6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 8.8.2006 19:49

Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

a místo logické koalice s KDU a US (se 102 mandáty) raději oposmlouvou pustil k moci Zemana, prokázal, že je naprosto bezohledný sobec a jediné, na čem mu záleží je on sám a jeho obludně hypertrofovaná ješitnost. Kvůli této ještnosti jediného člověka se přes vůli většiny voličů dostala k moci strana, jejíž politika (jako všude jinde na světě) je založena na bezbřehém populismu, kterým uplácí tu horší a línější část společnosti pěnězi, které sebere těm, kteří jsou pracovití (anebo si je bezstarostně na úkor příštích generací půjčuje). A vzhledem k tomu, že je pohodlnější lenošit a natahovat ruku pro (a)socální dávky, řady voličů levice se pod její vládou utěšeně rozrůstají. Můžete si být jisti, že pokud se jim nějak podaří udržet u moci příští čtaři roky, vyhrají další volby s drtivou převahou. A na začátku té cesty do pekel stála hloupá ješitnost jediného člověka ...

Jogin z Bagin 8.8.2006 20:10

Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

Toto je typická pokleslá úvaha dušeně omezeného odeesáka, kterému imopnuje schizofrenická myšlenka o dvou polovinách obyvatelstva, té první schopné a pracovité tvořené voliči ODS a té druhé "bandě povalečů a darmožroutů", voličů to ČSSD. Kdybych chtěl být stejným kokotem, jako je tento pomatený Honza, mohl bych zde šířit myšlenku o dvou jiných polovinách, ovšem tvořených zloději, nenežranými sobci a vyděrači, kšeftaři, šmelináři, mafiány a divokými privatizátory, no prostě ódeesáky na straně jedné a obyčejnými pracujícími lidmi, hromadně okrádanými první skupinou, kteří se brání jak mohou, např. pomocí politické strany ČSSD. Nechci být ale takový debil a proto nic takového zde nehlásám. Kokote, napij se vody, jsi silně dehydrovaný.

Honza 8.8.2006 20:15

Re: Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

Vážený pane, už Váš slovník dokazuje pravdivost výše uvedené kategorizace voličů ČSSD. Děkuji, že jste nesklamal můj předpoklad.

PROROK ELIÁŠ 8.8.2006 20:33

Re: Re: Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

 S tím Klaunem na Hradě z vůle bolševika je to tak.....Ovšem, jinak souhlas s kritikou Honzou dále řečeného, až na ta vulgo přirovnání.....

Jogin z Bagin 8.8.2006 20:40

Re: Re: Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

Nemůžu tě oslovit "vážený pane" neboť pitomců si nevážím a je mi líto, bohužel můj názor na tvoji duševní způsobilost není technicky možné vyjádřit méně silnými slovy. S takovými názory jsi prostě kokot a debil a nelze to říct jinak. Sorry.

Honza 8.8.2006 20:57

Re: Re: Re: Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

Jsem přesvědčen (a vy a jiní příznivci Paroubkovy strany na všech internetových diskuzích to stále potvrzujete), že voličem ČSSD (a tak KSČM) může být jedině člověk hloupý a primitivní, který vůbec mepoužívá vlastní mozek (pokud vůbec nějaký má). Howgh!!!

bolševik bratry všude má 8.8.2006 21:20

Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

Honzo, ono je to s tím Klausem trochu složitější a táhne se to za ním jak červená nit od samého počátku. Podobné je to i s jeho ješitností. Ta je do slova a do písmene chorobná a výraz hloupá nevystihuje podstatu.

PP 8.8.2006 22:07

Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

Možná tam hrála roli ješitnost, která určitě nechybí ,ale hlavně není možné tvořit koalici s vyděrači Kalouskem a Bursíkem. Toplánek stále nepochopil ,že jediná cesta je domluvit se s Paroubkem, změnit volební sistem na většinový,udělat těch pár věcí na kterých se dohodnou a toto volební období považovat za přechodné.Vláda po příštích volbách musí být kompetentní k reformám. Topolánek bez Paroubkova požehnání ani nemrkne, ale proč má prosit ještě Kalouska a Bursíka? Kdo vlastně bude vládnout? Ti kteří dostali 10% a nebo ti kteří mají 70?Vláda držená v šachu šestiprocentními bohatýry kteří nejsou zodpovědni za nic je to nejhorší co může být a všichni už to musí po těch letech vědět.

              Jiná cesta nevede a Topolánek to určitě musí vědět.Záhadou je , že to po devíti týdnech od voleb stále nepochopil a nabízí se myšlenka , že to ani nechce a raději se bude schvávat za zelenej a černej zadek aby schoval svou neschopnost zodpovědně vládnout.

              Nejsem volič ČSSD ale musím uznat, že Paroubek od prvního okamžiku ví která bije,ale Topolánkovi se stále ještě nerozsvítilo a je zřejmé, že v politice nemá co dělat a svou neschopností,jenm překáží a jeho snaha je osouzena k nezdaru.

Honza 9.8.2006 7:24

Re: Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

Taková je realita poměrného volebního systému, že vlastně každý člen vládní koalice, i když zastupuje jen zlomek voličů, má prakticky právo veta. Na druhé straně je také pravda, že v KDU i v SZ jsou celkem normální lidi, kteří se snad spolu domluví. Což neplatí o socanech, kde se žádní takoví lidé nevyskytují. Tam jsou jen blbci, nebo kariéristi bez sebemenších zábran (pro ilustraci případ Kraus - tento dlouholetý "špičkový" představitel ČSSD projevil v hledání výmluv v kakaové aféře skutečně až neuvěřitelnou dávku stupidity - a jaká vemena pak musí teprve být "řadoví" poslanci této strany!). A vrcholem je jejich vůdce, postižený napoleonským komplexem. S takovými primitivy se nemůže domluvit nikdo jiný, než bolševici.

mik 9.8.2006 0:00

Re: Když v roce 1998 dal pan VK přednost své uražené ješitnosti

R^

Kouba 8.8.2006 18:28

I prezident je člověk a může chybovat

NEJVĚTŠÍ CHYBU UDĚLAL, ŽE DRUHÝ DEN PO VOLBÁCH NEROZPUSTIL Ps A NEVYHLÁSIL NOVÉ VOLBY. !!Pokud půjde poslancům stále plat ,budou se dohadovat 4 roky a bude jim vyhovovat, že není žádná vláda, že nemusí pracovat.>-

Faust 8.8.2006 17:51

Autor článku si nepřečetl ústavu

Docela bych s takovou argumentací souhlasil, kdyby nebyla zatížena dost podstatnou chybou, kterou je fatální neznalost ústavy ze strany autora této kritiky. Ústava totiž vůbec nezná něco takového jako „pověření sestavením vlády“, takže se jeví jako dvojnásob směšné, když prezident Klaus zdůrazňuje, že Topolánka nepověřil sestavením vlády, ale pouze předběžnými jednáními. Pověření sestavením vlády je pouhou zvyklostí, která má urychlit nastolení vítěze voleb do funkce premiéra poté, co dosavadní vláda podá demisi (a k tomu ji Ústava zavazuje hned po ustavující schůzi poslanecké sněmovny). Jediným ústavním krokem, který může podle ústavy Klaus udělat, je jmenovat Topolánka (či někoho jiného) premiérem, ale takový krok může nastat, až nebude ve funkci vláda současná.

Takže ta „první vážná“ Klausova chyba je v něčem trošku jiném. Nebylo důvodu pod žádnou záminkou bránit demisi Paroubkovy vlády poté, co se ukázalo, že vládne v rozporu s výsledky posledních voleb

Celá argumentace je tady: http://blog.lide.cz/johanesdoktorfaust/2006/08/08/104

Vlali 8.8.2006 17:17

když je ten uraženej

Nemohl by být přímej přenos z jednání s Bursíkem jak na sebe budou hodný.

Honzajs 8.8.2006 16:58

A znáte už tu novou lidovou?

Říkal jsem to té blond slečně, Prezidentem budu věčně.

Zvednou ruku socani, Když jim dám stát na hraní.

 Když řeknu že nekouši, Zvednou ruku komouši.

Jenom nevím zdali pak Zvedne křídla modrý pták

Pokračování tady: http://blog.lide.cz/johanesdoktorfaust/2006/08/06/102

www.andele-svetla.cz 8.8.2006 16:17

Vytvořme společnost, kde platí jen ZÁKONY LÁSKY

Vytvořme společnost, kde platí jen ZÁKONY LÁSKY

Politika je ovládací program ještě rafinovanější než média, neboť vytváří dojem v lidech, že je nezbytná a že bez ní by zde nic nefungovalo. Není tomu tak, všechny vyspělé civilizace se obejdou bez politiky a naše již dosáhla bodu, kdy toho lze dosáhnout také. Při spolupráci s vesmírnými civilizacemi by se ukázalo jasně, jak je to škodlivá věc v našem životě.

Více na našem webu(místo jména)-sdělení 2634, 2270 .

herdekbabka 8.8.2006 16:14

tak jsem právě slyšela, že si PP pozval na hrad k jednání všechny předáky bodujících stran k řešení patu. HMM

a tak mne napadlo NAČ ŽE  jsou vlastně volby. PROČ SE NEDOMLUVÍ NEUDĚLAJ POŘADNÍK A KAŽDÉ 4 ROKY SI SEDADLA NEVYMĚNÍ A PENÍZE ZA VOLBY UTRACENÉ AŤ DAJÍ NA DOBROČINNOST. A PROITŽE NEBUDOU NÁKLADY - NEMUSÍ SE ZA STÁTNÍ KASY- POTAŽMO Z NAŠICH KAPES- DÁVAT PŘÍSPĚVKY NA FUNGOVÁNÍ PARTAJÍ.

VIDA NA CO JE NESCHOPNOST jednoho předáka jedné partaje dobrá. Bojí se a tak lavíruje až je z toho lavor - se kterým se teď volby nevolby - nějak dohodnout. Pánové je vůbec něco takového dle naší ústavy přípustné????

Vždyť, když jeden nekoná jak by měl, měl by snad nastoupit druhý - nejsilnější - nebo ne???  

herdekbabka 8.8.2006 16:17

Re: tak jsem právě slyšela, že si PP pozval na hrad k jednání všechny předáky bodujících stran k řešení patu. HMM

myslím tím náklady na reklamu - prý v sedmimístných relacích

PP 8.8.2006 22:25

Re: tak jsem právě slyšela, že si PP pozval na hrad k jednání všechny předáky bodujících stran k řešení patu. HMM

A co tedy? Volby jsou 100 na 100. Nějaký řeči o vítězi voleb jsou směšný. Paroubek je pro mě osobně smrtelně nebezpečnej,ale bez něho to nepůjde. Ano zbudou dvě strany které budou schopny sestavit vládu. No a co. Bude jasný kdo má zodpovědnost.

Haf 8.8.2006 22:33

Re: Re: tak jsem právě slyšela, že si PP pozval na hrad k jednání všechny předáky bodujících stran k řešení patu. HMM

Až na to , že volební programy půjdou vniveč(Y)

herdekbabka 8.8.2006 22:49

Re: Re: Re: tak jsem právě slyšela, že si PP pozval na hrad k jednání všechny předáky bodujících stran k řešení patu. HMM

no pardon - co že to mělo ODS v programu. Já o ničem neslyšela jen samou kritiku a nic perspektivního. Akorát že pak vytvořili nějakých 10 bodů ale ty byly socdem. O programu ODS jsem nic neslyšela ... tzedy kromě roho že chtějí ke korytům, nic jiného to kamenné torzo nehlásalo...

PP 9.8.2006 23:21

Re: Re: Re: tak jsem právě slyšela, že si PP pozval na hrad k jednání všechny předáky bodujících stran k řešení patu. HMM

Volebním programům to nevadí.Jsou skoro stejný a těch pár detajlů ve kterých se liší mohou klidně vynechat. Pokud by Topolánek vládnul v koalici, černý a zelený zadek mu stejně udělají z volebního programu trhací kalendář.

penzista 8.8.2006 16:03

Pane Holásku

plně souhlasím.

Ladislav N. 8.8.2006 15:32

Re: ...jak včas varoval šéf ČSSD Paroubek - si vítěz voleb "ani ruce neumyje"

On nás rudý Paroubek hlavně varoval před tím, že bude postupovat ruku v ruce s komunisty v KSČM, navzdory zákazu, který k politické spolupráci vydaly nejvyšší orgány ČSSD - karlovarský a bohumínský sjezd. Jak se s tím vyrovná morálně, neřeší. Vyřeší to slučovací sjezd KSČSSD...

F.Vízek 8.8.2006 13:53

Také se domnívám,

že první ústavní krok jmenování předsedy vlády měl nastat hned po volbách, protože vítěz byl JASNÝ.  Postupovalo by se přesně podle ducha i litery zákona a jasné by byly také termíny dané ústavou...

V jedné věci se ale asi mýlíte. Tím, že Klaus použil "havlovské metody" a dal Topolánkovi jenom neurčité pověření k jednání , mu dal NEKONEČNĚ mnoho času, čili mu tím mínil vlastně POMOCI. Jsem o tom přesvědčen, byť se tvrdí, že vztahy Klaus - Toplánek nejsou ideální.  Klaus ovšem nepočítal s tím, že Topolánek bude tak okázale a až tak urážlivě IGNOROVAT stranu, která získala o 29 křesel více než KSČM, KDU-ČSL a zelení dohromady, bez které - jak včas varoval její šéf Paroubek - si vítěz voleb "ani ruce neumyje".  

Průhledná byla i nezakrývaná  snaha ODS koupit si dušičku (zrádce, odrodilce), jak se stalo před časem s Wagnerem a Teplíkem.  Reakce Paroubka byla drsná, ale účinná : hlasování nohama, jak se říká.  Zběh nedostal šanci!

Snad je všem jasné, že Paroubek neměl v náplni práce povinnost dosadit do křesla premiéra za takových podmínek svého úhlavního konkurenta a politického rivala, že ?  A mluvit v té souvislosti - jak se děje v médiích -  o DESTRUKCI, OBSTRUKCI, BLOKACI A NEKONSTRUKTIVNOSTI je sice možné, ale sotva výstižné, že ?  Na vyvolání emocí je to ale účínné, to ano.  Viz poslední průzkum veřejného mínění.

PROROK ELIÁŠ 8.8.2006 14:02

Re: Také se domnívám,

Asi takto nějak......I když jsem přesvědčený, že Klaus s kartou svého znovuzvolení hraje.....

princ bajaja 8.8.2006 14:09

Re: Re: Také se domnívám,

Já teda věřím zlatým slovům presidentova mluvčího pana Hájka na adresu Bursíka, která byla pro výše uvedený obsah (karta znovuzvolení)  ocejchována pejorativem :"obzvlásť urážlivá".  Na to určitě pan prezident tedy vůbec nemyslí, a jeho snaha je pouze na základě svých bohatých životních zkušeností urychleně přispět k řešení patové povolební situace, a kdo tohle bude napadat, tak je "BURSÍK" a šmytec.

www racek 8.8.2006 14:13

Re: Re: Re: Také se domnívám,

tak tak, je potřebné přesvědčit bursíka že je nutno se pevně přimknout k ods ... k čemuž přísné napomenutí od otce jistě přispěje.

momochodem, takovou čistku, co provedl burs u zelenejch ... to by ostatní demokrati asi nevydejchali.

I-Worm 8.8.2006 14:23

Re: Také se domnívám,

jde ještě o to, jak dlouho to veřejné mínění vydrží.

Olina 8.8.2006 15:17

Re: Také se domnívám,

A pokud by Paroubek nepodal demisi,to bychom měli dva předsedy vlády?

PRASÍ DENT 8.8.2006 15:56

Re: Re: Také se domnívám,

 Olinko - neblbneš už malinko....