30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JiriF 8.5.2007 16:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velmi hrubá demagogie

Cekáte marně, od Viléma se smysluplné odpovědi nenadřené z příručky pro mladé komunisty nedočkáte. Alespoň zatím se toho nikdo nedočkal :-/

paul 8.5.2007 18:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velmi hrubá demagogie

Dobry den, asi mate pravdu. Sockomancove a jim podobni vetsinou nesnesou primou konfrontaci a nedovedou odpovedet na konkretni otazky. Vetsinou na podobne slinty nereaguji, nema to smysl, nicmene tentokrat jsem se neudrzel. Spis me mrzi, ze podobne jako Vilem v poslednich volbach smyslela velka cast naroda a podle toho to tady ted vypada.

Preji prijemne odpoledne. P

Kajan 8.5.2007 10:08

Petře Nečasi, chyť se konečně vesla a zbav ODS ostudy jménem Topolánek !!! Dzp.

Ludva 8.5.2007 9:56

Komu prospěje "vícerychlostní mateřská" ?

Jeden z návrhů pana ministra je brát dva roky mateřský příspěvek 11 tisíc korun. Komu to nejvíc prospěje, když se to po narození dalšího dítěte začne brát znovu ?

Wabi 8.5.2007 9:53

Každá liška svůj ocas chválí...viďte pane Nečas.

Ještě připomeňte zlatá slova Kalouskova : Vydělají všichni!!;-D

Honza42 8.5.2007 9:50

Způsob výplaty sociálních dávek.

Sociální dávky bych nesnižoval, ale změnil způsob jejich výplaty. Dávky by se vyplácely 2x denně:

1) Rano v 6:00 výplata 1/2 denní dávky po dechové zkoušce na alkohol. Kdo se nemyl, slušně neoblékl nebo je pozitivní na alkohol má "ačko" a nedostane nic.

2) Odpoledne 14:30 výplata 1/2 denní dávky, postup stejný jako bod 1.

Samozřejmě by to systém administrativně prodražilo, ale celkově jsem si jist velkými úsporami. Nezaměstnaní by si alespoň částečně mohli "přičuchnout " k tomu jak žijí ti co je musí živit.

I-Worm 8.5.2007 10:07

Re: Způsob výplaty sociálních dávek.

já jsem si zase jist velkou korupcí...

I-Worm 8.5.2007 10:17

Re: Způsob výplaty sociálních dávek.

lepší by bylo zavést povinnost : dávky si musí každý odpracovat! Stěžujeme si na znečištění měst psy a na druhé straně zahálí spousty pracovních sil... To je jen jedna z mnoha možností...

Honza42 8.5.2007 12:15

Re: Re: Způsob výplaty sociálních dávek.

To už některé obce zkoušeli. Ráno rozdali kolečka, lopaty a smetáky  s tím, že odoleden bude výplata. Odpoledne byly kolečka ukradený, lopaty a smetáky zlámaný a "pracovníci" nikde.

I-Worm 8.5.2007 13:42

Re: Re: Re: Způsob výplaty sociálních dávek.

oni si nepřišli pro výplatu ???!!!

patejl 8.5.2007 9:25

mily pane Necasi

od ministra socialnich veci a pravicoveho politika (je to 100x omlete, jste pravice pouze ve slibech) bych cekal ze navrhne reformu mandatornich vydaju v socialni oblasti. tedy penzijni reformu a reformu socialnich vydaju, o to spise ze vydajova stranka je uzce spojena s prijmovou a mandatorni vydaje cini drtivou vetsinou vydaju statu. proto bych cekal ze takovato reforma bude svazana s reformou danovou. no zatim jste nepredvedl vubec nic. neorezal jste socialni davky, nenavrhl penzijni reformu, stat bude rozhazovat tolik co doted, pak je samozrejme ze nelze ani prilis zasahovat do prijmove stranky.

cili kosmeticke zmeny na obou stranach ktere se vase vlada snazi prezentovat jako reformy zadne reformy nejsou. z toho titulu by tu totiz nejvetsi reformator  vsech dob byla sveho casu spidlova vlada!!!

navrhnete uz konecne pravicove koncepcni reseni a dokazte ze si svou mzdu zaslouzite. v opacnem pripade vas pristi volebni obdobi vystrida oranzovo ruda koalice a pritahne srouby nam vsem Rv

Defurak 8.5.2007 9:22

Pane Nečasi nelžete a nazývejte věci pravými jmény !

Nejedná se o reformu, ale o rychlou jehlou spíchnutá úsporná opatření.

Každá reforma by měla mít své A,B, ale i Z. Postrádám celkový koncept takové reformy, tj. co, kdy a jak v oblasti daňové včetně ekologické daně, důchodové, zdravotnictví, školství, energetiky, státní správy atd. Prostě aby bylo možno si udělat představu s čím do budoucna má člověk reálně počítat, o dopadu na "cenu celkového spotřebního koše" konkrétního člověka či rodiny a připravit si příslušná opatření.

To, co nyní postupně vytahujete je zcela nedostatečné a považuji to v kontextu s doprovodnou rétorikou resp. předvolebními sliby za podvod na občany.

Kdyby jste byli doopravdy zodpovědní, tak by jste uznali, že chtít dělat zásadní reformní kroky s dlouhodobými dopady v situaci, kdy vláda nemá dostatečnou podporu, kdy se musí opírat o dva přeběhlé poslance opozice a kdy nemá jisté ani hlasy svých poslanců je prostě POŠETILOST, HAZARD a NEODPOVĚDNOST.

Pokud vám nejde skutečně jen a pouze o moc, tak tuto frašku prosím rychle ukončete. Prohlašte, jak byste si to představovali udělat, kdybyste   měli dostatečnou sílu a bez ztráty času směřujte k novému rozdání karet, k předčasným volbám. To proveďte dříve, než úplně ztratíte věrohodnost a tudíž i šanci ty volby s potřebnou převahou vyhrát !

Honza42 8.5.2007 9:14

Nevěřím, že je to skutečná reforma

1) Neuvěřitelná lež že 23 = 15. Skutečně si vládnoucí garnitura myslí, že jsme úplní idioti?

2) Komický je návrh na snížení administrativy, protože snížení počtu státních zaměstnanců se dá udělat pouze zrušením jejich agendy. To znamená, aby stát přestal kafrat lidem do života.  Po půl roce stačí projít kanceláře a kdo má čistý stůl tak letí, jednoduché.

Malý Aston 8.5.2007 9:16

Re: Nevěřím, že je to skutečná reforma

Vaše řešení nemá naději,já mám stůl pořád plný papírů.:-D

PetrM 8.5.2007 9:20

Re: Nevěřím, že je to skutečná reforma

Tak jo, vykaslem se na nejake pofiderni zastavovani deficitu statnich financi a budem dal utracet, souhlasite? Nebo jste snad cekal, ze Vam po utazeni opasku budou letat peceni holubi do huby? To ze na reforme nekdo vydela je jen vejicka pro deb*ily, a Vy jste na ni evidentne skocil, soudny clovek chape ze aby se statni finance daly do poradku, neni soucasne mozne aby se lide meli lepe, naopak se na cas musi dost uskrovnit.

Honza42 8.5.2007 9:33

Re: Re: Nevěřím, že je to skutečná reforma

Jste si jist, že jste chtěl napsat příspěvek skutečně sem? Co má vědomá lež vlády společného s úsporami? Jinak si buďte jist, že pokud se zásadně nezmění výdajová část rozpočtu a přístup politiků, tak budete za chvíli platit 100% daň (= holá řiť) a chodit si na úřad pro sociální dávky. To je dávný sen socialistů a komunistů.

patejl 8.5.2007 9:39

Re: Re: Nevěřím, že je to skutečná reforma

soudny clovek chape ze aby se statni finance daly do poradku neni mozne jednomu ukrast a druhemu nasypat do koryta dle socialistickych receptu. proto se ten pan pravem ohrazuje. na reforme samozrejme vydela stat a vydelaji na ni bohaci. ti co tahnou ekonomiku kupredu, tedy nizsi a stredni trida v podstate volicska zakladna ods bude zle  odrbana a pekne to teto strane v pristich volbach spocita. ja sam se v podstate v soucasne dobe rozhoduji jestli pujdu pristi rok pracovat do zahranici nebo na zivnostensky list, v prvnim pripade zlodejske vlade nedam nic, v druhem povinne minimum. vic nez nyni se uz jako kafka odmitam nenechat skubat.

Malý Aston 8.5.2007 9:46

Re: Re: Nevěřím, že je to skutečná reforma

Jistě jste pochopil,že jsem to nemyslel vážně.Ale musíte připustit,že není lepší zaměstnání než být úředníkem a nestarat se o to,zda bude na výplaty nebo nebude.Politické strany se ve vedení státu mění ale úředníci zůstávají.Oni si vždy nějakou práci najdou a vždy zdůvodní,že bez nich nic fungovat nebude.Reforma,která nedá možnost pracovitým a schopným občanům si více vydělat nic nepřinese.Celá reforma je jen o zajištění prachů pro placení nutných výdajů státu mezi ně patří i úředníci bez ohledu na to,kolik zůstane občanovi peněz v peněžence.Já nemám zájem o utahování svého opasku aby si úředníci opasek mohli povolit,nebo aby poslanci rozhazovali a kupovali si přízeň svých voličů.Když někdo má zájem pracovat od rána do večera aby měl,nemá žádný právo ho trestat daněmi za jeho snahu.Takže žádné utahování opasků není třeba je jen nutné jasně podpořit ty,kteří pracovat umí a chtějí a utáhnout opasky těm,kteří nikdy nepracovali a pracovat nebudou a mezi ně patří i horda úředníků nalezených na různá ministerstva,kraje,okresy a vesničky střediskové.Úředník má být placen za výkon a ne za sedění v kanceláři.Navrhuji neplatit žádné daně a když něco budu po úřadech potřebovat,klidně si to zaplatím pěkně v hotovosti podle ceníku.Ať je jasné že my platíme je a ne oni nás.:-D

Honza42 8.5.2007 9:55

Re: Re: Re: Nevěřím, že je to skutečná reforma

Přesně tímto způsobem jsme chtěli restrukturizovat velký podnik, s "milonem" režijních pracovníků a služeb. Každý by si za služby jiného oddělení zaplatil z peněz svého oddělení. Rychle by se tak zjistilo, kdo je potřebný a kdo ne.   No to víte, že to neprošlo.  No a podnik už zkrachoval.

Malý Aston 8.5.2007 10:11

Re: Re: Re: Re: Nevěřím, že je to skutečná reforma

To je systém,kterým vedl své fabriky Baťa.Něco podobného fungovalo i ve Slušovicích než je Havel  a disident Deváty rozehnal.Pravice na to jde blbě.Oni chtějí aby si každý utáhl opasek,to není nutné.Opasek si musí utáhnout ten,který nechce pracovat a povolit ten,který pracuje.Já mám dojem,že tu reformu připravili zase ti samí úředníci na ministerstvu financí,kteří tam zůstali ještě od Jakeše a politici zase jen papouškují jako vždy,co jim referenti pokud mají čas připraví.Není v žádné stávající politické straně ekonom,který by byl schopen nejen něco vytvořit ale i s tužkou v ruce to vypočítat a přesvědčit občany o nutné změně,která povede k prosperitě. Pokud je někdo v domění,že Kalousek je schopen něco vytvořit,tak je debil jako byl a je debil Sobotka,který si svýma rukama ještě za celý život nevydělal ani na rohlík.:-D

Bobo 8.5.2007 7:55

Nečas zase blbě

Tak milý brachu, Nečasu,  začni reformu v parlamentu s refundovanými platy, prostě bez práce nejsou koláče a pak sockám utáhněte pipec na obecně prospěšných pracích a kdo nechce pracovat, tak ať nejí. Rozpusťte přebujelý statní aparát. Když reforma, tak od základu.

Sam 8.5.2007 9:54

Re: Nečas zase blbě

....teď jsem si uvědomil,že znám min. 15 plně invalidních důchodců / 10 000-12 000 /,stáří kolem 50-ti let,všichni mají průkazku ZTP a všichni načerno pracují.

I-Worm 8.5.2007 10:19

Re: Re: Nečas zase blbě

za komančů směli plně invalidní důchodci pracovat legálně, jen ti částeční to měli omezeno na přivýdělek do původní výše platu.

Rýpal 8.5.2007 7:52

Milý pane Nečasi

Velmi Vám děkuji za to, že jako údajně pravicová koalice připravujete v rámci  reformem zcela levicové opatření – zrušení tzv. daňového testu (6měsíční lhůta po jejímž uplynutí není nutno danit kapitálové výnosy). Až doposud jsem si myslel, že cílem každé rozumné vlády (a nyní, ač nerad, musím pod tento pojem zahrnout všechny dosavadní vlády socialistické) je, aby si lidé spořili na penzi, a to i formou investic do cenných papírů. Nyní se však o případný výnos budou muset rozdělit se státem, o ztrátu pochopitelně nikoliv. I skupiny lidí jako jsou např. zaměstnanci by tak nyní měly podávat daňová přiznání, a zatěžovat tak sebe, daňové poradce a úředníky FÚ. Tato představa pochopitelně řadu drobných investorů odradí, tito své cenné papíry prodají a vrátí náš kapitálový trh o deset let zpět. O nepromyšlenosti tohoto rozhodnutí svědčí i další fakta:

1) Od roku 2008 připravujete zrušení daňového testu, nicméně o několik let později by daň z kapitálových výnosů prý měla být zrušena.

2) Pokud si koupím dva produkty, a na jednom např. 10 % vydělám a na druhém 10 % prodělám, pak základem pro zdanění pochopitelně nebude souhrnný výnos (nula). Zdaněn bude pouze 10procentní zisk na prvním produktu…

Na základě tohoto příkladu, kterému velmi dobře rozumím, mohu odůvodněně předpokládat, že reforma je nekoncepční i v celé řadě dalších bodů. Jedná se o dort uvařený koaličním pejskem a kočičkou...

Abdéřan 8.5.2007 8:01

Re: Milý pane Nečasi

R^R^R^!!

Defurak 8.5.2007 9:00

Re: Re: Milý pane Nečasi

R^R^R^!!

Malý Aston 8.5.2007 9:15

Re: Re: Re: Milý pane Nečasi

Souhlasím s Vámi.Reforma nemá žádnou koncepci,je nepřipravená a nemá žádnou oporu zejména u pracovitých občanů.Čím více budou občané pracovat,čím více jim zůstane v peněžence,tím více budou nakupovat a tím více se zase naplaní státní pokladna pro platbu nezbytných výdajů,které stát garantuje.Jak na to chtějí jít ve Francii? Dobře vědí,že občané se nikdy nevzdají výhod již jednou jim poskytnutým.Při týdenní pracovní době 35 hod ještě přijít s návrhem aby si něco platili nebo si utáhli opasek to neprojde.Tak navrhují,práce přesčas bude osvobozena od všech daní včetně placení sociálního pojištění a to jak zaměstnavatelem tak i zaměstnancem.To je systém podle Baťi. Ať se každý vykořisťuje sám,jako by byl podnikatelm.Takže pokud reforma u nás nebude preferovat občany pracovité a bude podle socek a komoušů preferovat občany nepracovité a hordu úředníků,nula před reformou dá zápornou nulu po reformě.:-D

čtenář1 8.5.2007 6:44

Ach, ta politika !

Opět úsměvná demagogická tvrzení, že na "reformách" vydělají všichni. Jistě vážený pan ministr by snad měl mít tolik rozumu, aby tato hloupá slova raději příliš často a nahlas nepronášel. Rok 2007 je pro mandatorní výdaje rekordním (stačí se podívat na jednotlivé kapitoly státního rozpočtu). Občané si samozřejmě zvyknou na štědrý stát a budou tyto předvolební výdobytky považovat za normální. Jakýkoliv pokus o snížení mandatorních výdajů přece někdo pocíti musí. Řeči o tom, že vydělají všichni, zavánějí šarlatánstvím. Jestliže dojde ke snížení mandatorních výdajů, řada občanů na těchto výdajích závislá, tuto změnu pocítit musí. Mluvit o snížených daňových kvótách v případě statisíců nezaměstnaných, milionech důchodců, dalších statisících rodin, které živoří na hranici životního nebo i existenčního minima, je spíše úsměvné. Tyto skupiny přece ani dnes žádné daně z příjmu neodvádí. A tuto tzv. reformu někdo zaplatit musí. Je zapotřebí otevřeně říkat pravdu. Např. dojde ke snížení objemu vyplácených dávek státní sociální podpory. Ve skutečnosti to znamená, že řada rodin příjde o část svých příjmů. Zaměstnancům ve veřejné správě se téměř zablokuje růst mezd. Rodiny těchto zaměstnanců to přece také pocítí. A dobrá rada vlády, že by se mzdy ve veřejné sféře mohly navyšovat propouštěním části zaměstnanců je v dnešní době legislativního chaosu natolik úsměvnou, že ji nelze ani komentovat. Reforma by spíše měla spočívat ve zjednodušení právního systému, odbourání řady zbytečných a nesmyslných agend a poté teprve v zeštíhlování veřejné sféry. Opačný postup tak nelze nazvat jinak, než deformou a těch jsme tady měli už několik. A mimojiné vláda svými radami tlačí na insttituce ve veřejné sféře k neobsazování pracovních míst s tím, že z těchto úspor mohou mzdy ostatním navyšovat. Čili tolik kritizované černé duše mají spasit veřejnou správu. Vážená vládo, neměli byste si z občanů zase tak moc střílet. Mohlo by se Vám to vymstít.

Vocílka 8.5.2007 9:22

Re: Ach, ta politika !

Ano, úplně ideální je tvrdit,že na "reformě" vydělají všichni a stát sníží schodek rozpočtu. Myslím,že autoři reformy ba měli dostat Nobelovu cenu, protože vymysleli perpentum mobile.

nik 8.5.2007 6:37

Krok vpřed?

Je-li přede mnou metr široká propast, nemůžu dělat půlmetrový krok. A hodně naštvaný jsem proto, že jsem volil ODS s její Tlustého reformou a rozhodně ne Kalouska dělajícího ze mne totálního idiota tvrzením, že 23 = 15 ;-€.