1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef 8.5.2007 16:35

Re: Re: Re: Jedna věc může být správná

Hele, Ludvo, placas nesmysly! Tak ten Krejcir dluzil statu asi 3 miliardy za clo za LTO. A kolika lidem tim dal praci? Nekolika celnikum! Nebo kolika lidem da praci takovy Zelezny, kdyz v zahranici nakupuje obrazy za stovky milionu? Navrhujes nizsi dane na bohace, aby penize neutikaly do zahranici. Vis kolik miliard kazdy mesic utika do ciziny jen nakupem pohonnych hmot a ropy ????

Brmboš 8.5.2007 15:34

Re: Jedna věc může být správná

Nejbohatší, kteří zbohatli poctivě nevyvážejí peníze na Bahamy a ti zloději by měli být v právním státě zavřeni a ne policii pouštěni jako Krejčíř.

Ludva 8.5.2007 15:41

Re: Re: Jedna věc může být správná

Kde je ten právní stát ?

formidable 8.5.2007 13:59

Socialistické lži

Je povážlivé z jak nestoudnou drzostí se sockomouši při jakémkoli náznaku spravedlivé sociální reformy (podotýkám sociálně spravedlivé, nikoli sociálně rovné) začnou ohánět ohrožením zájmů těch nejpotřebnějších - invalidů. Byli to právě socialistické vlády a 9 let před nimi 40 let trvající komunistická diktatura, kteří tyto občany nejvíce poškozovali, diskriminovali apodobně. Nebyla to právě vláda ČSSD, kdo sebral vozíčkářům příspěvky na vozíky, nebo nevidomým příspěvky na psy ? Pochopitelně tito občané nepředstavují pro bolševiky až tak rozhodující část voličů. Lepší je vyplácet pastelkovné, 60 000 kopulovné, zvyšovat úřednické verbeži platy o 17%, a dalšími "příspěvky" uplácet voliče.

Brmboš 8.5.2007 15:36

Re: Socialistické lži

Tak vy to musíte vědět vy jste k té verbeži pře rokem 1989 patřil i když se dnes schováváte za jiné jméno.

BOMBON 8.5.2007 13:42

pro vilema

nejsem bohuzel clenem vami zminovane majetne luzy, nicmene se do ni kvuli vam budu pro tuto diskusi virtualne pocitat, ok?

vase namitky ohledne toho, ze stat me mene zdani vychazi zrejme z toho, ze vy (a vam podobni) mate pocit, ze mate pravo na moje penize, ze?

vite, kdyz pracuju a nejake penize vydelam, chci si za ne neco koupit. nechci vam je dat. kdyz pujdete, a ukradnete mi penezenku, bujdete brucet. kdyz zmobilizujete dostatek dementu, zvolite si vetsinu poslancu, kteri uzakoni, ze (jmenem civilizace, samozrejme) penezenku budu pravidelne odevzdavat urcenemu urednikovi, ktery cast z mych penez poskytne vam.

tak vam tedy pekne dekuji, ale nelibi se mi to. a jestli je nekdo luza, pak jste to u me vy. hezky den

Vilém 8.5.2007 13:46

Mluvíte z cesty

Daně jsou prostě vypsány na určité společensky schválené účely, od zdravotnictví, přes podpory po policii a armádu nebo soudy.

Zde je třeba uvážit rozložení zátěže na tuto daň.

Počítejte se třeba mezi majetné, mne počítejte mezi socky, problém spravedlivého rozložení ZÁTĚŽE Z DANÍ tím nevyřešíte, protože jde o jinou otázku.

Fafa 8.5.2007 19:43

Vileme:

Co tedy zacit debatu o tom, jestli by  se nemely zmenit ty spolecensky schvalene ucely? Napriklad zdravotnictvi se z dani platit rozhodne nemusi.

BOMBON 8.5.2007 22:48

Re: Mluvíte z cesty

ne, vy me nechapete, jde o to, zda moje penize budete vlastnit vy, nebo ja. kdo si za ne neco koupi. ja je vydelal, vy je chcete. o nicem jinem to neni

Chocholoušek 8.5.2007 16:56

Re: pro vilema

BOMBONE - magor jste, nic jiného. Z toho, jak píšete, lze usuzovat na to, že jste nevzdělaný pitomec, který podniká na ŽL v oblasti nákup-prodej zboží. Proč sakra nejdete třeba do USA? Tam vás zdaní daleko víc - magore! Z vašich peněz nikdo nic nemá, protože děláte daňové podvody, zloději zlodějská!

BOMBON 8.5.2007 22:48

Re: Re: pro vilema

no, soude podle urovne prispevku...

preju vam hezky den

Skybird 8.5.2007 12:46

Je to aušus !

Postrádám komplexní návrh reformy ve všech podstatných oblastech včetně restrukturalizace státní správy. K tomu samozřejmě příslušný časový a věcný harmonogram.

Je logické, že můžete prosadit pouze to, na co máte sílu. Ale té síly bohužel na tak zásadní opatření s dlouhodobým dopadem  máte velmi málo. Tato upachtěná koalice opřená o podporu dvou přeběhlíků a nejistá si ani podporou vlastních poslanců nemá skutečně na víc, než na nějaký paket problematických úsporných opatření.

Dostůjte tedy svému slovu a umožněte co nejdříve předčasné volby. Ještě je šance na výsledek, který by reformní koalici dal větší podporu. Jinak se obávám, že prošustrujete i to málo reformního potenciálu, které vám ještě zbývá. A bude to škoda - doplatíme na to všichni !

Petr 8.5.2007 12:46

Nečas zase o ničem

Číst nebo poslouchat pana Nečase je naprostá ztráta času. Zatím se ještě nedopustil vlastního názoru a jen se svou pověstnou loajalitou opakuje teze svých šéfů včetně známých výmluv, jak za všechno může ČSSD, přestože se na předvolebním rozhazování podíleli všichni (ODS např. důchodcům slíbila přidat 1000 Kč a ČSSD jen 500 Kč), a nesmyslných tvrzení, že na této pseudoreformě nikdo neprodělá a schodek rozpočtu se sníží. Rád bych také chtěl vidět, jak ODS (alespoň částečně) plní svou smlouvu s voliči - snížení daní, jednostránkové daňové přiznání, provedení důchodové reformy atd. Skutečnost je taková, že navrhovaná daň z příjmu z tzv. superhrubé mzdy = 15*1,3542 = 20,313% podle původního systému, spodní sazba DPH se zvýší, o zjednodušení daňového přiznání není ani řeči, to, že by důchodovou reformu chtěli řešit před volbami, když k tomu nemají odvahu teď, může věřit jen hlupák atd. Nakonec i sám poslanec Tlustý (bez ohledu na jeho reformu) tomu říká ODS mínus. Snaha vymlouvat se na koalici je také trapná. Určitě na plákátech ODS spokojeným rodinách, zdravotním sestřičkám, dělníkům a všem dalším ani pod čarou neřekli, že všechno jsou jen nereálné sliby.

Honza42 8.5.2007 12:28

Pro Viléma, ať má radost:

1) Amerika si váží a hýčká lidi co něco umí a pilně pracují. Být závislý a neschopný je ostuda.

2) Evropa si hýčká lidi nepracující, líné a hloupé. Pilně pracovat a vzdělávat se je hloupost, protože Vám to stát sebere a dá to těm "hýčkaným" . Přitom hýčkaná skupina nezapomene pomluvit a poplivat tu skupinu, která jim to platí.

Proto většina objevů a technologií přichází z Ameriky. Evropa se veze v závěsu a poslední dobou docela z kopečka. Já si představuji reformu  tak, abychom se přibližovali variantě 1. Peníze mají mít ti pracovití, protože vědí jak je zhodnotit. Chudí a hloupí je stejně nahážou do automatů.

Rad 8.5.2007 12:54

Re: Pro Viléma, ať má radost:

takto přesné vyjádření se často nevidí - gratujuji!

Vilém 8.5.2007 13:00

Kdo je hloupý?

Podporu si tedy patrně zasluhují schopní, aktivní a bohatí.

Podpory podle vás mají tedy dostat ti, kdo ji nepotřebují.

Mám pocit, že váš rozhled je omezen vlastním kontem a logika ani rozum nepatří do souboru vašich vlastností. To pak technologie nevyrovná.:-D

kAROLÍNA 8.5.2007 13:10

Re: Kdo je hloupý?

Viléme, Víléme, nechoď na nás s takovými logickými přesmyčkami...... to vymýšlíš ve frontě na sociálce?.... jistěže podporu nemají dostat ti, kteřé ji nepotřebují, mají ji dostat jen ti, kteří projevují aktivitu svým úsilím svůj stav zlepšit. Ostatní mají dostat pouze žebračenky, protože jsme příliš civilizovaná společnost na to, abychom nechali líné pochcípat hlady.

BOMBON 8.5.2007 13:15

Re: Kdo je hloupý?

jen socialisticky dement si nedokaze predstavit, ze by proste nikdo nikoho nepodporoval.

MUDr Jiří Kilian 8.5.2007 13:43

Re: Re: Kdo je hloupý?

kdežto jiní dementi si to představit dovedou asi

BOMBON 8.5.2007 13:45

Re: Re: Re: Kdo je hloupý?

ano, navic dement, ktery vas neotravuje, otravovat nechce a jenom trva na tom, aby se do nej nikdo nes*al je i pro vas vyhodny, ne?

Vilém 8.5.2007 13:49

Re: Re: Re: Re: Kdo je hloupý?

Pokud si myslíte, že vychtrale prohlásíte, že když se vám to nehodí, tak nemáte s ostatními lidmi nic společného, a jim "velkoryse" přiznáte totéž "právo", a nejste dement, tak se velice pletete. Toto sociopatické kvílení je skutečně tak průhledné, že ho nelze než považovat za projev kognitivní deteriorace.

BOMBON 8.5.2007 22:51

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je hloupý?

zit a nechat zit, to je zrejme neco, co nepochopi lide, kteri neustale potrebuji ostatni ucit zit , pripadne je dojit, aby se jim samotnym zilo lip.

MUDr Jiří Kilian 8.5.2007 13:50

Re: Re: Re: Re: Kdo je hloupý?

pro nás nejsou výhodní žádní dementi, víte

BOMBON 8.5.2007 22:50

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo je hloupý?

ja pro vas nechci byt vyhodny. vy po tom touzite?

Skybird 8.5.2007 18:13

Re: Re: Kdo je hloupý?

BONBONe říkáš to jasně, jednoduše, nepářeš se s tím. To ti vydrží do té doby, než dostaneš infarkt, rakovinu nebo než tě jiný takový libový frajer porazí autem. Pak najednou budeš chtít, aby se společnost o tebe postarala. Nebo snad si zaplatíš ty statisíce až miliony za léčení a potom budeš do smrti klečet na chodníku s kelímkem a žebrat ?

BOMBON 8.5.2007 22:54

Re: Re: Re: Kdo je hloupý?

ano,. klidne mi muzete i tykat...

pokud by ze me stat nedelal chudaka, normalne bych si sporil, uzavrel dobrovolne zdravotni pojisteni, ktere by bylo vyhodne jak pro me tak pro pojistovnu.... libovy frajer nejsem, necitim se jako libovy frajer a nikoho autem neporazim a pokud by se mi to stalo, ocekavam, ze me bude zivit onen libovy frajer, ktery me porazil.

gossip 8.5.2007 13:23

Re: Kdo je hloupý?

Cim vetsi "podporu" dostanou ti schopni,aktivni a tedy "bohati",Tim vice bude nase rapublika "bohatsi" a tedy bude moci rozdelit na podpore "opravdu socialne slabe"(nikoliv flakace) a duchodce.

MUDr Jiří Kilian 8.5.2007 13:47

Re: Re: Kdo je hloupý?

především není dáno za jakých podmínek komu ta která podpora náleží. Mluví se hodně poád o tom, že mají dostat ti nebo oni méně nebo více a nic víc. Podpora , kterou společnost jedincům v nouzi poskytuje, má dva významy. První je soucitný ze sounáležitosti, žádný člověk není ostrov sám pro sebe. Druhý je ale i preventivní - hladovějící lidé by jednali antisociálně. Proto mám za to, že vyolácení podpory je třeba podmínit řádným chováním - asociální jednání by podporu mělo vylučovat nebo omezovat, antisiciální pak by mělo být trestáno.

Honza42 8.5.2007 13:52

Re: Kdo je hloupý?

Ano, podporu si zaslouží ti schopní a aktivní. Mají mít vedoucí postavení, nemá jim nikdo jejich úspěch závidět ale naopak přát. Mají být považováni za elitu národa, to proto, aby každý mladý člověk mohl mít tyto lidi za vzor a snažit se být taky pracovitý a úspěšný.

Líní lidé mají být chudí, aby si každý mladý člověk mohl říci: " Musím na sobě makat, jinak dopadnu stejně".

Evropa dojede na to, že poflakování se na sociálce se stává základním lidským právem. Dlouholetým uplatňování těchto principů se bude takto poflakovat více a více lidí.

Petr 8.5.2007 13:51

Re: Pro Viléma, ať má radost:

"většina objevů a technologií přichází z Ameriky" - to je pravda, jen by bylo vhodné doplnit, že na jejich výsledcích se do značné míry podílejí cizinci a to právě z  Evropy, např. v počítačových vědách: Turing (Brit), von Neumann (Maďar); vojenská technika: von Braun (Němec), ...  Při studiu  odborné literatury vědců z amerických univerzit je vidět, že  často jsou autory Asiati (z Číny, Indie), ale i Arabi, vědci z bývalých zemí SSSR atd.