2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 19.6.2013 8:57

Re: jasně, pane Boleslave

Komu patří ony.miliony by měli vědět policajti. Pokud to nevědí, ukazuje to pouze na jejich zoufalý amaterismus. Na Kubiceho zprávu a její nesmyslné srovnávání se současným v podstatě policejním pučem jsem Vám již odpovídal. Kromě toho, volby ODS tehdy nevyhrál Kubice, ale Puchejřova odporná nadutost.

M. Šejna 19.6.2013 9:11

Re: jasně, pane Boleslave

Policajti vědí, komu patří ty miliony. Kdyby to nevěděli, tak by si pro ně při této akci nedošli až do banky.

Pokud jde o Kubiceho, tak zásadní je, proč byla jeho zpráva tehdy podpořena politiky z ODS. Ti se za Kubiceho a jeho ÚOOZ tehdy prali, jak kdyby byli jejich. Pokud se nepletu, tak Kubicemu tehdy hrozilo, ža bude odvolán z funkce a bude proti němu vedeno kárné a možná i trestní řízení. To byla ale socani museli vyhrát volby. Nevyhráli a tak se nakonec Kubice stal ministrem vnitra.

No a dnes už jen sklízite, co jste zaseli.

L. Novák 19.6.2013 9:25

Re: Šejno, vy jste se za ta léta vůbec nezměnil

Blábolíte pořád stejné hlouposti, jako před zavedením registrace na NP před pár lety. :-P

J. Boleslav 19.6.2013 11:10

Re: Šejno, vy jste se za ta léta vůbec nezměnil

Ta tak. Měl by se soudruh generál raději držet svých semínek. :-)

K. Frauknecht 19.6.2013 8:58

Není dobrý pokřikovat a nemít info :-)))

Karkulka je v to nevině!! Podle posledních informací je zabavený majetek pánů lobistů. Oni si to zatím na Jadranu proberou. Kde se stala chyba, jestli se maj vrátit a kolik šoupnou tomu dobrákovi co jim dal včas echo!!!!

No, nic se neděje. Na jejich místo nastoupí jiní. Státní systém je k tomu stvořen naprosto ideálně.

M. Šejna 19.6.2013 9:04

Re: Není dobrý pokřikovat a nemít info :-)))

podle posledních informací patří jeden milion lobistovi Janouškovi. Zbývajících 119 milionů a zlato zatím čekají na "poslední informaci".

T. Marek 19.6.2013 9:57

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

jednak to co je běžné ještě nemusí být správné a pojem politický obchod nemá seriózní náplň. A potom, kde má kdo schované peníze není nijak významné. např. pan Šnajdr už byl už před lety několikrát vyšetřován ve zcela jiných záležitostech. V dozorčí radě VZP se také neukázal jako

T. Marek 19.6.2013 9:58

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

dovětek: muž na svém místě a najednou už rozumí k státním rezervám či energiím.

M. Mýval 19.6.2013 10:38

a Šejnové jásají

Ištvánek není ani blbej ani navedenej. Je to normální sv... které chtějí zrušit koryto. Když jsem viděl šéfa UOOZ, myslel jsem, že se probudil I. David, ministr zdravotnictví, který později skončil v Bohnicích, bohužel ne jako chovanec jak národ očekával ale jako ředitel. To je pouze důsledek toho že se vnitro dostalo do rukou chlapců kolem Bonaparta z ABL, např. bývalého Janouškova zaměstnance Radka Johna. No a kdo nejvíc jásá? Exbrkouni jako Zaorálek, Paroubek, no a samozřejmě Šejna

M. Šejna 19.6.2013 11:13

a Mývalové jsou nasr@ní

Šejnové už v roce 2006 varovali, že Kubiceho zpráva je těžký zásah do standardní demokratické soutěže stran. Jenže tehdy Mývalové jásali. A Kubice se pak dokonce stal za své zásluhy ministrem vnitra.

Dnes Šejnové jásají nikoli proto, že ÚOOZ znovu zasahuje do politiky, ale proto, že po čumáku dostala ta strana, která tyhle policejní metody pomáhala legalizovat. Takže Šejnové jásají proto, že se naplnilo přísloví "kdo jinému jámu kope, sám do ní padá"

M. Mýval 19.6.2013 16:06

Re: a Mývalové jsou nasr@ní

Pokud vím tak to byl ministr za ODS Ivan Langr kdo Kubiceho odvolal. Takže tu jámu jaksi vykopal někdo jiný. Ministerstvo vnitra totiž není obsazováno ODS ale jakousi skupinkou kolem ABL, která se účelově rozdělila na dva tábory, které spolu jako nemluví. Mě už to je jedno, já se stejně lepšího už nedožiju, jen lituji našich dětí, které budou na takováto individua platit daně zatímco velcí zloději budou za pomoci Šejny a podobných daňových šizuňků jenom hrabat

J. Svoboda 19.6.2013 18:12

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

Pane Boleslave, měl byste trochu krotit Vaše výrazivo. Nic tím nespasíte. A hlavně si uvědomit, o čem píšete. Na to, že nám už vládnou ti Vaši pomatenci (ve formě kmotrů), kteří drží Vaše volené politiky na provázcích, na to můžete vzít jed.

M. Šejna 19.6.2013 8:21

panu Vlkovi rozkopali bábovičky

Pan Vlk mlčel, když ÚOOZ v roce 2006 vydal 4 dny před volbami Kubiceho zprávu. Pan Vlk hýkal nadšením, když ÚOOZ poslal do vazby (už rok trvající) hejtmana Ratha. Teď mu ÚOOZ rozkopal bábovičky, když zamířil do řad jemu oblíbené ODS. Říká se, pane Vlku, nedělej druhým to, co nechceš, aby dělali oni tobě. Takže teď si vychutnejte dosyta to, co jste donedávna schvaloval vůči ČSSD.

Jinak pokud jde o současnou kauzu, tak se divím, že Vám nevadí těch 120 milionů a desítky kilo zlata, co se našly ve schránkách obviněných. Proti tomu je kauza Nagyová jen směšným přestupkem. Nečas padl kvůli Nagyové a nikoli kvůli úpláceným poslancům. Za své spolupracivníky nese premiér odpovědnost, takže Nečasovi nic jiného nezbylo.

A abyste pochopil, jaký je rozdíl mezi korupcí a odměnou, tak zajděte na jakýkoli úřad a zkuste dva postupy: 1) položte jim na stůl obálku s finančním obnosem se slovy "tady máte odměnu, pokud uděláte to a to". 2) položte jim na stůl obálku s finančním obnosem se slovy "tady máte dar za to, jak jste perfektně udělali tu a tu práci".

Pokud Vám nedochází rozdíl, tak to první je korupce, to druhé nikoli. Ale i v tom druhém případě by měl úředník dar odmítnout. Vy jako darující ale žádný přestupek v tom druhém případě neděláte. No a poslanci ODS spadají do té první varianty, tedy odešli poté, co jim byla slíbena odměna. Pokud by nejprve odešli a pak by ODS pro ně hledala uplatnění, korupce by to nebyla. Byla by to sice nemorální, ale zákonem tolerovaná trafika.

L. Novák 19.6.2013 9:31

Re: Šejno, vy jste vážně korunovanej...

Copak se tenhle nesmyslný  monstr-zásah dá srovnávat s čistým odchycením velkohubého Ratha, a zrovna když si odnášel část několikamilionového lupu z korupce v krabici od vína? Ty miliony, co tehdy našli dodatečně, byly ukryté pod podlahou, ne ve schránce banky. :-P 

V. Kusý 19.6.2013 8:18

Minimálně pohled na galerii politiků, který se blíží

pohledu na galerii zločinců, dává obrázek o tom, kdo (a potom logicky jak) nás zastupuje. Dle hlasu jejich poznáme je a ten hlas říká že jsou nevinni.Možná, ale jsou nemorální.Argumentovat tím, že se to tak přece dělalo vždycky a dělá všude? Jen berličky.Poněvadž ale všichni jsou dcerami a syny tohoto národa, dávají mu tím špatné vysvědčení. Podporují velice uvolněný pohled na etiku a morálku, který klesá do všech pater života a ničí i to, co zatím  ještě morová hlíza špatnosti ušetřila. 

J. Boleslav 19.6.2013 8:29

Re: Minimálně pohled na galerii politiků, který se blíží

O morálnosti politiky lze vést diskuse. Ne však ji kriminalizovat, protože bez politiky demokratický systém existovat nemůže.

M. Šejna 19.6.2013 8:43

pane Boleslave

a Kubiceho zpráva, kterou jste tak nadšeně přivítal, byla co?

J. Boleslav 19.6.2013 8:46

Re: pane Boleslave

Vaše srovnání je zcela mimo mísu. Na základě Kubiceho zprávy snad 400 zakuklenců běhalo v noci po Praze a někoho zatýkalo? Kromě toho nevím, odkud víte, že jsem Kubiceho zprávu nadšeně přivítal. Taky máte možnost mě odposlouchávat?

M. Šejna 19.6.2013 8:56

Re: pane Boleslave

Na základě Kubiceho zprávy ODS mohla sestavit vládu, protože Kubiceho zpráva ovlivnila výsledek voleb. To je víc, než 400 nýní řádících zakuklenců z řad ÚOOZ. 

A omlouvám se. Zapomněl jsem, že tehdy jste Kubiceho zprávu rozhořčeně odsoudil coby útok na principy parlamentní demokracie. Zapomněl jsem, že tehdy jste by rozhořčen stejně, jako jste rozhořčen dnes.

J. Boleslav 19.6.2013 9:00

Re: pane Boleslave

O tom, zda jsem byl tehdy rozhořčen nebo nadšen, můžete vědět kulové, protože jsem tehdy na web nepsal. Pokud ovšem nejste jasnovidec.

V. Kusý 19.6.2013 10:10

Re: Minimálně pohled na galerii politiků, který se blíží

Bez politiky kriminálníků může. A dobře !

M. Bezouška 19.6.2013 8:09

pánům Veselému, Pavlovskému

a ostatním jim podobným velice doporučuji, aby si pozorně přečetli text Usnesení (o zahájení trestního stíhání Jany Nagyové a spol.), který v plném znění otiskl deník E15 (k vidění též na internetu, stačí vyťukat "euro" a najít příslušné stránky a texty; kde k němu redakce přišla nevím) a potom teprve začali rozvíjet své úvahy. Ta četba ovšem vyžaduje velkou trpělivost a značnou mentální odolnost. Počítám, že něco podobného už se léta nevyskytlo, naposledy snad za Slánského. Pouze jeden příklad - Nagyová je obviněna ze zneužití pravomoci veřejného činitele, kterou, nejsouc veřejným činitelem, neměla a tudíž ji nemohla zneužít. Celkem se dá říci, že celá věc, ať už byla organizována kýmkoliv a za jakýmkoliv účelem byla "odborníky", tedy Policií a Statním zastupitelstvím, dokonale zhudlařena, stejně jako všechny jejich předchozí akce, blamáží U Holubů v Praze  někdy počátkem devadesátých let počínaje a touto poslední (prozatím) konče. Vsadím jednu červenou fazoli proti pytli buráků, že to bude také a zase blamáž. Proč si to myslím? Přečtěte si ono Usnesení - oni nemají v rukou naprosto nic a jak řekl geniální prokurátor, pardon, státní zástupce Ištván, budou věc dále "rozpracovávat".

M. Šejna 19.6.2013 8:28

Nagyová nebyla veřejným činitelem?

to si děláte srandu?

Nagyová byla státní úředník na úřadu vlády. Dopustila se zneužítí pravomoci úřední osoby. Tento paragraf lze použít i na běžného úředníka obecního úřadu, pokud zneužije své úřední postavení.

Já bych možná pochyboval o vině korumpovaných poslanců, ale Nagyová opravdu své pravomoci překročila. I když jí to umožnili ti, kteří msto toho, aby ji poslali do řiti, tak skákali podle jejích pokynů.

J. Boleslav 19.6.2013 8:32

Re: pánům Veselému, Pavlovskému

Mago.r Ištván a jeho kumpáni by měli být ze svých postů urychleně vyštváni. Jinak nám budou namísto volených zástupců vládnout tito exoti. Kdo stojí za nimi a komu jejich zhovad.ilá akce slouží, je totiž už vcelku nabíledni.

M. Šejna 19.6.2013 8:47

pane Boleslave

a kdo stál za Kubicem a jeho Kubiceho zprávou? Jen připomínám, že o připravované Kubiceho zprávě věděl předem předseda ODS Topolánek a 14 dní před jejím zveřejněním z ní citoval v televizi v Otázkách V.Moravce. To připomínám, abyste věděl, kdo nejspíš tehdy stál za Kubicem. Dnes sklízíte vaše vlastní plody, které jste zaseli.

J. Boleslav 19.6.2013 8:51

Re: pane Boleslave

Srovnávat Kubiceho zprávu se současnými událostmi je naprostý nonsens. Píšu Vám to výše.

M. Šejna 19.6.2013 9:01

Re: pane Boleslave

Kubiceho zpráva a současné akce policistů jsou akcemi ÚOOZ. Ten kdo chválil tehdy Kubiceho, ten kdo se ho tehdy zastal a označil ho za poctivého policistu, tan zapřičinil i současnou aktivitu ÚOOZ. Kdyby tehdy Kubicemu a ÚOOZ přistřihli křidélka, nedělo by se dnes to, co se děje.

Takže srovnávat mohu, protože ten, kdo tehdy podporoval akci "Kubiceho zpráva" ten dnes může sledovat výsledek toho, co tehdy podporoval.

L. Novák 19.6.2013 10:45

Re: "Kubiceho zpráva"

Vy tady, Šejno, melete páté přes deváté. Kubice dal jakýsi interní spis k dispozici parlamentnímu výboru v režimu utajení. Toť vše.

M. Mýval 19.6.2013 10:44

ale Šejno, Šejno

Topolánek necitoval nic z Kubiceho zprávy, pouze Kubice sepsal, co si už půl roku štěbetali vrabci na střeše ÚOOZ.

P. Vandas 19.6.2013 8:08

Krásně jste to napsal pane Vlku.