26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 26.3.2008 11:54

Re: Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

Cato,on také Beneš vůbec do toho Teheránu nepotřeboval jezdit,neboť už bylo díky jemu všechno vyřízeno.To je přesně to české,pořád vlastní viny podstrkovat jiným.Možná že by i tak,se ČSR dostala do područí Stalina.Jenže je rodíl,mezíi tím,kdyby se to stalo nátlakem jako v ostatních dominiech SSSR,jenže češi vlezil do Staliniovi řitě sami a ještě k tomu s vělikým nadšením.To měli v Teheránu západní velmoci  násilím bránit proti přání celého Českého národa  lézt do řitě Stalinovi? To jsou prostě češi,dobrovolně a s nadšením vlézt do zadku  Stalinovi  a potom spílat jiným,že nedrželi před Stalinovou řití ruce a nezabránili báječným čechum v  takovém  poniženi.

Cato 26.3.2008 10:57

Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

Jenže Beneš na konferenci v Teheránu nebyl a jelikož v té době už bylo dost pravděpodobné, že Rusové u nás budou dřív než Američané, chtěl si asi zajistit, co že Stalinova interpretace dohody z Teh. pro nás přinese. Člověk se ani nediví, že měl starosti...

Nedávám vinu záp.mocnostem, ale naší vládě, která tak okázale a arogantně kašle na státní a národní zájmy (už historicky).

Cato 26.3.2008 11:07

Neopakuju se, jenom problémy s připojením.....

Pája45 26.3.2008 11:38

Re: Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

     Beneš jel do Moskvy až po skončení Teheránské schůzky, v té době již bylo "rozdělení sfér vlivu v poválečném světě" domluveno

Marat 26.3.2008 11:43

Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

Cato,jste jedním s těch individuí,které mají upřený krhavý nenávistný zrak směrem k USA a nevidíte nic jiného kolem. Ono tehdy v závěru I.svět. války toho prospěchu z rozpadu Rakousko-Uherska v USA moc nevidělo.Byla to především Italie a Francie a i GB,kdo očekával ze záníku R-U velký prospěch.Italie si chtěla urvat značný kus území,dokonce i Francie,ale USA s toho opravdu nic nemělo.Ani já nejsem pro radar v ČR,protože jsem přesvědčen,že si takový národ nic jiného jak chomout a bič nezaslouží.

Cato 26.3.2008 22:31

Re: Re: Trocha historie k propagandě našeho "dluhu" Američanům

Vážený pane, nemám krhavý zrak a není pravda že nenávidím kohokoliv, nicméně černé je pro mne černé a bílé je bílé.Zájmy USA v ČR jsou pro každého, kdo se byť trochu vyzná v zahraniční politice, jasné , budeme jejich lidský štít a první cíl na odstřel při jakémkoliv útoku, ať vojenském nebo teroristickém. To, že jste to nepochopil, je buď důkazem důkladnosti vymytí vašeho mozku nebo nedostatkem základního vzdělání o tom, co USA ve světě provádějí posledních 100 let.

Šnek 26.3.2008 9:09

Iránci svoje rakety nemají.

Pokud mají vůbec jaké, tak ruské. Z toho důvodu je radar potřebný. Nějak se proti Rusku bránit musíme.

Rakety, které budou umístěny v Polsku, jsou obranné. Nedá se jimi na nikoho zaútočit a našim radarem také ne.

Jediný důvod, který mají ruští diktátoři k odporu je ten, že by jejich útočné rakety mohly být zneškodněny.

loula 26.3.2008 9:25

Re: Iránci svoje rakety nemají.

Raketa je prostředek, který dopraví užitečné zatížení co nejpřesněji do daného bodu. Jestli je tím užitečným zařízením kinetická hlavice ničící raketu nebo je tím užitečným zatížením jaderná hlavice, je věcí sestavy té rakety. Takže s tím tvrzením, že tyto rakety jsou jen a jen obranné, bych si nebyl tak jistý. Jediné skutečně obranné zařízení, které znám, je bunkr nebo pevnost. Všechny ostatní válečné stroje lze využít jak pro obranu, tak pro útok. A totéž samozřejmě platí o radaru. S radarem jako takovým zaútočit samozřejmě nelze, ale radar může účinně podporovat útočné operace.

K. Babák 26.3.2008 9:47

Re: Re: Iránci svoje rakety nemají.

Hodinky i holínky se natahují, není tedy mezi nimi žádný rozdíl. V bunkru nebo pevnosti může být ukryt počítačový systém pro řízení raket, velení armády, záložní rakety, továrna na antrax a spousta jiných ošklivých věcí. Bunkr je nejhorší!

loula 26.3.2008 9:58

Re: Re: Re: Iránci svoje rakety nemají.

Máte pravdu, beru zpět, takže všechny válečné stavby a stroje, rakety, radary, bunkry mohou podle okolností skloužit jak útoku tak obraně. To máte pravdu. A víte, co nechápu. Všechny státy na světě mají ministerstvo obrany, ale ani jeden nemá ministerstvo útoku. Proti komu se všichni brání?

cimbal 26.3.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Iránci svoje rakety nemají.

... a spousta států má také ministerstvo spravedlnosti.

čtenář zdrojů 26.3.2008 9:25

Šneku

máte v tom vašem ideologickém žvatlání logickou chybu, což u ideologických blábolů bývá obvyklé. Pokud Rusové mají ty útočné rakety namířené na nás, tak proč je sakra ještě nepoužili? Jestli Vám dobře rozumím, tak nejspíš asi Rusové čekají, až se u nás a v Polsku vybuduje ta protiruská protiraketová obrana, aby teprve potom mohli proti nám ty rakety vystřelit? Pochopil jsem Vás dobře?;-)

Skept/icus M/axim/us 26.3.2008 9:28

Šneku neplácejte nesmysly.

Rusku se bráníme tím, že jsme v NATO a tím že s ním korektně obchodujeme.

Rakety v Polsku se nijak nebudou lišit od útočných raket a co budou mít za nálož je zcela na libovůli USA.

Rusko nemá důvod na nikoho útočit a také to neudělalo od pádu komunistů, narozdíl od USA, které napadají suveréní státy pod vylhanými záminkami permanentně.

Michal 26.3.2008 12:35

Re: Šneku neplácejte nesmysly.

To jsem se zase pobavil!

Tak mezi raketami není rozdíl!  Mezi auty taky ne - u kamiónu a monopostu F1 taky záleží jen na libovůli USA, jakou tam dají nálož.

A vymlácení Čečenska je vlastně jen "Bratrské škorpení rusů s čečenci". Akorát že to tam vypadalo jako Berlín po válce.

loula 26.3.2008 13:15

Re: Re: Šneku neplácejte nesmysly.

Nezlobte se, nemáte pravdu. vybudování základny s logistickým zázemím, stejně jako vybudování radaru, je otázka několika let. Třeba jako vybudování závodního okruhu, chcete-li použít váš příměr. jakou úlohu ale bude ten radar plnit a jaké rakety v jaké konfiguraci budou ze základny startovat, je otázka hodin nejvýše dnů (stejně jako na okruh můžete pustit monoposty nebo kamiony).

Pája45 26.3.2008 12:11

Re: Iránci svoje rakety nemají.

Voni "Šneku", jakou to vysokou válečnou školu študovali nebo mají, jak je v Česku zvykem "modrou knížku", ale na mezinárodní  vojenskopolitické otázky jsou machr.

K vašemu příspěvku:

1. odst. - máme-li se bránit proti Rusku, tak proč útočit na Írán a ne na rusko?

2. odst. - rakety, které budou v Polsku, by měli mít nevýbušné hlavice a jejich určení je protivzdušná obrana. Jenomže jak, proč, kam a s čím raketa také může letět rozhoduje počítačoví program v raketě. Na raketu se namontuje jaderná hlavice, změní se program, vloží se koordináty cíle a místo rakety v kosmu může ta samá raketa ničit pozemní cíle. Výměna hlavice, přeprogramování a zadání nových koordinátů lze zvládnout (bude-li to připraveno) řádově do hodiny (pokud si myslíte,že si vymýšlím - vyhledejte si údaje o raketě NIKE HERCULES (USA, i sjadernou hlavicí).

3. odst. - Nad tím se lze jen pousmát, počty antiraket (proti hrozbě Ruských raket) by museli dosahovat  řádu  tisíců a musely by být rozmístěny na více místech, nehledě na to, že Rusko mělo a má i balistické rakety na mobilních prostředcích, takže jsou hůře zranitelné.  Takže méně demagogie a papouškování, zkuste odpovědět na mé otázky.

čtenář zdrojů 26.3.2008 8:55

Velice dobrý článek

tento článek přesně vyjadřuje mé pocity. Mě osobně je úplně jedno, jestli tady radar bude, či nikoli. Pokud Američané mají tuto potřebu a požádali nás, pak nevidím důvod, proč jim nevyhovět. Poslouchat ale pindy horlivých zastánců radaru o tom, že nás radar ochrání proti Rusku a Číně, nebo že odpůrci radaru jsou prý placeni nepřátelskými státy, to opravdu nemám zapotřebí. Včera tady ideologicky o radaru blábolil modrosoudruh Wagner. Dnešní článek pana Čermáka je oproti tomu včerejšímu Wagnerovu úplným balzámem na psychiku.

Skept/icus M/axim/us 26.3.2008 9:31

Já těch důvodů proti vidím mnoho a tím hlavním je, že nám to přinese jen problémy a celkově se to pěkně prodraží.

jirka.s. 26.3.2008 10:38

Re: Velice dobrý článek

No, tu svou psychiku tu raději nepřipomínej, na ni je totiž nejlepším "balzámem" nejspíše chlópromazin! ;-)

čtenář zdrojů 26.3.2008 11:26

Jirko s.

to jsem rád, že sis ho už dneska vzal.;-)

jirka.s. 26.3.2008 11:52

Re: Jirko s.

Jo, jo! Takhle na "úrovni" jsme "diskutovali" cca ve třetí obecné! Ale snad tě letos paní učitelka  už do té čtvrté pustí! Přece si musí také trochu oddychnout! ;-D

čtenář zdrojů 26.3.2008 12:11

Re: Re: Jirko s.

já jsem s touto úrovní diskuze nezačal, Jiříku. Mimochodem, jsi to právě ty, který většině diskutujících, se kterými nesouhlasíš, doporučuješ psychiatra místo toho, abys ses jim pokusil logickými argumenty vyvrátit jejich názor.;-P

tomfuk 26.3.2008 8:15

Naivita,naivita.....

Naivita,naivita se neustále vznáší nad Čechami a Moravou,při sporu o americkém radaru          v Brdech.Ptejme se jinak.Když Irán , Severní Korea nejsou světovou hrozbou,kdo tedy?Čína?Ti co nosí bomby na svém těle,nebo vozí výbušniny v autě či arábaně,to asi ne.Zůstávají ve hře UFOni  a Rusové.Obě veličiny jsou tajemné a neznámé.Do vesmíru se nemám nárok dostat,ale do Ruska,když si vyřídím všechna povolení a budu se chtět svobodně projet po širých ruských  pláních,podívat se do uralských hor ,tak to bude stejné jako s tím vesmírem.Už asi všichni zapomněli,na příhodu s jihokorejským civilním letadlem,když naivní výzvědná služba N státu,chtěla objevit radar o kterém se domnívala,že byl v Rusku nově postaven , nasměrovala nad tuto oblast civilní letadlo v domněnce,že civilní letadlo Rusové nesestřelí,zmýlila se.Let byl zastaven se všemi důsledky.Čili chci tím říct,že co zatím demokratické státy netají svoji obranou doktrinu,totalitní státy a Rusko musíme počítat mezi totalitní státy,poslední vývoj to jasně naznačuje, svoji obranou doktrinu pod záminkou "ohrožení státu",pilně tají.Ještě jedna poznámka,na koho jsou nyní namířeny ty rakety,které chce namířir Putin a jeho generálská loby na Česko.Kde jsou tyto rakety umístěny na tyto otázky mně pan Tamáš,Paroubek,Zaorálek a jiní odpověď nedají, neboť to nevědí jako všichni ostatní.I když jsou nyní v Rusku ,odpověď nedostanou.!!

Malý Aston 26.3.2008 8:30

Re: Naivita,naivita.....

Paroubek a Filip jsou v Moskvě,copak tam kluci ušatí dělají? Možná že jim Žirinovskij a Zjuganov zaplatili letenky i hotel,možná i nějaké děvočky a vodku.Není to sranda? Nebo je to tragedie Paroubka a jeho dementních poslanců,poslouchajících na píšťalku?Co tam vezou,nový zvací dopis aby nás zachránili jako v roce 1968?:-D

Cato 26.3.2008 8:55

Re: Re: Naivita,naivita.....

Nebyl ten výlet do Tichomoří na pozvání Američanů přece jenom lepší?:-D:-D

pozorovatel123 26.3.2008 9:12

Re: Re: Naivita,naivita.....

Možná že nějakou formu spolupráce a pozvání k této spolupráci skutečně vezou. Mluvit o tom budou až v případě svého vítězství což je stále pravděpodobnější.

čtenář zdrojů 26.3.2008 10:12

Miniaturní Astone

prezident našich největších přátel z USA a jeho ministryne zah.věcí byli v Moskvě minulý týden. Copak tam kluk ušatej a holka kozatá dělali?

loula 26.3.2008 8:44

Re: Naivita,naivita.....

Víte, problém je v tom, že o tom jihokorejském letu 007 se nikdy nepotvrdilo, že by prováděl špionážní výzkum. Samozřejmě, je krajně podivné, že se letadlo odchýlilo od své dráhy o 400 námořních mil a jako na potvoru se trefilo zrovna nad válečnou základnu, kde je mezinárodně zakázán přelet, a posádka ani pozemní kontrola nic neregistrovala. Je podivné, že posádka B747 a sovětské stíhačky nenavázaly radiový kontakt. Ale to se asi už nedozvíme, jak to vlastně bylo.

Co se týče zamíření ruských raket ( a to se týká i zamíření raket amerických). tyto rakety obvykle nejsou namířeny na nějaký konkrétní cíl, ale mají databázi potenciálních cílů ležících v doletu těchto raket a konkrétní cíl se stanoví těsně před odpálením. O ostatní se již postará počítač. A můžete si býr jisty, že jakmile se začne radar stavět, tak jeho souřadnice budou zaneseny do potenciálních cílů ruských raket. Radary v konfliktu jsou vyřazované vždycky mezi prvními. To platí jak o americké strategii, tak o ruské strategii.

Co se týče zbrojení Ruska, ohlásilo cíl zvýšit výrobu zbraní na dvojnásobek (přesně o 125%). Tady se sluší uvést čísla roku 2006, kdy USA na zbrojení vydávaly 46% celosvětových výdajů, a Rusko 3% . Takže USA vydávaly na zbrojení asi 15x více než Rusko.

Tonevadí 26.3.2008 9:10

Re: Naivita.. "Je podivné, že posádka B747 a sovětské stíhačky nenavázaly radiový kontakt."

A není ti podivné, že s posádkou B747 nenavázali po dlouhé hodiny styk ti, kteří měli být s ní ve styku (jiní než sovětští)?  (jako na potvoru všichni tvrdě spali...)

Zagogluj si a přečti si o tom něco.  Pak nebudeš řikat "Ale to se asi už nedozvíme, jak to vlastně bylo..."  

loula 26.3.2008 9:34

Re: Re: Naivita.. "Je podivné, že posádka B747 a sovětské stíhačky nenavázaly radiový kontakt."

Ale samozřejmě mi to divné je, a já to také píšu, že ten B747 byl daleko mimo koridor a ani posádka, ani pozemní stanice nic nevěděli ( nebo dělali, že nic neví). V normální situaci by  posádka nebo pozemní kontrola vyhlásila poplach a oznámila by všem institucím, že stroj letí po jiné trase a požádala by o pomoc. Zejména když ta trasa vede do vojenského prostoru, kde je letecký pohyb zakázán. Samozřejmě jsem o letu K007 toho četl hodně, ale informace, že stroj dělal špionážní výzkum nebo takový výzkum kryl, se samozřejmě nedozvíte.