21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:35

Ohlédnutí do historie...

Češi (nejen oni) byli v minulých staletích fackováni ze všech stran...a "suverenita" (nejen jejich)  byla zadupána kdykoli si mocní a nejmocnější zamanuli.   Kdykoli se v Evropě sešli dva potentáti, pokaždé pouze kuli pikle, jak zatočit se třetím. A sešli-li se tři, potom aby domluvili postup na jiné tři... Tak to bylo po celá staletí.

Není těžké pochopit, že EU nabízí docela nové řešení.  Ovšem i 50 letech fungování je to pořád ještě batole, čili pokus, který se nemusí zdařit, ale je nadějí...

Pokud ovšem díky "klausistům"  nebude v soukolí více písku, než je zdrávo...  

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:26

Přemýšlejte...

Proč prokazatelně do Strakovky na jednání vlády ani jednou jedinkrát Klaus nepřišel v průběhu více než roku a nesnažil se za "zavřenými dveřmi" ministry -  které jmenoval - svými argumenty přesvědčit, že podpis "Lisabonu" je chyba? Proč volí cestu veřejné a ve světě nevídané komedie, která světu ukazuje, že vrcholný orgán exekutivní moci (=vláda) je v rozporu s hlavou státu, která je součástí exekutivy a navíc podle ústavy neodpovědná, čili za ni odpovídá vláda?

Tento postup vyhovuje leda Klausovi: pozvánky na přednášky se mu ze světa jen pohrnou, protože takový exot - to j něco k pohledání !  

Kylchap 26.11.2008 8:21

Kačabo,

když něčemu nerozumíš tak se zeptej. A nevyrušuj.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:17

O soudruzích...

Nic proti tomu, kdybys tady připomněl aspoň hrst skutečných - dokonce Husákových a Jakešových -  soudruhů - komunistů , které do své vlády přivedl sám Václav Klaus, např. s. Kočárníka, s. Dybu a s. Dlouhého, kdysi nejoblíbenějšího politioka v zemi. 

Nic proti tomu, kdybys připomněl, že nejen soudruzi - komunisté Husákovy éry sedí na mnoha ministerstvech, ale dokonce i na "zeleném" ministerstvu pana Bursíka (které má 2000 zaměstnanců !) sedí dokonce důstojník STB a "zásadový" Bursík to v ČT omlouvá...  A o tom víme jenom díky   náhodě a poslankyni  Zubové. Co zatím nevíme hrůza domyslet!

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:09

Nerad bych se mýlil...

Dal bych ruku do ohně za to, že i naši českou ústavu četlo sotva tak pět procent našich spoluobčanů a pochybuji, že by ve více procentech tento "štíhlý" materiál měla každá rodina ve své knihovničce. 

Je-li něco nejméně vhodné k posouzení občany v referendu, pak - v souladu s dřívějšími stanovisky V. Klause - platí, že jsou to materiály mnohasetstránkové,  vyžadující ne přečtení, ale důkladné studium.  A to by měla být schopna vstřebat naše politická reprezentace.

maňas 26.11.2008 7:39

Re: Příznaky poukazují na neviditelnou ruku ruské tajné služby

Tohle je naprosto přesné.

Petr Kohout 26.11.2008 7:37

Podle důležité právní zásady "nepodepisuj něco, čemu nerozumíš", může

většina občanů dát EU ústavě své kvalifikované NE. Já Lisabonské smlouvě rozumím (je stejná jako euroústava a tu jsem četl a bylo mi z toho hrůzou špatně - jde o mlouvu, jak se dobrovolně stát bezprávným otrokem euroúředníků), čili já mohu dát kvalifikované NE také.

eTony 26.11.2008 6:48

nevážený soudruhu,

tam, kde se politici zeptali vlastních lidí, tak to projeli. Převážná část politiků v Evropě stojí proti vlastním lidem, no bodejť ne, vždyť jsou socialisti. Takže přstaňte ohromovat počtem zemí, nic to nevypovídá o faktickém stavu vztahu lidí k LS ( upravené EÚ ). A jinak soudruhu, pravidla hry zněla - náhlá smrt, pokud někdo kdy porušoval pravidla ( smlouvy ), pak to byli diktátoři......

Kačaba 26.11.2008 6:35

Soudruhu

Vízku, dej si raději porci řízku a nemel tady hovadiny:-D

sKoba 26.11.2008 6:06

Jasně, lidi typo Jo Leinena to budou z Bruselu rozhodovat líp! Fakt se na to

těším.  A taky na kecy zpitomnělých čecháčků, kteří se jednoho dne probudí do reality a poznají, jak francouzsko-německý pakt funguje v praxi. A v čím zájmu....

drak 2 26.11.2008 5:32

Re: Příznaky poukazují na neviditelnou ruku ruské tajné služby

:-D Magore! Perfektně vystiženo! Karma jak hrom! Čeho jsem se to na stará kolena dožil, když nás velký guru chce znovu přivázat k Rusku! Je to opravdu zvláštní situace jednání konzervetivce , nabo neoliberála ............jak on si to vlastně říká!!!;-O

kacir 26.11.2008 4:37

Re: Vzteklý Vízek ...

;-D;-D;-D... to je hlína, takový howado z ginu a toniku se jen tak nevidí... ty jsi ještě větší kašpar, než Klaus ...do černého se můžou obléct občani této země, že mají člověka tvého maloměšťáctví v čele státu :-D

Fafa 26.11.2008 4:35

Kocoure,

Vy tomu zda se rozumite. Proc se vlastne k Ustavnimu soudu predvolavaji "svedci" a ucastnici rizeni?

Ja mam o Ustavnim soudu takovou az naivni predstavu. Existuje verejne znamy dokument #1 -Ustava Ceske republiky. Soucasne existuje verejne znamy dokument #2 - Navrh Lisabonske smlouvy. A ukolem ustavnich soudcu je zjistit, jestli dokumenty #1 a #2 nejsou v rozporu. Pokud jsou, tak dokument #2 ma smulu, protoze odporuje ustave. Jiste je mozne rict, ze bychom radi prijali dokument #2, tak holt Ustavu v par clancich upravime. Ale proc jsou k tomu potreba svedci a ucastnici rizeni?    

ginANDtonix 26.11.2008 4:20

Re: Reakce Cechacku.

Pane, ten Vizek je ale skvely analytik. Tolik fundovane argumentace jsem uz dlouho v zadnem clanku necetl...

ginANDtonix 26.11.2008 4:18

Re: Vzteklý Vízek ...

Do cerneho, debile.

janabok 26.11.2008 4:09

Re: Já si myslím, že text smlouvy

R^...

beze slov...

P.S: juro-p, lze jest možno druhý odstavec šířit mezi prostý lid? ...

jura-p 26.11.2008 1:55

Já si myslím, že text smlouvy

by měl být tak jednoduchý, aby i Vízek ho mohl přečíst a na základě obsahu, kterému by porozuměl, by argumentoval pro nebo proti takové smlouvě. Argumentovat tím, že je i pro právníky obtížná samozřejmě beru za argument proti přijetí.

V jedné české televizi se ptala euronadšenecká moderátorka Irky kolik lidí četlo v Irsku tu ústavu, když ji dle Irky Irové odmítli také pro nesrozumitelnost. A Irka řekla, že to odhaduje na maximálně 250 lidí. A reportérka se ji zeptala, proč tito lidé, co ji četli, nevysvětlili Irům, že smlouvu mají přijmout. A ta Irka ji odpověděla:

No protože ji četli.

Tony 26.11.2008 1:41

Reakce Cechacku.

Pane Vizek naprosto presny rozbor situace kolem LS. A 100% presna a ocekavana reakce poloviny obtuse Cechacku.:-(:-(

kacir 26.11.2008 1:12

Re: Vzteklý Vízek ...

do čeho  ???  8-o

kacir 26.11.2008 1:11

Re: už jen to, že Vízek je pro euroústavu

chlapče, chlapče,   tys tedy ukázal argumentaci  nemýslícího blba... :-D¨

A jakou vidíš alternativu k lisabonský smlouvě ? v tvém pojetí určitě Moskevskou smlouvu na věčné časy ;-D

janabok 26.11.2008 1:03

takže,

i kdybych EU smlouvu nečetla (jako že četla); na tu z Lisabonu už fakt sil nezbylo, tak zjištění, že si její existenci přeje Vízek, Paroubek, zelení fašisté a podobně uvažující zločinci, mne přivádí do stavu maximální opatrnosti a pochopitelně odmítnutí paskvilu stvořeného EUkriply...

NobodyWasHere 26.11.2008 0:49

už jen to, že Vízek je pro euroústavu

by mělo stačit k tomu, aby myslící jedinec byl proti.

kocour 26.11.2008 0:32

Vzteklý Vízek ...

... jasná známka toho, že se Klaus trefil.

MUDr Jiří Kilian 26.11.2008 0:31

Víte,

já si myslím, že když pětadvacet skočí do studny, nemusím se přidávat, kor když část z nich ten skok zatím jen slibuje.

Jde o jistý náhled, který jedněm hoví a jiným nikoli. S členstvím v RVHP a Varšavské smlouvě bychom takové cavyky dělat nemohli, pravda. To asi ani Kléma ani Milouš by ani špitnout v Moskvě nebo kdekoli jinde nemohli, natožpak k soudu - ten by jim to vytmavil jak Horákové.  A najednou to je tak, že když president má pochybnosti a není v jednom šiku, ostatní ho odsoudí právě za to -. třeba tak lacině, jako právě Vy, pane Vízku.

Aby bylo jasno, já sám si myslím, že EU je pro nás výhodná a že ona Lisabonská smlouva je nutným nástrojem k tomu, aby se v té velké kupě lidé a jejich jednotlivé státy vůbec mohli domlouvat. Na druhé straně  vnímám i to, že osudy nebyly příznivé velkým říším. Ale taky vím, že my jsme si nikdy vládnout neuměli.

Nějak se nakonec rozhodne, myslím si, že to podepíšeme. Ale vůbec mi nevadí, že se předtím trochu zamyslíme.  Koho myšlení bolí, ten spílá těm, kteří mají jen trochu jiný názor a vybočují z šiku.

Milan 26.11.2008 0:27

Soudruhu Vízku,

to jste opsal z Poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti po nevíkolikátem sjezdu či jak se ten pamflet jmenoval...

Magor Milda , Mgr. etc. 26.11.2008 0:20

Příznaky poukazují na neviditelnou ruku ruské tajné služby

už ta volba V. Klause byla zcela neprůhledná, předem zjištěná většina se stala náhle menšinou, záhadné onemocnění ausgerechnet manželky ruského residenta Zubova, zhroucení jakéhosi stbáka, na nějž měli materiály k vydírání atd. Jedná se proto zřejmě pro předem naplánovanou destabilizační akci, která má narušit jednotu EU a tak ji do měkka naklepat pro ruské rozkazy. Finlandizace EU prozatím nenastala, mohla by se ale stát naším osudem, pokud by se nezdařilo, ruského trojského koně V. Klause nějak neutralizovat.