20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 19.6.2013 10:04

Už zatčení hejtmana Ratha byl neslučitelný krok policie a justice

A toto vedlo asi autora k zvýšení pozornosti nad činností bezpečnostních složek spojených s justiční mafií.  Tam u Ratha také byli ti drzouni odění v kuklách. No hrůůůza, oni ještě budou zamýšlet obsadit teplá místa politiků na úrovni vlády a parlamentu! Čeho jsme se to dočkali.

Mi osobně se zdá, že ti co zatýkali a ti co povolili tuto akci, jednali v prospěch zachování demokracie a slušnosti v naši zemi. Neboť teď začaly padat plody z politického stromu, který zasadil na počátku ČR exprezident Klaus.  Bohužel jestli je dnes nějaká partaj usvědčena z korupce, tak hned se brání s tím, že to není korupce, ale politická činnost.  A tak by to chtěl mít natrvalo autor a i exprezident.

J. Boleslav 19.6.2013 11:13

Re: Už zatčení hejtmana Ratha byl neslučitelný krok policie a justice

Mícháte neslučitelné věci. Pokud chytnou někoho s korupčníma prachama pod paží, jedná se jistě o kriminální čin. Politické dohody jsou něco naprosto jiného, na nich většinou nic kriminálního není.

J. Svoboda 19.6.2013 16:21

Re: Už zatčení hejtmana Ratha byl neslučitelný krok policie a justice

Toto si bohuže ještě myslí moc lidí. Také si myslíte, že co je politické, je svaté? Nepamatujete si na to, jak nám partaje předkládali k volbě lidi, které bychom jako jednotlivce rozhodně nevolili? Volil byste Kalouska jako jednotlivce?

P. Vítek 19.6.2013 10:04

Co vsechno se jeste udeje

R. Misák st. 19.6.2013 9:58

Souhlas

trochu méně emocí ale jinak není co dodat.

I. Pařízek 19.6.2013 9:55

Snad máme ještě skutečné chlapy v politice

Tiskovka policejní a soudcovské junty byla jasným důkazem,že se jednání o politickou zvůli.

Lidem zvolený lidumil prezident převezme moc a bude vládnout a dělat pořádek podle vlastního uvážení a s tím šel do voleb.Je to příprava na prezidentské vládnutí v ČR.

Prosím posledního Čecha,aby zhasl.

J. Podešva 19.6.2013 9:54

ad. "Převrat po italsku"

Hodně dlouhý text. Jak už to bývá, někdo bude souhlasit, jiný ne. Ovšem :

"Nechat si ... sdělit, že mi zavřou milenku ... a nepokusit se s tím chlapem vyrazit

na místě dveře ..." - to mi zavání svévolí. Myslím, že vyrazit dveře s policistou, konajícím svou povinnost, je napadení úřední osoby a bránění úřednímu zákroku. A dále :

"... přijdou nějací hoši z ÚOOZ v noci pro ... šéfa

vojenské rozvědky ... a armáda se na nic nezmůže." Nebo "... normální armáda by si došla na policii pro své šéfy osobně." - No to snad už je výzva k občanské válce.

L. Novák 19.6.2013 10:02

Re: ad. "Převrat po italsku"

Všímejte si toho důležitého, co článek obsahuje, a ne taškařic a nadsázek, které jsou spíš pro čtenáře bulváru...  ;-)

J. Podešva 19.6.2013 10:43

Re: ad. "Převrat po italsku"

Jak už jsem napsal, text je hodně dlouhý. Musím i pracovat :-) Jen mě zarazily názory (které jsem citoval) které mi připadají mezní. Připomínají mi návrhy typu "nahnat je všechny do Vltavy" jistého p. Sládka. Přece si policii platíme za to, aby zatýkala podezřelé. A že nebere ohled na postavení dotyčného / dotyčné je přece jen správné. Jistě, pokud jde do akce a nemá důkazy, tak je to špatně. Pokud zatýká někoho nevinného, je to špatně. Ale jestli je vazba opodstatněná, to přece musí posoudit (a taky posoudil) soud, ne nějaký pisatel do internetového žurnálu. A nezlobte se, aby se do věci vložila armáda, to není žádná taškařice, to je regulérní občanská válka.

L. Novák 19.6.2013 10:47

Re: ad. "Převrat po italsku"

Já si myslím, že to bylo psáno jako nadsázka a měli bychom to tak i chápat. :-)

P. Vaňura 19.6.2013 10:35

Ano, je. Ale tu občanskou válku

začala policie, Já bych proti ní poslal tanky! Protože armáda je absolutně MIMO pravomoc policie (a VŽDYCKY BYLA) a tuplem to platí pro vojenskou rozvědku!

J. Podešva 19.6.2013 10:46

Re: Ano, je. Ale tu občanskou válku

Vy jste dobrý :-). Takže když Vás nějaký voják nejprve okrade a pak probodne, tak do toho policie nemá co zasahovat ? To si opravdu myslíte ?

J. Svoboda 19.6.2013 17:21

Re: Ano, je. Ale tu občanskou válku

Vážený pane Podešvo, podle mého názoru máte pravdu. Stejně tak by si řidič mohl pořídit legálně drženou pistoli a zasahujícího policistu bez meškání odstřelit. Jak čtu příspěvky, zumocňuje se mne názor, že pověst banánové republiky si plně zasloužíme.

L. Novák 19.6.2013 9:52

Tak ještě jednou, co na to právníci. Čtěte! :-)

Uvalení koluzní vazby zpochybňuje právník ve svém aktuálním textu (NP, 17.6.): Karel Šůna: Koluzní vazba!?

Širší výklad trestní odpovědnosti členů zákonodárného sboru od soudce Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku JUDr. Aleše Pejchala: (2004) Žijeme v demokratickém právním státu?

http://virtually.cz/journal/?q=zijeme-v-demokratickem-pravnim-statu&page=645

"... Člen zákonodárného sboru při hlasování v tomto sboru neplní žádné úkoly a neobstarává žádný obecný zájem. Je výlučně na něm, zda bude hlasovat pro vyslovení důvěry vládě či bude hlasovat proti, zda bude hlasovat pro zrušení platné ústavy nebo pro její zachování. Kdyby tomu tak nebylo, nežili bychom v parlamentní demokracii. A už vůbec nepřísluší výkonným složkám státní moci (policii či státnímu zastupitelství), posuzovat jaká případná výhoda na níž není nárok (peníze, nabídnutá funkce, noc s krásnou milenkou apod.) toho kterého člena zákonodárného sboru při jeho hlasování ovlivnila či mohla ovlivnit. Toto právo náleží voliči a ten se musí dožadovat dodržení politické i etické odpovědnosti jím voleného zákonodárce. Je dobře, že o těchto skutečnostech media voliče informují. Je nepochopením demokratického právního systému, když policie či státní zastupitelství chtějí z těchto skutečností vyvozovat jakoukoli právní odpovědnost."

P. Götze 19.6.2013 9:56

Re: Tak ještě jednou, co na to právníci. Čtěte! :-)

Vite, kolik takovych pravnich vykladu na jedno tema muzete nasbirat? To by byla pekne dlouha nudle. nazor nejakeho navic zainteresovaneho pravnika, je zcela irelevantni.

L. Novák 19.6.2013 9:59

Re: Tak ještě jednou, co na to právníci. Čtěte! :-)

Kdo je z těch dvou "zainteresovaný"? Sežeňte kvalitnější rozbor, rád si jej přečtu. ;-)

J. Boleslav 19.6.2013 11:16

Re: Tak ještě jednou, co na to právníci. Čtěte! :-)

Normálním lidem musí být celá věc jasná. Pitom.ce či gau.nery stejně nepřesvědčíte.

P. Schuh 19.6.2013 9:48

Úvaha

Myslím, že se autor hluboce mýlí. Policie nemnění vládu, pouze ji zatýká. Kdo nutil Nečase, aby podával demisy ? Pokud by neměl máslíčko na hlavě mohl v klidu dovládnout, coby čestný člověk. Ale ono to s jeho čestností asi nebude tak horké....

L. Novák 19.6.2013 9:54

Re: Kdo nutil Nečase, aby podával demisi?

Mediální hysterie vyvolaná dezinformacemi orgánů činných v trestním řízení.

P. Schuh 19.6.2013 10:07

Re: Kdo nutil Nečase, aby podával demisi?

Takových mediálních hysterií tu už bylo a vydržel. Týden dva všechno by utichlo a mohl v klidu dovládnout....pan Čestný.

L. Novák 19.6.2013 10:37

Re: Kdo nutil Nečase, aby podával demisi?

To není jisté. V úterý mělo proběhnout ve Sněmovně hlasování o důvěře vládě vyvolané ČSSD, která už je vyhládlá a potřebuje doplnit tukové zásoby. :-)

S. Ševeček 19.6.2013 9:41

Ano.

Ostatně, v Uhnii je to tak; podívejte se třeba v České, tedy jejich, televizi na francouzský "kriminální" film či seriál a uvidíte opakované nezákonná jednání a přímé porušování zákonů ze strany policie, vyšetřujících soudců a státních/obecních úředníků. Předváděné jako správné.

LIT chce správedlnost a tak ji má.

P. Götze 19.6.2013 9:32

RE

Nejak nerozumim tomu rozhorceni. Konec demokracie? Probuh, o tom snad rozhodne soud, kdo je vinen, kdo je nevinen. Takze mame radeji verit nagyove, akceptovat, ze vojenska rozvedka se klidne necha ukolovat nejakou urednici a vubec jim to neprijde divne? To nemyslite vazne. Nechapu ten povyk.

R. Langer 19.6.2013 14:26

Re: RE

Jenom stačí počkat 10 let, a bude jasno, co? :-D

J. Tolman 19.6.2013 9:01

Osobně mám výraz "prasárna"

rezervovaný pro amnestii, kterou vyhlásil Institut a Nečas kontrasignoval. 

S. Netzer 19.6.2013 9:06

Re: Osobně mám výraz "prasárna"

Tento "krásně napsaný" článek je seštrikován podle Vlkova osvědčeného mustru "a v Americe bijou černochy".

J. Boleslav 19.6.2013 8:23

Naprostý souhlas p. Vlku.

Akce blbých či navedených Ištvánků a spol. nemá v moderní historii ČR obdoby a měli by být okamžitě ze svých funkcí odvoláni. JInak skutečně hrozí, že nám namísto volených politků začnou vládnout podobní pomatenci.

M. Šejna 19.6.2013 8:40

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

ti pomatenci nám vládnou i díky Vám modrým komsomolcům, kteří jste donedávna hýkali nadšením nad Kubiceho zprávou či zatčením hejtmana Ratha. Oni ti pomatenci v ÚOOZ a na státním zastupitelství totiž obvykle kašlou na stranickou legitimaci těch, které vyšetřují. Oni ti pomatenci pouze využívají svých pravomocí, které jim postupně kdosi uděloval ve snaze kriminalizovat co nejvíc socanů.

J. Boleslav 19.6.2013 8:44

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

Drátha chytili s korupčníma prachama pod paží. Srovnávat to s tzv. trafikami rebelů, tj. běžně používanými politickými obchody, je naprostý nonsens.

M. Šejna 19.6.2013 8:51

jasně, pane Boleslave

a těch 120 milionů a zlato v bezpečnostních schránkách patří nejspíš Červené Karkulce.

A co Kubiceho zpráva? To nonsens nebyl? Jen připomínám, že Kubiceho zprava byla zprávou ÚOOZ. To je ten úřad, co teď řádí v řadách "neposkvrněných" politiků ODS.

Kdopak se tohoto úřadu tak vehementně zastával v dobách, kdy tento úřad pomáhal ODS vyhrát volby?