23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Přežijí živnostníci a malé firmy další rok?

Nevím, jak vy, přátelé, ale já si každý rok říkám, že horší to už být nemůže, ale vždy jsem "překvapen", jak si s námi naše socialistické vlády i volení zástupci stále více vytírají zadele. Uplynulý rok byl mimořádně výživný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 5.1.2014 23:09

Re: a co takhle

Než vyhladovíte takového Škromacha nebo Jandáka, načekáte se ...

L. Novák 3.1.2014 23:52

Re: Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

Říkáme mu to na NP už nějakých 10 let, ale Šejna pořád bojuje za tu svoji socialistickou demokracii, která mu připravila podmínky, aby se mohl živit razítky a papírem... :-P

P. Vaňura 3.1.2014 23:03

Pane Šejna, ale právě proto, že živnostníci musí

platit to či ono, může pro některé z nich nastat stav, že zakázky mít nebudou. Už proto, že pro mnoho lidí je v určitých oborech alternativa "mám si to nechat udělat, nebo si to udělat sám." Lidé si toho u nás pořád umí udělat sami mnohem více, než třeba Francouzi. O tom jsem četl za komunistů v souvislosti "proč nemají Francouzi tolik chat, jako je u nás?" "Neumějí je sami udržovat a nechat si to udělat je moc drahé."

P. Vaňura 3.1.2014 22:54

Fotovoltaický megatunel za 45 miliard ročně by tu bez

EU nebyl. Ani nucené přidávání biosvinstev do benzinu a nafty. I regimenty fakticky z daní placených "kecálistů" na humanitních katedrách, v neziskovkách atd. atd. by byly poloviční a přitom s dvojnásobným užitkem. Nebraly by třeba na "integraci" jednoho Roma, resp. za pouhý pokus ho integrovat, 10 milionů. Neplatili bychom "antropology komixu" a jiné parazity v množství daleko převyšujícím počet odborníků na "vědecký komunismus" za soudruhů!

J. Sládeček 3.1.2014 22:53

Ty přežiješ, sádla máš

dost.

J. Kulheim 3.1.2014 22:48

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Vždycky jsou důležité základy. Základem politiky socialistů je jedněm brát a něco z toho rozdat. Dělat, že to rozdávají ze svého. Přesvědčit lidi, že přerozdělování a zadlužováním stát bohatne.

ODS je stále jedinou stranou, která se snaží udržet alespoň zbytky svobody. Jedinou stranou, která se pokusila udělat důležité reformy. Na reformu zdravotnictví dojel už po prvním kroku Julínek a celá ODS šla šupem dolů. Před Julínkem neudělal nikdo nic a teď se minimálně 20 let nic nehne. Jedině, že by systém úplně zkrachoval. Julínek se na ministrování připravoval několik let. Teď přijde člověk, který nemá připraveného vůbec nic. Uvidíme, jak si povede tato vláda.

Šibalové se přemístí do stran, které jsou u moci. Zůstanou lidé, kteří chtějí skutečně bránit svobodu. Do jaké míry se to podaří je ve hvězdách. Tady žádná pravicová strana nikdy nebyla. Lidé věří na sliby a proto to mají levicové strany jednoduší.

P. Skřivan 3.1.2014 22:14

Re: Je to marné, marné, marné

EU bych nechal na pokoji. Na absolutní většinu lumpáren si tu stačíme sami a jsme schopni k tomu zneužívat a ohýbat i ta nařízení EU.

B. Uhlich 3.1.2014 21:45

Re: chudinko Uhlichu

Ne nesere...což jsi asi pochopil , když už jsi měl tu potřebu tak investigativně mě prověřovat..asi jsi zjistil, že já můžu úplně v pohodě žít bez takových jako jsi ty ..což Tě asi dost štve, co? :-))) Na rozdíl od těch tvej "oblečejench" perdelí, já jsem si na ten barák nepůjčoval...chudinko...

B. Uhlich 3.1.2014 21:34

Re: Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

Ještě jedna maličkost..můžeš tady citovat, kde já si ztěžuji?  Velmi by mě to zajímalo...

B. Uhlich 3.1.2014 21:27

Re: Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

No vidíš ty hovádko, že sis dokázal zjistit, že podnikám a co jsi tvrdil ty..no....debílku? A nabylo to složitý  co chudinko, když v celý zemi je jen jeden člověk s takovým jménem...zato Šejnů jsou tady celý popelnice... Zas ses tady jen ztrapnil...neumíš diskutovat, jsi úplnej duševní chudák,když nevíš jak dál - chováš se jak stbáckej hajzl a vytahuješ soukromé údaje...doufám, žes ses při tom hledání udělal....a jsem rád , že tady ta debata se dostala až sem ty úchylnej mrzáku .. alespoň všichni tady vidí jakej jsi naprostý impotenetní hovado s vylízanou makovicí.

M. Prokop 3.1.2014 21:25

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Na ODS už jsem věřit přestal.

Co je moc, je příliš. Dostali (ode mne) šanci, po Topolánkovi ještě s Nečasem, prosrali ji.

I. Skolin 3.1.2014 20:49

Re: Co je pravda

Nemají na stěžování čas - pracují !

I. Skolin 3.1.2014 20:47

Re: Samozřejmě,

Dovolím si nesouhlasit. Ty zmíněné bláboly Škromacha jsou spíš na "bejsbolku". Jinak souhlas !

Z. Švrček 3.1.2014 20:40

Je to marné, marné, marné

Známý a nyní mediálně ostrakizovaný eurorealista V. Klaus ve svém útlém dílku o Europeismu výstižně chrakterizuje stav tohoto jevu a vysvětluje, že europeisté v čele s komisí a jejími úředníky velice podporují velké podniky a korporace na na ty malé kašlou. Dělají to proto, že s velkými korporacemi se jím lépe vyjednává i mává, používá jedněchz proti druhým a také se od nich lépe domohou lobistického obolu. S těmi malými je holt svízel a nelze se s nimi vypořádat tak nějak efektivně, takže je to třeba udělat rázně, po bolševicku. (Doporučuji dílko prostudovat). Tudíž, pokud nás bude EU zahrnovat svými regulacemi, nařízeními, politikami granty a dotacemi, byť pod heslem podpory podnikání (či spíše souteže, či konkurence - oni to tak ale nemyslí, jen tím práporem mávají kza účelem zmatení mas), nebude drobným a malým firmám a živnostníkům kvésti pšenka ani v luzích českých, neb jsme již zplna upadli do  područí Bruselantů. A i kdyby nakrásně čeští socilaisté i anoisté (beroucí rázně a odvážně evropské dotace) chtěli drobnou podnikatelskou vrstvu podpořit, jako že budou taky jenom mávat tím samým praporem,  tak se jim nedostává a nadále jistě i nebude dostávat náležitého prostoru. Toť k problému asi tak vše.

M. Šejna 3.1.2014 20:34

chudinko Uhlichu

ale jdou na odbyt, což tě asi hodně sere, viď. Je ale pravda, že ty naše kúči nekupují lidi s holou prdelí, co bydlej v Českém Šternberku, kde kromě krásného hradu chcípl pes.

M. Šejna 3.1.2014 20:29

Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

ten podniká od roku 1990, jak sám tvrdí, ale registrovanej je až od července 92.

www.elektrobazar.com

Tak nám, debile Uhlichu napiš, jak tvrdě tě dnes stát dře z kůže, zatímco v 90.letech ses měl, jak prase v žitě. Popiš nám, jak je to podnikání čím dál horší.

Já jsem ročník 58, takže pamatuju víc než ty. Hlavně pamatuji svazáky tvého ražení, co po revoluci najednou zjistili, že jsou děsně pravicoví a od té doby si jen stěžuji, jak je stát odírá o peníze.

Já si narozdíl od prudičů typu Uhlicha nestěžuji. Nefňukám furt nad tím, jak mi stát bere prachy. Pokud se mi nedaří, mohu si za to sám a nikoli tento stát.

Š. Hašek 3.1.2014 20:16

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Vidím to podobně.

M. Kyselka 3.1.2014 19:23

Re: Co je pravda

Ad P.Boháč - tohle poraďte romům - jak je živnostníkovi hej - lepší než se valit  pro soc. dávky. Ti Vám budou vděční !

B. Uhlich 3.1.2014 19:17

Re: Uhlichu

Kdybys nebyl debil Šejno..tak bys tu neblil takové hovadiny... na rozdíl od Tebe já podnikám už roku 90... to tys zřejmě ještě doma rajtoval na nočníku... Mě nevadí , že mi tu nadáváš..od magakreténa tvého rozměru je to vpodstatě pochvala...a prosímTě nežvaň nic o živnostnících..ty seš možná ledacos, ale živnostník určitě ne...soudě podle tvého neustálého plácání budeš spíš internetový psychopat a trouba..a hlavně hodně vyšinutej , co? Tohle je asi jediná možnost jak se uděláš, co? Ty si vážně chudáček....

P. Boublíková 3.1.2014 18:48

Re: paní Boublíková

Myslím, že nemáte pravdu.

http://www.mesec.cz/clanky/500-az-1500-kc-za-kazdy-den-ve-vazbe-tak-vypada-odskodneni/

Odškodnění za vazbu totiž neznamená ani zdaleka náhradu ušlého zisku.

L. Novák 3.1.2014 17:59

Re: Co je pravda

Tak se jich běžte zeptat, Lojzo! :-)

L. Novák 3.1.2014 17:58

Re: Uhlichu

Šejno, vy víte o práci živnostníků kulový ho***!

L. Novák 3.1.2014 17:54

Re: No nevim

Já už viděl perfektní práci od lidí, kteří žádný výuční list neměli. Ještě za totality třeba jednoho právníka, který z politických důvodů nemohl dělat právo, protože ho nikdo nesměl zaměstnat. Tak chodil po stavbách rodinných domků a dělal perfektní vnitřní omítky. :-) Dnes by mu za to hrozil mnohem vyšší trest, než za vlády komunistů. Díky blbům z ČSSD a KSČM a ....

L. Novák 3.1.2014 17:48

Re: Ale přežijí, několik jich znám,

Že OSVČ přispívají méně, je typická rudá lež. Víc s vámi nemá smysl diskutovat. Tenhle blud už jsme tady vyvraceli 1000x.

J. Kulheim 3.1.2014 17:41

Re: Tak to se mně opravdu líbí,

Pouze cca 30% lidí, kteří pracují v primární a sekundární sféře, živí ty ostatní.

Takový živnostník platí DPH z materiálu i příjmů, silniční daň, atd. Dává státu peníze a přitom mu stát nedává téměř nic.

J. Kulheim 3.1.2014 17:37

Re: Lépe to snad ani není možné napsat!

Dáváte podstatně víc. Připočítejte DPH, daně spotřební, z nemovitostí, pojištění apod. Dojdete k číslu přes 80%. Podle toho kolik koupíte benzínu, cigaret, alkoholu.

Svobodní, bohužel, nemají šanci. Jsou příliš vzdálení od politické reality v ČR. Věřím, že ODS se zbaví různých vykuků, kteří použili stranu jako výtah k moci. Lobbistů, pro které v současnosti strana v opozici ztratila půvab. Ti přejdou k stranám, které jsou v pozici.

J. Orma 3.1.2014 17:37

a co takhle

vyhlásit občanskou neposlušnost, daně atd. přeposílat na zvláštní účty a nechat všechny nahoře hezky vyhladovět.

J. Forman 3.1.2014 17:13

Re: Malopodnikatele narikaji

Vy o podnikání víte kulový s přehazovačkou, milý pane. Už to vaše trapné zaměnění slova podnikatel za podnikavec mluví za vše ostatní. Byl jste někdy živnostníkem? Ani náhodou, ale keců - jak je v Česku obvyklé - plná huba.

A. Starý 3.1.2014 16:30

Re: pane Starý

Nu dobrá, na mě ale váš příspěvek působil jako další z řady o Mládkových parazitech s dodatkem "teď ale podívejte, jak na něj hajzlíka došlo".

Jinak do stavu, kdy většina drobných živnostníků je oficiálně jakoby bez příjmu, nahnali tyto živnostníky politici (ze všech stran) zhovadilou politikou podbízivosti tu jedněm, tu druhým. Ale to je na delší debatu.

A pokud jde o to, že někteří drobní řemeslní živnostníci poskytují služby soukromým osobám bez dokladu, tak to je na základě oboustranné dohody, ze které těží obě strany (ostatně níže jsem se překvapen dočetl, že to sám rád využíváte). Akorát že pak dost často ta jedna strana, ačkoli tuto dohodu mnohdy sama iniciuje či ji přinejmenším vřele vítá, pak s despektem začne rozhlašovat o té druhé straně, co že je to za podvodníky.

L. Novák 3.1.2014 16:30

Re: plácale Nováku

Vy nejste žádný živnostník. Proto plácáte blbosti, až se práší... :-)