3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Robot na Hrad

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kacir 13.11.2008 11:57

Re: podle Ústavy určuje zahraniční politiku vláda v těch případech,

bohužel Klaus se už teď nemusí starat o znovuzvolení, a to je všude ve světě u prezidentů ve druhém funkčním období známka k vyšší sebeprezentaci názorů bez korekce kohokoli jiného ...

kocour 13.11.2008 12:04

Re: podle Ústavy určuje zahraniční politiku vláda v těch případech,

A můžete mi tu ústavu citovat, kde to tam přesně je, že zahraniční politiku určuje vláda?

Text ústavy je například zde:

http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html

zoch 13.11.2008 10:36

Pan prezident má smůlu, že nosí na krku samostatně myslící hlavu.

Mám spíše ten dojem,že tu hlavu už neumí používat. Začalo to mobilizací a oposmlouvou,pokračovalo přes neúčast na tryzně za oběti 11.září, odsouzení zásahu v Jugoslávii,výlet do oblasti architektury,fundované klimatologické prognózy a končí to současnou šaškárnou. Jak dlouho se asi Klaus musel přetvářet ve vztahu k EU a euru ?  A to,že se přetvařoval je víceméně jasné. Některé z výše uvedených caus o jeho politickém i lidském profilu vypovídají dostatečně.

franta 13.11.2008 10:15

Dělají-li dva totéž, není to totéž !

Vždycky po nějakém průseru, ať už kohokoliv z jakékoliv strany, si představím jaké by asi byly reakce, kdyby tomu bylo naopak. Tak třeba kdyby za premierování V. Klause shazoval prezident Havel naši vládu a její politiku stejným způsobem jak teď Klaus ! To by bylo kdákání v modrém kurníku ! Jen jednou si dovolil říct, že je tady blbá nálada a co následovalo ! Takže zase platí: někteří jsou si zkrátka rovnější.

jan 13.11.2008 10:26

Re: Dělají-li dva totéž, není to totéž !

jj je to jako ráthovo neskákejte mi do řeči já vám také neskáču do řeči - a pak už tu hubu nezavře

Esmerald 13.11.2008 10:27

Re: Dělají-li dva totéž, není to totéž !

Navíc, V. Klaus podtunelovává svoji vlastní stranu, která je, bohužel ( !!!! ) , jedinou pravicovou stranou dnes a tudíž jejím cíleným rozkladem pracuje pro opoziční zájmy. No,......jak jen se říká tomu, kdo ve skrytu spolupracuje s druhou stranou......... ?   

kacir 13.11.2008 11:01

Re: Dělají-li dva totéž, není to totéž !

pravicovost a levicovost je dneska už překonána, nedělejte si iluze, to platilo v 19. a většinu 20. století, ale dnes se v politologii mluví o těchto velkých stranách jako catch-all parties, tedy jsou to strany, které aby získaly co nejvíce hlasů voličů, se k sobě přibližují ve svém reálném jednání, pravicové i levicové na střed, řečeno starým pohledem...

jan 13.11.2008 11:12

Re: Dělají-li dva totéž, není to totéž !

jj jako blair - pravice je mrtvá nacionalismus je pasé, neviditelná ruka trhu ok ale s rozumem a počítáním kua externalit tj vícenákladů - například zplodiny z aut - nemocnost obyvatel tím pádem nižší produktivita, ale i nižší výtěžnost plodin, častější malování fasád domů, častější praní oblečení etc. etc. to jen pro pana profesora prezidenta geniálního klause věc co jsem se učil někdy ve druháku na ekonomce

pozorovatel123 13.11.2008 10:08

Miterand

No něco na tom je. Avšak když Miteran při své návštěvě Prahy navštívil také disidenta Havla tak se nic zvláštního nedělo, Francie se nezesměšnila, a naše KSČ to zvládla s mnohem větší grácií než dnešní EUrohujeři. Pan Neff by o tom měl něco vědět.

Hrad 13.11.2008 20:02

Re: Miterand

R^R^R^!!Nef ví, ale nepoví. :-P ON a jeho NP má jiné starosti, než pravdu.

jan 13.11.2008 10:01

prezident

klaus ať si o něm myslím cokoliv je inteligentní člověk - jako takový snad chápe světové reálie - prostý lid, který se tak dobře nevyzná, hledá autoritu podle které by se mohl zorientovat - prezident země je jednou z nich -  havel se svého času snažil čechy vychovávat - mluvil o morálce, úctě k přírodě, varoval před konzumem a vyzýval ke slušnosti - mnoho lidí - včetně komentátorů na neviditelnym psu mu za to těžce nadával - poslechněme si tedy guru klause a jeho rady bloudícímu národu - EU je špatná vezme nám kulturu, ekologie je špatná (po nás potopa), topolánek je špatný - nepolitická politika příliš malý pragmatik zřejmě, blob je špatný, komunismus se rozvrátil kradením cihel atd atd. - myslím že dlužíte havlovi omluvu - byl sakra lepší prezident než VK - je čas to uznat

pozorovatel123 13.11.2008 10:07

Re: prezident

No něco na tom je. Avšak když Miteran při své návštěvě Prahy navštívil také disidenta Havla tak se nic zvláštního nedělo, Francie se nezesměšnila, a naše KSČ to zvládla s mnohem větší grácií než dnešní EUrohujeři.

kacir 13.11.2008 10:19

Re: prezident

bohužel nechápeš  zásadní rozdíl...ČSSR země s totalitním režimem, Irsko demokratická země

a v demokraciích se tohle skutečně nedělá, min. zahraničí dostal za úkol říct to, co řekl, sám od sebe jako solitér by to určitě nevyslovil...

Klaus dělá ostudu celé zemi.

jan 13.11.2008 10:24

Re: prezident

jako jeden z mála mam aspň trochu tušení o čem je euroústava - do jisté míry ztratíme trošilinku suverenity kvuli úpravám hlasovacích poměrů - státník by ovšem nikdy neargumentoval například tím že kvuli tomu budou v Irsku přikázány interupce, protože to prostě není pravda, právě užívání takhle lacinného populismu mě dost vadí - těžko říkat že Klaus navštívil disidenta, navštívil laciného populistu, který vědomě lže - a sklouzáváme do morální roviny - mohu pro svou pravdu i lhát, mohu jen tak lehce oblbovat masy (protože klaus je to samý v bleděmodrym) - rozpustíme jako kostka cukru (zajímavý že lucembursko to přežilo, malta také) budou rozhodovat o nás bez nás - jasně všechny země se proti nám spojí žádnou s těch malých nenapadne že púříště by to třeba mohla být ona ... tady opravdu těžko mluvit o disidentství - jde zde o souboj ideálů - čirého pragmatsmu a egoismu (krátkozrakého, klasu nehraje na dva tahy dopředu - a může mu to být fuk za 20 let až se budem dusit zplodinaam on bude ležet na slavíně)  - amorálky a  naturalismu - tedy názoru že příroda je na rovni člověku (už slyšim pohradavé uchechtnutí leckoho z vás ale o tom to právě je "páni tvorstva")

kacir 13.11.2008 9:56

Pan prezident

jaksi zapomněl, že na Hradu nesedí jako fyzická osoba Klaus, ale jako hlava celého státu, z toho plyne, že z titulu svého úřadu nemluví jako Klaus, ale jako prezident celého státu..

Lhář JAKL mu to ještě asi neřekl ...

zoch 13.11.2008 10:45

Re: Pan prezident

SEM S TÍM JAKLEM !! Jen ať se zase předvede s těmi cinty. Ale patří mu to ! Jakpak se asi kroutí.....Z tohoto už jej nikdo nikdy nedostane.  Ale jak jsem řekl,je tu ještě jedna schůdná cesta : /stava zná odvolání z důvodu nesvéprávnosti. No,a třeba si tam Jakla nechají.....

Jindra 13.11.2008 9:55

senilit a demence nepatří na hrad

Arogantní a duševně postižený Klaus není schopen vykonávat funkci prezidenta .Je třeba jej odvolat a zavřít do ústavu pro duševně nemocné.A zaroveň jej zavřít na doživotí za zlodějny které zorganizoval při zločinném spiknutí se jménem kuponová privatizace.Všude ve světě by už dávno hnil v base.

čtenář 13.11.2008 9:14

Věřím, že mnoha antiklausovcům

leze Klaus pořádně na nervy. Obzvlášť, když si uvědomí, že matláci manipulující Špidlou mu pomohli na 10 let na hrad. Dobrá rada ale je, stříhat si metr. To člověka uklidní. Za méně než 5 let už Klaus nebude moci znovu kandidovat, tj. pokud stejní matláci neprosadí přímou volbu, která by tam Klause nainstalovala na dalších 10 let.

Magor Milda, Mgr. etc. 13.11.2008 9:09

Václav Klaus se pokouší o převzetí moci ve státě

pokud nebude zastaven, mohl by být příčinou vážného vnitrostátního konfliktu. Podle všeho mu funkce presidenta stoupla do hlavy a hodlá ji provozovat na způsob presidenta USA nebo RF. To ovšem odporuje naší ústavě, proto lze počítat s iniciativou ODS na změnu ústavy. V tom případě však nebudeme daleko od občanské války.

Drak Gorilič 13.11.2008 9:25

Re: Václav Klaus se pokouší o převzetí moci ve státě

Fakt názor hodný magoraRv

Hrad 13.11.2008 9:35

Re: Václav Klaus se pokouší o převzetí moci ve státě

Poznámka také.

I-Worm 13.11.2008 11:45

Re: Václav Klaus se pokouší o převzetí moci ve státě

že by se jednalo o draka Gorynyče, který si už ani nepamatuje vlastní jméno? Léta by na to konec konců měl...

Falk 13.11.2008 9:03

Konečně rozumný názor na Klause

pane Jemelíku - díky. Jen se divím, co sprostých, závistivých primitivů sedá k internetu...

Skybird 13.11.2008 9:00

Pan prezident má smůlu, že nosí na krku Klausovu hlavu, řídí se pouze svým velmi nestandardním myšlením a odmítá být důstojným reprezentantem občanů

Pan prezident může vyslovovat a obhajovat své velmi nestandardní názory (občas radikální, občas naivní, občas extrémní, ....) jako Václav Klaus třeba v kroužku svých spoluhráčů při limonádě o přestávce mezi dvěma tenisovými sety a nebo doma u televize.

Jako prezident však reprezentuje všechny občany a proto má být nadstranický, srozumitelný a vzhledem k tomu, že nemá téměř žádnou výkonnou moc i konzistentní s názory a politikou vlády byť to v jednotlivých případech je třeba v rozporu s obsahem jeho hlavy. Taková holt je role prezidenta a nikdo nikoho nenutí, aby se do ní hrnul a mermomocí v ní setrvával..

Nebo snad budí takové pozdvižení na mezinárodní scéně prezident německý či rakouský, slovenský nebo maďarský ?

Je-li Václav Klaus skutečně neschopen si nasadit hlavu prezidenta rádoby slušné středoevropské země, tak ať se vzdá své funkce a jde přednášet na nějakou univerzitu. Na potrhlé pány profesory je akademická komunita celkem zvyklá.

vlasta 13.11.2008 9:03

Re: Pan prezident má smůlu, že nosí na krku Klausovu hlavu, řídí se pouze svým velmi nestandardním myšlením a odmítá být důstojným reprezentantem občanů

Mně Václav Klaus jako prezident vyhovuje. Tak kdo nás rozsoudí?

Skybird 13.11.2008 9:15

Re: Pan prezident má smůlu, že nosí na krku Klausovu hlavu, řídí se pouze svým velmi nestandardním myšlením a odmítá být důstojným reprezentantem občanů

Jednoduché - referendum i přímá volba prezidenta. Většině se podřídím.

westík 13.11.2008 9:34

Re: Pan prezident má smůlu, že nosí na krku Klausovu hlavu, řídí se pouze svým velmi nestandardním myšlením a odmítá být důstojným reprezentantem občanů

jo, to je "demokracie" ,Skybirde- je pohodlnější se mýlit s většinou než mít pravdu s menšinou !;-D

Skybird 13.11.2008 9:37

Re: Pan prezident má smůlu, že nosí na krku Klausovu hlavu, řídí se pouze svým velmi nestandardním myšlením a odmítá být důstojným reprezentantem občanů

Že se demokraticky podřídím většině nemá nic společného s pohodlím, spíše naopak. Ale přece to neznamená, že změním svůj názor.

westík 13.11.2008 9:45

Re: Pan prezident má smůlu, že nosí na krku Klausovu hlavu, řídí se pouze svým velmi nestandardním myšlením a odmítá být důstojným reprezentantem občanů

on Vám  ten  Váš "názor" ,Skybirde, někdo bere ? Co by s ním dělal !:-/Jen si ho ponechte -aby se Vaši potomci měli čím "hrdit";-D

Hrad 13.11.2008 9:35

Re: Pan prezident má smůlu, že nosí na krku Klausovu hlavu, řídí se pouze svým velmi nestandardním myšlením a odmítá být důstojným reprezentantem občanů

Mírou demokracie jsou práva menšin!!. Já bych preferoval dolarovou minci a tři pokusy - hlava-orel. Ať rozhodne Bůh, jak říká Bush. Nebo, ať ve Vladislavském sále kandidáti hrají "čáru" a vítěz - co se dá dělat. ;-(