5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tino 17.1.2008 5:14

Re: Že za 18 let s ničím nepomohl? Několikrát byl přece v rádiu a vedl rozhovory!

 V rádiu byl i "Hajaja". Ten pro republiku udělal podstatně víc. ;-D

mojo 17.1.2008 5:10

Re: prostředí

1. "Je to jeden z mála politiků, který si stojí za svým názorem bez ohledu na to co si kdo o něm myslí..." a já dodávám "a bez ohledu na to, jak pitomej ten názor je."

2. Pokud VY máte problém s tím, že nevíte, kdo to je Jan Švejnar, nepodsunujte ho i nám ostatním. Jan Švejnar je osoba dostatečně veřejně známá a činná. Alespoň tedy těm, kteří se o veřejné dění byť jen minimálně zajímají. 

Tino 17.1.2008 5:09

Re: Instinktivní panická reakce? A kde ji autor u Klause viděl? Při poslední volbě autor..

 Urban patrně pochopil po trojnásobném prezidentování Havla, že je třeba masmediálních duelů, že je třeba změnit ústavu pro přímou volbu prezidenta občany. Pochopil to však až když i Havel by byl pro. nevede náhodou havel onu jůniverzitu? ;-)

sKoba 17.1.2008 5:02

Že za 18 let s ničím nepomohl? Několikrát byl přece v rádiu a vedl rozhovory!

;-P

sKoba 17.1.2008 5:01

Švejnara nevyhnala ideologie! Šel docela normálně počesku za lepším. Toť vše.

Mohl si to dovolit, měl na to kanály, což jiní neměli. Dnes si hraje na hrdinu. Jestli měl donedávna nějakou prestiž jako ekonom, ztratil ji při tomto trapném sám sebe nedůvěryhodně prosazujícím představení "chci všem sloužit, aneb na Hradě je dobrý flek" ....

sKoba 17.1.2008 4:57

Instinktivní panická reakce? A kde ji autor u Klause viděl? Při poslední volbě autor..

..taky "odvážně bojoval" za reality show všech kandidátů? Nějak jsem si nevšiml. Zato se mi jeví, že ta "americká" jůniverzita v Praze bude asi pěkně podivný podnik. Kromě tohohle pana Urbana je tam totiž i jedno šílené Pehe.... Rv

JJ 17.1.2008 4:57

Autor urcite uci predmet zabyvajici se vychovou

budoucich bulvarnich novinaru, neb mu chybi elementarni zaklady lidske slusnosti.

Tino 17.1.2008 4:48

Re: V US maji celkem jednoduche kriterium pro zbabelost,

 Přesně tak! Nikdy se nevyhranil proti komunistické ideologii natolik, aby se to dalo nazvat bojem za svobodu. Měl osumnáct let na to, aby se v Česku bil za ekonomické myšlenky. Měl celých osmnáct let na přípravu své kandidatury na prezidenta. Kolik že to je měsíců, co se politicky angažuje? Je to směšné! A taky ostudné!

JJ 17.1.2008 4:38

V US maji celkem jednoduche kriterium pro zbabelost,

zvlaste pro dnesni generaci starsich politiku. Je jim sluzba v armade, zejmena v dobe konfliktu ve Vietnamu.

Pan Svejnar zcela zjevne nenasel odvahu bojovat za svou "adoptivni matku" proti ideologii, ktera jeho rodinu vyhnala z vlasti.

Tino 17.1.2008 4:23

Kdo potřebuje Švejnara za prezidenta?

 Kdo potřebuje Švejnara za prezidenta republiky je všem jasné. No přece ti, co nechtějí V.Klause. Protože však nebyli schopní proti Klausovi postavit jakéhokoliv domácího protivníka, museli vzít za vděk i Švejnarem, kterého absolutně český národ neznal. Teprve dodatečně je nám vysvětlováno, jak se Švejnar zasloužil o českou ekonomiku, jak byl vždy čech jak poleno, ikdyž musel chudák být tak dlouhý čas v emigraci a jak se teď vynasnaží Česko zachránit. Je nám předkládáno o kolik by byl lepší než Klaus, jen je ho třeba zvolit, jako kdyby my občané do toho měli co mluvit.

 Je to jen politická hra Bursíka s Paroubkem, přičemž proč Bursík nemusí Klause je všem jasné, ale proč ho nemusí Paroubek už tak jasné není. Je to totiž mlha před příštími volbami. Paroubek při téměř jistém nezvolení Švejnara na tom u voličů po současných mediálních masážích vydělá. Připravuje si systematicky pozice a Švejnar je mu vlastně u p... . Vítězstvím Klause vydělají všichni! Komunisti, kteří budou mít alibi pro své voliče, že ani jeden z kandidátů nebyl jejich; Zelení, kteří se oponencí mohou dále zviditelňovat; ČSSD že protiKlusovské voliče získá a Klaus jim nikdy neubližoval; KDU-ČSL že mají ve straně demokracii; ODS že má svého prezidenta, který nezavazí ve straně. Jediný, kdo bude poražený - Švejnar! A dobře mu tak. Byl ochotný se prodat komukoliv a s každým být zadobře. Bez dlouholeté práce chtěl post nejvyšší!

Takhle to vidím já. Ikdyž vím, že Klaus není ideál, že na jeho volbu nemám vliv, přeci jen není nikdo lepší mně předkládaný. Takže mu fandím.

Miroslav Zikmund 17.1.2008 4:19

To je přesně charakteristika vaší party

"Potřebujeme prezidenta, který dokáže bez servítků mluvit o tom, co dělat.." - to je právě to. Ono nestačí jen o něčem mluvit, ale musí se i umět to prosadit. A to je prokletí celé té vaší politické party. Vždy jste o všem jenom mluvili. Jakmile jste si na tu realizaci vytvořili politickou partaj, tak ta zkrachovala a vy z toho máte mindrák, který se nakonec táhne i tímto vaším příspěvkem. Jestli svůj článek myslíte opravdu vážně, pak navrhněte někoho, u koho můžete prohlásit - v politice navrhl a prosadil to a to a to. A pak můžeme porovnávat a hodnotit. Ale vy nikoho takového nemáte a pro vám zbývá jediné - navrhnete člověka, který je politicky pan Nikdo, člověka, který v politice zatím nikdy nic neprosadil ani neudělal (což má pro vás ovšem tu obrovskou výhodu, že nic nezkazil)  a požadujete po nás, abychom věřili že až se tím prezidentem stane, tak to bude úplně jiné, najednou že se probudí a bude nejenom krasořečnit dle vašeho vzoru, ale i konat. A proto hlavně věřit - nic jného vám nakonec nezbývá.

J.G. Pašek 17.1.2008 4:14

Urbane, neposílej nikoho do důchodu . . . starej se o sebe a počítej svoje dny a roky do penze . . .

!!

JJ 17.1.2008 3:58

Re: To pak ovšem musíte urychleně vybrat jiného kandidáta

R^

radoby emigrant v 1969 17.1.2008 3:58

Re: To pak ovšem musíte urychleně vybrat jiného kandidáta

;-O;-O;-Okdy a jak panŠvejnar vysvetlí že mohl na jaře 1970 legálně vycestovat kdyř mě a všem ostatním ze dne na den v říjnu 1969 zrušili komunisté do té doby všechny vydané výjezdní doložky!!!!!!

JaS 17.1.2008 3:28

S něčím souhlasím,

s něčím nesouhlasím. Presidentská kampaň je divadýlko, president tom nehraje žádnou důležitou roli. Z toho hlediska nemám nic proti tomu, že Klaus odmítl divadelní souboj se Švejnarem. Dále si myslím, je lepší, když je Klaus presidentem než vedoucím politické strany. Klause nemusím, ale souhlasím s jeho názorem na globální oteplování - že to je zas jen divadlo pro získání moci a peněz.

Jerry 17.1.2008 3:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pane Urbane vyčpělá sodovka...

Protože mu to Dášina nedovolí.

Vodák 17.1.2008 3:00

prostředí

Klaus, pokud je mi známo na debatu přistoupil.Ne proto, že by ji považoval za prospěšnou ale protože už nemohl poslouchat podobné bláboly. Je to jeden z mála politiků, který si stojí za svým názorem bez ohledu na to co si kdo o něm myslí. Má spoustu chyb, jako každý, ale líbí se mi, že kašle na mínění všelijakých Urbanů. A je mu jedno kolik jich je. V normálním politickém prostředí, jak píše pan Urban, by neměl šanci kandidát, který se objeví v zemi dva měsíce před volbou prezidenta a lidé ho znají jen z předvolební kampaně. I kdyby se sebelepší  člověk přistěhoval na vesnici, tak by ho dříve než za rok nevolili ani do výboru zahrádkářů.  

Jerry 17.1.2008 3:00

jó Urban

Vrať se do hrobu,polistopadová mrtvolo.

Roman 17.1.2008 2:01

Re: Urbane, ty debile

Moc bych na Klausovy schopnosti převálcovat Švejnara nespoléhal. Občas nějaký ten výpadek má. Např. na konci devadesátých let totálně ztratil u soudu paměť.

Josef 17.1.2008 1:50

Re: Důvody proč televizní debata nemá smysl:

2) Protoze podle vyzkumu mineni by ho tam 4/5 obcanu CR rado videlo a presidenti nemaji na lidi s.rat, nevyplaci se to!

 3) Ktery z nich ze ma prorizlejsi hubu? Ten, ktery mluvil velkou vetsinu sveho zivota anglicky ?? 

Ota Bejda 17.1.2008 1:35

Tohle asi napsal rektal te slavne juniversity Pehe

a publikoval pod jmenem sveho poskoka.

Vlasta.on 17.1.2008 1:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sprosté a ubohé

Za to vám, koukám, ten psotníček už dva dny nezmizel ze rtů. Ale to nic, 8. vám poklesne brada a možná přestanete vypadat a žvatlat jako nemluvně.;-)

Vlasta.on 17.1.2008 1:17

Celá diskuse v TV by byla o čem?

Jenom o VK. Švejnar je z pohledu prezidentské kandidatury jenom nula a nic o něm není známo. Tedy mimo to, že je to lhář. Ke zdůraznění toho, by se ovšem VK nesnížil. Poslouchli bysme přiblblé útoky na ek. transformaci a nudou usínali.

baltahsar 17.1.2008 1:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sprosté a ubohé

Vy budete taky z Telecí, máte v tom ksiftě stejně pitomej výraz ;-D

Kloki 17.1.2008 1:10

Kdo viděl Jana Švejnara, jak kultivovaně hovoří na jakékoliv téma, tak je mu jasné

Kdo viděl Jana Švejnara, jak kultivovaně hovoří na jakékoliv téma a přitom se netváří, že sežral všechnu moudrost světa, tak je mu jasné, že profesor Klaun nemá šanci, postaví-li se mu po boku, proto Klaus utíká z diskuse jak uličník. Nedostatky redaktorů v ČT s tím nic neudělají.

Nejlepší pořad veřejné služby by byl, kdyby redaktor jen představil oba aktéry a potom odešel do zákulisí, aby občan viděl, jak oba kandidáti spolu hovoří bez okřikování moderátorem! 

Vlasta.on 17.1.2008 1:10

Re: Re: Re: Re: Re: Sprosté a ubohé

Podle toho, jak vás utřela, tak z Tachecí.;-P Dneska máte službu sám?

Tomáš Holek 17.1.2008 1:08

Urbane, ty debile

Presidenta volí v Česku parlament, takže diskuse v televizi je zbytečká. Klause nemá důvod se ji bát, ten by strčil Schwejnara do kapsy. Ale tady jde o princip.

Eva D. 17.1.2008 1:01

Re: Re: Re: Re: Re: pane Urbane vyčpělá sodovka...

A ten uctívaný do diskusí fakt nechodil....

Eva D. 17.1.2008 1:00

Re: Re: Re: Re: pane Urbane vyčpělá sodovka...

Já mluvím  o hřímání v r. 89, v dobách OF.  Teď hřímá taky, proti ODS? Já myslela, že napsal, jaký je ten Klaus zbabělec.Hřímání ke mně nedolehlo.  Akorát mi ten jeho popis starého presidenta připomíná jiného postaršího presidenta, ten tu ale sloužil déle a na NYU ho uctívají...

Niika 17.1.2008 0:58

Re: To pak ovšem musíte urychleně vybrat jiného kandidáta

R^