6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 19.6.2013 16:54

Re: Dva pohledy na korupci

Vycházel jsem z platu pana Šnajdra.

Příjem pana Fuksy je jistě vysoký, ale jde o exministra a tak mne zase tolik nepřekvapuje.

J. Svoboda 19.6.2013 16:53

Re: Je poučné sledovat,...

Řekl bych, konečně rozumný názor. Pan Vlk sice oplývá vědomostmi ale jejich množství mu patrně už brání s nimi logicky nakládat.

J. Kulheim 19.6.2013 16:49

Re: Hezky jste to napsal..

Jak dlouho už pan Ištvan stíhá Čunka?

J. Svoboda 19.6.2013 16:47

Re: Dva pohledy na korupci

Tady je spíš na místě, zamyslet se nad Vaším názorem. Podle mého názoru je to neférové při jakkoliv honorované trafice. Nenechávejte se manipulovat lidmi typu Kuby, nebo Bendy. Pokud jste řadovým občanem a stanete s pro Vašeho zaměstnavatele nadbytečným, myslíte, že Vám bude shénět nějakou trafiku? Proč by na to měl mít právo poslanec? Ano ale jen v případě, že to zacvaká partaj z vlastních peněz a nikoliv za státních. Není radno při podobných úvahách zapomínat na to, že republika není majetkem politické reprezentace. 

J. Hajský 19.6.2013 16:39

Re: Dva pohledy na korupci

1. Pan Fuksa dostal místo za 300000 Kč měsíčně, tj., ať nežeru, o 200000 Kč více než poslanecký plat + náhrady. To vše za cca 20 měsíců. Co mám špatně spočítané?

J. Svoboda 19.6.2013 16:33

Re: Hezky jste to napsal..

Omlouvám se, že reaguji na příspěvek, který se mne týká pouze zprostředkovaně. Je pravda, že takové duševní giganty jako Vy (račte si všimnout, že Vám netykám, považuji to za projev primitivismu) se právě pan Vlk z mně neznámého důvodu snaží obhajovat. Ištvan se podle mého názoru snažil oprávněně stíhat pana Čunka. Váš projev rozhodně nesvědčí o tom, že u Vás bude - nebo je - demokracie ve správných rukách. To, že mu vládní, nebo Toplolánkův právník Kučera ve spolupráci s Vesecku v tom zabránil a Vy to akceptujete, svědčí o tom, že byste zasloužil důkladný kurs z demokracie a logiky.

J. Svoboda 19.6.2013 16:21

Re: Už zatčení hejtmana Ratha byl neslučitelný krok policie a justice

Toto si bohuže ještě myslí moc lidí. Také si myslíte, že co je politické, je svaté? Nepamatujete si na to, jak nám partaje předkládali k volbě lidi, které bychom jako jednotlivce rozhodně nevolili? Volil byste Kalouska jako jednotlivce?

J. Denemark 19.6.2013 16:15

To, že byl Vlk něčí vězeň nevylučuje, že má úpal...

..a jeho  "bramboračka",  kterou tady vypotil, to dokazuje.) A tvůj odhad "všech znaků"? To už je úplně irelevantní, brachu. Já si místo plácání o nesmyslných konspiracích počkám, jak se vše vyvrbí...

J. Vyhnalík 19.6.2013 16:15

Re: Dva pohledy na korupci

1. Máte to špatně spočítané. Když se vzdáš funkce poslance, protože vidíš, že tvůj názor je ve straně menšinový a nemůžeš hlasovat v souladu se svým svědomím, aniž bys potopil vládu, se kterou sice ne vždy souhlasíš, ale pořád jde o nejlepší vládu sestavitelnou za dané konstelace, tak dostaneš místo, kde si vyděláš do konce volebního období cca 800 tisíc (tedy asi 1,7x průměrnou mzdu).

2. Když se funkce poslance nevzdáš, tak si do konce volebního období přijdeš cca na 1600 tisíc a přitom budeš moci při každém hlasování vyjednávat o případných dalších výhodách nebo se přiklonit k opozici a vyjednat si teplé místo minimálně na další volební období.

Zamyslete se, co je férovější.

M. Mýval 19.6.2013 16:10

i vy idealisto

Policie je tu od toho aby chránila svěřená inventář, takže když vás přepadne skupinka gaunerů, zamknou se na služebně. Co by taky měla dělat když na odvedení jedné ženské potřebuje osm hromotluků a medvěda?

J. Denemark 19.6.2013 16:08

Vy naštěstí nerozhodujete, co je a co není mimo zákon!

M. Frank 19.6.2013 16:07

Re: Hezky jste to napsal..

Pan Vlk byl veznem komunismu, co jsi ty? Ma ve svem clanku 100% pravdu. Istvan se pokusil schodit vladu Topolanka pres Cunka, toto je druhy pokus. Podle vsech znaku je to ultradarebak.

J. Denemark 19.6.2013 16:06

Kecy...

Jen blázen Benda ml. může halasně odmítat vydání Nečase, aniž by policie o to požádala a aniž by si HLAVNĚ přečetl zdůvodnění. Zaorálek se zachoval správně!

M. Mýval 19.6.2013 16:06

Re: a Mývalové jsou nasr@ní

Pokud vím tak to byl ministr za ODS Ivan Langr kdo Kubiceho odvolal. Takže tu jámu jaksi vykopal někdo jiný. Ministerstvo vnitra totiž není obsazováno ODS ale jakousi skupinkou kolem ABL, která se účelově rozdělila na dva tábory, které spolu jako nemluví. Mě už to je jedno, já se stejně lepšího už nedožiju, jen lituji našich dětí, které budou na takováto individua platit daně zatímco velcí zloději budou za pomoci Šejny a podobných daňových šizuňků jenom hrabat

J. Denemark 19.6.2013 16:02

Hezky jste to napsal..

Vypadá to skoro, jako kdyby to páně Vlk přehnal se sluníčkem.)

J. Vyhnalík 19.6.2013 15:54

Re: Dělejte svou práci

Kubice spolu s Lessym v OVM loni před prázdninami společně oznámili, že se dohodli, že spolu nedokáží spolupracovat a proto pan Lessy odchází ze svého postu k prvnímu září.

Přes léto se to ovšem Lessymu, s nápovědou bývalého náměstka za VV Michala Moroze, v hlavě rozleželo a odmítl odejít.

Kubice se ho proto zbavil silou. Jak to, že nikdo z tak dobře informovaných expertů tento "detail" nezmiňuje?

J. Svoboda 19.6.2013 15:28

Úctyhodné názory a závěry jednoho blogera

Akce státních zástupců a jejich prý spojenců z ÚOOZ je podle pana Vlka skutečně politickým převratem, směřujícím proti současnému demokratickému systému. Pan Vlk tvrdí, že o tom nelze pochybovat. Demokrat by určitě napsal, že on osobně o tom nepochybuje ale při tom nikomu nebere právo o tom naopak pochybovat. Z celého blogu je vidět, že pan Vlk sám je s demokracií na štíru.

Dále píše, že doposud o směřování našeho státu rozhodovali volení politici. Zdá se, že pan Vlk přistál před několika dny z Marsu. Co podle pana Vlka dosud dělali kmotři? Ví pan Vlk o tom, že pan Nečas by bez součinnsoti kmotrů velmi pravděpodobně nebyl zvolen předsedou ODS? Protože se státní zástupci a policisté nepodělali před politiky, potažmo kmotry, díky tomu je pan Vlk malajským kloboučníkem. Je to sdobré a možná i užitečnější.

Kritizuje Nečase, Blažka a Kubice; prý měli s návštěvou vyrazit dveře. Nemohu si pomoci, snad to pan Vlk překousne, ale jeví se mi jako nekritický poskok pana Klause. Neměy by zákony této zemně platit pro všechny bez rozdílu? Nechtěl by pan Vlk být předsedou nějaké komise, určující, pro koho budou zákony platit více a pro koho méně? Měli pánové ve Strakovce rovnou po návštěvě začít střílet jako pan Chruščov v sovětském parlamentu? Jaká podle pana Vlka byla alternativa jejich chování? Pan Vlk kritizuje chování výše zmíněných lidí, měl by ve sejném blogu čtenářům sdělit, jaká ta altrenativa podle něj byla a neplácat zbytečně prknem o rybník.

Také se pan Vlk ptá, kdo tady má koule. Řekl bych, že je to i on, jen je bohužel místo na správném místě má místo mozku. Prý tady máme státní zastupitelství a policii utržené ze řetězu. Naopak tu máme politické kmotry, vodící politiky (jak pan Vlk píše demokraticky volené) jako pimprlátka na provázcích. Chyba bude asi v tom, že pan Vlk si za dvacet let demokracie zvykl, že jmenovaní jsou naopak na pořádně krátkém řetězu. Když řetěz povolil, pánům Klausovi, Vlkovi a dalším se to zajídá.

R. Langer 19.6.2013 14:51

Re: Je děsivé, že

A vy snad ano? :-P

T. Kohout 19.6.2013 14:49

ááá - protiofenzívka

To je jak z Fox News. Fakta překroutit a pomotat vše dohromady. A vymyslet "jak to všechno bylo a je". Připomíná mi to Jambora, s opačným znamínkem, který také užaslému národu vysvětloval, jak to opravdu, ale opravdu opravdu je. Jak to chystají v tom Bílém domě. Nyní tu máme zmotanou Itálii, ruskej puč atd. Tohle to opravdu guláš. Jinak jsem ale rád, že jsou protinázory, jen není třeba propagandě, v jakémkoli směru, podléhat. Schází mi tam odkaz (dehonestující) na Billa Clintona. Pak by to už bylo zcela supr.

V. Hájek 19.6.2013 14:31

V článku i v diskuzi se opakovaně píše o policelním

puči, možná i víc nebo míň podporovaným Lidovým domem, kde se chtějí takto rychleji dostat k žezlu. Mám k tomu dvě poznámky:

1) netlačíme ty policajty a státní zástupce do role "mstitelů" nebo těch jedině spravedlivých taky trochu sami? Kdekdo podává trestní oznámení na každou pitomost čímž si chce často jen vyřešit osobní účty. Policie řeší výběrová řízení na což máme samostatný úřad, prověřuje účty na radnicích či sportovních klubech, což by také měla být práce někoho jiného a podobně. Policie by měla zasáhnout až kontrolor nějakou nepřístojnost odhalí.

2)ČSSD se možná povede dostat k moci ještě před řádnými volbami. Není ani teď podstatné jak, ale je o co stát? Pokud se jedná opravdu o puč policie a státních zástupců nedojde brzy také na jejich bossy? Vždyť doktorem Rathem to začalo a těch jinak profláknutých má ve svých řadách také dost.

R. Langer 19.6.2013 14:26

Re: RE

Jenom stačí počkat 10 let, a bude jasno, co? :-D

A. Novák 19.6.2013 14:06

POSTdemokracie je tu...

vláda POlicie a STátního zastupitelství...

P. Lenc 19.6.2013 13:55

Re: Vážený pane Vlku

Ty důkazy již vyrábí, ono mu nic jiného nezbývá.A včera jsem napsal, že bude hledat další a další "důkazy" nejen proti nyní obviněným, jenom aby byl schopen svou pozici nějak udržet.Nejkrásnější je, jak používá Janouška a Retiga jako kouřovou clonu "primárního cíle".A Janoušek je v Praze a nadále se směje.

Z. Rychlý 19.6.2013 13:51

Re: Tentokrát hloupé kecy

Nemusí to být zrovna parlament, kdo stanovuje hranice.Popisovat zelený strom zákony je práce pro Sysifose.

Byl jsem kdysi na stáži v UK a tam jsem se zajímal v zastupitelstvech o tzv. kodexy. To si zastupitelstvo odsouhlasilo kodex chování, jehož překročení sice nebylo trstným činem, ale od přestupkáře by si pes ani kůrku nevzal. Bylo tam popsáno, co je ještě považováno za dárek, co je potřeba jako dárek nahlásit městské radě, a co už je nepřípustné. Porušení kodexu působilo v příštích volbách jako červená karta. Fungovalo to i bez parlamentních zákonů.

T. Marek 19.6.2013 13:50

Re: Tentokrát hloupé kecy

U nás policie nic nestanovuje, od toho jsou tu soudy a státní zastupitelství. Ti všichni jsou povinni se řídit platnými zákony. Máte-li snad nějaký lepší nápad jak to zařídit, sem s ním. Nebo myslíte, že kdy pan M. Benda řekne v TV, že nejde o trestný čin, tak je to tím jasné? Když pan premiér v parlamentu řekl, že podstatou je že: "my uděláme něco pro tebe a ty uděláš něco pro nás" parafrázoval podstatu směny, jinak řečeno zboží za zboží, něco za něco.  Směna je stará jak lidstvo samo, ale to neznamená, že každá směna je tím automaticky správná a přijatelná. Jenže to vy asi nepochopíte.

P. Pokorný 19.6.2013 13:49

Re: Vážený pane Vlku

Laicky řečeno, demokracie dostává fízlovsky opět na p r d e l !!!

P. Lenc 19.6.2013 13:49

Když čtu

některé příspěvky, tak bych rád poukázal na včerejší TvČT, kdy na otázku co si myslí v případě obvinění Nečase a jeho vydání sněmovnou, tak jak Zaorálek, tak Filip se v podstatě nechtěli vyjádřit.Jenom se snažili okecáváním otázce vyhnout.Ono se vážení diskutující i soudruhům na levici začíná rozsvěcovat o co tady vlastně jde.Problém je, kdy to dojde i mnoha občanům.Článek je naprosto pravdivý, není k němu co dodat.

P. Pokorný 19.6.2013 13:48

Vážený pane Vlku

hluboce si vážím Vaší odvahy, kdy v dnešní opět profízlované době po 24 létech se nebojíte nazvat věci pravými jmény. Ane, je čas, abychom opět my, co zažili bolševickou hrůzovládu dali o sobě vědět. Dali vědět, že se s námi buď bude hrát poéctivá hra, kdy fízl budem policistou a nikoli fízlem nechvalné STB. Že udělala Nagyová chybu, to bude asi do konce života litovat, ale rozjet takovou prasárnu prostě žádná Ištvánoívská zrůda si nesmí dovolit. To není o zatýkání zločinců, ale 6 dní od přepadení vlády nevědět, o co jde, je sakra, sakra mimo zákon! Od včerejší půlnoci, kdy Ištvan nedodal ani jeden věcný argument mimo prasáren je pro mě nikoliv z právní, ale osobní roviny zločinec a čekám, kdy VYROBÍ důkazy, aby mohl zatýkat dál!

L. Severa 19.6.2013 13:48

Nemusíme posuzovat vinu či nevinu,

ale kolik lidí rozhodlo o tom, že do úřadu vlády vtrhne policie a odvede údajnou pachatelku, dokonce v poutech. Jde přece o bezprecedentní zásah, úřad vlády není noční podnik. Sešel se nějaký kolektiv naprosto zodpovědných lidí, kteří o tomto zásahu rozhodli? Nebo to bylo rozhodnutí jednoho nebo dvou jedinců. Nevím, doufám, že ne, protože jestliže mezinárodní ostuda státu je v rukou (nezaujatých?) jedinců, je dost úděsná.

T. Marek 19.6.2013 13:40

Re: Tentokrát hloupé kecy

tím ovšem tvrdíte, že žádná politická činnost nemůže být kriminální. Obávám se, že se mýlíte.