26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
franta 8.8.2006 9:29

hejhulo, hejhulo

Když už rozdáváš moudra, měl bys vědět, že Klaus může pověřit třeba Topolánka sestavením nové vlády bez ohledu na to, jestli už Paroubek demisi podal nebo ne. Nesmysly bohužel píšeš ty.

hejhula 9.8.2006 7:13

Re: franto, franto

To už ho pověřil. Je rozdíl někoho pověřit , designovat a jmenovat. Mrkni se někam v čem ten rozdíl spočívá...

Pavel Horn 8.8.2006 7:23

Paroubek

S Paroubkem je to jasné, už Hašek ve své knize Osudy dobrého vojáka Švejka tohoto člověka zmínil. Když Švejk nese psaní paní Kákonyové potká sapéra Vodičku a tomu vypráví o kořalečníkovi z Libně, který honil hosta přes celou Prahu. A jmenoval se Paroubek. Nevěřící se mohou přesvědčit, mě na to upozornil kamarád se Slovinska.  

loula 8.8.2006 7:36

Re: Paroubek

Ano, je to tak, a Hašek popisuje kouzelnou scénku, jak kořalečník Paroubek ( majitel kořalny v Libni) honil hosta dráteníka po Praze, až ho konečně v Karlíne dohnal a tam o něj přerazil tyč na stahování rolet. Ostatně sám sapér Vodička také representuje jednoho byvšího politika na naší scéně, nemluvě o jednoročáku Železném ( já furt šíkat Meděný, Olofěný, Cínofý a von ten parchanr Šelesný). Ostatně i byvší politik Kraus má ve Švejkovi jmenovce (... plukovník Bedřich Kraus, mající též přídomek....., byl úctyhodný pitomec). Jistě by se tam našli i další politici, myslím, že je to stejné panoptikum ( ve Švejkovi) jako ve skutečnosti.

Marian 8.8.2006 7:17

Jen se nebojte,

pan Klaus  se dopustí ještě  dalších podpásovek.Jde za  vidinou znovuzvolení  jako osel za mrkví a obětuje  ji  víc  než  šanci trojkoalice.

jozka 8.8.2006 7:09

ja bych navrhoval snizeni na 49 mist.

Aspon nekde by se zaclo setrit...

Ivan 8.8.2006 6:53

mýlíte se

Klaus chybu neudělal. Ani on ani Topolánek nechtějí, aby Paroubek sestavoval vládu. Co, kdyby se mu to za pomoci zelených povedlo..

Martin 8.8.2006 6:57

Re: mýlíte se

jejich strach ukazuje ze se boji demokracie, protoze pokud se nemylim 106 by byla vetsina

Indi 8.8.2006 7:12

Re: Re: mýlíte se

Demokracie se nebojí, ale nechtějí o ni přijít. KSČ a ČSSD s podporou kohokoliv, nejsou zárukou demokratického vývoje. A to si musí uvědomit každý aspoň trochu myslící člověk.

Petr 8.8.2006 7:45

Prostě to chce změnu už v systému voleb

1)Skoro bych řekl, že v naší centro-Bruselové evropě si demokracie neužije nikdo ať jsou tam komančové nebo modrý ptáci.

2) A také je pravda, že Paroubek je stejně arogantní jako Topolánek. Nefandím ani jednomu, ale Topolánkova nulová tolerance vedla přesně tam kde jsme teď. Prostě to dostává zpátky.

3) Jsem pro změnu volebního systému na většinový, snížení členů parlamentu na 101 celkem a asi bych zrušil i ten klub seniorů (senátorů).

A nebo bych se tam chtěl taky dostat.  :o) 

loula 8.8.2006 7:53

Re: Prostě to chce změnu už v systému voleb

Chápu vaší snahu dostat se do senátu, když tam kandiduje Barková.

PROROK ELIÁŠ 8.8.2006 6:38

JAK TO VIDÍM JÁ

 Klause zkrátka výsledek voleb vyvedl z míry.....Podobně, jako Paroubek věřil v jasné vítězství svého tábora, který by mu také dopomohl ke znovuzvolení......Buršík má v tomto případě pravdu a Klaus potřebuje čas k jemu opět prospěšným tanečkům....Jinak měl snad postupovat standartně....Jmenovat Topolánka po demisi stávající vlády, dát dvě možnosti vítězi a případnou třetí druhému v pořadí....Neklapne-li, pak vyhlásit termín předčasných voleb s prozatimní vládou....Jinak ovšem nikoiliv první vážná chyba, ale Klausismus na pokračování po jeho pro zemi neštˇastného zvolení do funkce za pomocí bolševiků......

loula 8.8.2006 6:26

souhlasím s vámi,

takto by to skutečně probíhalo přesně podle ústavy, tři pokusy a v případě neúspěšného třetího pokusu jsou předčasné volby. Možná by dneska už byl znám jejich termín.

Možná ale také ne. Možná by to dopadlo tak, že po dvou neúspěšných pokusech Topolánka by to zkoušel - navržen předsedou poslanecké sněmovny - Paroubek a poslanci, vědomi si nebezpečí, že když Paroubka  - třeba se skřípěním zubů - neschválí, tak také na čtyři roky mohou jít od válu, by jej - samozřejmě v zájmu stability Česka a podobné blafy - schválili. Pořád totiž stavíte na předpokladu, že 200člený sbor poslanců je kompaktní těleso bažící pouze po službě vlasti. To je podle mě zásadní omyl, jistě se tam takoví vyskytnou, ale většina baží po blahu své kapsy.

Ladislav N. :-))) 8.8.2006 4:49

Hrad by v této době měl vydávat častěji tisková prohlášení...

... aby byly prezidentovy kroky chápány v souvislostech Ústavy ČR a ne jako výsledek spekulací představovaných v tisku (i tom virtuálním)... Nebo snad kancléř odcestoval na dovolenou? ;-)

kocour 8.8.2006 3:15

Holásku, Vy neuvěřitelný vole,

přečtěte si nejdřív Ústavu, než zase napíšete takovouhle slátaninu, i když pravděpodobnost, že pochopíte, že PREZIDENT REPUBLIKY NESMÍ JMENOVAT NOVÉHO PREMIÉRA, DOKUD STARÁ VLÁDA NEPODÁ DEMISI, se limitně blíží nule.

kocour 8.8.2006 3:18

P.S.: Topolánek může být Klausovi ještě vděčný,

že to neřekl tak natvrdo, jako teď já, přímo v pátek před televizními kamerami a neudělal tak na místě z Topolánka veřejně nesvéprávného debila.

onlooker 8.8.2006 7:06

Re: P.S.: Topolánek může být Klausovi ještě vděčný,

IMHO, ale to už se stalo tuším s Tošovským za Havla, že byli dva premiéři?

kocour 8.8.2006 10:37

Re: Re: P.S.: Topolánek může být Klausovi ještě vděčný,

Jistě, ale Klausova vláda byla při jmenování Tošovského již v demisi. PAROUBKOVA VLÁDA ZATÍM V DEMISI NENÍ. Až do skončení ustavující schůze demisi podat smí, poté musí.

Andy 8.8.2006 5:22

Re: Holásku, Vy neuvěřitelný vole,

hm, no jo, vlastně, vždyť jsem četla ten rozbor. Ale proč píšete jak racek, to nevím. Nervy ?

herdekbabka 8.8.2006 9:24

Re: Re: Holásku, Vy neuvěřitelný vole, - TEDY ANDY A PAK ŽE SE NEDÁ ŘÍCI - V Y V O L E

JUCH všechno se měěěění:-D;-D

herdekbabka 8.8.2006 9:26

Re: Re: Re: Holásku, Vy neuvěřitelný vole, - TEDY Kocoure A PAK ŽE SE NEDÁ ŘÍCI - V Y V O L E

pardon Andy - to seskládání bylo jaksi jiné

pooh 8.8.2006 7:35

Asi myslel "pověřit T. sestavením vlády",

nikoli jmenovat rovnou premiérem - jinak všechno ostatní sedí. Co se rozčilujete?

třetí 8.8.2006 7:40

Re: Holásku, Vy neuvěřitelný vole,

S panem Holáskem nesouhlasím, ale musím se jej zastat. Nejprve přeci zmínil, že by byla ustavena PS se socialistou v čele. A to je situace, kdy starý předseda vlády musí podat demisi. Prezident ji může a nemusí přijmout. Pokud ji přijme, může požádat odstupující vládu o práci do jmenování nové. Novou sice může jmenovat i bez předčasných 101 podpisů, tím strará vláda končí, ale nová se pak taky nemusí dočkat podpory v PS a podává demisi.

kocour 8.8.2006 10:39

Re: Re: Holásku, Vy neuvěřitelný vole,

Problém je v tom, že PS zatím nebyla ustavena - ustavující schůze stále ještě neskončila. Bohužel. A neskončí, dokud si nezvolí nějakého předsedu a neustaví sněmovní výbory.

Vážený kocoure 8.8.2006 9:10

Re: Holásku, Vy neuvěřitelný vole,

Máte, bohužel, jako často pravdu. Základní chybu neudělal pan Klaus, ale pan Topolánek tím, že nepřipustil zvolení pana Zaorálka do funkce předsedy sněmovny. Po jeho zvolení by pan Paroubek musel podat demisi, pan Klaus by mohl jmenoval pana Topolánka předsedou vlády a pan Topolánek by mohl požádat sněmovnu o důvěru.

Jenomže potenciální nebezpečí že by předseda sněmovny navrhl po dvou neúspěšných kolech jiného kandidáta zatemnilo panu Topolánkovi mysl a donutilo jej dělat salta mortale bez záchranné sítě.

Pan Klaus není špatný šachista.

Ladislav N. 8.8.2006 9:28

Re: nepřipustil zvolení pana Zaorálka do funkce předsedy sněmovny...

Paroubek žádného kandidáta na předsedu sněmovny zatím nepostavil.

Dávat Paroubkovi "bianco šek" (předsedu parlamentu) s podpisem by byla holá pitomost, pokud by KSČSSD nepřislíbila schválení vlády ODS v parlamentu. Jak znám ČSSD, nakonec by chtěla vládnout i předsedat poslanecké sněmovně. A přitom sama volby prohrála...

Antonín Hrbek 8.8.2006 11:50

Re: Re: nepřipustil zvolení pana Zaorálka do funkce předsedy sněmovny...

To bylo způsobeno tím, že pan Topolánek si sám nebyl jist, že "koalice" získá podporu a že v této zemi se slušnost nenosí. Není ale zajímavé, že skoro 17 let po sametové revoluci skoro polovina národa fandí "bolševikům"? Kdepak je asi příčina? Řeči o tom kdo vyhrál či nevyhrál volby jsou leda tak do sněmovny. Rozhodující bude komu se podaří sestavit funkční vládu. Stále platí slova Písma - Srovnej se s protivníkem svým rychle, dokud jsi s ním na cestě.

Ladislav N. 8.8.2006 15:48

Re: Re: Re: nepřipustil zvolení pana Zaorálka do funkce předsedy sněmovny...

Topolánek měl odvahu si reálnou podporu svého kandidáta otestovat v tajném hlasování. Paroubek z tajného hlasování udělal sbíráním hlasovacích lístků hlasování veřejné a zavedl centrální kontrolu "tajného hlasování" pro své poslance. Odvahu postavit kandidáta a otestovat, zda získá alespoň takovou podporu, jako kandidáti ODS, nikdy neměl. Další neúspěch a prohru by nejspíš psychicky nezvládl... ;-)

Josef 8.8.2006 3:03

prezident kalkuluje

především tak, aby byl ještě jednou zvolen, jde mu, jako vždy, o sebe a vlastní moc

herdekbabka 8.8.2006 1:34

mno, na sestavení vlády měl pan T. moře času, bylo by možná, než všechny odsudky kol dokola - poptat se právě jej - PROČ ŽE TAK NEUČINIL, respektive - PROČ ŠMUDLAL PIKLE S KDEKÝM NEŽ ABY KONAL JAK MÁ.

VŽDYŤ sestavu KOALICE vč.. ZÁKLADNÍ SESTAVY vlády - z toho co bylo zveřejněno - měl do týdne po volbách - vše bylo jasné, stačilo jen předložit ji parlamentu - a jak známe naše pos.ance - zcela určitě by prošla, protože vždycky se našel někdo kdo jel/ z jakýchkoliv důvodů po své koleji. Jistě, po všem tom lavírování - pak volili - disciplinovaně. Nevím jestli si uvědomili jak nejistý pan T. je , nebo jestli kandidáti byli tak špatní ale zdá se, že torzo kamenného sousoší se nějak nedohodlo či co, že tak zaváhal.. Každopádně je zřejmě jediný předseda nějaké partaje, co prošustroval vlastní volby. No vždycky někdo v něčem musí být první. Takže se vedení ODS parádně předvedlo, ale pánbů zaplať že to bylo teeď. Dovedete si představit ty veletoče, kdyby vládli - no já tedy ..... jak se říkávalo, každé zlo je na něco dobré.