20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlk 19.6.2013 12:24

Re: A ještě jednou, jak se nás dívají „vyspělé demokracie“:

Mittelbayerische Zeitung  z Regensburgu je znám svou trvalou a neskrývanou nenávistí ke všemu českému, je to plátek horující pro "zavedení pořádku" v Tsechei ( čechounsku) po návratu sudetských Němců a jejich převzetí vlády ,jak to podle, nich bylo správně po tisíc let. To že je citují česká media je ubohost . Typické je, že to první přinesly bolševické Novinky.cz

S. Netzer 19.6.2013 12:50

Re: A ještě jednou, jak se nás dívají „vyspělé demokracie“:

:-))) Jak jinak!

R. Langer 19.6.2013 13:08

Re: A ještě jednou, jak se nás dívají „vyspělé demokracie“:

Jasně, znáš to dobře z vlastní zkušenosti, že, Netzere... :-D

S. Netzer 19.6.2013 13:11

Re: A ještě jednou, jak se nás dívají „vyspělé demokracie“:

Netykat, hovado.

K. Luboš 19.6.2013 11:35

The Economist: Kam až poklesla politická kultura:

„Britský týdeník The Economist si všímá toho, jak je možné, že se vůbec vede nějaká debata o tom, zda odměna tří poslanců lukrativními posty za podporu vlády představuje korupci. To podle listu ukazuje, jak hluboko česká politická kultura klesla.“

J. Hajský 19.6.2013 11:34

Dva pohledy na korupci

1. Když se vzdáš funkce poslance a odstoupíš ze sněmovny dostaneš místo, kde se moc nenadřeš a do konce volebního období si vyděláš 4 miliony Kč - to je POLITICKÁ DOHODA.

2. Když se vzdáš funkce poslance a odstoupíš ze sněmovny dostaneš 4 miliony v hotovosti - to je KORUPCE.

Zamyslete se, zda první i druhé jednání není vlastně totožné.

J. Hajský 19.6.2013 11:41

Re: Dva pohledy na korupci

Když jsem si to po sobě přečetl, tak jeden rozdíl přece vidím:

4 miliony jako plat ve státním (polostátním) podniku jdou ze státního rozpočtu, tedy z kapes daňových poplatníků, 4 miliony v igelitce jdou ze stranické poklady.

E. Pavel 19.6.2013 13:24

Re: Dva pohledy na korupci

Takže většinou z příspěvků za volby, ergo taky z peněz daňových poplatníků.

M. Prokop 19.6.2013 12:33

Re: Dva pohledy na korupci

Není.

J. Vyhnalík 19.6.2013 16:15

Re: Dva pohledy na korupci

1. Máte to špatně spočítané. Když se vzdáš funkce poslance, protože vidíš, že tvůj názor je ve straně menšinový a nemůžeš hlasovat v souladu se svým svědomím, aniž bys potopil vládu, se kterou sice ne vždy souhlasíš, ale pořád jde o nejlepší vládu sestavitelnou za dané konstelace, tak dostaneš místo, kde si vyděláš do konce volebního období cca 800 tisíc (tedy asi 1,7x průměrnou mzdu).

2. Když se funkce poslance nevzdáš, tak si do konce volebního období přijdeš cca na 1600 tisíc a přitom budeš moci při každém hlasování vyjednávat o případných dalších výhodách nebo se přiklonit k opozici a vyjednat si teplé místo minimálně na další volební období.

Zamyslete se, co je férovější.

J. Hajský 19.6.2013 16:39

Re: Dva pohledy na korupci

1. Pan Fuksa dostal místo za 300000 Kč měsíčně, tj., ať nežeru, o 200000 Kč více než poslanecký plat + náhrady. To vše za cca 20 měsíců. Co mám špatně spočítané?

J. Vyhnalík 19.6.2013 16:54

Re: Dva pohledy na korupci

Vycházel jsem z platu pana Šnajdra.

Příjem pana Fuksy je jistě vysoký, ale jde o exministra a tak mne zase tolik nepřekvapuje.

J. Svoboda 19.6.2013 16:47

Re: Dva pohledy na korupci

Tady je spíš na místě, zamyslet se nad Vaším názorem. Podle mého názoru je to neférové při jakkoliv honorované trafice. Nenechávejte se manipulovat lidmi typu Kuby, nebo Bendy. Pokud jste řadovým občanem a stanete s pro Vašeho zaměstnavatele nadbytečným, myslíte, že Vám bude shénět nějakou trafiku? Proč by na to měl mít právo poslanec? Ano ale jen v případě, že to zacvaká partaj z vlastních peněz a nikoliv za státních. Není radno při podobných úvahách zapomínat na to, že republika není majetkem politické reprezentace. 

J. Vyhnalík 19.6.2013 17:05

Re: Dva pohledy na korupci

Vláda obsazuje řídící orgány státních a polostátních firem. Lidé, kteří pracovali v rozpočtovém výboru PS Parlamentu, nebo vedli ministerstvo mají jistě reálnou kvalifikaci na takové pozice.

Osobně bych byl pro omezení takovýchto trafik, ale toho lze dosáhnout pouze změnou systému, kdy bude záležet více na výsledku voleb, než na vyjednávání koaličních kompromisů a politických obchodech.

Státní zástupci sice mohou sbírat body popularity u veřejnosti a médií, ale kdo jsou tito lidé, kdo je kontroluje, kdo je volí? Je to fakticky diktatura a je celkem jedno do jaké míry "osvícená".

M. Vondráček 19.6.2013 11:29

autorovi

Hezky napsáno. Lze tak mimo jiné soudit z reakce Frau Netzer :-)

S. Netzer 19.6.2013 13:13

Re: autorovi

Další hvězdný moment veleducha Vondráčka.

M. Vondráček 19.6.2013 13:16

Re: autorovi

díky za pochvalu...

K. Luboš 19.6.2013 11:28

Je poučné sledovat,...

... kdo v dnešní vypjaté atmosféře vystupuje na obranu starých mafiánských struktur. Pan autor mě ale neskutečně pobavil, když náš politický systém nazval „nedokonalou demokracií“. Samozřejmě se nejedná o žádnou demokracii, ale o vládu oligarchie. Prostě CZ je něco jako putinovské Rusko bez Putina. Na druhou stranu je ale pravda, že je tam i jistý demokratický prvek: oligarchové vyberou vhodné kandidáty, mezi nimiž si lid (démos) může svobodně zvolit. Ale komunisté to v podstatě přes NF dělali také tak, takže jsme asi už zvyklí.

J. Svoboda 19.6.2013 16:53

Re: Je poučné sledovat,...

Řekl bych, konečně rozumný názor. Pan Vlk sice oplývá vědomostmi ale jejich množství mu patrně už brání s nimi logicky nakládat.

F. Kusák 19.6.2013 11:23

Jsem přesvědčen,

že pravé důvody jsou zcela jinde, a že se jedná o jistý typ puč, tak o tom netřeba pochybovat.

Pro národ, tedy tu blbější část, jsou pak určeny slátaniny o premiérovi a jeho milence, o trestných činech bývalých poslanců a pod. Já mám také strach o osud naší demokracie, a to už dlouho. Přes rok trvající proces s MUDr. Rathem, zásah policie v ČT, řada lobistů, které policie nechala uprchnout, odstranění policejního ředitele Lessyho atd., mě v tom jen utvrzují. Mnohem větší hrůzu mně ale nahání netečnost, lhostejnost a v mnoha případech hloupost a nepoučitelnost našeho národa. Gott mit uns.

K. Kužel 19.6.2013 11:21

Milostivý Bůh dal před politiky

tři hromádky: schopnosti, morálku a pracovitost, ať si vyberou. Ale smějí si nabrat jen do dvou kapes. A tak máme:

-pracovité a ctnostné babraly

-schopné a ctnostné nemakačenky

-schopné a aktivní darebáky.

A všichni jsou to tvorové boží, tak jako my, obyčejní lidé, kteří je volíme :-)

S. Ševeček 19.6.2013 13:19

Re: Milostivý Bůh dal před politiky

Amen et Gloria in Excelsis Deo.

J. Rokyta 19.6.2013 11:18

Nechtělo by to nějakou petici?

Bravo, pane Vlku, jako vždy přesně, výstižně a k věci. Otázka je, co dál? Otázkami, které v článku kladete, by měla politiky, policii a státní zástupce "terorizovat" občanská společnost. Ta se, bohužel, ještě nestačila rozvinout. Nicméně nějakou reakci by to asi chtělo. Jinak mi to připadá, že objednávka "kmotrů" Hrdličky, Janouška a Rittiga byla splněna a "viníci", kteří jim začali ohrožovat jejich kšefty, jsou odstraněni.

Různí "rozhořčení občané" požadující např. pár facek pro Nečase plní přesně tu žádoucí úlohu kouřové clony, ve které mají oni kmotři zmizet, aby mohli dále pokračovat v "podnikání".

Š. Hašek 19.6.2013 11:22

Re: Nechtělo by to nějakou petici?

Žádnou petici.

Rozhodnou příští volby.

Stále ještě doufám, že nejprotaženější údiv "že je lid nepochopil" vykáže nikdy nepracující mladík, obecně známý pod trefným jménem Dluhoslav.

A spolu s ním bolševici.

F. Michek 19.6.2013 10:45

Co ale s tím?

Svolat demonstraci? Napsat petici?

Samozřejmě plná shoda s autorem článku.

Š. Hašek 19.6.2013 11:23

Re: Co ale s tím?

Šetřme síly.

Petic je na náměstích spousta.

Š. Hašek 19.6.2013 10:44

Dobrý článek a postřehy.

K. Dvořák 19.6.2013 10:43

Probudte se z akcniho snu, pane Vlku

Na mnohe z toho, co tu se deje v poslednich dnech, koukam bez jakehokoliv nadseni nebo nedej boze obdivu k praci policie nebo statniho zastupitelstvi, nechapu, jak muze autor psat nesmysly typu, ze by armada mela predvadet kdo tu ma koule. To by nezavanelo statnim prevratem? Cela ta afera kolem generalu, ktere ukoluje Necasova konkubina, je trapny doklad svinciku v armade i v tomto state obecne. Ti generalove by si ze vseho nejvic zaslouzili degradovat na vojiny (jestli ovsem tahle hodnost v nasi armade jeste existuje) a nahnat na rajony. Predpokladam, ze slovo dustojnik ma cosi spolecneho s dustojnosti a tu oni ztratili, kdyz porusovali sve povinnosti a nechali se komandovat Nagyovou. Takze bez ohledu na jejich pripadne minule zasluhy nechapu, proc by ted meli byt pojednavani v rukavickach ...

A pan premier uz davno potreboval dostat par facek, aby se mu rozsvitilo v palici a vzpomnel si, jak se ma chovat, aby nedelal ostudu. Skoda, ze jeho pani asi neni moc od rany.

P. Vítek 19.6.2013 10:06

Co vsechno se jeste udeje

pri bitve o nase spolecne penize!?Nebylo by nacase prestat platit?Bravo pane Vlku!

konecne nekdo normalni a neposranej

J. Svoboda 19.6.2013 17:02

Re: Co vsechno se jeste udeje

Svatá prostoto; Váš příspěvek mi připomíná rčení čím hůře, tím lépe. Vaříte pěknou bramboračku. Dort Čapkových pejska a kočičky byl lepší.