3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 1.5.2008 21:48

Re: Re: Re: šílená kráva Bobo

To tak aby se nechal nachytat. To vy buzíci umíte lidi vyhecovat. Tak  bacha. Novaz není tak blbý. On klame tělem. Jeho skutečné zájmy jsou v rektu.

emersonskej 1.5.2008 16:35

Re: Re: šílená kráva Bobo

Koukám klasické jednodušší uvažování hodné rudocha vašeho střihu. Kdybyste se totiž jen trošku snažil zamyslet se nad posledním populistickým boboblábolem, na než Novas reagoval, možná by vám potom jeho reakce nepřišla zas až tak neadekvátní. Ono totiž brát na jedné straně půl mega měsíčně prakticky za nic a mít přitom plnou hubu populistických keců na téma nemravnosti hromadění bohatství na straně druhé může snad opravdu jenom kravka typu BObo. A normální to může připadat snad pouze takovým chudákům, jako vy !!!;-€  Fakt, že si Bobo jako obvykle vybrala laciné aktuální téma ve snaze opět se zviditelnit a vytřískat tak před volbama politické body nepovažuji za nic mimořádného, ani zavrženihodného - činí tak většina politiků. Co mě ale dokáže nadzvednout je forma zpracování onoho tématu, která je pro Bobo kravku tak typická - Fakta překopat dle sebe - realita nerealita, zahrát na nejnižší pudy čtenářstva - nejlépe na závist, nenabízet přitom zádnou alternativu, ale prostě být jenom v opozici - za jakoukoli cenu. To je přesně paní - nebo po posl. volbě prezidenta lze s klidem říkat spíš soudružka Bobo. V podstatě je to takový tankista Jelínek v sukních...:-/

marty 1.5.2008 17:31

Re: Re: Re: šílená kráva Bobo

Podstatné je ovšem to, že má pravdu.

marty 1.5.2008 17:31

Re: šílená kráva Bobo

Jste opravdu na úrovni.

tony 1.5.2008 15:08

sekretářka

Prvích šťavnatých 5 slov B. by si měl vzít k srdci především její sekkretářka pan Bobo. 

Nalim 1.5.2008 14:53

I v Brusselu

zloděj křičí: Chyťte zloděje.

A. 1.5.2008 14:47

Paní Bobošíková

Já vím, že některé myšlenky jsou pro vaši rozkošnou hlavinku moc složité. Ale zkuste aspoň tuhle: Krást se nemá. Je to fuj. No a když už zloděj krást nemůže a my chceme mluvit o právu a spravedlnosti, je snad samozřejmé, že všechno co bylo bolševiky ukradeno, se má okamžitě vrátit původním majitelům. Nebo alespoň to, co z ukradeného majetku zbylo.

Nejspíš Vám také uniklo, že církve nejsou spolky zahrádkářů nebo rybářů. Své prostředky nepoužívají k pořádání žranic nebo hrazení luxusních dovolených na Seychelských ostrovech. Tyto prostředky slouží k výchově a vzdělávání mládeže i dospělých, k podporování etických a morálních zásad a v neposlední řadě, k údržbě a zvelebování architektonických a jiných památek. Ale to už je asi moc složité, že?

Pája45 1.5.2008 15:12

Re: Paní Bobošíková

Pane (í) "A", o tom, kdo, kdy, komu co ukrad, ve vztahu "katolická církev versus stát" v české kotlině, je lepší pomlčet a to na obou stranách! Zajímalo by mne, proč, podle vás, nejsou jednotlivé církve (sekty) podobné jiným spolkům a to i těm, které jste jmenoval - zahrádkáři a rybáři. Oni také vychovávají občany k lásce k přírodě, čistí řeky, zúrodňují úhory a smetiště a přemněňují je na zahrádky a to bez ideologie, kterou církev, jako prvotní věc, do občanů vtlouká od narození do smrti. Vidíte a neni to složité tak, jak si myslíte. A to jsem si nevybral žádný spolek, na krerém to lze dokázat jednoznačněji.

A. 1.5.2008 15:29

Re: Re: Paní Bobošíková

Drahý(á) Pájo, vidím, že Vám nějak uniká rozdíl mezi ideologií, morálkou a etikou. Rybáře, myslivce a zahrádkáře spojuje  jediná ideologie: Co se dá sežrat, to je zajímavé!  Pokud by motivací jejich konání byla láska k přírodě, pak by na těch zahrádkách nestavěli chatrče model slum,  nepěstovali kedlubny a neměli kolem svých chat, chalup a zahrádkářských kolonií hromady odpadků.. Místo toho by odstranili ploty a celou plochu přeměnili ve veřejně přístupný okrasný park. Takže vám uniká ten propastný rozdíl. Jmenované spolky uspokojují sobecké potřeby jednotlivců. Konkrétně jejich touhu levně se nažrat. Církve a jejich představitelé věnují celý svůj čas a prostředky ke zlepšení vztahů mezi lidmi, propagaci lásky a slušnosti. Možná jste o tom ještě neslyšel ale existuje takzvané Desatero, které je základním programovým prohlášením všech křesťanských církví. Pokud jste o něm někdy slyšel, pak mi laskavě vysvětlete, které z těch přikázání je špatně.

loula 1.5.2008 21:46

Re: Re: Re: Paní Bobošíková

Ano, o desateru jsem slyšel. A také vím, že podle desatera postupovala matka Teresa, ale také španělští konquistoří při vyvraždování původních obyvatel Ameriky. Jenom dotaz, jak si mám vysvětlit první přikázání, že V jediného Boha věřiti budeš? Co když věřím v Boha jiného, případně nevěřím v Boha žádného. Co potom: Mám být milován ( podle jiného přikázání) nebo mám být zatracen ohněm a mečem ( podle praxe středověké církve)?

Pája45 2.5.2008 0:23

Re: Re: Re: Re: Paní Bobošíková

Když dovolíte, milý "loulo" připojím se k vám a vaši odpověď i já posílám panu "A". Souhlasím s vámi.

Pejzlerka 1.5.2008 15:25

Re: Paní Bobošíková

Pejzlerka 1.5.2008 15:34

Re: Re: Paní Bobošíková

Pejzlerka 1.5.2008 15:55

Re: Re: Paní Bobošíková

Dnes  je  první  máj,  já jsem  právě  jukla  na  diskuzi  na  Nev,  psu  v  očekávání,    že  zde  uslyším  nějaký, hrdliččin  ku  lásce  zvající  hlas,  avšak  třikrát  běda,  zatím  tu  hlasitě  bučí  vůl  či  kráva  s vypálenou  značkou " A " a  svými  ostrými  rohy  napadá  lidi,  zvlášť  má  spadeno  na  sportovní  rybáře  a  náruživé  zahrádkáře,  pozor na  to  hovado!!

čtenář 1.5.2008 18:08

Re: Re: Re: Paní Bobošíková

Napotřetí, ale přece. Co se dnes chlastalo "Na kocourku" ???  ;-D  ;-D  ;-D

Pejzlerka 1.5.2008 19:08

Re: Re: Re: Re: Paní Bobošíková

Proto  píšu: "Třikrát  běda!"  Jo, a  v  resturaci  Na  Kocourku  se  dnes   sešlo  užší  grémium  nějaké  vlivné  politické  strany ( pár  místních kořalů),  co  má  v  logu  letícího  ptáka, oslavovali  nepovedené  odvolání  vlády  a  zmrskali  se ,  že  by  to tak  dokonale nedokázal  ani  strážmistr  Flanderka  blahé  paměti.

tomfuk 1.5.2008 14:29

"Velectěná dámo!"

Vy nejste dáma,jste nepřítel českých věřících,ale Zemínová z Vás nebude.Mluvit o náboženství jen v rovině majetku je jen půl pravdy.V té druhé rovině je filozofie poznání veškerého poznání-Co mohu vědět?Co mám činit?V co smím doufat?Co jest člověk?Taktéž teoretické zobecnění skutečného dějinného procesu.Co nabízí marxistická pavěda-nikoliv zkoumání objektivního procesu,nýbrž jen kritiku historického myšlení.Současná vláda pochopila,že otázka náboženská a její řešení není jen státu,ale i národa a jeho kultury.Majetkové vypořádání je správná a jedině možná cesta k odluce státu od církve.V

Pája45 1.5.2008 15:01

Re: "Velectěná dámo!"

"Tomfuku", kde ve svém článku hovoří Bobo o marxismu, že jste jej použil jako protiargument. To pak musíte za marxisty považovat i např. Josefa 2 nebo tatíčka Masaryka. Oni teké brali církvím, jsou proto marxisté? Vám dochází fakta, proto použijete vše co se hodí. Jako jediná církev na světě, právě katolická, je založena na organizaci státního typu a na bezuzdném hromadění majetku.

Proč tvrdíte, že je náboženství pravdivé a marxismus pavěda? Vy, pokud jste věřící katolík, tak vám stačí, když vám farář řekne: "bůh je a to je pravda". Není to málo pro lidskou bytost na prahu 3 tisíciletí?

tomfuk 1.5.2008 17:23

Re: Re: "Velectěná dámo!"

Jen jsem se ptal velectěné dámy jakou tedy nabídne alternativu když tak horuje za fyzickou        i duševní likvidaci církví,když filozofii poznání a položil jsem 4 otázky zavrhuje.Na závěr jsem použil to co prosazoval právě Masaryk .O josefovi II se nebudu zmiňovat.Ne proto,že nemám argumenty,ale proto,že bychom se museli  zavrtat hluboko do historie .Pokud chcete obviňovat Masaryka ,že něco zcizil církvím mohl bych vědět co to bylo.Pokud se chcete obeznámit co Masaryk zamýšlel s církvemi prostudujte si "Budování státu od F.Peroutku.Jinak nerozumím slovům,"založena na organizaci státního typu",považuji to za blábol.Ano stát a vláda se chce zbavit neblahého dědictví komunistů,kdy každý farář musel mít "požehnání" stranických a státních úřadů a za jeho servilnost mu dávala almužnu.Marxismus je pavěda jelikož navádí určitou skupinu lidí,k likvidaci jiné skupiny a vytvořila k tomu návod.Jinak nám fakta nedochází ještě jsme s fakty ani skutečně nezačali.Jinak dnešní farářové neříkají bůh je a to je pravda.Pokud budete chtít vědět co říkají zajděte si do kostela třeba církve československé husitské.V

rosel 1.5.2008 19:18

Re: Re: Re: "Velectěná dámo!"

Tomfuku, premýšlel jsi někdy jak církev majetek získala? Koho bylo potřeba pověsit, koho umučit, koho označit za čaroděje a tak? Také, pokud si dobře pamatuji ze školy, nevolníci zhusta dřeli jak na panském, tak na církevním.

Jeden příklad za všechny: když se povraždili Templáři, mimochodem jeden z nejbohatších řádů, tak z jejich majetku měla církev nezanedbatelný podíl, vždyť také Filipovi IV. nezanedbatelně našeptávala.

Ono v důsledku je to úplně jedno - církev nebo Bobo, oba jdou po penězích jako slepice po flusu.

Pája45 2.5.2008 0:30

Re: Re: Re: "Velectěná dámo!"

Pane "tomfuku", řeč se vede o katolické církvi, ta hromadí majetky. Masaryka jsem uvedl proto, že přesto že byl věřícím občanem, podepsal v roce 1919 pozemkový zákon, podle kterého církev přišla o pole a lesy, které dnes chtějí zpět a tvrdí, že jim jej vzali komunisti (viz příspěvky "historika" v této diskusi. A Josefa 2 proto, že se některé řády domáhají vrácení majetků, které jim "znárodnil" on.

Vavie 1.5.2008 14:28

Neopisujte

Paní Bobo, potupně jste si opsala svou poslední větu z knížky L. Bílé. Zdá se že převlékání názorů Vám jde daleko lépe naž plození vlastních myšlenek.  

A. 1.5.2008 14:05

a přece se točí, protože se ne a nesvrhne...

 Vše co je napsáno, je bohužel  p r a v d a. Ale zdá se, že kdyby čert na koze jezdil, nic se nezmění.  Vláda ODS se svrhnout nedá, vždyť se tam tak pracně vyškrábali a co to dalo práce nechat přeběhnout přeběhlíky....:-(

Zdendáč 1.5.2008 14:50

Re: a přece se točí, protože se ne a nesvrhne...

Pokud vím,vláda ODS se zatím ještě v české kotlině n i k d y nekonala (to by se vám z těch tupých a narudlých kebulí úplně jinak kouřilo)...a vždy se jednalo o více či méně "úspěšný" koaliční projekt...více či méně vydíraný tou kterou pidistranou...více či méně znehodnocovaný tou kterou rudou nebo narudlou lůzou sedící v parlamentu...

Takže si tu svou p r a v d u laskavě přehodnoťte holé skutečnosti...a užívejte si ten současný pseudokapitalismus se socialistickými přívlastky svých světonázorových milodárců...

Pája45 1.5.2008 15:24

Re: Re: a přece se točí, protože se ne a nesvrhne...

"Zdenáči", ta tvoje vize je pro tebe určitě velký sen, ale jenom sen. Stačí se podívat jen na složení hlavních představitelů modrých strak (ODS), kde až na vyjímky to jsou ti, které nazýváš, cituji: "tupé a narudlé kebule".  To si myslíte, že zbytek národa je "lůza" (ostatní mimo ODS). Pokud ano, měli bychom se začít bát až vyhrajete podruhé a začnete pro tu "lůzu" stavět koncentráky.

Zdendáč 1.5.2008 15:56

Milý Pájo...

Mé sny i vize jdou mnohem dál než nějaké upachtěné vítězství jedněch nebo druhých...Vůbec nelpím na nějakých úspěších ODS,jen jsem dal důrazně najevo,že jejich vláda zde ještě nebyla,což jim je a nejen zde velmi často a chybně podsouváno...

Dále jsem přesvědčen,že podstatně víc těch tupých a narudlých kebulí lze nalézt v úplně jiné,momentálně opoziční straně která se nomenklaturním kádrem jenom hemží...

Zdytek národa lůzou není,ale minimálně polovina (dle dosavadních volebních výsledků) je línej dobytek,nostalgicky vzpomínající na staré bolševické časy jehož snem je socialisticky pracovat a kapitalisticky žít.,pokud možno co nejvíc nakrást a ještě víc závidět ostatním...

emersonskej 1.5.2008 16:43

Re: Milý Pájo...

Líp se to snad ani nedalo říct !!!!!!R^

Jan Přitulil 1.5.2008 17:21

Re: Milý Pájo...

Dobře řečeno, myslím si to od té doby, kdy se Václav Klaus "vtlačil do politiky! Kde byl

dříve? V Prognostickém ústavu se Zemane, který je nejchytřejší a ostoní je powl, Filipem,

Dybou atp. Víc k tomu není třeba dodávat!

Hrad 1.5.2008 21:56

Re: Milý Pájo...

Nezjednodušuj. Ať se nespleteš. Je tu pořád dost lidí, kteří takové ideologické "metrosexuály" pokud vstoupí mezi normální chlapy,  tak jej v hospodě použijí na vytření panského záchodku pod pisoáry.   

Vodička- sapér 1.5.2008 15:03

Re: a přece se točí, protože se ne a nesvrhne...

Jestliže projde návrh  zákona  o  náhradě  církvi  (za  60  let  270  miliard Kč),  tak  bude  mít  každé  novorozeně ,  navléknutou  železnou  košilku,  kterou  si  bude  moci  svléknout  krátce  před  odchodem  do  důchodu.  Je  to  opravdu " krásný  dárek" do  života od  politiků,  jimiž  současně  většina lidí  opovrhuje  a některých  se  přímo  štítí.  Snad  se  najde  i  mezi  koaličními  poslanci  dost  slušných  lidí,  kteří  si  vidí  dál  než na špičku  svého  nosu,  kteří  se odmítnou  podílet na  této  neuvěřitelně  ďábelské  špatnosti.  Nejlepší  by  bylo,  kdyby si  pro  Pohanku, Melčáka,    C.  Svobodu,  Malou  jehlu  a   jim  podobným,  přišel  jejich  kolega  Dr.  Solfernus!