církví a vůbec majetku celkově uvažovali vaším způsobem, znamenalo by to nejspíš zpochybnění všech majetkových vztahů za posledních skoro 2000 let. a v podstatě i dál do minulosti - vždyť vlastně i všichni feudálové dle vaší logiky kradli... Pochopte proboha, že něčím podobným se prostě žádný alespoň trochu realisticky uvažující politik nikdy nemůže a nebude zabývat. Bylo by to totiž doslova a do písmene otevření Pandořiny skřínky a chaos, jež by potom následoval si nejspíš ani Vy, ani já vůbec nedovedeme představit !!!!! Tudíž kecy o zlodějské církvi, inkvizitorech a nenasytných fláternících, odírajícich prostý lid ve vztahu k současnosti budou doufejme vždy pouze námětem ke klasickým hospodským kecům u piva !!!

dada 1.5.2008 17:07

Re: Re: Re: šílená kráva Bobo

Jinou reakci "novazi" ani nešlo čekat. Tak jak oslovujete Bobošíkovu, tak stejně reagujete, když vám někdo oponuje. To vy modří ani jinak neumíte. Kdo není modrý, je lůza, chátra, socani, bolševici, atd.  Jinak s  Bobošíkovou plně souhlasím  a  jsem proti tomu, aby z našich daní se církvi platilo.

emersonskej 1.5.2008 21:14

Re: Re: Re: Re: šílená kráva Bobo

A kdo by tedy měl platit ???