10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Liberta 7.10.2007 13:43

Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

To jistě ne, ono jim to až tak detailně na srdci ani neleží. Ale jsou pro naši "mladou" (rozuměj zkorumpovanou a nedokonalou) demokracii jakousi pojistkou, že si to navzájem všechno nepřerozdělíme (rozměj nerozkradem) a neprojíme finance, které mají být určeny na investice.

Liberta 7.10.2007 13:39

Re: to corsini

To máte marné, v téhle (a jim podobných diskusích) se vždy najde několik takových Corsini, kteří o věci naprosto nic neví, ale budou srostě pokřikovat, že jsou to naše peníze a proto nám patří. :-/ Nedotčeni principy našeho členství v EU, ale zato naprosto nesoudní, sebevědomí a arogantní... Také si budete muset zvyknout na kanální dikci zdejších diskusí, to je holt vzorek národa...:-(

Corsini 7.10.2007 13:35

Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Naivní je věřit, že toto všechno dokaží úředníci z Brusele.

Liberta 7.10.2007 13:21

Re: Bobo, vyhovět kritériím pro čerpání peněz je jako vyhovět

Je to docela těžké hlavně proto, že to předpokládá trochu jiné myšlení, než zdomácnělo v české kotlině. Tedy - ne "já na bráchu, brácha na mě", ne "kdo neokrádá stát, okrádá svou rodinu" a jiné zažité poučky. Povšimněte se například, jak lidé naprosto nechápou princip veřejných zakázek...nebo nakonec i chápou, ale kolik úsilí vkládají do jejich obcházení a ovlivňování - fuj! Takže binec je doma, ne v Bruselu, sorry...:-/

Liberta 7.10.2007 13:14

Re: Platíme hlupáky

Osobnost autorky ponechme stranou - to by asi fakt vydalo na psycho-studii + bouřlivou diskusi. Ale - jaký "konstruktivní" projev si k tématu prošvihlých evropských peněz představujete? Smyslem sdělení je alarm, neboť máme doma chlív a začíná to sakra lézt do peněz (abych řekla lapidárně). Člověk, který nesedí ve vládě nebo aspoň v parlamentu, nic moc víc nemůže, než "nekonstruktivně" alarmovat. Mě to taky štve...Rv:-(

Liberta 7.10.2007 13:09

Re: Re: Není jak těm co zjednodušují.

Paní Bobo má tentokrát pravdu. Smutné je, že to ovšem píše zrovna ona - protože skutečně její veřejné angažmá mi připadá výrazně sobecké a subjektivní.

Richard 7.10.2007 13:06

Platíme hlupáky

Je to jeden z typických nekonstruktivních projevů autorky. Nic jiného, než snahu o vlastní vyvinění z kategorie "hlupák" bych v tom nespatřoval. S její osobností to však je složitější. Není to tak dlouho, co jsem jí viděl v talk-show s Pawlovskou. Velice doporučuji dobrého psychologa!!! Od hlupáků bych jí také doporučil se distancovat tím, že opustí politiku a začne podnikat v oblasti, kde její hadicap nebude tak viditelný...:-/

Liberta 7.10.2007 13:02

Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Pak už zbývá jen vystoupit šupito presto z Evropské unie a zazářit jako průmyslově zemědělský zázrak nad celou střední Evropou, když už nás "ti hlupáci v bruselském blázinci" nebudou okrádat o NAŠE miliardy. - To si vážně myslíte, že s naší politickou reprezentací můžete s klidným svědomím pracovat, vydělávat, odvádět daně - a dočkat se za ně dobrého školství, zdravotnictví, penzijního zajištění i investic do ekonomiky v horizontu budoucích 20 let pro své děti? Naivo...

Martin 7.10.2007 10:58

Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

A to je ještě třeba dodat,že další miliardy nám mizí hloupými nápady a rozhodnutími v Bruselu,které likvidují systematicky náš potravinářský průmysl a zemědělství.

Kojak 7.10.2007 9:43

Re: Placení hlupáků

Nebo "výkonné" poslankyně europarlamentu ....

Ne, že by neměla ve svém článku pravdu (v jádru). Ale podle mého jí chybí morální kredit k tomu, aby zrovna ona mohla moralizovat se vztyčeným ukazovákem. Je to asi tak upřímné, jako když zloděj křičí "chyťte zloděje!" - a navíc vše pěkně nekonkrétně, aby se to náhodou někdy v budoucnu nemohlo proti paní političce obrátit.

Proč jsem to vůbec četl, co jsem vlastně čekal?

Honza42 7.10.2007 9:37

Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Formulace, že "peníze leží na ulici" se snaží vzbudit dojem, že to jsou nějaké peníze navíc. Nikoliv, to jsou naše peníze násilně nám státem odebrané a potom postoupené k rozhodování do bruselského blázince. Až přestaneme zaměstnávat hlupáky, pozná se to nikoliv podle zvýšené schopnosti čerpání těchto našich peněz, ale podle toho, že onen děravý penězovod tam a zpět bude zrušen. Samozřejmě i s úředníky  o "naše blaho" v Bruselu pečující.

Tino 7.10.2007 9:35

Re: Není jak těm co zjednodušují.

 Paní Bobošíková se chová přesně, jak napsala. Kope sama pro sebe. Z nastalé situace čerpání EU fondů v České republice se snaží vytřískat politický kapitál. Ne že by udělala fundovaný rozbor, ale jen tak plácá hovadiny směrem k Topolánkovi a jeho vládě.

 Ostatně nic jiného se od této "političky" nedá čekat. :-)

Mell 7.10.2007 9:19

Není jak těm co zjednodušují.

Paní Bobošíková se zase špatně vyspala a pak začala po žensky kritizovat, to znamená kritizovat bez toho, že by alespoň náznakem řekla kdo konkrétně a proč má máslo na hlavě a hlavně naznačila, jak by se to mělo podle ní řešit.

Nějak ji nedošlo, že hlavní problém nastal už před pár lety, kdy se budoval systém programů a čecháčci celou akci pojali ne jako pomoc státu od EU, ale hlavně jako pomoc sobě a svým známým, z čehož vyplývá nejvíce zamlžená a komplikovaná koncepce toku peněz z EU do ČR. To, že navíc v době přípravy a nabíhání nového rozpočtového období 2007-2013 se zrovna měnily vlády a tím pádem i lidé na klíčových místech,  tomu ještě pomohlo k horšímu.To se ale moc ovlivnit nedalo, za osmileté éry  vlády ČSSD byly klíčové pozice obsazeny příliš jednostranně a navíc nová vláda  se během doby svého vládnutí  musí také postarat o své příznivce.

iron 7.10.2007 8:03

Placení hlupáků

Platit hlupáky je zvyk. Třeba redaktorky ČT.

Ladislav N. 7.10.2007 5:16

Re: Re: Že já, blbec,

Jo, právě pro takové jako vy to psala... ;-D

Divící se 7.10.2007 3:02

Re: Že já, blbec,

Bohužel, "ta ženská" napsala pravdu, kterou ani nadávky nedokážou popřít.                   ;

Monte Christo 7.10.2007 1:50

800 miliard..

Na co cechum miliardy....Vzdyt mame dost ze?Ty penize nejsou vyuzity jen proto,aby se stat cim dal vice zadluzil...Je to velmi dobra strategie urcitych lidi kteri vedi co je to roskol v politice druhych zemi je to jednoduche a proste....

Monte Christo Washington DC Illegality

Sedrman 7.10.2007 0:34

je správné, že to Bobodomovnice píše pro deník Metro,

ještě lepší by bylo, kdyby to psala do AHA.

Kecy o nemanželských dětech a volvech, i o výměnách manželek jsi si mohla ty krávo blbá odpustit, tvůj manžel ti zahýbá dnes a denně, srandu z toho má půl Prahy. Ty sama jsi v EU dokázala jediné, pohádat se s Železňákem a zblbnout Topolánkovic maminu, aby ze sebe udělala kašpara při volbách. Žiješ z peněz, které pracovití lidé poslali do Bruselu, i čeští lidé. Tak pro ty lidi  něco dělej a necpi si jen panděro. A vyměň tu fotku za aktuální, teď jsi rozkydnutá jak knedlík.

brana 6.10.2007 22:53

Re: tak a kam jste pane greeny dospel

Nas disput je zrejme bez afektivnich postoju nemozny. Nase diskuse je pod psa. Argumentace boli - nejsme tomu skoleni a tim padem i nudi.  A navic, predstava zlepseneho financovani skolstvi natolik, ze se budeme muset pred nasimi detmi cervenat vice nez 2 hodiny denne je nesnesitelna.  

šrek 6.10.2007 22:38

Že já, blbec,

vůbec takové články ještě čtu, dám si před zrcadlem po hubě a půjdu spát. A já tu ženskou kdysi obdivoval. Peníze kazí charaktery.

brana 6.10.2007 22:28

Re: Důležité je to, co ta nána neřekla

To je objasnujici. Narodni hrdost  je dokonce silnejsi nez touha po modernizaci ekonomiky, skolstvi......Takze reakcionarstvi vitezi nad neoliberalismem.

pp 6.10.2007 22:28

Re: zase kvaka slepice

A nejsmutnější je, že má pravdu.

michal 6.10.2007 22:17

Tuto důležitou informaci ještě jednou pro ty, co tvrdí, že Češi hlasovali pro vstup do EU

Voleb se zúčastnilo cca 65 % oprávněných voličů. Z těchto 60 % bylo pro vstup cca 60 %. Obyčejnou úměrou zjistíme, že to představuje nějakých 39 % všech oprávněných voličů.  Oprávnění voliči představují cca 79 % všech občanů ČR, takže nutno odečíst ještě občany pod věkem opravňujícím volit. Dostaneme se na cca 32 %´čili ke zmíněné 1/3 občanů. Nepříjemné je, že zákon tuto podivnost umožňuje, takže to bylo (jaks)i podle zákona, (jaksi) demokratické, ale nebyla to většina, která řekla ANO vstupu!!! To ani nemluvím o zavádějící až lživé prounijní předreferendové kampani!

Kubeš 6.10.2007 22:16

Proč

 za co je placena bobo?

brana 6.10.2007 22:15

Re: Bobo, vyhovět kritériím pro čerpání peněz je jako vyhovět

tak, tak. Je to tak slozite, ze bude nutne si  na to pozvat vypomoc z ukrajiny, ci prinejhorsim z polska (jsou drazsi).

Kazan 6.10.2007 22:13

Re: Re: Je to systém postavený na hlavu

Zásadní problém je v tom, že máme špatný volební systém, který je dobrý pro vytváření patových, nerozhodných situací, kdy musíme chodit dost často k drahým volbám a mít stále nové úředníky co nikdy nemůžou stihnout se naučit vládnout a tím splňovat předpoklady bruselského spolku. Co se týče paní Bobošíkové, no to je vejlupek vyčůranosti a bude nejlépe jí vykopnout.

Brkleš 6.10.2007 21:49

Ano, dělá co může...

Bezvýhradně souhlasím s tím, jak sama o sobě "dělá co může, aby uživila sebe a rodinu". Konečně jste sama přiznala, co je vám dlouho podsouváno, a proti čemuž jste se dosud ohrazovala - zaměstnání svého manžela a k tomu vedení firmy v Česku. I pozdní kápnutí božské je kápnutí. Ale ani to nezmění můj názor na vás. 

Fafa 6.10.2007 21:22

To Ja:

Nakonec ano. Bez tech komunistu by  Republika Ceskoslovenska byla zakladajicim clenem EHS a nasi vladni urednici by meli dostatecne zkusenosti. ;-P

Fafa 6.10.2007 21:18

Glosatore:

kdyby zaměstnanec odevzdal povinně část své mzdy nějaké centrální instituci a musel pak vyplňovat přiblblé dotazníky, aby menší díl z onoho ukradeného- odevzdaného krajíce  možná dostal zpět.

No, takhle to prece funguje i vnitrostatne. Lepsi popis principu dani a naslednych statnich grantu tezko hledat. Obcane odevzdavaji penize a nasledne dostanou statni prispevek na provoz obce. Mozna si ty penize mohli nechat a o obec se postarat sami.   

Fafa 6.10.2007 21:15

Jane,

"Chude" Cesko? Podivejte se nekdy na seznam dnesnich clenu EU a na mozne budouci cleny. O jakem "chudem" Cesku mluvite? Vite, ono EU neni jenom centralni Londyn, jizni Anglie a Bavorsko. Je to taky Brasov, vychodni Polsko a bulharsky venkov.