19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 19.6.2013 13:49

Když čtu

některé příspěvky, tak bych rád poukázal na včerejší TvČT, kdy na otázku co si myslí v případě obvinění Nečase a jeho vydání sněmovnou, tak jak Zaorálek, tak Filip se v podstatě nechtěli vyjádřit.Jenom se snažili okecáváním otázce vyhnout.Ono se vážení diskutující i soudruhům na levici začíná rozsvěcovat o co tady vlastně jde.Problém je, kdy to dojde i mnoha občanům.Článek je naprosto pravdivý, není k němu co dodat.

J. Denemark 19.6.2013 16:06

Kecy...

Jen blázen Benda ml. může halasně odmítat vydání Nečase, aniž by policie o to požádala a aniž by si HLAVNĚ přečetl zdůvodnění. Zaorálek se zachoval správně!

L. Novák 20.6.2013 0:53

Re: Kecy...

Zaorálek moudře mlčel? Tomu nevěřím! :-D

P. Pokorný 19.6.2013 13:48

Vážený pane Vlku

hluboce si vážím Vaší odvahy, kdy v dnešní opět profízlované době po 24 létech se nebojíte nazvat věci pravými jmény. Ane, je čas, abychom opět my, co zažili bolševickou hrůzovládu dali o sobě vědět. Dali vědět, že se s námi buď bude hrát poéctivá hra, kdy fízl budem policistou a nikoli fízlem nechvalné STB. Že udělala Nagyová chybu, to bude asi do konce života litovat, ale rozjet takovou prasárnu prostě žádná Ištvánoívská zrůda si nesmí dovolit. To není o zatýkání zločinců, ale 6 dní od přepadení vlády nevědět, o co jde, je sakra, sakra mimo zákon! Od včerejší půlnoci, kdy Ištvan nedodal ani jeden věcný argument mimo prasáren je pro mě nikoliv z právní, ale osobní roviny zločinec a čekám, kdy VYROBÍ důkazy, aby mohl zatýkat dál!

P. Pokorný 19.6.2013 13:49

Re: Vážený pane Vlku

Laicky řečeno, demokracie dostává fízlovsky opět na p r d e l !!!

V. Bok 19.6.2013 17:26

Re: Vážený pane Vlku

Ne demokracie, ale neslýchané zneužívání moci dostává od fízlů na prdel. A většina národa jim fandí.

P. Lenc 19.6.2013 13:55

Re: Vážený pane Vlku

Ty důkazy již vyrábí, ono mu nic jiného nezbývá.A včera jsem napsal, že bude hledat další a další "důkazy" nejen proti nyní obviněným, jenom aby byl schopen svou pozici nějak udržet.Nejkrásnější je, jak používá Janouška a Retiga jako kouřovou clonu "primárního cíle".A Janoušek je v Praze a nadále se směje.

J. Denemark 19.6.2013 16:08

Vy naštěstí nerozhodujete, co je a co není mimo zákon!

L. Severa 19.6.2013 13:48

Nemusíme posuzovat vinu či nevinu,

ale kolik lidí rozhodlo o tom, že do úřadu vlády vtrhne policie a odvede údajnou pachatelku, dokonce v poutech. Jde přece o bezprecedentní zásah, úřad vlády není noční podnik. Sešel se nějaký kolektiv naprosto zodpovědných lidí, kteří o tomto zásahu rozhodli? Nebo to bylo rozhodnutí jednoho nebo dvou jedinců. Nevím, doufám, že ne, protože jestliže mezinárodní ostuda státu je v rukou (nezaujatých?) jedinců, je dost úděsná.

T. Marek 19.6.2013 13:36

Nikoho nehájím,

jen si dovoluji připomenout, že za rozpad sovětského impéria a pád komunismu bez válek vděčíme skupině příslušníků KGB panem Andropovem počínaje a panem Putinem prozatím konče. Dějiny Starého Říma jsou v tomto směru též poučné. To, že kdákají potrefené husy je také běžné. Co kdyby i na ně něco prasklo.

L. Novák 19.6.2013 17:57

Re: Nikoho nehájím,

Nemáte ve znalostech historie SSSR "trochu" mezery? :D

Když v tam proběhla perestrojka, byl Andropov už v pekle...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jurij_Vladimirovi%C4%8D_Andropov

K. Seidl 19.6.2013 12:49

Škoda mluvit

bylo to už popsáno: "Kocourkov a Hulvátov"

M. Malovec 19.6.2013 11:55

Je děsivé, že

mezi příslušníky UOOZ a mafiány je rozdíl pouze v tom, že ti první mají placku.

M. Prokop 19.6.2013 12:34

Re: Je děsivé, že

Nezapomínal bych ani na Ištvana. V lepším případě je mimoň.

T. Marek 19.6.2013 13:37

Re: Je děsivé, že

To bude tím, že žádné skutečné mafiány neznáte.

R. Langer 19.6.2013 14:51

Re: Je děsivé, že

A vy snad ano? :-P

V. Bok 19.6.2013 17:27

Re: Je děsivé, že

aani příslušníky UUOZ

Z. Rychlý 19.6.2013 11:50

Tentokrát hloupé kecy

o jakémsi puči proti demokracii. Zatím to pořád vypadá "jen" na boj mezi mafiány různého druhu. Jde tady nejspíš o hledání rozplizlé hranice mezi tím, co je ještě jakž takž politika, a co už je mafiánská lumpárna. Když už je nechutné handlování s trafikami považováno národem a politiky za standard, pak už se ta hranice mezi lumpárnou a solidním chováním posunula hodně do temnot. Už i ve sportu je faul "našeho" považován za nechtěné škobrtnutí, kdežto nechtěné škobrtnutí "soupeře" je jasný faul, který ovšem zlotřilý a uplacený soudce nepotrestal vyloučením.

Ano, policie a soudci jsou voli, když najednou stanoví novou (a správnou) hranici korupce, kterou předtím 20 let tolerovali. Ale k puči to má daleko, i kdyby při zatýkání premiérské konkubíny létaly nad Akademií dva vrtulníky, přelétaly pravidelně gripeny a u ND stály čtyři tanky.

Nejde o puč, ale novou telenovelu "Nečasův čas" - pokračování každý čtvrtek na Nově (režie Janek Kroupa). Možná pane Vlku některý čtvrtek budou vysílat epizodu s Vaším dramaturgickým nápadem.

M. Prokop 19.6.2013 12:35

Re: Tentokrát hloupé kecy

Policie a SZ mají stíhat kriminální činnost, ne politickou.

T. Marek 19.6.2013 13:40

Re: Tentokrát hloupé kecy

tím ovšem tvrdíte, že žádná politická činnost nemůže být kriminální. Obávám se, že se mýlíte.

B. Rybák 19.6.2013 18:23

Re: Tentokrát hloupé kecy

Politik se může jako každý jiný občan dopustit kriminální činnosti (krást, podvádět, účastnit se korupce, znásilňovat..). Politická činnost ale v žádném případě (s výjimkou prokázané vlastizrady) není činností kriminální, byť její následky mohou být podle jejích kritiků naprosto fatální. Soudcem nad politikou mohou být pouze voliči, jinak bychom nežili v demokracii, ale v policejním státě (čehož jsme si už snad dost užili s vlastizrádci promoskevskými a nevím proč bychom si to měli zopakovat s vlastizrádci probruselskými).

M. Mýval 19.6.2013 16:10

i vy idealisto

Policie je tu od toho aby chránila svěřená inventář, takže když vás přepadne skupinka gaunerů, zamknou se na služebně. Co by taky měla dělat když na odvedení jedné ženské potřebuje osm hromotluků a medvěda?

J. Kunes 19.6.2013 12:54

Re: Tentokrát hloupé kecy

Popsal jste to naprosto presne. Policie a soudci stanovi novou hranici korupce. Prave v tom je ten problem. Ani policie, ani soudci tu nejsou od toho, aby takto  stanovovali hranice. Od toho je tu parlament. Sice se nam muze zrovna v tomhle pripade libit, jak to policie stanovila, protoze to potrefilo neoblibene lidi, ale pri pristim policejnim stanovovani hranic se nam to uz mozna libit nebude.

E. Pavel 19.6.2013 13:05

Re: Tentokrát hloupé kecy

Touché!

Osobně se divím, že členové vedení ČSSD téhle akci tleskají, zatímco by měli hýkat hrůzou a čekat, kdy zabuší v noci na dveře jim; dělali totiž to samé.

R. Langer 19.6.2013 13:06

Re: Tentokrát hloupé kecy

Přesně tak!

T. Marek 19.6.2013 13:50

Re: Tentokrát hloupé kecy

U nás policie nic nestanovuje, od toho jsou tu soudy a státní zastupitelství. Ti všichni jsou povinni se řídit platnými zákony. Máte-li snad nějaký lepší nápad jak to zařídit, sem s ním. Nebo myslíte, že kdy pan M. Benda řekne v TV, že nejde o trestný čin, tak je to tím jasné? Když pan premiér v parlamentu řekl, že podstatou je že: "my uděláme něco pro tebe a ty uděláš něco pro nás" parafrázoval podstatu směny, jinak řečeno zboží za zboží, něco za něco.  Směna je stará jak lidstvo samo, ale to neznamená, že každá směna je tím automaticky správná a přijatelná. Jenže to vy asi nepochopíte.

Z. Rychlý 19.6.2013 13:51

Re: Tentokrát hloupé kecy

Nemusí to být zrovna parlament, kdo stanovuje hranice.Popisovat zelený strom zákony je práce pro Sysifose.

Byl jsem kdysi na stáži v UK a tam jsem se zajímal v zastupitelstvech o tzv. kodexy. To si zastupitelstvo odsouhlasilo kodex chování, jehož překročení sice nebylo trstným činem, ale od přestupkáře by si pes ani kůrku nevzal. Bylo tam popsáno, co je ještě považováno za dárek, co je potřeba jako dárek nahlásit městské radě, a co už je nepřípustné. Porušení kodexu působilo v příštích volbách jako červená karta. Fungovalo to i bez parlamentních zákonů.

P. Cevok 19.6.2013 11:44

...zajímavě napsáno - dobrý

K. Luboš 19.6.2013 11:41

A ještě jednou, jak se nás dívají „vyspělé demokracie“:

Bavorský deník Mittelbayerische Zeitung hodnotí současné dění na české politické scéně s nekompromisní tvrdostí. V článku s titulkem „Politická žumpa na Vltavě” nazývá české politické praktiky vzorovým příkladem morální bídy postkomunistických států prorostlých korupcí kořenící v nástupu kariéristů k moci na počátku 90. let...

A já jenom obdivuji snahu p. Vlka i ostatních tuto „politickou žumpu na Vltavě “ ještě obhajovat.

J. Kulheim 19.6.2013 12:06

Re: A ještě jednou, jak se nás dívají „vyspělé demokracie“:

".....jak se nás dívají „vyspělé demokracie“:

Neznám toho vyspělého demokrata, který se takto vyjadřuje. Faktem je, že politika je starost o řešení věcí veřejných. Řešení čehokoliv vyžaduje vyjednávání, kompromisy nebo tvrdou ruku. Zatím tady vládly většinou vlády vzešlé z voleb. Což je dobrá zpráva. Nebylo to bez problémů a mnohé se nepodařilo, ale je faktem, že transformace dirigistického hospodářství sovětského typu, u nás proběhlo nejlépe za všech postkomunistických zemí, včetně NDR.

Je dobré, když si každý nejprve zamete před vlastním prahem. Západ si užíval po druhé světové válce svobodu. To, že žili na západě ve většině zemí nad poměry, jsou zadlužení a neváhají po zemích bývalého východního bloku požadovat peníze je morální selhání společnosti. Politici korumplovali voliče, slibovali jim, zadlužovali budoucnost a voliči se nechali korumplovat a volili je. To je bída ve všech zemích, které se rozhodli žít na dluh.

Myslím, že by bylo dobré, abychom si vyčistili každý tu svou žumpu. Práce mají všichni dost