2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 26.3.2008 10:45

Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

Po jeho odchodu kolegie tří se shodla, že je Skept/icus M/axim/us  notorický blb a idiot podle všech přírodních zákonů vynalezených psychiatrickými vědátory.

"Nížepodepsaní soudní lékaři bazírují na úplné duševní otupělosti a vrozeném kretenismu představeného komisi výše ukázané Skept/ica M/axim/a , vyjadřujícího se slovy jako ,Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány.`, kterýžto výrok úplně stačí, aby osvětlil duševní stav Skept/ica M/axim/a jako notorického blba. Nížepodepsaná komise navrhuje proto: 1. Zastaviti vyšetřování proti Skept/icu M/axim/u. 2. Odpraviti Skept/ica M/axim/a na pozorování na psychiatrickou kliniku ku zjištění, jak dalece jest jeho duševní stav nebezpečný jeho

okolí! 

loula 26.3.2008 10:49

Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

Originál, kde místo té základny jsou slova "Pánové, at žije cisař František Josef II" je přeci jen půvabnější.

jirka.s. 26.3.2008 10:54

Re: Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

Vždyť já také netvrdím, že na septikovi je něco "půvabného"! Mimochodem, ten císař byl první!

Franta Tyčka 26.3.2008 15:25

Re: Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

Jirko.s. beze vší ironie potěšil jste mě tím, že jste nepoužil názvů hospodářských zvířat. Ač názorově "nevím jistě" rozděleni přece se nějak blížíme. Třeba ve zkulturnění projevů. A tak to má být. Napsat, že je někdo jak to tady na diskusích chodí, že je nějaké hospodářské zvíře není projevem inteligence.

Franta Tyčka 26.3.2008 15:49

Re: Re: Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

Nakonec já toho Švejka znám pomalu nzpaměť. Ať si ho kdo chce " a to především ti, kteří se v něm vidí jako v zrcadle" vyzdvihuje nebo zatracuje, přesto je to geniální dílo hodící se na každou a tím více na naši současnou dobu. S bráchou jsme si vždycky o zabijačce říkávali jak se to hodí. To bylo za komunistů. Dneska by se Frantík Procházka musel v hrobě otočit kdyby viděl co se  rakousku-uhersku děje.

jirka.s. 26.3.2008 17:17

Re: Re: Re: Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

No, víš, Franto, všechny díly Švejka jsou nejohmatanějšími knihami v mé poměrně slušně vybavené knihovně. S tím tvým názorem, že se jedná o vyjímečně nadčasové dílo mohu pouze bezvýhradně souhlasit!  Shodou okolností jsem též měl bratra ( ale nebyl profesorem češtiny ;-D), bohužel už zemřel, se kterým jsem soutěžil o přesnost citátů ze Švejka!

Tož, Franto, dobrý??? R^R^R^

Franta Tyčka 26.3.2008 19:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

No tak Jirko.s. vidíš když chceme najdeme něco spojujícího.Možná, že si budeme vjíždět do vlasů jak už to umíme ale přece třeba Švejk je něco co nás nějak sbližuje. A tak to má myslím být. Najít nějakou společnou kolej.Samozřejmě, že bude nějaká výhybka, záleží na tom, kam jí přehodíme. Bratra je mi líto ale tak už to v životě chodí.

loula 26.3.2008 18:00

Re: Re: Re: Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

Vidíte, a kvůli Haškovi měl kolega na gymnáziu problém.Psali jsme nějakou písemku na téma Jaroslav Hašek a dnešek, a kolega napsal, že je štěstí, že Hašek už dávno zemřel,protože dneska by byl zavřený  a jeho dílo zakázané. Bylo to samozřejmě za totality.

lucina (pes) 26.3.2008 10:33

Re: Není náhodou ten stoupající nesouhlas dán poctivou prací agentur na vytváření veřejného mínění?

R^R^R^ Nám Čechům připadal vždycky ten, co vládne, podezřelý (Moravanům k tomu ještě každý Čech). Neexistuje medium, které by bylo ochotno publikovat jakýkoli souvislý výklad se strany vlády, ba ani cokoli, co zavání nějakou seriózností. Jak mohou být občané objektivně informováni? Jedině prostřednictvím tiskových konferencí Dona Roko Pupka, jemuž naopak (možná že ze škodolibosti) novináři otiskují každou pitomost. Objektivita našich medii je do nebe volající, takže očekávat, že někdo půjde vládě na ruku ve vysvětlování nějakého, byť životně důležitého kroku, je směšné. A prostředky masovékomunikace vláda nevlastní ze zákona, od toho by měla být veřejnoprávní media, která jsou ale hlásnou troubou úplně jiných záměrů.

Sk/epticu/s Max/imus 26.3.2008 12:33

Co to plácáte za hovadiny? Co třeba internetové stránky vlády?

Kde je tam nějaký "souvislý výklad se strany vlády", lucino(pse)?

Jura Jurax 26.3.2008 14:06

Re: Re: Není náhodou ten stoupající nesouhlas dán poctivou prací agentur na vytváření veřejného mínění?

Nám Čechům připadal vždycky ten, co vládne, podezřelý (Moravanům k tomu ještě každý Čech).

No a divíte se Moravanům? :-D Vždyť blbostě na nás hojně prýští (kromě z brusele ovšem) jedině z Prahy, a ta je v Čechách! :-D

loula 26.3.2008 10:38

Re: Není náhodou ten stoupající nesouhlas dán poctivou prací agentur na vytváření veřejného mínění?

Nezlobte se, ale dost dobře nechápu proč. Radar a jeho americkou obskluhu chápu, protože radar jako zařízení daleko přesahuje hranice a tudíž je to "nadnárovní" záležitost  a navíc jeho technologii nejsme schopni dát dohromady. Ale obecně americkou základnu, opravdu nevidím důvody.

gerontusinza 26.3.2008 13:20

Jo loulo zklamal jste mněRe: Re: Není náhodou ten stoupající nesouhlas dán poctivou prací agentur na vytváření veřejného mínění?

radar by nám nedělal potíže, jen jaksi jeho přímá spolupráce s US raketami....;-D a o tu s USAma myslím nikdo v této zemi nestojí, tak jako jsme nestáli o spolupráci s RUSama při jejich ovládání ...... Prostě nás, jako vždy, tahají do své vlastní špíny... :-/8-o

miki 26.3.2008 13:34

Re: Jo loulo zklamal jste mněRe: Re: Není náhodou ten stoupající nesouhlas dán poctivou prací agentur na vytváření veřejného mínění?

Prostě nás, jako vždy, USA tahají do své vlastní špíny... geronte, jako vždy jsi nás přesvědčil o své blbosti. Je ti to na starý kolena zapotřebí. 

hola 26.3.2008 10:00

Je to spravne

Paroubek udelal krok pro dobro veci nas vsech.S Ruskem na vecne casy a nikdy jinak.Tak jsme to hlasali a slib dodrzujeme.Dalo se predvidat ze prijde doba kdy se na ne jeste obratime o pomoc

čtenář zdrojů 26.3.2008 10:21

Re: Je to spravne

Jirka Bush byl v Moskvě minulý týden. Dokonce se tam dohodli, že ruská armáda může u nás na věčné časy a nikdy jinak dělat kotrolu amerického radaru. No není to od těch Amíků hezké, že to těm Rusům slíbili?;-)

Pete Brich 26.3.2008 10:27

Nejsou voni, čtenář zdrojů, v Trokavci ponocnej?

Že by Vám tam najednou přítomnost Rusů vadila? Možná s sebou přivezou cisternu benzinu na handlování.

PB

Skept/icus M/axim/us 26.3.2008 10:31

Normálnímu uvažujícímu Čechovi vadí jakákoli trvalá přítomnost cizích vojsk.

Což cizácký kolaborant Vašeho typu těžko chápe.

Pája45 26.3.2008 11:08

Re: Re: Je to spravne

     Tak co, pravičácký noshledi, proč neházíte na Jirku z Texasu tu vaši špínu (blb, komouš, nevzdělanec).

jirka.s. 26.3.2008 11:54

Re: Re: Re: Je to spravne

Protože tobě kouká ještě kousek palice, magore! ;-D

Historik 26.3.2008 9:16

Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

"Naši" vládní představitelé ODS, Strana zelených a KDU-ČSL zatahují ČR do USA politiky, která se nás netýká. "Naši" vládní představitelé ODS, Strana zelených a KDU-ČSL nám chystají "ochranu" americkým protektorem. Sotva jsme se nadýchli čerstvého vzduchu, už byla nalezena hnědá ř i ť, do které má Česká republika opět zalézt.

V ČT v debatě 24.3.2008 se ozval s požadavky na USA vojenskou přítomnost v ČR i bývalý prezident Václav Havel, kterého nikdo naštěstí nebere vážně. Havel zase rozdával z cizího. To byly bláboly, ale Havel nepřekvapil a nic než bláboly se nedalo čekat. Havel blábolil z čl. 3 NATO smlouvy, že státy se podílejí na obraně kolektivně, ale vzápětí vedl bláboly, že USA a ČR se nemusejí NATO na nic ptát a mohou si dělat, co chtějí, tedy žádná kolektivnost?

Až budou v ČR opatření proti Ruské federaci ukončena, USA si v ČR začnou dělat, co uznají za vhodné. Jestli si někdo myslí, že jim do toho budeme moci mluvit, tak je podle mě na omylu. Nanejvýš USA přisunou do ČR další svoje jednotky a budou tady ve "spojenecké zemi" "hájit svoje zájmy". Jako jiné země se pak už nikdy USA nezbavíme. Myslel jsem si, že když nás USA požádaly, tak přijmou bez výhrad podmínky České republiky. Nebo to nebudou hosté? Proč je s nimi vyjednávání "tvrdé"? Cizí vojska, kterým se v ČR říkalo okupanti tu už jednou byli. Zatím je to jen a jen diktát USA proti ČR, když není možno se s USA na ničem rozumně dohodnout. Každá normální země by se s USA už přestala bavit, v tomto případě zastupuje ČR vláda ODS, Strany zelených a KDU-ČSL.

K. Babák 26.3.2008 9:50

Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Já tady okupanty pamatuju dvakrát.

tomfuk 26.3.2008 10:22

Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Peníze již nevládnou světu,vládne demagogie.Což není demagogie srovnávat únos státníků této země,rojení tanků jako kobylek a následnou okupací s něčím co je v zájmu nejen Ameriky ,ale Evropy a demokratického světa i v Ásii.Čína se svým totalitním potenciálem,Rusko s věčným utajováním a podezřívavostí vůči všem ,se svým generálním štábem zvedájící hlavu za podpory Putina.Což není demagogie nabádat Česko ,tvářit se přívětivě na všechny strany a skrčit se  v koutku,snad se nám nic nestane.Což není demagogie myslet si ,že při konfliktu mezi demokracií a totalismem,bude naše malá zahrádka a domeček stát a my si jen počkáme na osvoboditele.Proto se řadím k té čtvrtině národa co je pro radar.Schválně píši pro radar,nepíši pro americký radar,neboť v demokracii není nic definitívní.

Cato 26.3.2008 11:05

Re: Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

V 68 skupina fanatiků, bez ohledu na vůli národa a ve víře že zachraňují lidstvo, pozvala Sověty a jejich nohsledy do ČSR,v 2007 další skupina fanatiků, opět bez ohledu na vůli drtivé většiny národa a ve stejné víře chce pozvat Američany, za pár let se další skupiny fanatiků ve stejné víře budou vyhazovat do luftu v pražském metru.

Kdo bude soudit, kdo je/byl zachránce, kdo vrah a kdo zrádce? Podle toho kodo to vyhraje nakonec?Dějiny přece píše vítěz a tak kdyby nebylo Gorbačova, Bilak a spol. by byli zachránci,a většina současných politiků zrádci. Až nám Rusko odpojí energie, kdo bude zrádce?

Pája45 26.3.2008 11:30

Re: Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Máš pravdu "tomfuku", vládne zde demagogie, ale ta tvoje. 5šč je o radaru, který si chce USA postavit v ČR, proč?, to je občanům zatajováno. Tvoje reakce je taková, že mluvíš o všech hrůzách, které na nás čekají (Rusko, Čína atp.). Proč nám nevysvětlíš, na základě vlastního myšlenkového pochodu, proč souhlasíš s radarem v ČR. Proč si myslíš, že ta čtvrtina do které jsi se zařadil, má pravdu a těch 75% ji nemá.

Bush je s Putinem kamarád (ty mu nemůžeš přijít na jméno), Bush pojede do číny na OH a s Čínou čile obchoduje (ty si ale myslíš, že ČR by měla OH a obchodování s Čínou bojkotovat). Neměl bys nám své názory i pod těmito fakty zdůvodnit, protože pak seš demagog ty a ne ti, o  kterých píšeš.

Vím, že v mezinárodní politice, obraně a v bezpečnostních otázkách (trochu jsem se tím i živil) není nic černobílé a že není jednoduché se v tom vyznat. Prvním krokem však je nutné přemíšlet, pokusit se o vlastní názor,analyzovat situaci a pak se najde i řešení. Cesta do pekel je však to, když slepě věřím všemu co řekl prezident, předseda vlády, moje strana (co by tomu řekla manželka - pro odlechčení). Pak jsem bez vlastního názoru a stává se ze mne gemagog.

tomfuk 26.3.2008 12:22

Re: Re: Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Pájo45,Putin a Bush pochybuji,že jsou kamarádi.Bush a Putin  se mohou na sebe usmívat,jednat,obchodovat,ale budou vždy zastánci Bush demokracie,Putin přetrvávající totality     v Rusku.Dále vkládáš do mých úst něco co jsem neřekl o OH ani o obchodování s Čínou.Zatím ,ale Čína nám posíla samé šunty za naše dodávky do  jejich elektráren v Šen Tou a podobně.Právě proto,že na rozdíl od Vašich a podobných názorů přemýšlím(od Vašeho přemíšlení,podle toho vidím ,že jste dělal analitika nejméně v okresním oddělení)patřím do 25% co je pro radar..Další Vaše invektivy mě nezajímají a "zamislete"se Vy .Ať neuděláte stejnou školáckou chybu jako v tom slovíčku.

Martin 26.3.2008 17:32

Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Historiku PŘESNĚ !R^R^!!

Cato 26.3.2008 9:13

Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

V r.18 USA potřebovaly rozbití Rakousko Uherska, aby se zbavily silné konkurence a snadněji se dostaly na poválečný evropský trh. Následná konjunktura v USA byla důsledkem. Vedlejšími efekty vznikla i samostatná ČSR.Nebudu zde rozebírat podíl amerických spekulantů na černém pátku v r.29 a následné celosvětové krizi, které ČSR také tvrdě zasáhla a dostala Hitlera k moci v Německu.V 38 je mnichovská jednání nezajímala, protože USA dodávaly ocel Německu (snad ještě v r.40) a nechtěly si ohrozit výnosný business.V roce 1943 (28. listopadu1. prosince) na Teheránské konferenci dohodly s VB a SSSR rozdělení světa na kterém nás chladně hodily Stalinovi do chřtánu (díky tomu jsme 50 let zůstali pod vládou komunistů a pod sovětským vlivem).V roce 45 na Jaltské konferenci (4. do 11. února) byly sféry vlivu potvrzeny a upřesněny demarkační line, díky ní se Američané 7.5.1945 při postupu na východ zastavili už v Plzni. V roce 48 jsme je díky Jaltě zajímali pramálo.V roce 68 USA potvrdily závaznost obou předchozích dohod a přesuny vojsk uvnitř Varšavské smlouvy (a okupace ČSSR) ani nepřesvědčily amer.prezidenta přerušit dovolenou. Na rozdíl od řady jiných států (Kanady, Austrálie, Švédska,..)USA ani neuvolnily svoji vízovou politiku pro politické uprchlíky, pouze pro ty, kteří podepsali nástup do Vietnamu.V roce 89 jsme je začali zajímat z hlediska privatizace a levného výprodeje slavných českých podniků a značek. Přišli si urvat a kam přišly americké firmy, dosud tráva neroste.

 

Tak co nám to tady chce kdo (vláda, Klvaňa, Havel,…) namluvit? Američanům nedlužíme vůbec nic!

RZ 26.3.2008 10:25

Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

S tím „chladným házením do Stalinova chřtánu“ bych byl opatrný. Beneš z vlastní vůle a iniciativy přes nesouhlas spojenců jel v prosinci 1943 ke Stalinovi a slíbil věčnou poslušnost a podřízenost Sovětskému Svazu. Nelze se tedy divit, že představitelé UK a USA dali od nás ruce pryč. A o prvních poválečných, skutečně svobodných volbách, v nichž zvítězili bolševici, jsme si tuto orientaci potvrdili.Tak přestaňme dávat vinu západním velmocím, když nám to nadrobil Beneš a naše blbost.

Cato 26.3.2008 10:54

Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

jenže Beneš (pokud vím) v Teheránu nebyl a ke Stalinovi si nejspíš jel ověřit jeho interpretaci dohody 3 vzhledem k ČSR. V té době taky už bylo dost pravděpodobné, že Rusové u nás budou dřív než Američani. Tak se mu ani nedivím, že měl starosti.