18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 26.3.2008 13:20

Jo loulo zklamal jste mněRe: Re: Není náhodou ten stoupající nesouhlas dán poctivou prací agentur na vytváření veřejného mínění?

radar by nám nedělal potíže, jen jaksi jeho přímá spolupráce s US raketami....;-D a o tu s USAma myslím nikdo v této zemi nestojí, tak jako jsme nestáli o spolupráci s RUSama při jejich ovládání ...... Prostě nás, jako vždy, tahají do své vlastní špíny... :-/8-o

loula 26.3.2008 13:15

Re: Re: Šneku neplácejte nesmysly.

Nezlobte se, nemáte pravdu. vybudování základny s logistickým zázemím, stejně jako vybudování radaru, je otázka několika let. Třeba jako vybudování závodního okruhu, chcete-li použít váš příměr. jakou úlohu ale bude ten radar plnit a jaké rakety v jaké konfiguraci budou ze základny startovat, je otázka hodin nejvýše dnů (stejně jako na okruh můžete pustit monoposty nebo kamiony).

gerontusinza 26.3.2008 13:13

Pane Čermáku výstižné a zcela jasné......

ano o tom to je.....;-)

Harpyje 26.3.2008 13:07

Čech duchem, tělem

a jazykem: "potencionální". :-/

loula 26.3.2008 13:06

Re: Re: Marat zase žvaní nenávistné protičeské nesmysly

Možná si logicky odporují, ale jsou bohužel pravdivá. V případě konfliktu jsou první na ráně radary. jedno, zda na uzemí Česka nebo jinde. A k tomu prvnímu tvrzení myslím, že spíše nemáme odvahu na někoho zaútočit, protože patříme objektivně k těm slabším.

pbla4024 26.3.2008 12:50

Re: Marat zase žvaní nenávistné protičeské nesmysly

Tedy "nikdo na ČR nemá důvod nebo odvahu útočit" a zároveň "radar ... z tohoto území udělá potencionální cíl". Neodporují si tato dvě tvrzení?

Michal 26.3.2008 12:35

Re: Šneku neplácejte nesmysly.

To jsem se zase pobavil!

Tak mezi raketami není rozdíl!  Mezi auty taky ne - u kamiónu a monopostu F1 taky záleží jen na libovůli USA, jakou tam dají nálož.

A vymlácení Čečenska je vlastně jen "Bratrské škorpení rusů s čečenci". Akorát že to tam vypadalo jako Berlín po válce.

Sk/epticu/s Max/imus 26.3.2008 12:33

Co to plácáte za hovadiny? Co třeba internetové stránky vlády?

Kde je tam nějaký "souvislý výklad se strany vlády", lucino(pse)?

Sk/epticu/s Max/imus 26.3.2008 12:30

V kterém národě je to jinak, tlachale?

Sk/epticu/s Max/imus 26.3.2008 12:29

Marat zase žvaní nenávistné protičeské nesmysly

Za prvé jsme v NATO, za druhé po nikom nechceme, aby za nás bojoval a konečně za třetí nikdo na ČR nemá důvod nebo odvahu útočit. Nemluvě o tom, že radar nebude chránit území ČR a ještě navíc z tohoto území udělá potencionální cíl. tedy přispívá k menší bezpečnosti ČR a ještě z větší části na náš účet.

Pája45 26.3.2008 12:26

Re: Naivita,naivita.....

Rusové sestřelili letoun, který dvakrát narušil vzdušný prostor SSSR, USA sestřelili civilní letoun , který byl ve vzdušném prostoru Íránu (americká loď, která se cítila ohrožena byla ve výsostných vodách Íránu. Ta ani nevíš, když seš tak dobrej "tomfuku" , že se to stalo, ale spíš se ti to nehodí do tvé demagogie.

Ty rakety, kterých se bojíš, jsou na území Ruska, nejsou v Kanadě, Mexiku atp. Pokud tady mluvíš o nějaké loby generálů, tak ta je a nejen v Moskvě (vybrečela si asi 20 x méně než ta americká loby (návrh rozpočtu armády USA na další rok - 515 mld. dolarů  a to bez výdajů na vedení válek v Iráku a Afganistánu).

tomfuk 26.3.2008 12:23

Re: pane Čermáku,

Správně jste slova nakladl ve smysl ten.:-D

tomfuk 26.3.2008 12:22

Re: Re: Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Pájo45,Putin a Bush pochybuji,že jsou kamarádi.Bush a Putin  se mohou na sebe usmívat,jednat,obchodovat,ale budou vždy zastánci Bush demokracie,Putin přetrvávající totality     v Rusku.Dále vkládáš do mých úst něco co jsem neřekl o OH ani o obchodování s Čínou.Zatím ,ale Čína nám posíla samé šunty za naše dodávky do  jejich elektráren v Šen Tou a podobně.Právě proto,že na rozdíl od Vašich a podobných názorů přemýšlím(od Vašeho přemíšlení,podle toho vidím ,že jste dělal analitika nejméně v okresním oddělení)patřím do 25% co je pro radar..Další Vaše invektivy mě nezajímají a "zamislete"se Vy .Ať neuděláte stejnou školáckou chybu jako v tom slovíčku.

loula 26.3.2008 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Naivita,naivita.....

Když si soukromě objednáte letadlo a poletíte nad nějakou základnu USA nebo NATO, tak si můžete být jist, že vás chytne stíhačka a donutí k přistání a když neposlechnete, tak vás sestřeli. Nad těmito základnami je většinou bezletová zona. Ovšem v rámci projektu otevřené nebe mohou letadla Ruska monitorovat uzemí států NATO ( naplánují let včetně trasy,a ten nesmí být odmítnuta, pokud je v souladu s dohodou)  a totéž platí pro státy NATO v Rusku. Nevím, jak to vypadá dnes, když se některé dohody vypověděly. Co se týče Google erath, také jsem se díval, ale to je vina interpretace satelitních snímků. nezajímavé oblasti ( moře, tajga atd) tam z důvodů datového prostoru má jiné rozlišení než třeba města. Např. Praha je rozlišitelná do úrovně baráků, ale třeba Karlovy Vary ani náhodou. Ovšem mohu vás ubezpečit, ža USA mají o daných lokalitách naprosto perfektní snímky ( stejně jako Rusové o lokalitách amerických).

Pája45 26.3.2008 12:11

Re: Iránci svoje rakety nemají.

Voni "Šneku", jakou to vysokou válečnou školu študovali nebo mají, jak je v Česku zvykem "modrou knížku", ale na mezinárodní  vojenskopolitické otázky jsou machr.

K vašemu příspěvku:

1. odst. - máme-li se bránit proti Rusku, tak proč útočit na Írán a ne na rusko?

2. odst. - rakety, které budou v Polsku, by měli mít nevýbušné hlavice a jejich určení je protivzdušná obrana. Jenomže jak, proč, kam a s čím raketa také může letět rozhoduje počítačoví program v raketě. Na raketu se namontuje jaderná hlavice, změní se program, vloží se koordináty cíle a místo rakety v kosmu může ta samá raketa ničit pozemní cíle. Výměna hlavice, přeprogramování a zadání nových koordinátů lze zvládnout (bude-li to připraveno) řádově do hodiny (pokud si myslíte,že si vymýšlím - vyhledejte si údaje o raketě NIKE HERCULES (USA, i sjadernou hlavicí).

3. odst. - Nad tím se lze jen pousmát, počty antiraket (proti hrozbě Ruských raket) by museli dosahovat  řádu  tisíců a musely by být rozmístěny na více místech, nehledě na to, že Rusko mělo a má i balistické rakety na mobilních prostředcích, takže jsou hůře zranitelné.  Takže méně demagogie a papouškování, zkuste odpovědět na mé otázky.

čtenář zdrojů 26.3.2008 12:11

Re: Re: Jirko s.

já jsem s touto úrovní diskuze nezačal, Jiříku. Mimochodem, jsi to právě ty, který většině diskutujících, se kterými nesouhlasíš, doporučuješ psychiatra místo toho, abys ses jim pokusil logickými argumenty vyvrátit jejich názor.;-P

Marat 26.3.2008 12:08

Mělo by se vám dostat té nanicovaté neutrality,kterou nikdo respektovat nebude ani nemůže.

Pane bože,tá záležitost je tak jednoduchá,že mě nejde na rozum,že vy to nevidíte.Jistě že žádný Americký  radar ČR nepotřebuje.Vůbec by ČR neměla být ani v NATO.Když nechcete být kolonií SSSR,nebo nyní Ruské Federace,tak nechť se v případě konfliktu bráníte sami.Nebo ať přestanete pořád kydat mrvu na své sousední státy a strkat čenich do jejích věcí a spokojíte se potom s roli rohožky o kterou si budou moci  sousedé čistit boty.Ale je podlost,padoušství,nemám slov kterými bych označil vaše jednání,chtět aby jiní za vás bojovali,bránili vás jen pro vaše hezké oči a vy nic pro ně neudělali,to opravdu pro to není slov.Ono až by došlo ke klání,tak potom honem honem postavit pro obranu i vaší země radar a jiné obrané zařízení, tak to by už bylo pozdě.To by s té vaší hovnískové louže a s té vaší nejpřekrásnější Prahy byla hromada rozvalin.Tak tak,vy všechno chcete,ale nic proto udělat.Takový národ nemá právo na existenci.

tomfuk 26.3.2008 11:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Naivita,naivita.....

Loulo,nechci oponovat do nekonečna.Jedno ,ale musíte uznat,když budu mít ty peníze                     a objednám si soukromé letadlo a poletím podle plánků ATM kde jsou znázorněny radary ,             základny USA  a Nato tak je tam z 95% najdu.Když si objednám letadlo abych letěl nad Ruskem,abych si zprávy ověřil,tak mě ani letadlo Ux nezachrání.V tom vidím problém.Nebo lacinější způsob Google erath.Všechno na ruské straně splyne v zelený opar.Jen Krasnaja ploščaď je pěkně vidět tam ,ale zase nejsou ty rakety ,jen pro ohňostroje při oslavách.

cimbal 26.3.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Iránci svoje rakety nemají.

... a spousta států má také ministerstvo spravedlnosti.

jirka.s. 26.3.2008 11:54

Re: Re: Re: Je to spravne

Protože tobě kouká ještě kousek palice, magore! ;-D

Marat 26.3.2008 11:54

Re: Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

Cato,on také Beneš vůbec do toho Teheránu nepotřeboval jezdit,neboť už bylo díky jemu všechno vyřízeno.To je přesně to české,pořád vlastní viny podstrkovat jiným.Možná že by i tak,se ČSR dostala do područí Stalina.Jenže je rodíl,mezíi tím,kdyby se to stalo nátlakem jako v ostatních dominiech SSSR,jenže češi vlezil do Staliniovi řitě sami a ještě k tomu s vělikým nadšením.To měli v Teheránu západní velmoci  násilím bránit proti přání celého Českého národa  lézt do řitě Stalinovi? To jsou prostě češi,dobrovolně a s nadšením vlézt do zadku  Stalinovi  a potom spílat jiným,že nedrželi před Stalinovou řití ruce a nezabránili báječným čechum v  takovém  poniženi.

teofén 26.3.2008 11:53

Re: pane Čermáku,

Na halvu si nikdo srát nenechá pane dokonalí brabus.Vaše hodnocení je ubohost,aneb podle sebe soudím tebe....

jirka.s. 26.3.2008 11:52

Re: Jirko s.

Jo, jo! Takhle na "úrovni" jsme "diskutovali" cca ve třetí obecné! Ale snad tě letos paní učitelka  už do té čtvrté pustí! Přece si musí také trochu oddychnout! ;-D

Marat 26.3.2008 11:43

Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

Cato,jste jedním s těch individuí,které mají upřený krhavý nenávistný zrak směrem k USA a nevidíte nic jiného kolem. Ono tehdy v závěru I.svět. války toho prospěchu z rozpadu Rakousko-Uherska v USA moc nevidělo.Byla to především Italie a Francie a i GB,kdo očekával ze záníku R-U velký prospěch.Italie si chtěla urvat značný kus území,dokonce i Francie,ale USA s toho opravdu nic nemělo.Ani já nejsem pro radar v ČR,protože jsem přesvědčen,že si takový národ nic jiného jak chomout a bič nezaslouží.

brabus 26.3.2008 11:40

pane Čermáku,

Vy opravdu chcete jednat s tímto národem jako s dospělým? s národem, kde nejsledovanějším pořadem je růžová zahrada, kde nejsledovanější zpravodajskou relací jsou zprávy na Nově, kde pejsek umí podat pac a kde lidé vídí borce na konec, kde nejčtenější noviny jsou Aha a Blesk atd, atd.  A po tomhle národu opravdu chcete, aby se kvalifikovaně vyjádřil k radaru?8-o8-oRv

Pája45 26.3.2008 11:38

Re: Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

     Beneš jel do Moskvy až po skončení Teheránské schůzky, v té době již bylo "rozdělení sfér vlivu v poválečném světě" domluveno

Pája45 26.3.2008 11:30

Re: Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Máš pravdu "tomfuku", vládne zde demagogie, ale ta tvoje. 5šč je o radaru, který si chce USA postavit v ČR, proč?, to je občanům zatajováno. Tvoje reakce je taková, že mluvíš o všech hrůzách, které na nás čekají (Rusko, Čína atp.). Proč nám nevysvětlíš, na základě vlastního myšlenkového pochodu, proč souhlasíš s radarem v ČR. Proč si myslíš, že ta čtvrtina do které jsi se zařadil, má pravdu a těch 75% ji nemá.

Bush je s Putinem kamarád (ty mu nemůžeš přijít na jméno), Bush pojede do číny na OH a s Čínou čile obchoduje (ty si ale myslíš, že ČR by měla OH a obchodování s Čínou bojkotovat). Neměl bys nám své názory i pod těmito fakty zdůvodnit, protože pak seš demagog ty a ne ti, o  kterých píšeš.

Vím, že v mezinárodní politice, obraně a v bezpečnostních otázkách (trochu jsem se tím i živil) není nic černobílé a že není jednoduché se v tom vyznat. Prvním krokem však je nutné přemíšlet, pokusit se o vlastní názor,analyzovat situaci a pak se najde i řešení. Cesta do pekel je však to, když slepě věřím všemu co řekl prezident, předseda vlády, moje strana (co by tomu řekla manželka - pro odlechčení). Pak jsem bez vlastního názoru a stává se ze mne gemagog.

čtenář zdrojů 26.3.2008 11:26

Jirko s.

to jsem rád, že sis ho už dneska vzal.;-)

xxx Kubeš 26.3.2008 11:16

Kolem

radaru je spoustu řečí, dohadú a hádek. Realita je však jednoduchá, Rusové naše území považují jen dočasně se vymknuvší jejich vlivu a proto jsou zásadně proti všemu, co by zmenšilo jejich naděje na opětné navrácení starých časů. Jedním hřebíčkem do rakve jejich imperiálních choutek je radar, už aby tady byl.

Pája45 26.3.2008 11:08

Re: Re: Je to spravne

     Tak co, pravičácký noshledi, proč neházíte na Jirku z Texasu tu vaši špínu (blb, komouš, nevzdělanec).