5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
george 28.3.2008 16:06

k radaru

S článkem převážně souhlasím. Zdá se mi však, že pomíjíte jednu skutečnost : svět se stal během posledních deseti let opět nebezpečnou destinací. Obrana proti terorismu je velmi složitá.Potřebuje tedy nějakou "osu dobra", která by se maximálně snažila zajišťovat bezpečnost lidí / ne států - tedy např. turistů v Egyptě, cestujících metrem v Tokiu, Paříži, Madridu. Existuje jiná možnost  spolupráce na tomto projektu než USA - EU - Rusko ? Napište mi alternativu. Rusko není zvlášť demokratické ani jednoznačné. Ale copak v otázkách základní bezpečnosti světa se lze ohlížet na to, že partner není 100%, jen 80?

Ludva 27.3.2008 16:12

Re: Re: a teď nemáme udělat ani náznak nějaké obrany společně s USA?

Přesně, Loulo. Nemajíce jiný argument pro podporu radaru (ptákovinám o Íránu nebo dokonce Koreji nevěří už ani malé děti) chytají se ti vlezdozadkové osvědčeného strašáka - Ruska. Přitom nikdo nikdy tady na Psu neprohlásil, že by zde chtěl mít zpátky Rusy.

Ludva 27.3.2008 15:31

Re: Re: Re: a teď nemáme udělat ani náznak nějaké obrany společně s USA?

Na počtech nezáleží, jde o princip. Američané také na svém území žádnou cizí základnu nestrpí. Jde o velmocenské rozlézání se po celém světě. Nechápu proč musíme lézt do zadku, když máme možnost říct ne.

M. Karvajalka 27.3.2008 8:32

Re: Re: Re: Mělo by se vám dostat té nanicovaté neutrality,kterou nikdo respektovat nebude ani nemůže.

Znamena to, ze jsi vychcany zlodej, ktery okrade ostatni pojistence, aby si nahradil skodu, kterou si zpusobil vlastni nepredvidavosti, ne-li blbosti...

emersonskej 27.3.2008 0:03

Re: Re: Re: Copak už všichni zapomněli, jak Rusáci zplundrovali kus naší země,

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D P A R Á D A !!! R^R^

Marat 26.3.2008 23:02

Re: Radar bude. A co teprve ty fóry!

Hele ty vitězíci pravdo,neměl by jsi tu chudinku pravdu pořád tak ukrutně,přímo sadistický kopat do zadnice.

Magor Milda , Mgr. etc. 26.3.2008 22:51

Těším se, až nám Česko zplundrují Amíci, bude to jako Itálie nebo Německo

určitě ne jako Kolyma. Máme u nás dost zrádců, kteří před americkým nebezpečím stále varují a nejraději by zase pozvali Rusy, aby nás před těmi křesťany zachránili.

Cato 26.3.2008 22:32

Re: Také řešení.

R^R^ Česká Republika jako lidský štít se docela hodí, obyvatelů jako New York, nic za to nechtějí a vláda naprosto servilní. Takhle levně by to nepořídil ani Kohn.

Cato 26.3.2008 22:31

Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

Vážený pane, nemám krhavý zrak a není pravda že nenávidím kohokoliv, nicméně černé je pro mne černé a bílé je bílé.Zájmy USA v ČR jsou pro každého, kdo se byť trochu vyzná v zahraniční politice, jasné , budeme jejich lidský štít a první cíl na odstřel při jakémkoliv útoku, ať vojenském nebo teroristickém. To, že jste to nepochopil, je buď důkazem důkladnosti vymytí vašeho mozku nebo nedostatkem základního vzdělání o tom, co USA ve světě provádějí posledních 100 let.

Zdeněk 26.3.2008 22:25

Také řešení.

Po 11.září Amerika konečně pochopila, že má problém.

Jedním z řešení je distribuce nebezpečí mimo své území. Jsme spojenci? Jsme! Tak proč jí nepíchnout?

Snowy White 26.3.2008 22:22

Re: Re: Re: Re: Re: Je to jednoduché, radarem to začne

No v městě Fulda maj poněkud jiný názor, viz SDZ po deseti letech odchodu US

from hell 26.3.2008 22:13

Re: Re: Re: Mělo by se vám dostat té nanicovaté neutrality,kterou nikdo respektovat nebude ani nemůže.

vyborná otázka:), opravdu, znáte třeba velmi poulární investiční pojištění nebo viděl jste někdy sazebník na životní pojištění?minimálně polovina lidí kteří si tohle pojištění sjednávají mají více či méně poškozený mozek nebo poslední co vystudovali byla 7 tř. základní školy, obojí se nevylučuje:)

Novák 26.3.2008 21:18

Re: Re: Re: Re: Je to jednoduché, radarem to začne

Ne všichni z těch měst protestovali, protestují jenom hospodští, ti ostatní mají většinou arogantních AMI plné zuby.

Tomáš Fuk 26.3.2008 21:13

Re: Re: Re: Pane autore, pisete ,ze radar bude Topolankovym hrobem

Ano, myslím ;-)

Oteplovač 26.3.2008 21:02

Re: Re: Re: Je to jednoduché, radarem to začne

Ano, chtějí občas některé zavřít. Z finančních důvodů. Dokonce některé už zrušili. Vždy za mohutných protestů blízkého města.

antikomanc 26.3.2008 20:58

Re: Re: Pane autore, pisete ,ze radar bude Topolankovym hrobem

Myslis hlupaku?

Tomáš Fuk 26.3.2008 20:44

Re: Re: Re: Rudej šmejd antirakeťáci dnes drze pochodují po praporem Gottwalda . . . . .

Hele, Pašíku - byl jsi za mořem zalezlej předtím, tak si tam laskavě zůstaň, chytráku! (Y)

Jarda J. 26.3.2008 20:43

Re: Re: Re: Re: Marat zase žvaní nenávistné protičeské nesmysly

Pane Marate, ono je to v životě vždycky jinak, než jak myslíme, že to jistě bude. Při vyprovokování Ruska může být avizováno Amikům, že radar bude k vůli bezpečnosti Rusů  zničen.Jak avizováno, tak uděláno. Co udělá Amerika ? Říkám vám, že nic. Bude prskat, vyhrožovat a to bude všechno. Bezvýznamná zemička ČR bude zase sama. Tak už to při umírání bývá. Ale říkám vám, bude to ozdravný proces. Je již jen málo zdravého v tomto státě.>- 

strejda 26.3.2008 20:20

Re: Re: Je to jednoduché, radarem to začne

Oni je Amíci chtějí rušit? Opravdu?

Oteplovač 26.3.2008 20:15

Re: Je to jednoduché, radarem to začne

Hezká úvaha. Akorát, že v Německu je tlak na zachování základen.  Ale jinak brilantní.

Frank 26.3.2008 20:15

Re: Re: Re: Rudej šmejd antirakeťáci dnes drze pochodují po praporem Gottwalda . . . . .

Sebereflexe?

J.G. Pašek 26.3.2008 20:13

Re: Re: Rudej šmejd antirakeťáci dnes drze pochodují po praporem Gottwalda . . . . .

Blbbové před cinkáním, blbové po cinkání klíčů . . .

Novák 26.3.2008 19:53

Re: pane Čermáku,

hm, a co myslíš, že je nejsledovanější tady v USA? Vzdělávací pořady? Ani nápad. A jak vypadá školství tady vím víc než dost dobře.

Novák 26.3.2008 19:48

Re: Mělo by se vám dostat té nanicovaté neutrality,kterou nikdo respektovat nebude ani nemůže.

Jenom takový skromný dotaz, a kudy sem podle Vás ti rusové přijdou? Kolik km tvoří naše společná hranice? Pokud vím, tak 0km, napřed by museli minimálně obsadit Ukrajinu a Slovensko, nebo Polsko, a to by asi nebylo tak jednoduché. Tak už s tím strašením Rusy přestaňte, ostatně, když Rusové zaplatí, tak nás tahle vláda s klidem prohlásí Ruskou republikou, ani nemrkneme. Těm jde jenom o prachy a o koryta.

Novák 26.3.2008 19:43

Je to jednoduché, radarem to začne

a protože třeba v Německu je tlak na zrušení vojenských základen USA a jejich předání pod Bundeswehr, tak proč je třeba nepřestěhovat do Milovic, na Libavu apod. A než se vzpamatujete, je tu 100.000 vojáků US Army včetně toho, že všechny jejich problémy budou spadat pod US jurisdikci a jsme tam, kde jsme byli po roce 1968, jenom trochu jinak.

Marat 26.3.2008 19:34

Re: Re: Re: Marat zase žvaní nenávistné protičeské nesmysly

Proboha,čím to myslíte? V případě konfliktu už vůbec nebude záležet na tom,zda v ČR Amíci mají nebo nemají radar,A kvůli radaru vy oslové na ČR nikdo raketu a nukleární hlavici nevystřelí.Ten případný  radar v ČR  nikdy pro nikoho nebude důvodem k vystřelení rakety.A až k válce dojde,tak na radaru už záležet nebude.Radary nejsou a nikdy nebudou důvodem k válce.A když k válce dojde,tak zaručeně né kvůli radarum ať jsou kdekoliv a můžou jích být desítky.Vy jste přesvědčeni,že když se zachováte jako slábý malý pejsek vůči silnějšímu a vetšimu psovi,tak že si lehnete na záda a vystrčíte holé břicho a budte se usmívat na všechny strany,tak že se případené válce vyhnete? Až by k válce došlo,tak už by bylo pozdě  plánovat postavení radaru a dalších opatření k obraně.nemslíte? Nejsou potom ty vaše výtky Francií a GB v příopadě Mnichova padoušstvím?Vždyť také nic předem nučinili k obraně své,natož jakéhos Československa,což bylo přece největší podlou zradou,že ano?

J.G. Pašek 26.3.2008 19:31

Re: ach my Češi

A furt se Češi někam cpou . . .  a potom kňučí . .

Franta Tyčka 26.3.2008 19:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Základnu armády USA tu potřebujeme jako sůl do rány, tedy chceme-li bolavé nehojící se místo oslabující celý organismus, tak hurá do toho.

No tak Jirko.s. vidíš když chceme najdeme něco spojujícího.Možná, že si budeme vjíždět do vlasů jak už to umíme ale přece třeba Švejk je něco co nás nějak sbližuje. A tak to má myslím být. Najít nějakou společnou kolej.Samozřejmě, že bude nějaká výhybka, záleží na tom, kam jí přehodíme. Bratra je mi líto ale tak už to v životě chodí.

Marat 26.3.2008 19:22

Re: Marat zase žvaní nenávistné protičeské nesmysly

Septiku,když dojde k válce tak i ČR bude cílem ať tam radar stojí či nikoliv.Když k válce dojde,ke které jednou dojít musí,tak jen ať jsou ničeni jiní,jen aby se českým hrdinum nic nestalo. Češi jsou tak báječným národem,že pro svou obranu,nebo pro obranu spojence nesmí hnout palcem u nohy.Češi mají jen povinost dostatečně souložit,aby tak báječný národ nezanikl.Jistě,pokud radar nebude,tak nikdo na ČR snad,snad raketu nevystřelí a je vám úplně šumafuk,že ji vypustí na vašeho spojence.ČR se to netýká,pokud není napadeno ČR.Jak má radar chránit spojence,tak nic,žádný radar.Spojence ať vezme čert.Jen vám se nesmí nic stát.Fuj !

Marat 26.3.2008 19:14

Re: Re: Mělo by se vám dostat té nanicovaté neutrality,kterou nikdo respektovat nebude ani nemůže.

Vůbec si  nemyslím,že by amíci rozpoutali válku kvůli ČR či pro nebo proti někomu,aby do války zatáhli tu úžasnou ČR.A také si vůbec nemyslím,že by Rusko jen tak z nudy vypustilo raketu na US radar v ČR.To je úděsná blbost.Aby Rusko vypustilo na ten radar raketu s nukleární hlavici,tak jedině kfyby oni,nebo US zahájila válku proti tomu Ruskou.Nebo vůbec kdyby někdo zaútočil na Rusko,nebo Rusko preventivně na západ,nu a potom bude naprosté bezpředmětné,zda v ČR ten radar je nebo není.Bez války ani Rusko na tentradar nezautočí.Když v Eurpě k válce dojede,tak zaručeně ČR ani přes to české uhejbáctví se válce nevyhne.Je ČR spojence i USA nebo není? To USAmá pomoci ČR a peřbáječnému českému náordu jedině v případě,že ČR bude napadena.Jinak češi nikdy pro nikoho nehnou prstem,nebudou riskovat svůj zablešený kožich.