2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Robot na Hrad

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NObody 13.11.2008 17:27

Re: Rozumím Vám správně?

Ještě je tu jedna věc, kterou je třeba dosadit do této pro tuto zemi tak škodlivé figury. To je ten zvláštní paradox, který vykazuje jeho údajně silné ego, protože on totiž z přísně sociologickopsychologického hlediska žádné ego nemá. Při bližším studiu jeho postojů, od gest a pohybů těla, až po naprosto triviální, opravdu ale opravdu nepřesvědčivou dikci mluvy, nutně dospějeme k závěru, že jde vlastně o téměř modelový případ lokajské duše. V takovém případě se neumělé, až křečovité  prosazování čehokoliv, co souvisí s tím, čemu se říká postoj, nutně míjí účinkem. Když se to tak vezme, ono se mu vlastně nedaří prosazovat vůli tamtěch "nahoře". Podle mého, s jeho službami asi nejsou příliš spokojeni. Odtud pramení ta jeho osamocenost. Mlátí kolem sebe argumenty, které nejsou jeho vlastní. Být to skutečná osobnost, měl by nepopiratelnou autoritu, o níž by nikdo nepochyboval. Holt prostý občan čije lokajkou duši na sto honů. Tomu napovídá i postoj jeho, a i jeho přisluhovačů k penězům. On vůbec neví nic o tom, co věděl i prostý zlínský švícko Baťa, že pokud peníze slouží pro blaho pouze jejich majitele, ztrácejí smysl. Prachy totiž musí sloužit obecnému prospěchu. Baťa, když už je o něm řeč, za ně obohatil celý jeden dřív tak chudobný kraj, postavil město a dal desítkám tisícům lidem práci a pocit životního štěstí. V tom je rozdíl mezi lokajem a skutečnou lidskou osobností se srdcem na pravém místě.

zoch 13.11.2008 17:48

Re: Rozumím Vám správně?

no,to samozřejmě nemůžete srovnávat Klause s Baťou. Ale nápad je to dobrý.  Na takovém příkladu je vidět  srovnání mezi jasně srovnaným selským rozumem rozvinutým do interkontinentálního použití a  inženýrem socialistické ekonomie bez základního selského gruntu.  Inu : Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.....

Tomáš Marný 13.11.2008 14:19

Ideálním prezidentem by byl Gustav Husák

ten by určitě poklonkoval EU úředníkům a jejich domácím přisluhovačům. Zfanatizované davy těch, kteří spatřují v EU ráj na zemi by mu jistě tleskali.

Honza42 13.11.2008 14:25

Re: Ideálním prezidentem by byl Gustav Husák

Když slyším mluvit čelné představitele EU, vždycky si říkám, že to snad musí být český export někdy z roku 1975. Takže máte pravdu, Husák by byl platným členem a v Bruselu by ho měli rádi.

Hrad 13.11.2008 14:34

Re: Ideálním prezidentem by byl Gustav Husák

To tedy moc nepamatuješ.

Kliklap 13.11.2008 20:27

Re: Ideálním prezidentem by byl Gustav Husák

R^!

wandy 13.11.2008 14:40

Re: Ideálním prezidentem by byl Gustav Husák

Husáka pamatuji a vy možná také z archivních záznamů jeho projevů. Není Vám nápadná podobnost dikce a způsobu argumentace s Klausem? I když v technice přesvědčování byl Husák o něco lepší, ale to je tím, že na to byl školený (právník).

zuzu 13.11.2008 19:08

Re: Ideálním prezidentem by byl Gustav Husák

spíš mi Husák připomíná Paroubka

Kylchap 13.11.2008 14:00

Václav Klaus

si prezidentskou funkci zprivatizoval.

Krucipísek 13.11.2008 13:31

Pánové,

zírám. V Sodomě nebylo 10 spravedlivých a tady taky sotva je.

Nenapadá nikoho, že Brusel nemusí být tím, za koho se vydává, i když připouští, že zakřivené okurky lze taky jíst.

Važte si Klause, není takového v celé Evropě. Zdá se, že ostatní mají stejně přistřižené ocasy.

kacir 13.11.2008 13:40

Re: Pánové,

není takového v celé Evropě...ano, a dodávám bohužel, svými názory k ostudě této země (totiž ne všechno, co se odlišuje, je krásné a pravdivé)

Karel K 13.11.2008 13:21

Nikdo nebere v potaz, ze je prezident, ale

ale tu velkou autoritu si autor jen vysnil. Co takhle udělat hlasovací anketu?

Ptch 13.11.2008 14:14

Re: Nikdo nebere v potaz, ze je prezident, ale

...ankety existují, dělají je profesionální agentury a dotazován je reprezentativní vzorek respondentů (např. důvěryhodnost politiků apod. Klaus v nich s 60% - 75% pravidelně vítězí. Tak jakou chceš anketu? Tady na internetu? No, nedělej si z nás legraci...:-/   

karel-smichov 13.11.2008 15:42

Re: Nikdo nebere v potaz, ze je prezident, ale

Ptch : Rád bych se dozvěděl kdo ty agentury  platí ! Jsem pro anketu  zde >-

NObody 13.11.2008 16:09

Re: Nikdo nebere v potaz, ze je prezident, ale

Ono to s těmi výzkumy veřejného mínění bude zřejmě tak, jako je to se Zlatými slavíky: Nejpopulárnějším se stane ten, kdo nejvíc zaplatí. Leccos tomu napovídá.

Karel K 13.11.2008 17:41

Re: proč ne, bojite se výsledku?

Pokud autor myslí, že Klaus má takovou podporu, jak tvrdí, nemá se Klaus žádné veřejné ankety bát. Pokud ale Klaus nemá většinovou podporu, měl by mu to někdo upřímně říci. Ale jako v tom vtipu o Zdeňku Nejedlém, nikdo na Hradě si na to netroufá, :-):-):-):-):-)

HUHU 13.11.2008 13:20

A názory jakých poslanců má zastupovat? Těch co ho zvolili nebo těch, co ho nevolili?

HUHU 13.11.2008 13:19

A názory jakých poslanců má zastupovat? Těch co ho zvolili?

Nebo těch, co ho nezvolili? Nebo všech? Jeho dlouhodobě ČITELNÉ názory na EU dále šíří a není to překvapivé a stím ho poslanci ODS + někteří další zvolili! Je to v pohodě doktore ;-D

wandy 13.11.2008 13:13

pohled z venku

...po sametové revoluci se československo jevilo jako příslib nových impulzů k poněkud jednorozměrné konzumní společnosti. V současnosti je to zemička, které se sousedé musí trochu děsit, prolezlá korupcí a mafiánstvím, xenofobní a nacionalistická až k zbláznění. A reprezentovaná poněkud směšnou figurkou, která jen tlumočí názory Kremlu a zapšklých národovců.

hamar 13.11.2008 12:46

Když soukromě, tak soukromě ...

Ad: "Domnívám se však, že ho nelze krátit v základním právu občana na svobodný projev názorů jen proto, že se stal prvním úředníkem republiky. " Svobodný projev názorů si pan president může mít až pojde do Irska na soukromou dovolenou a tam se setká se "svými" disidenty jako soukromá osoba. Pokud ovšem jede na oficiální návštěvu a jako úředník dělá ostudu, tak by ho měl správce protokolu upozornit, že dělá ostudu! A pokud ji chce dělat i přesto, tak pak ať se nediví, že mu zde daňoví poplatníci mejou zaslouženě hlavuRv

Hašek 13.11.2008 13:01

Re: Když soukromě, tak soukromě ...

Milý hamare,

Vy si fakt myslíte, že president má říkat nějakou průměrnou hodnotu všech názorů lidiček v české kotlince! Tak ji nějak vytvořte Vy mudrlante! Mě to vůbec neurazilo, co řekl. Problém je v tom, že i "seriozní" noviny budou teď měsíc pitvat několik vět a Putin a Paroubem se budou chechtat. Co takhle, aby novináři trošku těm lidičkám na faktech osvětlili o co kráčí.

Článek, na rozdíl od Vašeho blábolení, má hlavu a patu.

strejda 13.11.2008 13:29

Re: Když soukromě, tak soukromě ...

President zastupuje stát a stát má politiku určovanou vládou. President by se jí měl na OFICIÁLNÍCH návštěvách držet. Odpovědnost má vláda, i za jeho trapasy. A co jsou trapasy určuje druhá strana. Soukromně ať si vykdádá kde chce, co chce a komu chce. Stejně tak, pokud dává vyznamenání, nechť je dává třeba podvodníkům. Je to jeho odpovědnost a vypovídá to hlavně o něm.

Alan Gregory 13.11.2008 13:53

Re: Když soukromě, tak soukromě ...

;-€Naprosto perfektní ukázka reakce člověka, který nedokáže přijmout, že jeho idol dělá čím dál větší pitomosti - a pořád se ještě zdokonaluje. |Uź není jen nejlepším ekonomem a finančníkem na Zeměkouli, ale příkladnou pílí se vypracoval i na největšího odborníka na životní prostředí (a globální (ne)oteplování zvlášť). Jestli vám nevadí, že už si z něj po celém světě dělají srandu, tak mně ano. Dobře padnoucí kvádro nejvyšší kvality a vhodně zvolená kravata, k tomu permanentně oduševnělý výraz ve tváři, mi jako kvalifikace na výkon funkce prezidenta nestačí.  A když nemá vyjadřovat nějakou průměrnou hodnotu názoru lidiček, měl vyjadřovat aspoň názor vlády (a ODS jako její čestný předseda obzvlášť). Nebo jsou to také jen duševní ubožáci ? Problém je v tom, že si to opravdu myslí (a v tomto s ním i já souhlasím)  !!

Alan Gregory 13.11.2008 12:33

Robot ne, ale někdo soudnější !

:-DAno, pan prezident je samostatně myslící bytost, ale když mu to samostatně myslí čím dál míň, měl by si nechat alespoň poradit. Ale rozhodně ne v takové frekvenci létat po světě a předvádět ta svá moudra (ohledně všeho). A taky co  teď chudák Mirek ? Chce se předvést při řízení celé té všesvazující chobotnice EU v tom nejleším světle, jako státník  nejvyšší evropské kvality, a teď tohle. Ale poraďte mu co dělat v situaci, když jako generální dodavatel zařídil v Parlamentu zvolení svobodného pána Václava Největšího a Nejmoudřejšího - prezidentem !  Víte, co to teď dá práce tak nějak taktně  vysvětlovat, jestli je pan prezident zrovna jako prezident nebo soukromá osoba, jestli je na návštěvě (vládním speciálem) jenom tak, nebo jako hlava státu.  A co i ti chudáci zelení ! Ty aspoň omlouvá skutečnost, že když chtěl Martin s Katuškou do vlády - jiného řešení nebylo. ;-(

karel-smichov 13.11.2008 15:48

Re: Robot ne, ale někdo soudnější !

Ať jsou zelení jak se jim líbí , jediný p. Bursík pri volbě se nebál a řekl o V.K.

pravdu !!>-

MUDr Vladimír Kolář 13.11.2008 11:59

Klaus a Irsko

Pan prezident zneužívá svého postavení hlavy státu k prosazování svého názoru. Byl zvolen poslanci, kteří jsou naši zástupci a jeho povinnost jako hlavy státu je tuto skutečnost respektovat a zastupovat stát a ne sebe. Ostatně v ústavě je, že prezident zastupuje stát navenek.A toto byla státní návštěva a ne soukromá. Jezdí-li na soukromé cesty a na soukromá pozvání, ať si říká co chce, pokud bude mít nějaké posluchače.Ale pokud zastupuje stát, musí to respektovat, jestliže ne, pak ve své funkci selhává a stojí za úvahu, jestli na ni stačí. MUDr Kolář Vladimír

Nomen 13.11.2008 12:30

Ano, je to tak.

Max 13.11.2008 15:25

Neni to tak, pane doktore. Dokud je V.K. prezidentem CR, jeho povinnosti je zastupovat STAT navenek a soukrome nazory by si mel schovat ro Livii na doma.

Vlada praktikuje zcela odlisnou zahranicni politiku a je za ni zodpovedna (nikoliv prezident). Povinnosti prezidenta, ktery zastupuje STAT, je respektovat zahranicni politiku vlady. A prezidentem je po celou dobu vykonu sve funkce, na zahranicni i soukrome navsteve.!!!!!!

karel-smichov 13.11.2008 15:56

Re: Neni to tak, pane doktore. Dokud je V.K. prezidentem CR, jeho povinnosti je zastupovat STAT navenek a soukrome nazory by si mel schovat ro Livii na doma.

Nejlepší by bylo mu zatrhnout  cestování ,vždyť máme  prezidenta ,který má

spoustu titulů  a tak mu schází   jen  tit.  CESTOVATEL  >->-

Max 13.11.2008 16:03

Ja bych mu udelil titul Prof.Traveling

;-D

Vite co, delame si legracky, faktem je ale to, ze Vaclava Klause, prezidenta Ceske republiky, za 6 let nepozvaly ke statni navsteve ani USA, ani Velka Britanie, ani Francie, ani Nemecko, ba dokonce ani Italie. Copak na ceskeho prezidenta vyhrabaly zahranicni zpravodajske sluzby ? Tohle prece neni normalni ! Topolanek se jiz podruhe behem 2 let chysta k Bushovi, cesky prezident jezdi k Putinovi a do Beloruska. Popr. udelat vlade (a nam vsem) ostudu do Irska.Rv