23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Přežijí živnostníci a malé firmy další rok?

Nevím, jak vy, přátelé, ale já si každý rok říkám, že horší to už být nemůže, ale vždy jsem "překvapen", jak si s námi naše socialistické vlády i volení zástupci stále více vytírají zadele. Uplynulý rok byl mimořádně výživný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 3.1.2014 12:31

Re: slintale Starý

Já vím, vy jste živnostník, jste spokojený a navíc chcete platit mnohem větší daně, protože se vám zdá, že platíte málo. To už jste tady dříve rozvedl dostatečně.

Obávám se ale, že takových exotů se obecně moc nevyskytuje. Ba dokonce si myslím, že kecáte, a žádný živnostník vůbec nejste.

L. Novák 3.1.2014 12:34

Re: slintale Starý

Přesně tak. Šejna se tak leda nalepil na nějaké pobírání eurodotací...

M. Šejna 3.1.2014 12:43

hovado Nováku

to bych rád věděl, jak se dá pobírat eurodotace na developerství v oblasti výstavby rodinných domů. Pokud to hovado Novák ví, jsem ochoten mu za radu zaplatit 30 procent ze získané eurodotace.

L. Novák 3.1.2014 13:49

Re: hovado Nováku

Developerství ovšem není žádná "drobná živnost", ale spíš doména kapitálově silných firem. Takže o čem to tady, Šejno, vlastně plácáte? :-)

M. Šejna 3.1.2014 14:40

plácale Nováku

jak Vy ráčíte odlišit drobnou živnost od nedrobné? Asi Vám uniká, že jednou věcí je investor, co má kapitál, a druhou věci je poradenství v oblasti inženýringu a developingu. 

Každopádně jsem od Vás ještě neobržel radu, jak ziskat na tyto činnosti eurodotace.

L. Novák 3.1.2014 16:30

Re: plácale Nováku

Vy nejste žádný živnostník. Proto plácáte blbosti, až se práší... :-)

M. Šejna 3.1.2014 12:40

pane Langere

Vy si pamatujete kulový o tom, co jsem tady psal. Já jsem psal o tom, že normální živnostník, který podniká tak, aby uživil sebe a rodinu, nemá problém s placením minimální daně a minimálního sociáního a zdravotního pojištění. Pokud vyděláte tolik, abyste uživil sebe a rodinu, je váš příjem tak vysoký, že se vás minimální daň a minimální sazby pojistného vůbec netýkají. 

Pokud Vy sám podnikáte, tak mi napište, zda je Vaše živnost tak zoufalá, že se si sotva vyděláte na placení daní a povinných pojistek.

R. Langer 3.1.2014 12:42

Re: pane Langere

Já si pamatuju moc dobře, co jste tady psal.

M. Šejna 3.1.2014 12:44

opravdu?

takže se pochlubte, jak máte dobrou pamět.

V. Kain 3.1.2014 14:02

Re: slintale Starý

Oni si tihleti Šejnové něco někde přečetli,něco se probralo v hospodě,nemálo se o tom diskutuje v televizi a potom jsou dostatečně chytří aby mohli svými lžemi oblbovat někoho jiného.Jenomže  nakonec se to jejich kecání provalí jejich pitomými názory.Jelikož ve skutečnosti nikdy nepodnikali,tak nemohou znát skutečnou problematiku.

M. Šejna 3.1.2014 14:43

mentálně omezený Kain ...

není ani schopen přečíst celé diskuzní vlákno. Jinak by se o kus níž mohl dostat na odkaz na webovéí stránky, kde by se dozvěděli, jak "jsem ve skutečnosti nikdy nepodnikal". Je tam na mě i telefon, takže mi může mentálně omezený Kain i zavolat.

P. Papež 3.1.2014 12:43

Re: slintale Starý

Netušil jsem, že pobyt v Bohnicích se dá nazvat podnikáním.  Ten člověk je hloupý, nebo lže, zřejmě asi obojí dohromady.

M. Šejna 3.1.2014 12:50

pane Papeži

www.vilapark-hlubocinka.cz

Já netušil, že činnost, uvedená na výše uvedeném webu, patři do Bohnic. Otevřete si, pane Papeži, kontakty na uvedeném webu. Je tam i můj telefon. Pak mi můžete zavolat a osobně se mi omluvit za urážku.

B. Uhlich 3.1.2014 15:54

Re: pane Papeži

ááá..předražený kůči nejdou naodbyt..tak se dělá reklama všude kde to jde, co? Koukám, že tady někdo nezvládá diskuzi, co? Šejno Vy jste fakt chudinka...

P.S. ....a komu jste se kdy omluvil Vy, když se tady chováte léta jako hovado...

M. Šejna 3.1.2014 20:34

chudinko Uhlichu

ale jdou na odbyt, což tě asi hodně sere, viď. Je ale pravda, že ty naše kúči nekupují lidi s holou prdelí, co bydlej v Českém Šternberku, kde kromě krásného hradu chcípl pes.

B. Uhlich 3.1.2014 21:45

Re: chudinko Uhlichu

Ne nesere...což jsi asi pochopil , když už jsi měl tu potřebu tak investigativně mě prověřovat..asi jsi zjistil, že já můžu úplně v pohodě žít bez takových jako jsi ty ..což Tě asi dost štve, co? :-))) Na rozdíl od těch tvej "oblečejench" perdelí, já jsem si na ten barák nepůjčoval...chudinko...

A. Starý 3.1.2014 13:05

Re: slintale Starý

Pokud jsem si všiml, tak jste nám tady popsal příběh, který měl nějakou pointu, a ta pointa rozhodně nebyla tím, co teď tvrdíte. Takže znovu - co jste nám tou pointou chtěl o živnostnících sdělit?

M. Šejna 3.1.2014 15:52

pane Starý

tou pointou bylo sdělení, že se živnostník může chovat jako "žebrák", co žije na hranici chudoby. Podle toho pak téměř neplatí daň z příjmu a sociálku může hradit jen do výše zákonného minima. Chtěl jsem tím dále sdělit, že tento postup se vyplatí jen do té doby, než Vás potká životní nepříjemnost, kterou prožil můj bratr.

A. Starý 3.1.2014 16:30

Re: pane Starý

Nu dobrá, na mě ale váš příspěvek působil jako další z řady o Mládkových parazitech s dodatkem "teď ale podívejte, jak na něj hajzlíka došlo".

Jinak do stavu, kdy většina drobných živnostníků je oficiálně jakoby bez příjmu, nahnali tyto živnostníky politici (ze všech stran) zhovadilou politikou podbízivosti tu jedněm, tu druhým. Ale to je na delší debatu.

A pokud jde o to, že někteří drobní řemeslní živnostníci poskytují služby soukromým osobám bez dokladu, tak to je na základě oboustranné dohody, ze které těží obě strany (ostatně níže jsem se překvapen dočetl, že to sám rád využíváte). Akorát že pak dost často ta jedna strana, ačkoli tuto dohodu mnohdy sama iniciuje či ji přinejmenším vřele vítá, pak s despektem začne rozhlašovat o té druhé straně, co že je to za podvodníky.

B. Uhlich 3.1.2014 15:46

Re: slintale Starý

Pominu-li Vaše tradičně zhovadilé chování...myslím, že by nebylo na škodu ,aby jste  pochopil, že holt každý nemůže být tak dokonalý, chytrý, obratný a vševědný a všehoschopný jako Šejna a že tu exitují statisíce obyčejných živnostníků, kteří holt nejsou na takové výši jak velký Šejna, ale jsou závislí na lokálních zákaznících a místních poměrech, které holt nenesou jako developerská zlodějna. Já chápu, že podnikatelský gigant..pardon živnostenský gigant Šejna asi všechny tyhle lidi pokládá za hmyz a zjevně kdyby mohl, tak by je vyhubil, ale holt realita je taková, že prostor pro opravdu malé podnikání se neustále zmenšuje a nenastane-li nějaká alespoň trochu pozitivní změna.. což asi nenastane.. :-(  ..tak spousta malých živnostníčků to prostě a jednoduše zabalí a půjde si stoupnout na pracák...tam bude asi jejich místo nejlepší... pak konečně nastane ten zázrak a vševěd hurvínek Sobotka bude konečně spokojen..akorát nevím jak se pak bude tvářit velkoživnostník Šejna, který se bude muset víc snažit, aby ty další statisíce uměle vytvořených nezaměstanných nechcíply hlady...ale o tom asi obrživnostník Šejna asi moc nikdy nepřemýšlel...  ale to se asi není čemu divit... podle projevů tohoto centrálního mozku všeho živnostenstva bych soudil, že se v jeho případě od prodloužené míchy nic mimořádného očekávat nedá...

M. Šejna 3.1.2014 15:58

Uhlichu

vy jste opravdu vůl. Já nejsem žádnej developer. Vy jste vůbec nepochopil, v čem podnikám. Ale co čekat od vola, že?

Jinak samořejmě narozdíl od vola Uhlicha, co nejspíš chodí denně do práce, a ví kuloví o problémech, které máme my živnostníci, znovu sděluji, že pro živnostníka je posledním problémem nějaká minimální daň a minimální zákonné pojistné. Mnohem důležitější je mít zakázky a díky tomu vydělávat prachy.

Kecy o údajné likvidaci nás živnostníků daněma a pojistkama si nechte pro zasedání kecalů, co vymýšlejí politické agitky.

L. Novák 3.1.2014 17:58

Re: Uhlichu

Šejno, vy víte o práci živnostníků kulový ho***!

B. Uhlich 3.1.2014 19:17

Re: Uhlichu

Kdybys nebyl debil Šejno..tak bys tu neblil takové hovadiny... na rozdíl od Tebe já podnikám už roku 90... to tys zřejmě ještě doma rajtoval na nočníku... Mě nevadí , že mi tu nadáváš..od magakreténa tvého rozměru je to vpodstatě pochvala...a prosímTě nežvaň nic o živnostnících..ty seš možná ledacos, ale živnostník určitě ne...soudě podle tvého neustálého plácání budeš spíš internetový psychopat a trouba..a hlavně hodně vyšinutej , co? Tohle je asi jediná možnost jak se uděláš, co? Ty si vážně chudáček....

M. Šejna 3.1.2014 20:29

Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

ten podniká od roku 1990, jak sám tvrdí, ale registrovanej je až od července 92.

www.elektrobazar.com

Tak nám, debile Uhlichu napiš, jak tvrdě tě dnes stát dře z kůže, zatímco v 90.letech ses měl, jak prase v žitě. Popiš nám, jak je to podnikání čím dál horší.

Já jsem ročník 58, takže pamatuju víc než ty. Hlavně pamatuji svazáky tvého ražení, co po revoluci najednou zjistili, že jsou děsně pravicoví a od té doby si jen stěžuji, jak je stát odírá o peníze.

Já si narozdíl od prudičů typu Uhlicha nestěžuji. Nefňukám furt nad tím, jak mi stát bere prachy. Pokud se mi nedaří, mohu si za to sám a nikoli tento stát.

B. Uhlich 3.1.2014 21:27

Re: Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

No vidíš ty hovádko, že sis dokázal zjistit, že podnikám a co jsi tvrdil ty..no....debílku? A nabylo to složitý  co chudinko, když v celý zemi je jen jeden člověk s takovým jménem...zato Šejnů jsou tady celý popelnice... Zas ses tady jen ztrapnil...neumíš diskutovat, jsi úplnej duševní chudák,když nevíš jak dál - chováš se jak stbáckej hajzl a vytahuješ soukromé údaje...doufám, žes ses při tom hledání udělal....a jsem rád , že tady ta debata se dostala až sem ty úchylnej mrzáku .. alespoň všichni tady vidí jakej jsi naprostý impotenetní hovado s vylízanou makovicí.

L. Novák 3.1.2014 23:52

Re: Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

Říkáme mu to na NP už nějakých 10 let, ale Šejna pořád bojuje za tu svoji socialistickou demokracii, která mu připravila podmínky, aby se mohl živit razítky a papírem... :-P

B. Uhlich 3.1.2014 21:34

Re: Beno Uhlich, Č.Šternberk č.p.2

Ještě jedna maličkost..můžeš tady citovat, kde já si ztěžuji?  Velmi by mě to zajímalo...

M. Šejna 3.1.2014 10:44

příběh jednoho řemeslníka

byl jednou jeden řemeslník - výnikající řemeslník - s jehož prací byli všichni náramně spokojení a on to dotáhl tak daleko, že si vybíral jen ty nejlukrativnější kšefty, protože měl tak dobré jméno, že si mohl kšefty vybírat. Samozřejmě, že pracoval za hotovost a do daňového přiznání dával jen tolik zakázek, aby to úředníkům nebylo poezřelě. Jak se říká, byl stále těsně kolem nulového zisku.

jednoho dne ho sebrali policajti na základě vykonstruovaného udání. Strávil ve vazbě 1 rok, než naše trestní orgány zjistily, že řeměslník je zcela neviný. Náš řemeslník se tedy rozhodl požadovat odškodnění za rok strávený v cele. Ministerstvo spravedlnosti mu odškodnění samozřejmě vyplatilo, ale pouze ve výši jeho ročního zisku, který prokazoval ve svých daňových přiznáních. Takže dostal od státu kulový.

L. Novák 3.1.2014 10:52

Re: příběh jednoho řemeslníka

To takovej Rath, který ve vazbě pobíral poslanecký plat, na tom bude mnohem líp. Co na tom, že je to odporný zloděj? Stát mu vypočítá "náhradu" podle skutečného příjmu. Tak se to má dělat, že, Šejno? :-P

P. Boublíková 3.1.2014 10:59

Re: příběh jednoho řemeslníka

Hm. A co kdyby ve vazbě strávil rok dejme tomu student nebo jiná osoba bez příjmů? Nebo důchodce, kterému by se mezitím důchod ukládal na nějakém účtu? Taky by neměli nárok na žádné odškodnění?

Nejsem právník, ale tahle historka se mně zdá hodně, hodně přitažená za vlasy.