27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiri Janecek USA 21.1.2006 6:51

Re: Tak to má být

dane se snizily a stat se zadluzuje $2.8 bilion per day ($2.8 milard dene) - po nas potopa - Goldman-Sax sefove maji $30 milionve premie - Tak to má být
Sidekick 21.1.2006 9:05

Re: Re: Tak to má být

Když tak Goldman Sachs, demagogu Janečku.
 
A proč demagog? Inu proto, že za poslední tři roky činil zisk GS před zdaněním cca 14,5 miliardy USD, firma pak z toho státu na daních zaplatila 4,7 miliardy USD. Hodnota akcií GS pak za poslední tři roky stoupla na cca dvojnásobek.
 
Při takových velice slušných výsledcích akcionáři společnosti jistě rádi souhlasí s tím, aby šéfům firmy byly vyplaceny vysoké prémie. Vám je do toho leda ho..., neboť z vaší kapsy to není, naopak, i ty prémie jsou zdaněny.
 
 
Jiri Janecek USA 21.1.2006 19:15

z vaší kapsy to není

Spise z $29,839,000 platili 2,123,000  to ostatni jsou danove uni
z vaší kapsy to není - ne pujde to z kapes mych vnoucat - USA jede na deficit - $400 miliard rocne
Jiri Janecek USA 21.1.2006 10:38

A ja mam prdlajs

janabok 21.1.2006 3:07

trisi, na pf musíte pomaloučku a polopaticky...

t.j. nenápadně mu vysvětlit, že jsou lidé, kteří by i za menší mzdu (než tu minimální) i pracovali, jelikož jejich výkon (přínos) prostě na onu (státem direktivně určenou min. mzdu) prostě nestačí...
ale potencionální zaměstnavatel je prostě (díky zákonu o min. mzdě) vlastně ani zaměstnat nemůže...
 
dtto, odboráři a jejich Zákoník práce...
 
když už nic jiného, tak tyto dvě absurdity (ZP a min. mzda) nemají v civilizované společnosti co dělat!...
Machiavelli 21.1.2006 2:56

Kriterium

Mate-li dve telesa a chcete-li zjistit, ktere je teplesji staci je propojit a merit v jakem smeru teplo putuje. Putuje totiz od toho teplesjiho k chladnejismu. Se staty je to podobne. Chete-li zjistit, kde se lepe zije (at uz to znamena cokoli) podivejte se na tok lidi mezi temito dvema zememi. Pokud se vice lidi stehuje z Ameriky do Skandinavie je lepe ve Skandinavii, pokud je tomu naopak je lepe v Americe. Zadna jina cisla nepotrebujete.
občan z kraje města 21.1.2006 3:03

Re: Kriterium

tomu se říká trefa do černého
Kanuk 21.1.2006 3:21

Re: Kriterium

Jo. Pokud se v obou zemích mluví esperantem.
Machiavelli 21.1.2006 3:58

Re: Re: Kriterium

Rec je jenom jednim z atributu, ktere urcuji jestli se mi ci nekomu jinemu v dane zemi bude zit dobre. Dalsimi jsou HDP, kriminalita, skolstvi, mira svobody atd. atd. atd. Pokud to vse dam dohromady vyjde mi celkova pritazlivost dane zeme. A jak jsem jiz zminil v predchazejicim prispevku tuto je mozno merit migraci obyvatel. Vytrhavat jednotlive plozky charakterizujici danou zemi nema smysl. Pokud to budeme delat tak se nikdy nebudeme schopni dohodnout nebot nekdo si vice vazi svobody, jiny mravu a treti dobreho jidla.
Kanuk 21.1.2006 6:11

Re: Re: Re: Kriterium

Souhlasím s vámi, že řeč je jen jedním z atributů ovlivňujících migraci lidí. Ale podle vlastní zkušenosti vím, že to je atribut nejdůležitější, pokud snad nejste vysoce hledaný odborník (jako američtí manažeři v Tatrovce. Že jim za krátký čas za služby poděkovali je jiná věc). A jednosměrnost migrace z Evropy do USA je dána tím, že skoro každý Evropan s aspoň středním vzděláním má slušnou znalost angličtiny, zatím co skoro každý Severoameričan umí jen tu svoji hatmatilku a to ještě mizerně.
G. Pašek 21.1.2006 6:29

Re: Re: Re: Re: Kriterium

Kanuku, ty jseš ale blb!
Jirka 21.1.2006 11:20

Re: Re: Re: Re: Re: Kriterium

Nevim, co bylo s Tatrovkou, ale obecne ma Kanuk pravdu. Pocet lidi, kteri se stehuji mezi vyspelymi staty velmi zavisi na poctu lidi, kteri mluvi jazykem cilove zeme. A jeste bych dodal, ze je take podivne porovnavat USA s 290 miliony obyvatel a Svedsko s 10 miliony. A pak, dost mi chybi opravdova cisla. Aby to pak nedopadlo, ze Americanu se kupodivu do Svedska stehuje vice nez Svedu do USA (i kdyz tomu neverim). A konecne: Mezi Svedskem a USA neni volny pohyb osob. Migraci ma znacne ulehceu vyssi trida, ktere se v USA zije lip (diky nizsim danim). Celkove pocet lidi migrujicich tam a zpatky mezi USA a Svedskem vypovida jen velmi malo o tom, kde se zije lidem lepe.
Kanuk 21.1.2006 19:13

Re: Re: Re: Re: Re: Kriterium

Pane Pašku, děkuji za poklonu. Takhle argumentíček by k mání nebyl?
Jiri Janecek USA 21.1.2006 7:03

kde se lepe zije

Vyrostu a vystuduju ve Svedsku se slusnyma skolama a perfektni zdravotni peci (I Kuba ma lepsi detskou peci nez USA), a kdyz jsem zdravy, chytry, silny tak pozadam o grad o postgrad studiu na spickove US skole - fellowship - zadarmo.
Stale mam za zady svou vlast, maly risk - velke moznosti - par vinikne - stanou se rich and famous - a ke stari - kdyz zacnou chodit nemocenske ucty - hop zpet domu.
Civilizovana zeme se pozna jak se stara o slabe, stare, nemocne - v tomto je USA na konci zebricku z vyspelych zemi.
Nevidim moc starych a nemocnych Svedu putuvat do USA - v 1968 USA brala mlade a vzdelane - ti ostatni politicti - teba z Jachymova bralo Svedsko.
Dušan Neumann 21.1.2006 8:06

Re: kde se lepe zije

Hle, živoucí důkaz, že Spojené státy berou i pošuky....
Mysch 21.1.2006 9:46

dusane, nemas

pristup k datum, kolik us obcanu se za pocledni leta odstehovalo do cr? myslim, ze vic, nez obcanu cr do usa.
coz by ovsem znamenalo, ze v cr je vsechno lepsi.
občan z kraje města 21.1.2006 11:07

ANo

Tak dlouho se stará o slabé a nemocné až je celá civilizace slabá a nemocná. Takových civilizací už bylo!
ian smith 22.1.2006 19:39

Re: kde se lepe zije

janecku ty jsi ale blb na desatou
Sch.glosátor 21.1.2006 11:18

Ano, to je nejspolehlivější ukazatel. Pokud tomu nebrání umělá překážka.

Dalším spolehlivým ukazatelem je pohraniční režim. Snížená propustnost hranic směrem dovnitř zpravidla signalizuje vyšší životní úrověň a vyšší míru svobody, snížená propustnost směrem ven opak. Vlády některých  států  v minulosti ale i v současnosti jasou přesvědčeny, že je tomu naopak, že  jejich občané jsou pomýlení a proto je třeba jim zabránit v odchodu do bídy veškerými prostředky, i za cenu jejich života. Že lepší pro ně je, budou li zastřeleni na hranicích nebo zavřeni do vězení než aby živořili v cizině. Obdobně i socialistické vlády států s relativně vyšší mírou svobody daleko lépe než jejich občané vědí, co je pro ně nejlepší (otázkou je zda pro občany nebo pro ty vlády, rozuměj jejich příslušníky a spojence). Bohužel, je hrstka duševně zaostalých, kteří takovou ušlechtilou snahu  nechápou a spoléhají se na vlastní rozum...
mick 21.1.2006 23:55

Re: Kriterium

doplňuji,že způsob života je diametrálně odlišný,a Švédové jsou v průměru tisíckrát vzdělanější než amíci, takže kolikrát si v americe ani nemáte tak zas moc s kým popovídat
Borek @Exil 21.1.2006 2:06

Ptrebytky za Clintona nebyly rozdany potrebnym, to je nesmysl. Byly ale zahy probendeny naslednou administraci do dnesniho schodku.

pf 21.1.2006 2:04

ps

PO modre sanci, tlusteho penezence dalsi vyzivny prispevek do tlusteho kolekce ekonomickych paskvilu.
pf 21.1.2006 2:02

opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

minnimalni mzda
1. zabranuje na danem teritoriu podnikatelskym aktivitam, ktere by byly zalozeny
na cene pracovni sily nizsi nez cena  proste reprodukce ( na tomto teritoriu)
Proc o takove aktivity nema stat/spolecnost zajem? Protoze by takoveto podnikani v podstate dotavala vyplacenymi socialnimi davkami - deti takovych 'zamestnancu'  podvizivene a nevzdelane muzeme nechat leda tak v africe a ne si generovat armady nevzdelanych a tedy obtizne zamestnatelnych lidi.
2. A ve sktecnem svete za minimalni mzdu pracuje zanedbatelna cast ekonomicky aktivni populace - co ja vidi, tak je to mladez v prechodnych jobech jako obraceni hamburgru, studenti na brigadach etc...
 
Od kazdeho slusneho domorodce se vzdy dozvite, ze jeho zeme se riti do p.
Ono na 'zapade' neni slusne se vytahovat.
A mlade generace jsou vzdycky linejis nez ty predchazejici. To nakonec povidali o o nas (kdyz jsme byli mladi)
 
Kdyz mi nekdo povida, co uci ekonomicka (vjeda) tak si jeden musi vzdy vzpomenout na to, ze Nobela za ekonomiku nedavno pekne po sobe dostali ekonomove tvrdici naproste opaky, ze???    
tris 21.1.2006 2:12

Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

Pf, možná byste mohl vysvětlit: 1) Jak minimální mzda nezpůsobuje nezaměstnanost. Pokud by totiž někdo založil aktivitu "vyšší než cena reprodukce", tak by tam ten málo-placený asi zdrhnul, že. 2) Mohl byste vysvětlit, jak 0 > nízká mzda. 3) Jak je možné, že věříte, že země se otáčí kolem slunce, když "nedávno" se proti sobě utkali Galileo a popravčí, každý tvrdící něco jiného.... To spíš vypovídá něco o kvalitě Nobelovy ceny, než o tom, co říká který konkrétní ekonom..
pf 21.1.2006 2:25

Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

jen k tomu srovnani - lepe to snad nejde vyjadrit
proti Galileovi stala VIRA se svymi dogmaty, ktera za jejichz zpochybnovani se plati i zivotem.
Ale mate pravdu Ekonomicka 'veda' jse spise  VIROU.
 
zbytku vasich bodu je obtizne porozumet.
snad jen ze na lepe placenou praci prejde kazdy, pokud muze a na jeho rozhodnuti existence ci neexistence minimalni mzdy nema vliv.
muj bod o sponzorovani podnikatelskych aktivit zalozenych na sub reprodukcni mzde socialnim systemem jste, celkem pochopitelne, opominul.
 
tris 21.1.2006 2:28

Re: Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

No, to je snad problém sociálního systému, ne?
tris 21.1.2006 2:31

Re: Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

Jestli vás dobře chápu, tak tvrdíte, že zvýšení min. mzdy (tedy NÁKLADŮ firem), způsobí vznik dalších firem a otevření nových pracovních míst?
tris 21.1.2006 2:16

Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

BTW: Jednoduchá otázka: Omezení imigrace ukrajinců - omezení počtu zaměstnaných lidí - způsobí nárůst (nebo nižší pokles) mzdy nekvalifikovaných profesí. Obráceně: Přikážeme-li určitou vyšší úroveň mzdy těmto profesím, bude zaměstnáno méně lidí. Co je na tom nepochopitelného?
pf 21.1.2006 2:30

Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

propagace extremni chudoby ve spolecnosti je z dlouhodobeho hlediska nevyhodna.
Ukrajince si s prominutim strcte nekam. Ti lide zde nebudou pobirat duchod, jejich deti nejsou ve zdejsich skolach a tak, jak cely system ve skutecnosti funguje  ani nevyuzivali cesky zdravotni system.
 
tris 21.1.2006 2:32

Re: Re: Re: opet ty pitomosti kolem minimalni mzdy

Neodpověděl jste na otázku. Tak to zkuste ještě jednou: Způsobí omezení imigrace levné pracovní síly vyšší místní mzdu? ANO NEBO NE?