6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Pelikán 19.6.2013 8:47

Re: Opravdu si myslíte, že je ČR pro NATO až tak důležitá?

Kdyby pes =jistě víte co= dál by doběhl

J. Boleslav 19.6.2013 8:46

Re: pane Boleslave

Vaše srovnání je zcela mimo mísu. Na základě Kubiceho zprávy snad 400 zakuklenců běhalo v noci po Praze a někoho zatýkalo? Kromě toho nevím, odkud víte, že jsem Kubiceho zprávu nadšeně přivítal. Taky máte možnost mě odposlouchávat?

J. Boleslav 19.6.2013 8:44

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

Drátha chytili s korupčníma prachama pod paží. Srovnávat to s tzv. trafikami rebelů, tj. běžně používanými politickými obchody, je naprostý nonsens.

M. Šejna 19.6.2013 8:43

pane Boleslave

a Kubiceho zpráva, kterou jste tak nadšeně přivítal, byla co?

J. Boleslav 19.6.2013 8:42

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Koalici na bázi té současné lze možná ještě nějak poslepovat, i když bez "trafik" to asi půjde ztuha. To byl zřejmě taky jeden z cílů ištvánkovců. Vzhledem k narůstající závisti, nenávisti a blb.bosti voličstva si nelze o výsledku dělat velké iluze. Těch lidí, které tato akce naštvala podobně jako nás, zatím bohužel moc není.

M. Šejna 19.6.2013 8:40

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

ti pomatenci nám vládnou i díky Vám modrým komsomolcům, kteří jste donedávna hýkali nadšením nad Kubiceho zprávou či zatčením hejtmana Ratha. Oni ti pomatenci v ÚOOZ a na státním zastupitelství totiž obvykle kašlou na stranickou legitimaci těch, které vyšetřují. Oni ti pomatenci pouze využívají svých pravomocí, které jim postupně kdosi uděloval ve snaze kriminalizovat co nejvíc socanů.

J. Boleslav 19.6.2013 8:38

Re: Několik poznámek malých jen....

Naprosto s Vámi souhlasím, až na to, že obvinění budou propuštěni. Naopak si myslím, že naznačený trend - kriminalizace politických oponentů - bude po nástupu KSČSSD pokračovat, naopak že zesílí. Toto je jen první krůček k tomu, co bude následovat. Doufejme, že to lidé konečně pochopí a podle toho budou volit. Zatím to podle ohlasů na tuto akci tak nevypadá, neb naši lidé jsou, jak se zdá, ve své většině závistiví a nenávistní vol.ové. 

P. Vandas 19.6.2013 8:37

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

 Možná naposledy.

M. Marek 19.6.2013 8:36

Re: Bělorusko po česku

Ano.

P. Vandas 19.6.2013 8:34

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Vláda koalice udržitelná po zbytek mandátu poslanecké sněmovny není. S tím nic nenaděláme. Budou však nové volby a bude se lámat chleba. Každý sám za sebe bude rozhodovat o budoucnosti.

J. Boleslav 19.6.2013 8:32

Re: pánům Veselému, Pavlovskému

Mago.r Ištván a jeho kumpáni by měli být ze svých postů urychleně vyštváni. Jinak nám budou namísto volených zástupců vládnout tito exoti. Kdo stojí za nimi a komu jejich zhovad.ilá akce slouží, je totiž už vcelku nabíledni.

J. Boleslav 19.6.2013 8:29

Re: Minimálně pohled na galerii politiků, který se blíží

O morálnosti politiky lze vést diskuse. Ne však ji kriminalizovat, protože bez politiky demokratický systém existovat nemůže.

M. Šejna 19.6.2013 8:28

Nagyová nebyla veřejným činitelem?

to si děláte srandu?

Nagyová byla státní úředník na úřadu vlády. Dopustila se zneužítí pravomoci úřední osoby. Tento paragraf lze použít i na běžného úředníka obecního úřadu, pokud zneužije své úřední postavení.

Já bych možná pochyboval o vině korumpovaných poslanců, ale Nagyová opravdu své pravomoci překročila. I když jí to umožnili ti, kteří msto toho, aby ji poslali do řiti, tak skákali podle jejích pokynů.

J. Boleslav 19.6.2013 8:27

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Samotné volby v dnešní situaci nepomůžou, protože dostanou s velkou pravděpodobností k veslu ty, kteří za současným pučem v pozadí stojí nebo mu minimálně tleskají a budou v jeho duchu proti svým politickým oponentům chtít pokračovat stejně ne-li hůře. Naděje je naopak v tom, že volby budou až za rok a do té doby se podaří dát ištvánkovcům pořádně přes vejce.

J. Boleslav 19.6.2013 8:23

Naprostý souhlas p. Vlku.

Akce blbých či navedených Ištvánků a spol. nemá v moderní historii ČR obdoby a měli by být okamžitě ze svých funkcí odvoláni. JInak skutečně hrozí, že nám namísto volených politků začnou vládnout podobní pomatenci.

P. Vandas 19.6.2013 8:21

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

 Mnozí lidé prý 26.Února 1948 měli pocit , že jim spadl kámen ze srdce. Vláda byla zase, po obstrukční demisi nekomunistických ministrů,  konečně zase obnovena a výměna těchto  ministrů byla prezidentem schválena. Lidé si prý říkali, je po válce a něco tak strašného, co jsme nedávno prožívali se nemůže dnes opakovat. Když se rozjely první politické procesy, tak  si říkali, to se nás netýká, a možná , že to i velezrádci i jsou, jinak by je nesoudili a vždyť se přiznali. Když začali zatýkat v jejich městě, tak ještě jim zbývala naděje, že jsou nepatrní. A potom došlo rychle i na ně. Neukolébávejme se mylným pocitem, že dnes se to stát nemůže. Nejen může, ale možná se už stalo. Zbývá poslední naděje, která tehdy nebyla a to volby.

M. Šejna 19.6.2013 8:21

panu Vlkovi rozkopali bábovičky

Pan Vlk mlčel, když ÚOOZ v roce 2006 vydal 4 dny před volbami Kubiceho zprávu. Pan Vlk hýkal nadšením, když ÚOOZ poslal do vazby (už rok trvající) hejtmana Ratha. Teď mu ÚOOZ rozkopal bábovičky, když zamířil do řad jemu oblíbené ODS. Říká se, pane Vlku, nedělej druhým to, co nechceš, aby dělali oni tobě. Takže teď si vychutnejte dosyta to, co jste donedávna schvaloval vůči ČSSD.

Jinak pokud jde o současnou kauzu, tak se divím, že Vám nevadí těch 120 milionů a desítky kilo zlata, co se našly ve schránkách obviněných. Proti tomu je kauza Nagyová jen směšným přestupkem. Nečas padl kvůli Nagyové a nikoli kvůli úpláceným poslancům. Za své spolupracivníky nese premiér odpovědnost, takže Nečasovi nic jiného nezbylo.

A abyste pochopil, jaký je rozdíl mezi korupcí a odměnou, tak zajděte na jakýkoli úřad a zkuste dva postupy: 1) položte jim na stůl obálku s finančním obnosem se slovy "tady máte odměnu, pokud uděláte to a to". 2) položte jim na stůl obálku s finančním obnosem se slovy "tady máte dar za to, jak jste perfektně udělali tu a tu práci".

Pokud Vám nedochází rozdíl, tak to první je korupce, to druhé nikoli. Ale i v tom druhém případě by měl úředník dar odmítnout. Vy jako darující ale žádný přestupek v tom druhém případě neděláte. No a poslanci ODS spadají do té první varianty, tedy odešli poté, co jim byla slíbena odměna. Pokud by nejprve odešli a pak by ODS pro ně hledala uplatnění, korupce by to nebyla. Byla by to sice nemorální, ale zákonem tolerovaná trafika.

V. Kusý 19.6.2013 8:18

Minimálně pohled na galerii politiků, který se blíží

pohledu na galerii zločinců, dává obrázek o tom, kdo (a potom logicky jak) nás zastupuje. Dle hlasu jejich poznáme je a ten hlas říká že jsou nevinni.Možná, ale jsou nemorální.Argumentovat tím, že se to tak přece dělalo vždycky a dělá všude? Jen berličky.Poněvadž ale všichni jsou dcerami a syny tohoto národa, dávají mu tím špatné vysvědčení. Podporují velice uvolněný pohled na etiku a morálku, který klesá do všech pater života a ničí i to, co zatím  ještě morová hlíza špatnosti ušetřila. 

M. Bezouška 19.6.2013 8:09

pánům Veselému, Pavlovskému

a ostatním jim podobným velice doporučuji, aby si pozorně přečetli text Usnesení (o zahájení trestního stíhání Jany Nagyové a spol.), který v plném znění otiskl deník E15 (k vidění též na internetu, stačí vyťukat "euro" a najít příslušné stránky a texty; kde k němu redakce přišla nevím) a potom teprve začali rozvíjet své úvahy. Ta četba ovšem vyžaduje velkou trpělivost a značnou mentální odolnost. Počítám, že něco podobného už se léta nevyskytlo, naposledy snad za Slánského. Pouze jeden příklad - Nagyová je obviněna ze zneužití pravomoci veřejného činitele, kterou, nejsouc veřejným činitelem, neměla a tudíž ji nemohla zneužít. Celkem se dá říci, že celá věc, ať už byla organizována kýmkoliv a za jakýmkoliv účelem byla "odborníky", tedy Policií a Statním zastupitelstvím, dokonale zhudlařena, stejně jako všechny jejich předchozí akce, blamáží U Holubů v Praze  někdy počátkem devadesátých let počínaje a touto poslední (prozatím) konče. Vsadím jednu červenou fazoli proti pytli buráků, že to bude také a zase blamáž. Proč si to myslím? Přečtěte si ono Usnesení - oni nemají v rukou naprosto nic a jak řekl geniální prokurátor, pardon, státní zástupce Ištván, budou věc dále "rozpracovávat".

P. Vandas 19.6.2013 8:08

Krásně jste to napsal pane Vlku.

M. Stuchlik 19.6.2013 7:55

Re: Taky výborný článek k tomuto tématu -

Nečase svrhla mafie, policajti jsou jen poskoci.

K. Frauknecht 19.6.2013 7:55

Jako vždy!

Jasně definovaný problém (mě to připadá spíš jako prů§er!) a hezky napsaný článek. No, místy trochu "burcující", ale to je na místě, neboť ten policejní tyjátr byl vážně nechutný.

O tom, že malý, závistivý leč spravedlivý spoluobčan se nechá slyšet, že "na každýho jednou dojde" a že je to správnej postup a jen houšť a ať seberou všechny ty kurwy ve vládě (asi aby tam mohly ty druhý :-)), o tom jsem nepochyboval. Obzvláště, když to naše mediální velmoc trochu přiživí. Hlavně ukázat v TV při "nestranném" komentáři ty zlaté cihly a balíky peněz. :-)

J. Vintr 19.6.2013 7:48

Re: Dělejte svou práci

Nebudou muset vysvětlovat absolutně nic. Jsou přece nezávislí a mohou si dělat co jim napadne ...

J. Vintr 19.6.2013 7:44

Re: ------

Nabízí se historická paralela. Na místě státního zástupce jistý Boblig z Edelstadtu. Jenom se už nepoužívá skřipec nebo palečnice s nekončí to na hranici. Ale princip je obdobný v tom, že se používá absurdní obvinění, které lze použít prakticky na kohokoliv z politiků a jejich okolí. A nikdo si to nedovolí zpochybnit, protože jde přece o boj s čarodějnictvím (pardon s korupcí) ....

M. Klas 19.6.2013 7:38

Několik poznámek malých jen....

1)Volby a politika jsou jednám velkým uplácením,každé volební období by se ale měli "korumpovaní" a "kurupčníci" střídat-prý se tomu říká demokracie....

2)Státní zástupci a policie by měli vycházet nejen z "litery"= psaného zákona,ale i jeho smyslu a skutečného významu-pak by ovšem nemohli učinit to,co se stalo...(Nagyová v "medvědu",poslanci za běžný úkon poslance v "báni")Ale měli by trestat skutečný šlendrián a skutečné zlo,to jim,bohužel nějak uniká..anebo nemohou(jejich zadavatel jim to nepovolil) anebo to ,chlapci neumí!

3)Dojde ,asi, k tomu,že státní zástupci či soud řeknou,skutek se nestal! A nastane pro Policii i státní zastupitelství to pravé"peklo",ale Ištván bude už mít své jisté někde v daňovém ráji,jako už byl v nedávno minulé době podezříván...(jistě neprávem a bez důvodu...)Kdo tedy prověří Ištvána a spol?

4)Jedná se tedy o akci,kdy nepodstatné věci( na úkor skutečně podstatných) slouží k převratu a změně politického režimu.Opravdu není náhoda,že lídři,kteří skutečně proti "korupci a kmotrům" nějak zasahují= Nečas,Svoboda jsou sami obviněni,jen aby to již nikoho a nikdy opravdu nenapadlo také!

Amen!

K. Kužel 19.6.2013 7:34

Být to ve středověku,

dopadla by paní N. daleko hůře. Představte si, že by nějaká žena bez příslušných pravomocí mávala vysokými hodnostáři a pak to prasklo.V těch dobách na to měli elegantní řešení: Ženštinu coby čarodějnici upálit a hodnostáři by zůstali čistí jako lilium :-)

P. Pavlovský 19.6.2013 7:31

Re: Opravdu si myslíte, že je ČR pro NATO až tak důležitá?

Možnosti, které měli státní zástupci a policisté tenkrát jsou jiné, než ty, ktereé mají dnes.

Je to zásluha Nečaasovy vlády:-)

L. Novák 19.6.2013 7:30

Díky za výborný článek!

Velmi dobře napsáno.

A. Kaňka 19.6.2013 7:13

Re: Opravdu si myslíte, že je ČR pro NATO až tak důležitá?

Paní Brousková, když je to (zjevný) justiční puč, jak vysvětlíte argot Nagyové?

Lidi, to jste se úplně zbláznili?

M. Kosejk 19.6.2013 6:33

------

Pěkně to napsal ve svém úvodníku pan Šafr, klidně bych podepsal:

Mluví se jen o poskytování trafik pro rebelující poslance. Někde v pozadí vystupují pánové Rittig a Janoušek. Do příběhu se zatím dostali jako Pilát do Creda. Aby totiž svými jmény dodali představení potřebný prvek boje proti Zlu. Kéž by se právě oni stali hlavními postavami dramatu. Protože hlavní role Jany Nagyové v kauze organizovaného zločinu je trefa vedle. Ona má jen smůlu, že je kvůli své blonďaté a živočišné přirozenosti velmi viditelná. V pořádku by bylo, kdyby byl nejprve zatčen třeba pan Rittig za tunelování a korupci a pak by teprve následně vedly nitky vyšetřování do státní a politické scény. Postupně, krok za krokem a bez policejního divadla.

Boj proti korupci začíná být čím dále tím nebezpečnějším zaklínadlem, pod které se schová kdejaká hanebnost. Lidová touha po spravedlnosti je pochopitelná, ale nesmí nás dovést k jakobínskému pojetí státu, kdy kriminalizace je jen výsledkem společenské objednávky a populistického chování státních zástupců. Naším hlavním heslem nemá být boj proti korupci, ale právní stát. Pod emocionální prapor boje proti korupci lze schovat i postupy, jež právní stát poškozují a dělbu moci vychylují nebezpečně směrem k represívnímu aparátu. 

To, co se odehrálo a jak nedostatečně to bylo dosud vysvětleno, je hra s ohněm. Nepřiměřená akce policie zatím ukazuje na účelový spletenec rozdílných případů. I kdyby nakrásně policie a státní zástupci postupovali nezávisle, tak má tato akce jasný politický výsledek. Svržení vlády. Přitom nikomu ještě nebyla dokázána vina. A skutečná mafie se celou dobu válela někde u moře.

Policie nesmí dělat politiku. To je ­nepřijatelné. http://www.reflex.cz/clanek/nazory/50840/pavel-safr-necase-svrhlo-policejni-divadlo-nikoliv-afera-nagyove.html