6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 19.6.2013 19:00

No, dnes mi ten článek

přijde poněkud vedle terče ... a celkem vzato se obecně kulové ví ... a jak nedávná historie učí, taky se kulové dozví, protože aféra nenápadně skončí ve ztracenu ... a politická korupce typu, jenž je v této aféře stíhán, je sice smrdutou, leč běžnou součástí politiky nejen u nás ... jsem zvědav, zda se stíhání za politickou korupci rozšíří - třeba na druhou volbu prezidenta Klause, nebo na geniální investování Grossovo - další případy si jaždý doplní sám ... naopak kmotrové typu Janouška a jiných stíhání nejsou ... známe jen špičku ledovce, pod hladinou to musí smrdět mnohem víc ... kladu si otázku cui prodest a radši si neodpovídám ...

A hlavně - předčasné volby způsobí jen případnou záměnu jedněch loutek druhými, mafiání v pozadí zůstanou; totéž ostatně platí i pro volby v řádném termínu ...

M. Hanko 19.6.2013 18:44

tragédie

Tak tohle je snad nejstupidnější a nejubožejší článek, který jsem od pana Vlka kdy četl. Opravdu nechápu redakci NP, že toto zveřejnila.

S. Luňák 19.6.2013 18:42

Je to přitažené za vlasy.

To okázalé zatýkání a propírání médii, ty všechny bláboly okolo zneužívání pravomocí a ve skutečnosti zatím víme jen, že vojenská rozcědka sledovala Nečasovu ženu. To je tedy opravdu velmi "nebezpečné" zneužití pravomocí, za které je potřeba dotyčnou zavřít až zčerná. Trochu to připomíná tu mediální akci, která vedla k odstoupení Topolánka - mám na mysli ten účelově zkrácený rozhovor pro ten teploušský magazín. Celý rozhovor si člověk mohl přečíst pouze na internetu a nemohl na něm shledat nic závadného.

Takže s Váma, pane Vlku, souhlasím.

L. Novák 19.6.2013 18:35

Re: Nepřestřelil,

Kde máte ty zatčené kmotry, co? :-D

L. Novák 19.6.2013 18:31

Razii nechám přezkoumat, řekl ministr Blažek

19. června 2013, PRAHA - Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) nechá přezkoumat, jestli byl zásah policie, při kterém byla před týdnem zatčena šéfka kabinetu Jana Nagyová, bývalÍ poslanci ODS a vedení Vojenského zpravodajství, adekvátní. Ministr to po jednání vlády řekl novinářům.

Dodal, že nechce posuzovat vinu či nevinu obviněných, ale jde mu o přiměřenost zásahu. V souvislosti se zásahem vláda padla a nyní úřaduje v demisi.

Blažek řekl, že posouzení vypracuje společně s odborníky na ústavní, správní a trestní právo. Hotové by měla být v řádu týdnů, závěry ministr předloží Parlamentu. "Nejde o posuzováni viny a trestu v té věci. Je potřeba zkoumat, jestli zásah 400 policistů kvůli třem bývalým poslancům, jedné ženě a dvěma lidem z vojenské kontrarozvědky opravdu odůvodňoval takový zásah ozbrojených sil v budovách vlády a dalších budovách soukromých osob," řekl ministr. Podle Blažka vláda jeho návrh jednomyslně podpořila.

http://www.lidovky.cz/razii-necham-prezkoumat-rekl-ministr-blazek-fml-/zpravy-domov.aspx?c=A130619_165023_ln_domov_kys

V. Bok 19.6.2013 18:31

Re: Všichni zaměstnanci

Nějak tomu nerozumím.

V. Bok 19.6.2013 18:30

Re: Spoustě lidí prostě nedochází,

Hmm, tak tuhle iluzi  se podařilo naší vládě rozbít.

J. Svoboda 19.6.2013 18:24

Re: Nepřestřelil,

Paní Kanioková, byla to nikoliv demonstrace, ale akce státních zástupců a policie rozhodně ne proti  voleným, ale proti kmotrům, která se nečekaně (pro někoho) rozrostla. Myslím, že jako volič máte již tak dost práce. Chtěla byste, aby se volili policisté a aby si vojáci volili velitele? A aby pan Vlk, nebo někdo jemu podobný rozhodoval, jak moc pro koho platí právo? Opravdu ale opravdu byste to chtěla?

Když to takto kritizujete, měla byste sdělit Vaši představu, jak to realizovat. Možná to mělo nedostatky ale podstata byla daleko vážnější. Nebo si myslíte, jako pan Vlk, že před loupeží kmotrů a potažmo politiků je třeba smeknout?

B. Rybák 19.6.2013 18:23

Re: Tentokrát hloupé kecy

Politik se může jako každý jiný občan dopustit kriminální činnosti (krást, podvádět, účastnit se korupce, znásilňovat..). Politická činnost ale v žádném případě (s výjimkou prokázané vlastizrady) není činností kriminální, byť její následky mohou být podle jejích kritiků naprosto fatální. Soudcem nad politikou mohou být pouze voliči, jinak bychom nežili v demokracii, ale v policejním státě (čehož jsme si už snad dost užili s vlastizrádci promoskevskými a nevím proč bychom si to měli zopakovat s vlastizrádci probruselskými).

T. Kohout 19.6.2013 18:20

Re: No no no...

V USA dávaj každýmu běžně "klepeta". Nikdo se tomu nediví, je to tak. Co má na sobě ta paní, co si zprivatizovala úřad vlády vypadá jako nějaký kožený opasek a za něj ji přidržuje polda. Připadá mi to jako lehčí verze těch "klepet". A jak asi jí maj vodit, když jde o vazbu?

J. Svoboda 19.6.2013 18:12

Re: Naprostý souhlas p. Vlku.

Pane Boleslave, měl byste trochu krotit Vaše výrazivo. Nic tím nespasíte. A hlavně si uvědomit, o čem píšete. Na to, že nám už vládnou ti Vaši pomatenci (ve formě kmotrů), kteří drží Vaše volené politiky na provázcích, na to můžete vzít jed.

J. Kanioková 19.6.2013 18:10

Nepřestřelil,

byla to demonstrace síly nevolených proti voleným (kterých se nezastávám. Nechť se přestoupení mezí řeší).

Nemůžu si pomoct, ale normální lidi by si měli uvědomit, že se provedení setsakramentsky podobalo padesátým létům

J. Kanioková 19.6.2013 18:03

Spoustě lidí prostě nedochází,

že absolutně nejdůležitější je - mít právní stát. A tak, jak byla tato kauza řešena, se v právním státě nejedná.

„Aby i poslednímu troubovi došlo, že vláda volených politiků končí a začíná vláda policie, soudců a státních zástupců. Hodně lidí z toho hýká nadšením, protože se mylně domnívají, že v této nové době budou vždy a za všech okolností stát na té správné straně mříže,“ Tento výrok není daleko od pravdy..

Takový způsob řešení je prostě nepřijatelný, protože lidem nedochází, že se sami jednou mohou  “dostat pod kola, která pomáhali roztáčet”

L. Novák 19.6.2013 17:57

Re: Nikoho nehájím,

Nemáte ve znalostech historie SSSR "trochu" mezery? :D

Když v tam proběhla perestrojka, byl Andropov už v pekle...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jurij_Vladimirovi%C4%8D_Andropov

J. Svoboda 19.6.2013 17:54

Re: Úctyhodné názory a závěry jednoho blogera

Vážený pane Rybáku, mezi kmotry rozhodně nepatřím, na to můžete vzít jed. Jinak si nemyslím, že je to nedefinovaná urážka. Mám celkem - myslím si - dobrou předsatvu o kmotrech. tady moc nezáleži na nuancích. Na otázku, jak vím, že pan Nečas používal kmotry, je jednoduchá odpověď. Není to stoprocentní jistota. ale vrabci po střechách pějí o tom, že bez kmotrů by se Nečas předsedou ODS nestal a vypadá  to velmi, velmi věrohodně. Opak pravděpodobně nemůžete dokázat ani Vy. Myslím, že není vhodné zbytečně rozšiřovat nevraživost mezi občany. Jsou i věci, v nichž bychom se shodli. Tam např. patří Nečasovo "rozhodné možná" v Bruselu.

S těmi Hučínem, Líznerem, Drobilem, Vondrou a Čunkem jste navařil pěknou bramboračku. Myslím, že než psát takto, platí, že méně je někdy více. Doufám, že jejich provinění a údajná provinění nechcete naházet do jednoho pytle. Bylo by to možné rozšířit ještě o pana Daňhela a pan Štefce. Bohužel se to stalo a je to tak.

S tou ostudnou porážkou v případě pana Klause je to složitější. Asi byla chyba, že byl žalován pro velezradu, která dobře neodpovídá jeho provinění. To však neznamená, že je nevinen. Kdo tu hrál hulvátské divadlo, bohužel zůstalo velkou otázkou. To, že má pan Klaus náklonnost ke kmotrům, nebo třeba k pánům Šťastnému a Bémovi, že bojuje ne proti kmotrům, ale proti těm, kdož o nich poví veřejnosti, ví každý, kdo to vědět chce. Pokud si to chcete ještě dále objasnit, můžete si poslechnout, jak pan Klaus, tuším v neděli řekl, že je potřeba předat moc z rukou pánů v kuklách do rukou politiků a jak při tom prskal. Dovedete si to vysvětlit jinak, než že zlodejina politiků a potažmo kmotrů musí zůstat nestíhatelná?

L. Novák 19.6.2013 17:49

Re: trafiky ???

..."údajně zpronevěřil peníze"...

A jsme doma. Když tedy zpronevěřil peníze, jak je možné, že za to nebyl potrestán?

Vy jste nejspíš typ člověka, který když si přečte bludy nějakého pisálka v novinách nebo na netu, hned máte jasno o vině.

No a právě proto je dobré se ptát vyšetřovatelů, jestli obvinění, na první pohled nelogická a problematická a v kauzách, kde evidentně nešlo o žádné desítky kilo investičního zlata ani stovky milonů, nejsou vycucaná z prstu a neslouží jenom jako záminka k vytvoření tlaku na odstoupení nepohodlné vlády. Mediální hysterie, kterou jsme v posledním týdnu zažili, naznačuje, že by mohlo jít o záměrně vyvolanou akci, která nakonec (po pádu vlády) stejně mine ty, proti nimž údajně měla být zaměřena. Ale účel byl splněn, zapomeňte. Podezření ze "spiknutí" by mělo samozřejmě být vyslovováno s velkou opatrností. Přednost by měl mít jednodušší a všudypřítomný princip, jak věci vysvětlit - lidská hloupost a nekompetentnost.

L. Novák 19.6.2013 17:31

Re: No no no...

Z "policejního oboru" je vcelku dobře známo, a konkrétní lidé už o tom psali/mluvili v médiích, že "vazební šok", který lidé utrpí po zatčení a uvalení vazby, policie využije (a nepochybně využívá vždy) jako metodu ke "změknutí" zadržené osoby a ochotě vypovídat. Vzhledem k poněkud chabé argumentaci vyšetřovacích orgánů, proč na konkrétní zatčené byla uvalena koluzní vazba, když se čin, kvůli němuž jsou zadrženi a vyšetřováni, stal už před mnoha měsíci a byl už dávno podrobně "proprán" v médiích, logicky vzniká otázka, k čemu a komu tohle slouží.

Je rozhodně správné se na to vyšetřovacích orgánů ptát, protože koluzní vazba může být snadno zneužita v neprospěch obviněného.

B. Veltrubský 19.6.2013 17:29

Všichni zaměstnanci

Všichni zaměstnanci státních podniků nebo podniků se státní účastí mají nárok na zabezpečení v případě propuštění nebo podání výpovědi. Zdá se Vám to blbé, tak si dosaďte  za zaměstnanec poslanec nebo senátor, tak a je to v pořádku?

V. Bok 19.6.2013 17:27

Re: Je děsivé, že

aani příslušníky UUOZ

V. Bok 19.6.2013 17:26

Re: Vážený pane Vlku

Ne demokracie, ale neslýchané zneužívání moci dostává od fízlů na prdel. A většina národa jim fandí.

V. Bok 19.6.2013 17:24

Re: Hezky jste to napsal..

Tomu to rychle vzasli. Trochu zapátrejte.

V. Bok 19.6.2013 17:23

Re: No no no...

Celá ta akce má opravdu rysy spiknutí. Tedy vyšetřování spiknutí. Spiknutí proti obyvatelům této země.

Škoda pana Vlka. Já chápu, že mu sahaj na kamarády, ale trocha nadhledu by stačila. Jedná se totiž o neslýchané zneužití moci touto vládou, která sice navazuje na vlády minulé ale tohle je fakt vrchol. Doufám že se Ištván pod výhružkami Blažka nepo...

Ale nedělám si iluze.

A. Kohlschűtter 19.6.2013 17:22

trafiky ???

Četl jsem jeden názor, se kterým naprosto souhlasím. Pokud někdo chce svým kamarádům, známým, vysloužilým politikům zajistit budoucí život, tak ať to dělá za své, nebo stranické peníze. Ne ale ze státního. Dosadili Tvrdíka, zničil ČSA, dali post Šnajdrovi, jenž přivedl svým řízením jinou soukromou firmu do konkurzu během dvou let a ještě údajně zpronevěřil peníze. Tak těm se mají darovat místečka ve státním sektoru ? To se z toho nikdy nevyhrabem,. Proto policii držím palce, protože ti co mají máslo na hlavě a hlavně moc, ji budou jistě kritizovat a znepříjemňovat život (viz proslov ministra Blažka).

J. Svoboda 19.6.2013 17:21

Re: Ano, je. Ale tu občanskou válku

Vážený pane Podešvo, podle mého názoru máte pravdu. Stejně tak by si řidič mohl pořídit legálně drženou pistoli a zasahujícího policistu bez meškání odstřelit. Jak čtu příspěvky, zumocňuje se mne názor, že pověst banánové republiky si plně zasloužíme.

B. Rybák 19.6.2013 17:14

Re: Hezky jste to napsal..

Kurz demokracie (nejlépe za mřížemi) by měli dostat ti policisté a státní zástupci, kteří hned na počátku vyšetřování porušili zákon, protože svévolně hledali i tam, kde jim to nebylo povoleno, a neskončili i když nic neprůstřelného nenašli. Jejich cílem očividně nebyla spravedlnost, ale likvidace "politicky nekorektního", EU-hujerskému panu Kalouskovi překážejícího politika. Vysvětlit, proč ti skvělí, celý stát teď klidně arogantně paralizující džihádisté EU-pravdolásky připustili, aby soud skončil vítězstvím "vinného" pana Čunka pomocí logiky opravdu nejde. Zkuste si ji zopakovat!

J. Svoboda 19.6.2013 17:10

Re: No no no...

Myslím, že jste objektivně trefil hřebíček na halvičku. Ten medvěd, o kterém jsem se dověděl až díky panu Vlkovi je asi v převážné většině svinstvo. Naše demokracie má na druhou stranu daleko víc a závažnějších problémů, než aby všichni řešili medvědy, neadekvátní zvlášť při respektování presumpce neviny.

J. Vyhnalík 19.6.2013 17:05

Re: Dva pohledy na korupci

Vláda obsazuje řídící orgány státních a polostátních firem. Lidé, kteří pracovali v rozpočtovém výboru PS Parlamentu, nebo vedli ministerstvo mají jistě reálnou kvalifikaci na takové pozice.

Osobně bych byl pro omezení takovýchto trafik, ale toho lze dosáhnout pouze změnou systému, kdy bude záležet více na výsledku voleb, než na vyjednávání koaličních kompromisů a politických obchodech.

Státní zástupci sice mohou sbírat body popularity u veřejnosti a médií, ale kdo jsou tito lidé, kdo je kontroluje, kdo je volí? Je to fakticky diktatura a je celkem jedno do jaké míry "osvícená".

J. Svoboda 19.6.2013 17:02

Re: Co vsechno se jeste udeje

Svatá prostoto; Váš příspěvek mi připomíná rčení čím hůře, tím lépe. Vaříte pěknou bramboračku. Dort Čapkových pejska a kočičky byl lepší.

O. Veverka 19.6.2013 16:57

No no no...

Vaše články čtu rád, protože se obvykle trefíte do černého. Ale tentokrát mám pocit, že jste přestřelil. Postavit celý článek na tom, že paní Nagyovou odvedli v medvědu mi připadá poněkud přehnané. Jistěže s vámi souhlasím, že je to prasárna, ale vyvozovat z toho, že nám tady začíná policejní stát je přece jen příliš.

Byla to v prvé řadě paní Nagyová, kdo zneužil úřední pravomoc a postavení a silně pochybuji, že o tom Nečas nevěděl. Pokud se nemýlím, není divu, že Nagyovou příliš nehájil, dobře věděl, o jaký průser jde a že by měl sedět hned ve vedlejší cele.

Pokud jde o toho medvěda, je to bezpochyby svinstvo, ale stačilo by, aby byl tento policista potrestán, například platově, a jeho kolegové by si to v budoucnosti rozmysleli.

Pochybuji ovšem, že se to stane, protože tím by jeho nadřízení přiznali, že je to i jejich problém.

Otázka zní, opravdu jde jen o Nagyovou? Myslím, že máme příliš málo informací, abychom mohli soudit. Zatím jen papaláši začínají tušit, že žádný strom neroste do nebe. A to je dobře, jejich arogance jsme si užili už dost.

B. Rybák 19.6.2013 16:55

Re: Úctyhodné názory a závěry jednoho blogera

Pokud nepatříte mezi "kmotry" (což je pro mne v naší politice pouhá nijak nedefinovaná urážka) pak opravdu nevím, jak víte, že naši politici, např. bojem proti proti korupci proslulý pan premiér Nečas, kmotry používají a jak se ti kmotři rozeznají od poradců nebo od "lobbistů" (jimiž je prolezlý např. celý Brusel.

Už vůbec nechápu, proč tedy z nějakého "kmotrovství" už dříve a ani teď obviněn není pan Nečas obviněn. Stejnou partou (dnešním "grosstapem") byl s pronásledován pan Hučín, Lízner, Drobil, Vondra, Čunek... a výsledkem byla blamáž. Nevyhnutelnou ostudnou porážkou skončil i jejich pokus odsoudit pana prezidenta V.K. za velezradu. Tak proč by zrovna toto hulvátské divadlo mělo skončit jinak?

A pokud by to skončilo jinak, pak bych se na Vašem místě neradoval (revoluce a tím spíše puč nejraději požírá své "děti").