3.7.2024 | Svátek má Radomír


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tichý 2.7.2024 11:55

Je to tak. Za cenu antibabis Fiala zaprodal ODS miniaturnim skupinkam progresivistu.

A strasne se divi, kdyz se po 10 letech jeho vlady konecne objevil zarodek nove ODS-Motoriste.

S. Kubů 2.7.2024 11:52

Tesat do kamene.

Snad jenom, že kdyby byla tahle koalice a tahle vláda u vesla za kovidu, bylo by to o dost horší – a že Babiš rozházel 1 T Kč ve jménu kovidu – zatímco tahle vláda si (na konci kovidu a ještě před válkou na UA) dala závazek, že udělá každý ze čtyř roků svého madátu sekeru 250 G Kč.... A ten závazek asi překročí v předtermínu.

Suma sumárum: Vláda pětikoalice rovná se babišismus s fialovou tváří.

P. Kubáč 1.7.2024 18:04

Sledovat kyselé xichty vládních politiků po prohraných volbách je snad jediná výhoda demokracie. Člověk by totiž po prohraných volbách očekával třeba změnu směřování společnosti aspoň o milimetr, ale k té nedochází.

Klidně můžete svůj boj proti "agrofertizaci" vzdát, protože "agofertizace" = "fializace" a skutečná moc nad našimi osudy je mimo dosah voličů a mimo tento stát.

P. Aron 1.7.2024 18:50

Bohužel mám podobné pocity.

J. Vorlický 2.7.2024 7:32

kyselé xichty vládních politiků = možná i proto, že i oni vědí, že moc nad svými a našimi osudy je mimo jejich dosah a dosah voličů. Chudáci Češi . . . . kde domov můj

To za KSČ to bylo jinak. Národní fronta pod jejím vedením dostávala až 95% hlasů, národ (čsl) šel srdnatě vstříc jasným zítřkům (byť někdy jaksi vlažně), a že by vládní politici měli kyselé xichty se nepamatuji.

Vždyť si také národ dlouho rozmýšlel, zda se na novou cestu vydat. Eště, že jsme trvali na kontinuitě práva, jináč bychom byli úplně v pytli.

R. Langer 2.7.2024 7:58

Ta současná vláda má k té Národní frontě velice silně nakročeno, včetně těch voleb a toho, jak si myslí, že pak už nikdy nebudou mít kyselé ksichty, ti Putinovi bolševici z Brusele! ;-€

J. Vorlický 2.7.2024 10:03

Tvrdí se - tady v ČR, pane Langre, že ČR je stát demokratický. A co je to demokracie?

Demokracie je způsob řízení státu, kdy řídící tak činí z vůle lidu prostřednictvím svobodných voleb. Máme svobodné volby? Máme. Skoro stejně svobodné jako dříve. Z vlastní zkušenosti vím, že volit za plentou jsem mohl i za KSČ. Že tak skoro nikdo nečinil, bylo jeho rozhodnutí.

Je docela možné, že způsob řízení státu, za KSČ, byl - byť paradoxně - však pro Čechy přijatelnější, než řízení ČR dnes, a logicky je tedy snaha se tomu dřívějšímu stavu přibližovat. Navíc Češi mohli remcat, aniž měli pocit viny za systémové chyby a provozní vady.

Já dnešní ČR demokracii zvu jako úřednicko-policejní, neboť lid si tak přeje; dříve to byla lidová. V podstatě však byly stejné. Rozdíl je jen ve slovech.

Druhý rozdíl, který však vidím je v kontrole, která je nad ČR vykonávána. Dříve to byla rada SSSR, která vymezila parametry, které čsl stát nesměl překročit, čímž byla omezena jeho možnost dělat blbosti. Dnes je ČR dobrovolně součástí většího celku. Tento celek také stanovuje určité parametry, které ČR se zavázala dodržovat, ALE NEOMEZUJE tvorbu blbostí, neboť nevykonává nad ČR duševní/rodičovskou kontrolu.

Tato volnost dělat blbosti, kterou si Češi vysvětlují jako právo se svobodně rozhodovat, popřípadě jen debatovat, myslím povede k dalším a větším problémům.

J. Majzlík 1.7.2024 17:15

Ke pravdivému a obšírnějšímu popisu všech dějových linek, které dovedly ODS a s ní i celou naši politicko - nepolitickou scénu do dnešní podoby by bylo zapotřebí komukoliv, kdo se zabývá otázkou "Proč zrovna OSD" asi tolik odvahy, kolik je jí zapotřebí k tomu, aby se dotyčný odhodlal ke strčení holé ruky do velkého sršního hnízda. Předpokládám, že p. Jirsa, podobně jako i řada účastníků zde probíhajících půtek by takovou odvahu v sobě hledal marně. Snad si udržuje v paměti ovzduší vzniku ODS a nelehkého a nepřetržitého odolávání atakům z opevněného prostoru ostatních politických i nepolitických stran, s hnutí rozličného původu a směřování a neskrývaných úmyslů a rozličných barevných odstínů. Z koryta nevlídných médií, ze zahraničí, ze stran jejích potenciálních i předstíraných spojenců.

ODS se ve svých dobách musela vypořádávat s nastraženými léčkami typu jinde běžného sponzoringu, atentátů, viny za klidné (!) rozdělení státu, s rodinnými krizemi, se žabomyšími spory o klima planety, o podstatě tržních principů, o nutnost udržovat vyrovnaný rozpočet a pod. Takto cílené, dvacet let trvající jednostranné útoky nemohla ODS bez vážných následků na její soudržnost a sebedůvěru bez následků vydržet. Její vcelku omluvitelný obranný manévr nato spočíval v nalezení bolestného kompromisu mezi jejím stále více slábnoucím duchem původní ODS a snahou se přizpůsobit novým silovým poměrům, novému údělu, novým výzvám, diktovaným novou generací voličů.

V současné době jsou někdy i dosti velké přehmaty, podvody či neúspěch posledních vlád zametány pod koberec, bagatelizovány nebo pokryty zamlžením celého případu. Namátkou - Čapí hnízdo, Bečva, podivný Dozimetr, neodůvodněné znehodnocování úspor obyvatel, generování fiktivních příjmů do eráru, neomluvitelné a zbabělé podlehnutí bajce o získávání "čisté a levné" energie z GD zdrojů a pod. Nejde o krizi ODS, jde o krizi širších a hlubších rozměrů, přičemž dalším rozměrem této krizové soustavy je neúprosný čas

F. Kusák 1.7.2024 16:08

Vláda, vláda, česká vláda... Taková provinční záležitost. Zcela jistě jsou důležitější volby ve Francii a samozřejmě ty podzimní v USA. Naše pozice by byla samozřejmě mnohem silnější, kdybychom uměli společně se sousedy definovat, a hlavně prosazovat středoevropské zájmy. A pak, kdyby tady byla nějaká principiální kontinuita. Jenže ta není a s každou tou novou se zaorá to předchozí a tak nemáme ani dostavěné dálnice ani příměstskou dopravu nebo rychlostní tratě. O obchvatu Prahy se už přestalo mluvit a k letišti povede zbytečná železnice a nikoliv metro, což by bylo asi logické. Není ani pořádná a všemi respektovaná energetická koncepce a tak čekáme s čím přijdou Němci nebo Francouzi nebo Marťané. A když není předpoklad přiměřeně levné a dostupné energie jak mohou firmy koncipovat budoucnost. Zato kdejaký trouba vždy všemu rozumí a na všechno má odpověď. Ale jak známo "kecy nemaj cenu", tak se jede dál, rovnou do zdi. Ale teď trochu přeháním, a snad se dokážeme ještě vzpamatovat. Jen to chce si říkat pravdu, i tu nepříjemnou.

F. Kusák 1.7.2024 16:16

A Agrofert. Kéž by tak hospodařil stát. Bilanční suma trvale roste včetně konsolidovaného zisku. No a blbečci to zase budou relativizovat a zpochybňovat. Nicméně výroční zpráva je daná. Neslyšel jsem, že by ji nějaký ekonom problematizoval.

M. Varadinková 1.7.2024 16:07

Protože se hloupě bojíte "agrofertizace", autore. Tak jak Vám to nabušili do hlavy programem Antibabiš. Takže teď jen sklízíte to, co jste sám pomohl zasévat.

A co je to vlastně ta agrofertizace, že se jí bojíte víc než této prokazatelně zločinné vlády?

L. Novák 2.7.2024 10:49

Varadinková si zapomněla vzít své prášky... :-)

J. Černý 1.7.2024 15:30

Co se divíte,tu vládu jste volil V

V. Kuhaj 1.7.2024 15:30

Nebojte, vláda změnu režimu nepřipustí. Pavel dnes řekl, že :„Chování Ruska vyžaduje zásadní změnu přístupu k němu,“.

Pokud zásadní změnou nemyslí konec sankcí, pak tím musí myslet už jenom otevřenou válku.

Ano, až za takové prevíty vás mám, že než byste připustili že vás někdo převálcuje, tak radši vyvoláte válku. Možná to tak má i Macron.

P. Diviš 1.7.2024 15:52

Co to má být, ta "změna režimu"? Diktatura, vojenský puč, revoluce?

P. Diviš 1.7.2024 15:52

Vyvolávat válku netřeba, to už Putin udělal.

R. Langer 1.7.2024 16:55

Ano, a vy, soudruzi, nás do ní chcete zapojit. Ale my se na vás vykakáme. Táhněte tam sami. :-P

P. Han 1.7.2024 20:36

Dojde-li skutečně k válce, vy soudruzi potáhnete kam? Do Ruska, nebo brečet někam jinam, aby se o vás někdo postaral?

L. Zídek 1.7.2024 15:12

Podporovat po všem tom zmaru a destrukci tu "tvojí" 5demolici není známkou aspoň průměrné inteligence a zdravého rozumu, pane Jirso. A že se vždy bezpáteřní lidovci stali progresivní bezpáteřní eurolidovci je pouhý příznak vývoje. 5demoice má pouze jeden úrogram a cíl : Zůstat, i na rozvalinách České Republiky , za jakoukoliv cenu u koryt , poplatit hypotéky a finančně se zajistit do budoucnosti. Taky zajistit si budouci kryta v Bruseli...

K. Filip 1.7.2024 14:55

To je dobře Jirso, že postupně dostáváte rozum a nestojíte si na "káblu". Snad do příštích sněmovních pochopíte, kdo si z vás dělá prdel.

M. Kocián 1.7.2024 15:27

Raději bych našel někoho, kdo si ji nedělá.

M. Svarovský 1.7.2024 13:58

Dobrý den,

je dobře že to vidíte. Ano, ztrácíte takto tisíce a spíše desetitisíce voličů.

J. Jurax 1.7.2024 13:28

Proč to vláda dělá?

Inu, protože Fiala nechce, aby se mu se ten nesourodý slepenec zklížený jen heslem antibabiš rozpadl. Takže prckové v ní - Piráti, topka, lidovci - mají v systému jedna strana, jeden hlas velký vydírací potenciál.

Druhá možnost arciť je, že nám vládnou blbci.

P. Diviš 1.7.2024 13:31

Ta druhá možnost, s pravidelným střídáním.

Když tak zavzpomínám, nebo si všimnu personálního složení stínové vlády.

P. Brich 1.7.2024 14:58

Stíny mají dlouhé prsty, protože pětikolka pro své občany pracuje, až se z ní hulí, ale vždy se tam objeví stínové prsty, které jí do toho hrábnou ... !!;-€

J. Jurax 1.7.2024 15:16

No, asi jo. Nicméně u současné vlády bych první možnost nevyloučil; ostatně velmi dobře koreluje s tou druhou.

R. Holub 1.7.2024 19:12

Doporucuji knizku "The basic laws of human stupidity", by Carlo M. Cipolla, international bestseller. Da se to koupit od Megaknihy.

J. Moravec 1.7.2024 12:33

“ Proč to proboha ta moje vláda dělá?”

Neklesejte na mysli pane Jirso pokud jste zapomněl, připomenu.

Věřil jste tomu, že Vaše “pětikolka” dělá vše správně pro lidi této země, pro jejich děti a děti jejich dětí, pro záchranu planety Země. Bez ní bychom už dávno narazili do zdi. Boj proti agrofertizaci je pouze její marginální problém.

Tak tady neskuhrejte a nekňučte jako Babiš. Pochlapte se!

J. Novák 1.7.2024 11:49

A proč vaše fialová věrchuška bude volit ničitelku Evropy Leyenovou?

J. Jurax 1.7.2024 13:44

Protože aby planeta byla spasena před tepelnou zkázou; samozřejmě grýndýlem. Tu spásu přece nikdo, ani ODS, nemůže nechtít.

Druhá možnost je, aby pani z Leyenu konečně úspěšně dovedla EU ke zkáze a rozpadu.