30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BOMBON 8.5.2007 23:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

spravedliva dan:

stat poskytuje stejne sluzby kazdemu obcanovi, nebot obcane jsou si rovni. souhlas?

pak tedy nechapu, proc mam prispivat na tytez sluzby vic nez nekdo jiny (treba vy). a to nemyslim v procentech, myslim v absolutnich castkach...

pak se teprve muzeme bavit o skutecne spravesdlivem zdaneni, panacku...

Josef 9.5.2007 4:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

NESOUHLAS BONBONE!! Stat neposkytuje stejne sluzby kazdemu ! Jsou take mrzaci a jsou take lide cely zivot nemocni!  Jsou taky lide, kteri jsou schopni prispivat vice a jini, kteri tolik prispivat nemohou! Predtim nezli neco placnes, treochu premyslej !!  

BOMBON 9.5.2007 14:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

pane josefe, nesouhlasim s vami. stat plni svoje funkce (ktere by mel plnit) vuci kazdemu stejne. ochranuje prava a svobody kazdeho, dohlizi, aby byly omezeny pouze pravy a svobodami druheho.

bohuzel, vetsina lidi do funkci statu plete spolecenskou solidaritu (to jsou ti vasi mrzaci apod.). ja tvrdim, ze primarne by se o sebe meli starat rodinni prislusnici, pak sousede, pak obec a pak teprve stat (kdyz uz neni vyhnuti).

nevim totiz, proc bych mel byt vice solidarni s vasim mrzakem, ktereho neznam nez s mrzakem nekde v ugande. to, ze ten vas shodou okolnosti zije bliz (ve stejnem state), me nezajima.

školastyk 8.5.2007 22:29

Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Víte kolik je dneska sociálka pro dlouhodobě nezaměstnané?To je fakt jen na ty nejzákladnější věci.Mně by to určitě nestačilo-jako většině.Pokud si někde vydělá třeba o polovinu víc určitě půjde.A těch pár procent tzv. flákačů co stejně nikdy dělat nebudou aspoň z hladu neloupí(zvýšené výdaje na policii).

Nadáváte lidem do volů při hájení své jediné pravdy.

Vězte však,že to jak smýšlíme o druhých nastavuje zrcadlo nám samotným.

BOMBON 8.5.2007 23:16

Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

skolastyku, dokud budu videt inzeraty ze prijmou trebas nekoho na myti nadobi, i koruna na socialni podpore pro dlouhodobe nezamestnane je na me moc...

školastyk 9.5.2007 0:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Takže kvůli několika zneužívačům si přestaneme pomáhat aby toho někdo nemohl využít.Hezké...ovšem až do doby než budete sám potřebovat pomoc.Až to přijde,snad se vám rozsvítí.A nemyslete si,může to být poměrně brzo.

BOMBON 9.5.2007 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

skolastyku, krvaci-li vam srdce nad nestestim nekoho jineho, muzete mu pomoci ses vam vase sily a penize staci. nechtejte, ale, prosim, uspokojit svou citlivou dusi mymi penezi (nemyslim to zle).

skolastyk 9.5.2007 20:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Promiňte neuvědomil jsem si ,že píšete jen o sobě.V tom případě držte každou korunu před daněma co vám síly stačí .Každý ví,že existují způsoby jak neplatit daně.Musím Vám však připomenout přírodní zákon o tom,že co člověk zasévá to sklidí .Taky to nemyslím zle.

BOMBON 10.5.2007 8:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

ano, pisu o sobe, protoze penize nedava stat, penize davam ja. na danich nepodvadim, neni ale snad povinne, ze se mi vyse dani a odvodu musi libi, ze?

budu rad, kdyz sklidim co zaseju, zatim valnou cast toho, co zaseju a vypestuju sklidi nekdo jiny

hezky den

Vodák 8.5.2007 20:24

Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Vážený Viléme, co to blábolíte o spravedlivých daních? Proč ten pilnější má platit více procent než ten méně pilný? To je spravedlivé a motivuje lidi k práci? Kdo hrubě pomlouvá nezaměstnané? Já také nechci podporovat flákače, kteří mohou dělat a nechtějí. Jaký to je zlomek výdajů a kolik je takových zlomků na tom nezáleží. Daňový systém, který nemotivuje k práci, je špatný. Myslím, že když bude u nás hodně takových jako autor článku a dělají dvanáct hodin denně, bude dobře pro všechny.  Když bude hodně takových jako vy, tak se budou ti, kteří nemohou za to, že jsou nezaměstnaní  pást,  protože Paroubek a jeho soudruzi nebudou mít co rozdělovat.

Vilém 8.5.2007 21:00

Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

To jste nepochopil, to bylo jen heslo, kterým jsem parodoval pokřik pravice.

Při zdanění se hodnotí výše příjmu, nikoli způsob jeho dosažení. Ostatně myslím, že i z tohoto hlediska by byla úleva superbohatým podle plánu ODS skandálem, protože jde o podporu nečinných majitelů a jiných povalečů.

Daňový systém neodrazuje nikoho od práce, protože zdanění je poměrně nízké, odrazování by bylo až přes 70%, a myslím, že i pak by se chtiví peněz našli. Jinak je však spravedlivé zdanění podle principu stejné zátěže pro různé příjmové skupiny, jak jsem o tom debatoval již v poledne.

Vodák 8.5.2007 21:49

Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Jestliže píšete, že zdanění  úspěšných je nízké, tak asi mezi ty úspěšné nepatříte a těch peněz a tím i daní, jste asi moc neodevzdal. Do toho jak kdo dosáhl svého příjmu Vám nic není. Jestli ho někdo dosáhl nepoctivě, tak to  nebudete posuzovat vy, ale policie a soudy. Označit lidi, kteří odvádějí nejvíce peněz za povaleče, může skutečně jen vůl. Válejte se a vydělávejte tolik jako oni a nezaměstnaní, kteří budou žít z Vašich daní by Vám měli poděkovat. I když Vás neznám, tak bych se vsadil, že zatím jste v životě dokázal  jen hloupě žvanit.

BOMBON 8.5.2007 23:17

Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

pane vileme, zdaneni, pri kterem se byt jedna moje koruna dostane k vam, je prilis vysoke!!! vy to asi porad nechapete... i ta jedna koruna me odrazuje!!!

Paul 8.5.2007 22:35

Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Ad. Vodak: to nema vyznam. Na konkretni otazky nedokaze odpovedet jinak, nez haldou desnych blabolu. Je mi jasne, proc musim platit dane, to mi nemusel sahodlouze po bolsevicku vysvetlovat. Ale stejne jako jemu podobni nedokaze rict proc musim platit za dvojnasobek prijmu ctyrnasobne dane. Myslim si, ze to co tady pise ma nabichleno z Marxe/Engelse/Uljanova. Ten clovek nikdy nepochopi, ze pracujiciho cloveka hrube urazi fakt, ze se z jeho progresivnich dani vykrmuje stado dozivotnich nefakcenku. I kdyz je to "zlomek rozpoctu", tady jde o princip. Podle me je to proto, ze patrne v zivote nic nedelal, nebo proto, ze je za podobne vyplody placen, neco jako think-tank Jelinek. A pokud navic opravdu veri tomu co pise, doporucoval bych lecebny pobyt u Fidela nebo jeste lepe v Severni Korei.

P

Paul 8.5.2007 22:49

Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Jeste jsem zapomnel: "Daňový systém neodrazuje nikoho od práce, protože zdanění je poměrně nízké, odrazování by bylo až přes 70%"

Budeme pocitat: vydelam 20.000Kc vc. DPH, ktere odvedu, zbyde 16.807Kc, coz je 135% hrube mzdy zamestnance (35% za Vas odvede zamestnavatel, mozna to ani nevite), ktera tedy cini 12.450Kc, z cehoz zamestnanec dostane "cisteho" v zavislosti na odecitatelnych polozkach cca 9.500Kc. Kolik ze je to procent z puvodniho fakturacniho zisku?? Vim, ze ted micham "jablka s hruskami", dane a pojisteni, ale pro prehled to snad staci. Byl bych rad, kdyby toto nekdo erudovanejsi prepocital pro prijem rekneme 30.000Kc "polohrubeho", tj. toho, co ma zamestnanec na pasce. Odvody v uvedenem prikladu delaji se vsim vsudy neco pres 50%, verim tomu, ze pri platu 30.000 polohrubeho se dostaneme mozna na tech 70%.

Vilém 8.5.2007 23:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Takže ve skutečnosti nic konkrétního nevíte a sám se jen ideologicky rozpalujete vidinou nízkých daní bez ohledu na to, co by to znamenalo pro ostatní. K tomu si vyblouzníte flákače, abyste mohl řvát, že nemáte platit. A když někdo přinese obecný argument (který nijak nesouvisí s tím, jestli platíte 20%, 30% nebo 50%), který popisuje, jak vypadá spravedlivé zdanění, a to na základě obecně uznávaných teorií, přesně řečeno jediných, které k tomu tématu existují, protože neoliberální ekonomie se spravedlností nezabývá, tak je to "idiot".

Chováte se jako puberťák, i když studujete. Doufám, že než VŠ doděláte, tak se trochu zcivilizujete, já jsem mezi svými kolegy tak primitivní vystupování neviděl.

BOMBON 8.5.2007 23:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

zatimco podle vas je vseobecne uznavanou teorii, ze dane platim rad a dobrovolne, aby se i ostatni meli dobre, coz je ta jedina spravna spravedlnost......

co bude znamenat pro ostatni snizeni dani je mi jedno. oni mi na pohreb nepujdou. a ti, kteri pujdou, o ty se dokazu postarat lip, kdyz mi vy, prostrednictvim statu ukradnete min penez....

Karolína 8.5.2007 23:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

jéžiši, to je blbec, ten Vilém.;-D...... typický představitel salónního pseudointelektuála, který žvaní a plete do všeho spravedlnost

Josef 9.5.2007 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Mas to pekne nalajnovano - o sebe a ty sve se dokazes postarat a na ostatni se.res. Jen aby se ti neprihodil nejaky pracovni uraz v 25 letech a zustal zbytek zivota mrzakem. V tom pripade bys tu svou rhetoriku urcite obratil a ze vseho vinil spolecnost !! Vsichni nadavaj Vilemovi ale  takeho prostoducheho Bonbona necha kazdy na pokoji !!

Paul 8.5.2007 23:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Sorry, mam dve stredni skoly a nejaketo doplnkove studium, a pocitam, ze uz s tim doziju. Studuji jazykovku, protoze za komancu jsem nemohl a poslednich 17 let jaxi nebyl cas. Vase narceni, ze nic konkretniho na rozdil od Vas nevim (podle ceho tak usuzujete?)odmitam, protoze zatim jsem v debate nas dvou jediny, kdo logicky argumentuje a doklada to cisly. Vy jste mi zatim nedokazal smysluplne odpovedet ani na dve jednoduche otazky (ocekaval bych neco na zpusob "platis nasobky dani protoze ..." a nejaka cisla). Co treba reakce na vycisleni zdaneni? Ano/ne, malo/moc? Proc to tedy nespocitate sam?

Reknete mi tedy alespon jakezetojsou ty jedine obecne uznavane teorie spravedliveho zdaneni, nejlepe zase nejaky odkaz, rad se vzdelam.

Sorry, od me puberty ubehlo uz hodne let, odhadnul bych, ze skoro cely Vas zivot, nazyvat me tedy pubertakem je ponekud posetile, coz se ovsem neda rict o Vas - viz vyroky typu "ve skutečnosti nic konkrétního nevíte a sám se jen ideologicky rozpalujete" nebo "K tomu si vyblouzníte flákače, abyste mohl řvát". Nezlobte se na me, ale takto neargumentuje logicky uvazujici civilizovany clovek, nedejboze nekdy inzenyr cehokoli. Nechte me hadat - humanitni obor. Nic proti Vam nemam, jen me mrzi, ze na lidi Vaseho typu budou doplacet jeste deti nas obou.

P.S.: Idiotem jsem Vas nikdy nenazval, pouze jsem dvakrat napsal, ze podle me jste naprosty debil, jednou jsem pridal "s odpustenim", a za tim si stojim. Sice to neni dvakrat civilizovane, nicmene to pomerne presne vystihuje podstatu problemu.

Paul 8.5.2007 23:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Jen pro uplnost, cisty prijem umim spocitat pouze priblizne, mj. proto, ze zakony se meni velice casto, nemam moznost vse sledovat, takze radeji platim ucetni. A o stadnim svatku vecer ji volat opravdu nebudu, to by mi odbory dali ;-)

Vilém 9.5.2007 0:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

K současnému daňovému zatížení v ČR je nejlepší obecný materiál Ministerstva financí, pokud jde o informace: http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/Vystupni_material_expertni_skupiny_pdf.pdf

Literaturu v knižní podobě k všeobecné teorii zdanění: http://www.econ.muni.cz/~jahoda/DTP/DTP_literatura.htm

Případně jiné materiály z toho webu, zejména přednášky http://www.econ.muni.cz/~jahoda/DTP/prednes/

Diskuse o rovné dani ze všech pohledů: http://www.rovnadan.unas.cz/ A jednoznačně proti: http://www.literarky.cz/?p=clanek&id=3604

Napsal jsem, že se chováte jako puberťák, protože já jsem tyhle způsoby po pubertě záměrně opustil, problém bude v tom, že vám zůstali.

Paul 9.5.2007 0:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdanit pilné, schopné a úspěšné? - ANO!

Dekuji za odkazy. Bohuzel jinak zase zadne odpovedi ani vypocty, jak jinak. O pubertalnich zpusobech jednoho z nas at si radeji udelaji obrazek ostatni diskutujici.

Dobrou noc i Vam.

P

Jiří Chýla 8.5.2007 17:57

Jenom kouzelník

dokáže zařídit, že "úsporná opatření budou lidem kompenzována vyššími čistými příjmy, a to i při započtení dopadů DPH či změn sociálního systému." Jaké štěstí, že jednoho máme i v naší vládě.

AeroKarel 8.5.2007 18:01

Re: Jenom kouzelník

Pokud by se podařilo omezit rozežranou a hospodářství brzdící byrokracii, nebylo by to nereálné. Pokud, také na to moc nevěřím. Ale teorie "ekonoma" Sobotky jsou ještě divočejší. Šetřil by údajně (správně), jen nějak nechce říci kde.

F.VÍZEK 8.5.2007 16:38

Pět námitek

První námitka:  Demokratický svět a i demokratická Evropa má už něco za sebou. Nejen chyby a omyly a experimenty, ale také osvědčené a již vyzkoušené postupy, přístupy a závěry. Česko nemusí nic "objevovat", protože všechno objeveno už bylo. Stačí se rozhlédnout, analyzovat, pro naše potřeby a zvláštnosti  upravit a převzít.  Nejlevnější je učit se na cizích chybách, než na vlastních. Rovná daň je jako experiment "východní" vítr, proto budí pochyby a podezření. Na zhodnocení "má dáti - dal" někdy sotva stačí desetiletí, nehledě na to, že mnohé škody jsou neměřitelné.

Druhá námitka: Teze, že pracovitost, píle, um a námaha - jako opak lenosti a neumětelství - jsou trampolínou pro bohatství už ve vyspělém světě neplatí pár set let, ale posledních sto let je to pravda až křiklavá.  Důkaz?  Denní příjem špiček uměleckých či sportovních převyšuje týdenní, měsíční i roční (ba i celoživotní) příjmy špičkových chirurgů, badatelů i vědců, o dovedných lidech manuálních profesí ani nemluvě.  A také je pravdou, že i v nejchudších zemích se najdou největší světoví boháči.  Našich 80 tisíc chronických  nemakačenků tvoří 15 promile z lidí produktivního věku -  a kvůli nim má  nad ostatními práskat  „bič“? A mají tomu tleskat?

Třetí námitka: Zemanova ČSSD vládla 4 roky "menšinově" pod kuratelou ODS a poté 4 roky s většinou jediného hlasu spolu s KDU-ČSL a US. Politické výsledky jsou známé (vstup do NATO, vstup do EU) a ekonomické na Eurostatu a ČSÚ všem k dispozici. Při pohledu bez ideologických brýlí lze konstatovat, že jde o výsledky až překvapivě dobré (vzhledem ke ztrátám, které bylo a je třeba hradit). Systémy založené v 90. letech pravicí (důchodový, zdravotní, daňový, sociální) již "vyčichly"  a konsensus ke změnám je nezbytný.  

F.VÍZEK 8.5.2007 16:38

Pokračování

Z toho plyne

čtvrtá námitka: Řeči pana Nečase o nezodpovědnosti a krátkozrakosti  "socialistických" vlád, o současných žlučovitých, negativistických manýrách ČSSD a jejím lživém "jánošíkovském" klišé (chudým brát a bohatým dávat), o jejím "destruktivním postoji" (jako by z ODS zněl pro "kalouskoviny" jenom potlesk) i nehorázné tvrzení, jak "si žijeme nad poměry" (tváří v tvář rodinám s více dětmi, samoživitelkám, hendikepovaným a důchodcům) - to všechno dává pramalou základnu pro konsensus obou vyrovnaných "táborů" (když volby skončily patem). 

Pátá námitka: Volební billboardy ODS a konkrétními částkami navíc pro každého (!) šly do desetitisíců , také Tlustého předvolební "kolečko"  a letáky ODS plus  (i sociálnědemokratické tehdejší ODS mínus) mají lidé doma a porovnávají.  Podle exministra Tlustého se po volbách realizuje spíše 0% než 10% slibů ODS.  Takže kdo má právo mluvit o solidnosti ?

Melwin 8.5.2007 17:25

Re: Pokračování

Nebyl by to bývalý senátor za ČSSD pan Vízek, aby se nezastal Jiřího Paroubka a jeho marxistických soukmenovců. Opravdu jste si "počínali dobře", pochvalte se! "Zdroje jsou"! Absolutně nevnímáte skutečný stav veřejných financí, stav průšvihu, který jste způsobili. Zaplať pánbůh, že jste uklizeni od moci. Tato země by už vaši další vládu nemusela unést.

F.VÍZEK 8.5.2007 17:39

Bez předsudků !

Eurostat a ČSÚ :  Veřejný dluh pod 30% HDP  (povoleno 60%) a dokonce kýžených 3% deficitu rozpočtu k HDP už bylo dokonce za ministra Sobotky dosaženo, že?    Mrkněte, co plánuje současná vláda pro letošek a pro příští rok....  Jsou lepší ?   Přebírají ekonomiku v horším stavu než ČSSD přebrala v r. 1998 (po pádu vlády, po rozpadu koalice, po rozkolu  ODS, po předčasných volbách)? Tehdy jsme byli JEDINOU zemí Evropy, která měla "růst" HDP -mínusový!   A kdo zavinil, že před privatizací bank je bylo třeba očistit, tudíž  "nakrmit" z rozpočtu 400 až 600 miliardami?  Nebyli to odborníci typu pana Salzmana a Kočárníka a dalších a dalších prrravých prrravicových ekonomů a finančníků?  A nebyl tehdy pan Klaus premiérem? 

AeroKarel 8.5.2007 17:58

Re: Bez předsudků !

No a stručně, růst "na sekeru" dovede každý blbec. A že dluh stále stoupá, aniž by nesl odpovídající výnosy neboť je prožírán, je to, co celkem klidně a pragnaticky říká pan Nečas. A že ten dluh se do těch 3% vejde jen zřídka a ve vzepětí vůle (požadováno je setrvalý stav ) a celkový dluh je sice nižší než jinde, ale jeho nárůst je podstatvě vyšší než jinde, o tom už je ticho po pěšině.