4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Přežijí živnostníci a malé firmy další rok?

Nevím, jak vy, přátelé, ale já si každý rok říkám, že horší to už být nemůže, ale vždy jsem "překvapen", jak si s námi naše socialistické vlády i volení zástupci stále více vytírají zadele. Uplynulý rok byl mimořádně výživný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 3.1.2014 23:03

Pane Šejna, ale právě proto, že živnostníci musí

platit to či ono, může pro některé z nich nastat stav, že zakázky mít nebudou. Už proto, že pro mnoho lidí je v určitých oborech alternativa "mám si to nechat udělat, nebo si to udělat sám." Lidé si toho u nás pořád umí udělat sami mnohem více, než třeba Francouzi. O tom jsem četl za komunistů v souvislosti "proč nemají Francouzi tolik chat, jako je u nás?" "Neumějí je sami udržovat a nechat si to udělat je moc drahé."

J. Sládeček 3.1.2014 22:53

Ty přežiješ, sádla máš

dost.

Z. Švrček 3.1.2014 20:40

Je to marné, marné, marné

Známý a nyní mediálně ostrakizovaný eurorealista V. Klaus ve svém útlém dílku o Europeismu výstižně chrakterizuje stav tohoto jevu a vysvětluje, že europeisté v čele s komisí a jejími úředníky velice podporují velké podniky a korporace na na ty malé kašlou. Dělají to proto, že s velkými korporacemi se jím lépe vyjednává i mává, používá jedněchz proti druhým a také se od nich lépe domohou lobistického obolu. S těmi malými je holt svízel a nelze se s nimi vypořádat tak nějak efektivně, takže je to třeba udělat rázně, po bolševicku. (Doporučuji dílko prostudovat). Tudíž, pokud nás bude EU zahrnovat svými regulacemi, nařízeními, politikami granty a dotacemi, byť pod heslem podpory podnikání (či spíše souteže, či konkurence - oni to tak ale nemyslí, jen tím práporem mávají kza účelem zmatení mas), nebude drobným a malým firmám a živnostníkům kvésti pšenka ani v luzích českých, neb jsme již zplna upadli do  područí Bruselantů. A i kdyby nakrásně čeští socilaisté i anoisté (beroucí rázně a odvážně evropské dotace) chtěli drobnou podnikatelskou vrstvu podpořit, jako že budou taky jenom mávat tím samým praporem,  tak se jim nedostává a nadále jistě i nebude dostávat náležitého prostoru. Toť k problému asi tak vše.

P. Skřivan 3.1.2014 22:14

Re: Je to marné, marné, marné

EU bych nechal na pokoji. Na absolutní většinu lumpáren si tu stačíme sami a jsme schopni k tomu zneužívat a ohýbat i ta nařízení EU.

P. Vaňura 3.1.2014 22:54

Fotovoltaický megatunel za 45 miliard ročně by tu bez

EU nebyl. Ani nucené přidávání biosvinstev do benzinu a nafty. I regimenty fakticky z daní placených "kecálistů" na humanitních katedrách, v neziskovkách atd. atd. by byly poloviční a přitom s dvojnásobným užitkem. Nebraly by třeba na "integraci" jednoho Roma, resp. za pouhý pokus ho integrovat, 10 milionů. Neplatili bychom "antropology komixu" a jiné parazity v množství daleko převyšujícím počet odborníků na "vědecký komunismus" za soudruhů!

J. Orma 3.1.2014 17:37

a co takhle

vyhlásit občanskou neposlušnost, daně atd. přeposílat na zvláštní účty a nechat všechny nahoře hezky vyhladovět.

J. Jurax 5.1.2014 23:09

Re: a co takhle

Než vyhladovíte takového Škromacha nebo Jandáka, načekáte se ...

Š. Hašek 3.1.2014 16:04

Samozřejmě,

že prvořadým úkolem dnešního socialisty je navléknout i poslednímu samostatnému občanu chomout z daní a potom už nahnat ovečky do fronty na:

sociální dávky/příspěvek na bydlení

rozvojový příspěvek na podnikání/dotace na rozjezd podnikání

státní (bezplatné) přeškolování mladých absolventů polimultitrendyškol, protože nic neumí

dotaci na výrobek Czech made, atd., atd. ......  Bláboly o sociálnu z úst tloustnoucího Škromacha jsou vskutku zábavné.

I. Skolin 3.1.2014 20:47

Re: Samozřejmě,

Dovolím si nesouhlasit. Ty zmíněné bláboly Škromacha jsou spíš na "bejsbolku". Jinak souhlas !

P. Krešňák 3.1.2014 15:05

Lépe to snad ani není možné napsat!

Jako zaměstnanec soukromé firmy souhlasím, každý měsíc odevzdám eráru 60% svých příjmů. Volme tedy opravdovou pravici ( snad Svobodní - doufám). Krešňák

J. Kulheim 3.1.2014 17:37

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Dáváte podstatně víc. Připočítejte DPH, daně spotřební, z nemovitostí, pojištění apod. Dojdete k číslu přes 80%. Podle toho kolik koupíte benzínu, cigaret, alkoholu.

Svobodní, bohužel, nemají šanci. Jsou příliš vzdálení od politické reality v ČR. Věřím, že ODS se zbaví různých vykuků, kteří použili stranu jako výtah k moci. Lobbistů, pro které v současnosti strana v opozici ztratila půvab. Ti přejdou k stranám, které jsou v pozici.

Š. Hašek 3.1.2014 20:16

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Vidím to podobně.

M. Prokop 3.1.2014 21:25

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Na ODS už jsem věřit přestal.

Co je moc, je příliš. Dostali (ode mne) šanci, po Topolánkovi ještě s Nečasem, prosrali ji.

J. Kulheim 3.1.2014 22:48

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Vždycky jsou důležité základy. Základem politiky socialistů je jedněm brát a něco z toho rozdat. Dělat, že to rozdávají ze svého. Přesvědčit lidi, že přerozdělování a zadlužováním stát bohatne.

ODS je stále jedinou stranou, která se snaží udržet alespoň zbytky svobody. Jedinou stranou, která se pokusila udělat důležité reformy. Na reformu zdravotnictví dojel už po prvním kroku Julínek a celá ODS šla šupem dolů. Před Julínkem neudělal nikdo nic a teď se minimálně 20 let nic nehne. Jedině, že by systém úplně zkrachoval. Julínek se na ministrování připravoval několik let. Teď přijde člověk, který nemá připraveného vůbec nic. Uvidíme, jak si povede tato vláda.

Šibalové se přemístí do stran, které jsou u moci. Zůstanou lidé, kteří chtějí skutečně bránit svobodu. Do jaké míry se to podaří je ve hvězdách. Tady žádná pravicová strana nikdy nebyla. Lidé věří na sliby a proto to mají levicové strany jednoduší.

P. Boháč 3.1.2014 13:59

Co je pravda

Když předčítám příspěvky některých dikutujících připadam si jako v Jiříkově vídění,je pravda,, že OSVČ jsou štvanou zvěří?Samotní živnostníci si totiž na šikanování od státu nikdy nestěžovali. Co je tedy pravda.

L. Novák 3.1.2014 17:59

Re: Co je pravda

Tak se jich běžte zeptat, Lojzo! :-)

M. Kyselka 3.1.2014 19:23

Re: Co je pravda

Ad P.Boháč - tohle poraďte romům - jak je živnostníkovi hej - lepší než se valit  pro soc. dávky. Ti Vám budou vděční !

I. Skolin 3.1.2014 20:49

Re: Co je pravda

Nemají na stěžování čas - pracují !

V. Vaclavik 3.1.2014 13:27

Malopodnikatele narikaji

ale v principu s dnesnim prerozdelovacim systemem souhlasi, jen by chteli, aby byl rozumeji spravovany. Jenze to je jako za komunismu, kdy nasi disidenti, spolu s naprostou vetsinou obcanu, se nechteli zbavit socialismu, ale chteli jej mit rozumeji spravovany, aby tam nahore nebyli zli lide, aby se vic pouzival selsky rozum, aby... proste chteli aby prasata letala.

Kdyz se zeptam nejakeho podnikavce, ktery si stezuje, jestli by si kazdy nemel tedy rozhodovat sam o svem, tak se mu najezi chlupy v zatylku a vehementne namitne, ze nejake regulace prece musi byt, ze to by neslo, aby se uvolnily pomery, protoze lidi jsou svine, ze pomery nemaji byt uvolnene, ale maji byt rozumeji spravovane. A je to. Proto si na sobe ti mimo svou praci naprosto omezeni blbeckove nechaji drevo stipat a dobre jim tak.

Mimochodem, jako asi plno z nas zde, taky mam v blizkem pribuzenstvu priklady ruzne urovne podnikani a mam to tak z prvni ruky. Ale i bez toho aby byl clovek farmar, nebo byl pobliz farmy, je mozne znat, jak krava buci a kun rehta...

V. Vaclavik 3.1.2014 13:32

Re: Malopodnikatele narikaji

Dodal bych, ze jen naprostym omezencum uz davno nedoslo, ze nas stat a potazmo nase Unie, zadne malopodnikani nechteji, ze jen velkopodnikani je chtene, a ze ty regulace, ta zatez maji za ucel ho eliminovat. Ale tomu ti chudaci mali podnikavci nebudou verit, jako lovna zver nechape zamer pytlaku.

J. Forman 3.1.2014 17:13

Re: Malopodnikatele narikaji

Vy o podnikání víte kulový s přehazovačkou, milý pane. Už to vaše trapné zaměnění slova podnikatel za podnikavec mluví za vše ostatní. Byl jste někdy živnostníkem? Ani náhodou, ale keců - jak je v Česku obvyklé - plná huba.

I. Skolin 3.1.2014 12:58

Návod na přežití v r.2014 pro živnostníky a malé firmy

Optimalizace zisku : sociální ubytovna s fotovoltaikou na střeše a řepkovým políčkem místo zahrady.

V. Mlich 3.1.2014 12:51

Určitě přežijí

Jen se podívejte na tu nemocnost, zaměstnancí marodí podstatně víc. Byli by taky zdravější, kdyby pro ně nebylo povinné nemocenské pojištění, které se jeví jako hlavní zdroj nemocí.

F. Kusák 3.1.2014 11:43

Tak to se mně opravdu líbí,

jak mnozí diskutéři nabádají k občanské neposlušnosti za klavesnicemi svých počítačů a sami by nešli ani vynadat svému domácímu. Ale jinak souhlasím s tím, že OSVČ jsou štvanou zvěří. Avšak právo hodnotit to mají pouze ti, kteří sami ochutnali tu slast podnikat a starat se sami o sebe, případně pár zaměstnanců, které však chrání zákony a všelijaké další předpisy. Co když se stane, že několik týdnů (měsíců) nezavadíte o kloudnou zakázku nebo  čekáte, až dostanete zaplaceno za práci, kterou jste dokončili před rokem. Každý, kdo začínal s podnikáním ví, že několik let neměl čas si vzít dovolenou, že jeho pracovní doba byla deset hodin denně a práce nekončila ani v sobotu či v neděli. Od mnohých mých kolegů odešly manželky nebo přítelkyně, protože v práci trávili více času než doma. Je opravdu obrovský luxus mít auto, které je stejně z velké části využíváno k podnikání nebo rodinný domek, jenž je zpravidla pořízen na úvěr a není velký problém o něj přijít. Takže vy všichni kritici, zkuste to a začněte podnikat na vlastní pěst a pak si přečtěte bláboly o tom, jak je to úžasné.

V. Kain 3.1.2014 13:52

Re: Tak to se mně opravdu líbí,

Vůbec nejlepší je když vám státní zaměstnanec který je v podstatě placen z daní soukromého sektoru řekne,že podnikatelé neplatí daně a oni chudáci platí daň z každé koruny.Těmto levicovým oslům absolutně nedoteče,že nebýt toho soukromého sektoru,tak by se mohli jít pást.

J. Kulheim 3.1.2014 17:41

Re: Tak to se mně opravdu líbí,

Pouze cca 30% lidí, kteří pracují v primární a sekundární sféře, živí ty ostatní.

Takový živnostník platí DPH z materiálu i příjmů, silniční daň, atd. Dává státu peníze a přitom mu stát nedává téměř nic.

M. Prokop 3.1.2014 11:36

"Co musíme udělat,

abychom další rok jen nepřežívali, ale začali konečně normálně žít?"

Přestat volit socany. Rudé, zelené, oranžové, hnědé, černé.

A pro jistotu i ODS a TOP.

A. Starý 3.1.2014 11:15

Re: příběh jednoho řemeslníka

Taky by mě zajímalo, co nám chtěl pan Šejna svým slintem sdělit. A doufám, že jsem ho zvoleným oslovením neurazil.

M. Prokop 3.1.2014 11:37

Re: Re: příběh jednoho řemeslníka

Pochybnosti o činnosti místních Šlachtů a Ištvanů to asi nebyly ......

M. Šejna 3.1.2014 12:08

slintale Starý

autor článku pláče nad těžkým živobytím našich živnostníků, co je stát odírá o všechny peníze a hází jim klacky pod nohy. Tak jsem Vám jeden příběh dobrého řemeslníka (mého bratra) popsal. Ale jinak nemusím chodit daleko, jsem totiž sám živnostníkem. Ještě před 7 lety jsem byl zaměstnancem, takže mohu porovnávat. A musím říci, že bych už neměnil, protože jako živnostníkovi se mi žije lépe, než jako zaměstnanci. Jen nemám ty "sociální jistoty" zaměstnance. Ty tedy opravdu nemám, ale vůbec ,mi nescházejí. samořejmě ale jen pod podmínkou, že budu zdravej, neztavřou mě do kriminálu apod.

Jsem "šikanován" tímto státem jako každý živnostník. No a jako každý živnostník mě toto "šikanování" náramně vyhovuje. Nakonec o šikanovaní živnostníků většinou píší lidé, kteří nikdy nepodnikali a vědí kulový o tom, o čem vlastně to podnikání je. Samotní živnostníci si totiž na šikanování od státu nikdy nestěžovali. Pro nás je podstatné, abychom měli zakázky a nikoli to, jak vysoké máme odvody do státní pokladny.