2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
s 1.5.2008 12:39

Nová žena za pultem Bobošíková v hamižnosti nezná mezí.

8-o

Jan Přitulil 1.5.2008 17:16

Re: Nová žena za pultem Bobošíková v hamižnosti nezná mezí.

Soudružka Bobošíková, ondyno zuřivá svazačka, pak chvíli klid, najednou se objevila, zářící

jako hvězda Václav Klaus a nyní káže do všexh stran!

Potom chvíli v CT, pak zuřivá kamarádka Železného Klause /v únoru při "volbách" prohlásila,

že by pana Klause nevolila!/. Mírně řečeno, pěkně vychcaná dáma!

Manžel, podnikatel, byl "dolifrován" do Bruselu, aby taky "podnikal", tentokrát v eurech!

čtenář 1.5.2008 12:28

Ach jo - tak jsme se do tý Evropy natěšili

a teď jsme v bruseli.

Totus 1.5.2008 12:06

U nás na vsi.

Naše farnost čítá asi 40 lidí nad 60 let a kolem dvaceti dětí a mladých. Náš kostel je kulturní památka, opravená v roce 2000 za 2,5 mil. Kč. Stát dal 2 miliony, velkoryse, a občané i nevěřící vybrali mezi sebou 400 tis. Kč. (800 obyvatel). Na údržování dobrého stavu potřebujeme ročně asi 50tis. Kč. Kde je vzít? Náš farář má celkem 4 vesnice, celkem cca 600 lidí, kteří chodí do kostela. Toho si uživíme sami. Farnost měla historicky několik hektarů půdy. Jsem názoru, že výnos z ní by měl sloužit právě na opravy kostela. Je mi jedno jestli to zúřaduje stát či církev. Myslím, že ve vztahu k té památce jsme na tom stejně, ať věříme či nikoliv.

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 12:07

Re: U nás na vsi.

obec bez kostela je jak samota bez lesa

čtenář 1.5.2008 12:27

Re: U nás na vsi.

Samozřejmě, že financování církví,  tedy jejich provoz, údržba nemovitostí, by měla jít z výnosů, které by měly pocházet z hospodářství církví. Konkrétně římskokatolická církev by bez vlastních výrobních prostředků a jejich praktického využívání zaměstnáváním lidí, nemohla vybudovat takové krásné stavby. Čímž by se ve své době neměli čím živit zedníci, tesaři, truhláři a různý umělecký lid. Takže, když už to ti lidé v potu tváře a určitě i se vnitřním vztahem k takové práci vybudovali, tak bychom my měli církvím pomoci zajistit, aby tu ta krása zůstala. Možná, že nejlepším řešením je to nejprostší. Umožnit církvím, aby mohly zase podnikat. Stát je může kontrolovat přes berňák jako každou jinou právnickou nebo fyzickou osobu. A odbory je můžou kontrolovat z hlediska nároků lidí práce.

Zdendáč 1.5.2008 12:59

Re: U nás ve městě...

...jsem jedním z těch,který vlastní objekt,který je památkou zapsanou v seznamu kulturního dědictví ministerstva kultury.Po půl století ve vlastnictví státu dům v naprosto dezolátním a zuboženém stavu na jehož záchranu a rekonstrukci jsem vydal téměř 4 miliony korun.Proti tomu příspěvek od státu ve výši 120 tisíc korun obestřený nejen vrstvou téměř neporazitelné byrokracie,ale i splněním podmínek různých rádoby památkářů...Na udržování dobrého stavu nepořebuji o nic víc než kolik do uvedené nemovitosti vložím a nepotřebuju k tomu žádnou (a věčnou) pomoc státu...

Nemám nic proti tomu,aby církev vlastnila památky,ani proti tomu aby jí je po zdevastování bolševizmem stát pomohl dát dohromady.Jejich provoz a údržbu nechť si ale každý vlastník udržuje a opravuje sám.Pokud na to nemá,nechť to prodá tomu kdo na to má...

Myslím,že ve vztahu ke každé památce bychom právě tím a na tom měli být stejně,ať věříme či nikoliv...

A. 1.5.2008 14:08

Re: U nás na vsi.

 dedukuji dobře, že si vystačíte, vše máte urovnané a uspořádané, takže k vám ty miliardy nepůjdou, kdopak je zchlastne ...

čtenář 1.5.2008 11:59

Von v tom Bruselu

nutně zblbne každej a když tam přijde už načatej, tak ho tam jenom dorazej.  ;-D

čtenář 1.5.2008 11:53

No teda.

;-) Když i ten církevní majetek šlo, jde a půjde spravovat pouze podle ekonomických kriterií. Kde nejsou finanční prostředky, tam není možnost údržby, obnovy, stavby nového (je-li potřeba). Možná, že teta Bobo na to má nějakou metodu zděděnou z dob reálsocialismu. Ten se obzvláště vyznačoval chátráním všeho nemovitého, ba i movitého majetku. Bez ohledu na jeho vlastnickoprávní status, neboť s tím si bolševik hlavu nelámal a podřídil vše jednomu bájeslovnému rozpočtování na celospolečenské úrovni.

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 11:56

Re: No teda.

smysl její presentace je jiný : zpokusit se získat přízeň, která by ji nechala v bájném bruseli

čtenář 1.5.2008 12:00

Re: Re: No teda.

To jo, to zajisté. Jsem pouze zvědav, jestli na takové bubnování slyší zdejší masy.

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 12:06

Re: Re: Re: No teda.

myslím si, že ano. Masy a kolektivy nežádají pravdu, nejsou jí ani hodny, ani potřebny.

Martin II 1.5.2008 13:59

Re: Re: Re: Re: No teda.

Nemáte pravdu doktore,naopak,masy si žádají pravdu,ale kdo ji má poskytnout?Média všech druhů lidem lžou,nebo pravdu úplně překrucují,politici,ti mají lež dokonce v popisu práce.A pak jsou tady lidí jako vy,kterým tento nepřehledný bordel náramně vyhovuje a proto bijme Bobošíkovou co se do ní vejde - měla tu drzost nazvat věci pravým jménem.

čtenář 1.5.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: Re: No teda.

;-) Co je pravda ?  -   Pilát Pontský

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 15:13

Re: Re: Re: Re: Re: No teda.

Má poznámka k potřebě pravdy pro masy a kolektivy nebyla učiněna ve smyslu oslavném, ale kritické. Myslím si, že svádět v prostoru svobody slova neznalost na důsledek mediální aktivity není patřičné.  A v dané věco stati, která je diskutována, nejde bití, ale o účelové  fabulace autorky.

Ona nepojmenovává věci pravým jménem, alebrž je překrucuje, aby tak zaujala prostor, v němž chce získat popularitu.  Nikomu není příjemn é, že má platit dluhby, které nezpůsobil¨a je jen věcí ctnosti, že za ně přijímá odpovědnost.

Pája45 1.5.2008 15:38

Re: Re: Re: Re: Re: No teda.

Děkuji "martine II", plně s vámi souhlasím. Ono nazývat věci pravými jmény bolí, srab a politik je nepoužívá. 

emersonskej 1.5.2008 17:05

Re: Re: Re: Re: Re: No teda.

Tak podle vás Bobo nazývá věci pravým jménem ???8-o8-o8-o Takže podle vás by majetek církví, zabavený po válce komanči neměl být vrácen prostě proto, že ve vašich očích ony církve na ten majetek stejně nemají nárok, protože si jej beztak nakradly ve středověku ?????????

Dodo 1.5.2008 11:51

Bobošíková komunistka.

Ž e nemá Bobošíková stud a sebekritiku, dokázala komunistickou kandidátkou. Že nemá ani špetku spravedlnosti v těle, dokládá obhajobou komunistické zlodějny.Její teze o krádežích církve zřejmě bere ze své zkušenosti, kdy spolu s ní platíme i jejího muže. Už aby byly evropské volby a šla a šla a šla!

Fuj!

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 11:53

Církevní nebo komunistická zlodějina, jaký je v tom podstatný rozdíl?

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 11:54

Re: Bobošíková komunistka.

raději ať si někde sedne.

DK05 1.5.2008 11:40

Čemu se divíme?

Dokud tady bude vládnout ten modrý póvl s podporou lidovců a církví v zákulisí tak to lepší nebude.

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 11:54

Re: Čemu se divíme?

Zato světlé zítřky nám nabízí bývalá rudá,  nyní skutečná demokratka - representantka bruselské byrokracie, v rudém hávu doma kandidující za rudé a tleskající všem rudým rebelům, svým dříve souputníkům stranickým. A vše, co dělá kdo jiný než ona, je špatně.  A píše o tom, aby se jí dařilo ohlupovat, čertm vem tu a tam porůznu upravený obraz skutečnosti. Všeho však do času.

Milan 1.5.2008 13:34

Re: Re: Čemu se divíme?

Dr.Kiliáne,teď zž chápu vaše nadšení a hájení poplatků u lékaře v diskusi před několika dny.Stejně jako podnikatel-podnikavecnebude proti t.zv. reformám,když mu to skýtá mnoho výhod,jako,odečty z daní za vše,co si nakoupí,možnost nepřiznání skutečných zisků,neboť není kontrola jako tř.v Británii nebo Francii,nepovinnost registr.pokladny,která by zabránila podvádění fimam.úřadu a t.d.Jistě se vám také zamlouvá rozprodávání nemocnic za pakatel.Chápu,že pro část lidí to přináší výhody a proto kritizují každého,kdo na to poukazuje.:-/

MUDr Jiří Kilian 1.5.2008 15:17

Re: Re: Re: Čemu se divíme?

Velice se mýlíte. Jendak nejsme podnikatel a z poplatků nemám ani grešli, jednak je nehájím a nejsem jimi nadšen, to jste asi špatně pochopil má vyjádření k nim. Daně mi počítá mzdová účtárna a není jak bych to mohl ovlivnit. Rozprodání nemocnic se mi nezamlouvá.  Problém je v tom, že se nepaukazuje na věci ve shodě s e skutečností, ale podmalovaně výmysly.

Starý J. 1.5.2008 11:40

Autorko článku

je neuvěřitelné, kolik názorových kotrmelců a nepochopitelných až cirkusových kousků (viz kandidatura na presidentku), budete ještě schopna a ochotna udělat v "paroubkovském" boji o koryto na výsluní. Kdysi jste mně byla dokonce i sympatická. O tom, co se ve Vás skutečně skrýva, svědčí Vaše kousky a také články v poslední době, Vaše konflikty se Železným a podobně.

Nebudu Vás urážet, už mně ani nestojíte za to!

Jiří Bakkal 1.5.2008 12:45

Re: Autorko článku

Pane Starý, tohle mohu s klidem podepsat!

Jurajda 1.5.2008 11:15

Nakradené se prý vracet musí,možná!

Řešil bych to tak že církve musí nejdřív vrátit nakradený majetek a když si přinesou písemné potvrzení od Pána Boha že jsou ustanoveni jeho zástupci na zemi mohou fungovat i nadále a ovšem musí dodržet svoji víru a přesvědčení že konají dobro na světě zadarmo a tudíž k tomu majetek nepotřebují,mají-li ho musí ho rozdat chudým!

Starý J. 1.5.2008 11:44

Re: Nakradené se prý vracet musí,možná!

Vy snad konáte něco zdarma? A nejíte a nepijete a neoblékáte se a vlastně vůbec nic nepotřebujete! VždyŤ Vy jste vlastně ten největší křesťan!

A Vám snad církev někdy něco ukradla? To jsou příspěvky jak ze čtvrté cenové!

Skept icus Maxi mus 1.5.2008 11:51

Věřící se spolehne na Boha, ne? :-)))

Lukáš 11,41

Rozdejte chudým, co je v mísách, a hle, všechno vám bude čisté.

Lukáš 12,33

Prodejte, co máte, a rozdejte to. Opatřte si měšce, které se nerozpadnou, nevyčerpatelný poklad v nebi, kam se zloděj nedostane a kde mol neničí.

Marek 10,21

Ježíš na něj s láskou pohleděl a řekl: "Jedno ti schází. Jdi, prodej všecko, co máš, rozdej chudým a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mne!" Matouš 19,21 Ježíš mu odpověděl: "Chceš-li být dokonalý, jdi, prodej, co ti patří, rozdej chudým, a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mne."