25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 20.6.2013 0:46

Re: Spoustě lidí prostě nedochází,

Které? Té poslední, předposlední... byla jich tady po roce 1990 už celá řada. A já pořád ještě nemám pocit, že žijeme v právním státě. Kde se stala chyba?

B. Rudolf 19.6.2013 19:26

Re: Spoustě lidí prostě nedochází,

Nadšením asi hýkají lidem ve Vašem okolí. Z textu je to hýkání špatně slyšet.

To opravdu nejste schopní ještě pár dnů počkat? Každého, kdo má jiný názor, obviňujete, že roztáčí kola.

Pokud se nenaučíme reagovat klidně, věcně a objektivně, tak to opravdu špatně skončí. Zatím stále nevíme, o co ve skutečnosti jde.

Počkejme tak dlouho, dokud policie nedá na stůl relevantní fakta (nejlépe u soudu), nebo dokud se neukáže, že podstatná část případu je uměle vykonstruovaná.

J. Svoboda 19.6.2013 19:45

Re: Spoustě lidí prostě nedochází,

Vážená paní Kanioková, s tím právním státem jste udeřila hřebík přímo na hlavičku. Odpusťte, že používám Vaše slova. Podle mého názoru patříte mezi trouby, kterým bohužel ještě nedošlo, že o vládu volených politiků se v naší republice už dávno nejedná. Mluvíte o tom, že lidi zajímá hlavně to, zda budou na té správné straně mříže. Na rozdíl od Vás si myslím, že existuje ještě dost lidí, kterým je mříž lhostejná a jde jim o ten demokratický právní stát. Dovoluji si doufat, že s těmi mřižemi to nebude tak horké. Pokud by bylo, je to jiná káva ale rozhodně to nikoho neopravňuje k poklonkování nepravostem.

Vyhrožováním lidem, že je lepší poklona vrchnosti ať krade jen praští, než občanská angažovanost, protože jim hrozí, že se mohou dostat pod kola, která pomáhali roztáčet, je zhoubné a je to nejlepší cesta návratu k totalitě. S tím, že mnoho lidí mělo názor, se kterým rozhodně nesouhlasili jsme se už poměrně nedávno setkávali. Rozhodně je lepší, když lidé budou otevřeně říkat svoje názory, nebát se a nekrást.

B. Veltrubský 19.6.2013 17:29

Všichni zaměstnanci

Všichni zaměstnanci státních podniků nebo podniků se státní účastí mají nárok na zabezpečení v případě propuštění nebo podání výpovědi. Zdá se Vám to blbé, tak si dosaďte  za zaměstnanec poslanec nebo senátor, tak a je to v pořádku?

V. Bok 19.6.2013 18:31

Re: Všichni zaměstnanci

Nějak tomu nerozumím.

J. Svoboda 19.6.2013 20:05

Re: Všichni zaměstnanci

Pane Veltrubský, ještě jste dlužen vysvětlení, jak by potom stát mohl redukovat státní správu

A. Kohlschűtter 19.6.2013 17:22

trafiky ???

Četl jsem jeden názor, se kterým naprosto souhlasím. Pokud někdo chce svým kamarádům, známým, vysloužilým politikům zajistit budoucí život, tak ať to dělá za své, nebo stranické peníze. Ne ale ze státního. Dosadili Tvrdíka, zničil ČSA, dali post Šnajdrovi, jenž přivedl svým řízením jinou soukromou firmu do konkurzu během dvou let a ještě údajně zpronevěřil peníze. Tak těm se mají darovat místečka ve státním sektoru ? To se z toho nikdy nevyhrabem,. Proto policii držím palce, protože ti co mají máslo na hlavě a hlavně moc, ji budou jistě kritizovat a znepříjemňovat život (viz proslov ministra Blažka).

L. Novák 19.6.2013 17:49

Re: trafiky ???

..."údajně zpronevěřil peníze"...

A jsme doma. Když tedy zpronevěřil peníze, jak je možné, že za to nebyl potrestán?

Vy jste nejspíš typ člověka, který když si přečte bludy nějakého pisálka v novinách nebo na netu, hned máte jasno o vině.

No a právě proto je dobré se ptát vyšetřovatelů, jestli obvinění, na první pohled nelogická a problematická a v kauzách, kde evidentně nešlo o žádné desítky kilo investičního zlata ani stovky milonů, nejsou vycucaná z prstu a neslouží jenom jako záminka k vytvoření tlaku na odstoupení nepohodlné vlády. Mediální hysterie, kterou jsme v posledním týdnu zažili, naznačuje, že by mohlo jít o záměrně vyvolanou akci, která nakonec (po pádu vlády) stejně mine ty, proti nimž údajně měla být zaměřena. Ale účel byl splněn, zapomeňte. Podezření ze "spiknutí" by mělo samozřejmě být vyslovováno s velkou opatrností. Přednost by měl mít jednodušší a všudypřítomný princip, jak věci vysvětlit - lidská hloupost a nekompetentnost.

O. Veverka 19.6.2013 16:57

No no no...

Vaše články čtu rád, protože se obvykle trefíte do černého. Ale tentokrát mám pocit, že jste přestřelil. Postavit celý článek na tom, že paní Nagyovou odvedli v medvědu mi připadá poněkud přehnané. Jistěže s vámi souhlasím, že je to prasárna, ale vyvozovat z toho, že nám tady začíná policejní stát je přece jen příliš.

Byla to v prvé řadě paní Nagyová, kdo zneužil úřední pravomoc a postavení a silně pochybuji, že o tom Nečas nevěděl. Pokud se nemýlím, není divu, že Nagyovou příliš nehájil, dobře věděl, o jaký průser jde a že by měl sedět hned ve vedlejší cele.

Pokud jde o toho medvěda, je to bezpochyby svinstvo, ale stačilo by, aby byl tento policista potrestán, například platově, a jeho kolegové by si to v budoucnosti rozmysleli.

Pochybuji ovšem, že se to stane, protože tím by jeho nadřízení přiznali, že je to i jejich problém.

Otázka zní, opravdu jde jen o Nagyovou? Myslím, že máme příliš málo informací, abychom mohli soudit. Zatím jen papaláši začínají tušit, že žádný strom neroste do nebe. A to je dobře, jejich arogance jsme si užili už dost.

J. Svoboda 19.6.2013 17:10

Re: No no no...

Myslím, že jste objektivně trefil hřebíček na halvičku. Ten medvěd, o kterém jsem se dověděl až díky panu Vlkovi je asi v převážné většině svinstvo. Naše demokracie má na druhou stranu daleko víc a závažnějších problémů, než aby všichni řešili medvědy, neadekvátní zvlášť při respektování presumpce neviny.

V. Bok 19.6.2013 17:23

Re: No no no...

Celá ta akce má opravdu rysy spiknutí. Tedy vyšetřování spiknutí. Spiknutí proti obyvatelům této země.

Škoda pana Vlka. Já chápu, že mu sahaj na kamarády, ale trocha nadhledu by stačila. Jedná se totiž o neslýchané zneužití moci touto vládou, která sice navazuje na vlády minulé ale tohle je fakt vrchol. Doufám že se Ištván pod výhružkami Blažka nepo...

Ale nedělám si iluze.

T. Kohout 19.6.2013 18:20

Re: No no no...

V USA dávaj každýmu běžně "klepeta". Nikdo se tomu nediví, je to tak. Co má na sobě ta paní, co si zprivatizovala úřad vlády vypadá jako nějaký kožený opasek a za něj ji přidržuje polda. Připadá mi to jako lehčí verze těch "klepet". A jak asi jí maj vodit, když jde o vazbu?

L. Novák 19.6.2013 17:31

Re: No no no...

Z "policejního oboru" je vcelku dobře známo, a konkrétní lidé už o tom psali/mluvili v médiích, že "vazební šok", který lidé utrpí po zatčení a uvalení vazby, policie využije (a nepochybně využívá vždy) jako metodu ke "změknutí" zadržené osoby a ochotě vypovídat. Vzhledem k poněkud chabé argumentaci vyšetřovacích orgánů, proč na konkrétní zatčené byla uvalena koluzní vazba, když se čin, kvůli němuž jsou zadrženi a vyšetřováni, stal už před mnoha měsíci a byl už dávno podrobně "proprán" v médiích, logicky vzniká otázka, k čemu a komu tohle slouží.

Je rozhodně správné se na to vyšetřovacích orgánů ptát, protože koluzní vazba může být snadno zneužita v neprospěch obviněného.

J. Kanioková 19.6.2013 18:10

Nepřestřelil,

byla to demonstrace síly nevolených proti voleným (kterých se nezastávám. Nechť se přestoupení mezí řeší).

Nemůžu si pomoct, ale normální lidi by si měli uvědomit, že se provedení setsakramentsky podobalo padesátým létům

J. Svoboda 19.6.2013 18:24

Re: Nepřestřelil,

Paní Kanioková, byla to nikoliv demonstrace, ale akce státních zástupců a policie rozhodně ne proti  voleným, ale proti kmotrům, která se nečekaně (pro někoho) rozrostla. Myslím, že jako volič máte již tak dost práce. Chtěla byste, aby se volili policisté a aby si vojáci volili velitele? A aby pan Vlk, nebo někdo jemu podobný rozhodoval, jak moc pro koho platí právo? Opravdu ale opravdu byste to chtěla?

Když to takto kritizujete, měla byste sdělit Vaši představu, jak to realizovat. Možná to mělo nedostatky ale podstata byla daleko vážnější. Nebo si myslíte, jako pan Vlk, že před loupeží kmotrů a potažmo politiků je třeba smeknout?

L. Novák 19.6.2013 18:35

Re: Nepřestřelil,

Kde máte ty zatčené kmotry, co? :-D

J. Kanioková 19.6.2013 19:19

Neustále narážím na názory,

že se někdo zastává "kmotrů". Nechápu proč. NIKDO se kmotrů nezastává a jsou-li jimi prokazatelně, tak jejich kámoši a zastánci se jistě nevykecávají na internetu.

Jen upozorňuji, že způsob, jakým byla tato akce řešena, připomíná padesátá léta, byla to skutečná demonstrace síly a něčí snaha se blýsknout. Jestli to byl Ištván nebo Bradáčová, nevím. Ale každopádně si po této akci a po čtení příspěvků, které to chválí, už docela zřetelně umím představit, jak mohli kdysi lidi vyřvávat - psovi psí smrt !!!!!!

Takto se nejedná v právním státě, a nejdůležitější je pro mne, abychom se opravdu stali právním státem..

Pokud někdo něčeho zneužívá či přímo krade, nechť je souzen a odsouzen. Ale tohle byla bombastická fraška !

J. Svoboda 19.6.2013 15:28

Úctyhodné názory a závěry jednoho blogera

Akce státních zástupců a jejich prý spojenců z ÚOOZ je podle pana Vlka skutečně politickým převratem, směřujícím proti současnému demokratickému systému. Pan Vlk tvrdí, že o tom nelze pochybovat. Demokrat by určitě napsal, že on osobně o tom nepochybuje ale při tom nikomu nebere právo o tom naopak pochybovat. Z celého blogu je vidět, že pan Vlk sám je s demokracií na štíru.

Dále píše, že doposud o směřování našeho státu rozhodovali volení politici. Zdá se, že pan Vlk přistál před několika dny z Marsu. Co podle pana Vlka dosud dělali kmotři? Ví pan Vlk o tom, že pan Nečas by bez součinnsoti kmotrů velmi pravděpodobně nebyl zvolen předsedou ODS? Protože se státní zástupci a policisté nepodělali před politiky, potažmo kmotry, díky tomu je pan Vlk malajským kloboučníkem. Je to sdobré a možná i užitečnější.

Kritizuje Nečase, Blažka a Kubice; prý měli s návštěvou vyrazit dveře. Nemohu si pomoci, snad to pan Vlk překousne, ale jeví se mi jako nekritický poskok pana Klause. Neměy by zákony této zemně platit pro všechny bez rozdílu? Nechtěl by pan Vlk být předsedou nějaké komise, určující, pro koho budou zákony platit více a pro koho méně? Měli pánové ve Strakovce rovnou po návštěvě začít střílet jako pan Chruščov v sovětském parlamentu? Jaká podle pana Vlka byla alternativa jejich chování? Pan Vlk kritizuje chování výše zmíněných lidí, měl by ve sejném blogu čtenářům sdělit, jaká ta altrenativa podle něj byla a neplácat zbytečně prknem o rybník.

Také se pan Vlk ptá, kdo tady má koule. Řekl bych, že je to i on, jen je bohužel místo na správném místě má místo mozku. Prý tady máme státní zastupitelství a policii utržené ze řetězu. Naopak tu máme politické kmotry, vodící politiky (jak pan Vlk píše demokraticky volené) jako pimprlátka na provázcích. Chyba bude asi v tom, že pan Vlk si za dvacet let demokracie zvykl, že jmenovaní jsou naopak na pořádně krátkém řetězu. Když řetěz povolil, pánům Klausovi, Vlkovi a dalším se to zajídá.

J. Denemark 19.6.2013 16:02

Hezky jste to napsal..

Vypadá to skoro, jako kdyby to páně Vlk přehnal se sluníčkem.)

M. Frank 19.6.2013 16:07

Re: Hezky jste to napsal..

Pan Vlk byl veznem komunismu, co jsi ty? Ma ve svem clanku 100% pravdu. Istvan se pokusil schodit vladu Topolanka pres Cunka, toto je druhy pokus. Podle vsech znaku je to ultradarebak.

J. Denemark 19.6.2013 16:15

To, že byl Vlk něčí vězeň nevylučuje, že má úpal...

..a jeho  "bramboračka",  kterou tady vypotil, to dokazuje.) A tvůj odhad "všech znaků"? To už je úplně irelevantní, brachu. Já si místo plácání o nesmyslných konspiracích počkám, jak se vše vyvrbí...

J. Svoboda 19.6.2013 16:33

Re: Hezky jste to napsal..

Omlouvám se, že reaguji na příspěvek, který se mne týká pouze zprostředkovaně. Je pravda, že takové duševní giganty jako Vy (račte si všimnout, že Vám netykám, považuji to za projev primitivismu) se právě pan Vlk z mně neznámého důvodu snaží obhajovat. Ištvan se podle mého názoru snažil oprávněně stíhat pana Čunka. Váš projev rozhodně nesvědčí o tom, že u Vás bude - nebo je - demokracie ve správných rukách. To, že mu vládní, nebo Toplolánkův právník Kučera ve spolupráci s Vesecku v tom zabránil a Vy to akceptujete, svědčí o tom, že byste zasloužil důkladný kurs z demokracie a logiky.

J. Kulheim 19.6.2013 16:49

Re: Hezky jste to napsal..

Jak dlouho už pan Ištvan stíhá Čunka?

V. Bok 19.6.2013 17:24

Re: Hezky jste to napsal..

Tomu to rychle vzasli. Trochu zapátrejte.

B. Rybák 19.6.2013 17:14

Re: Hezky jste to napsal..

Kurz demokracie (nejlépe za mřížemi) by měli dostat ti policisté a státní zástupci, kteří hned na počátku vyšetřování porušili zákon, protože svévolně hledali i tam, kde jim to nebylo povoleno, a neskončili i když nic neprůstřelného nenašli. Jejich cílem očividně nebyla spravedlnost, ale likvidace "politicky nekorektního", EU-hujerskému panu Kalouskovi překážejícího politika. Vysvětlit, proč ti skvělí, celý stát teď klidně arogantně paralizující džihádisté EU-pravdolásky připustili, aby soud skončil vítězstvím "vinného" pana Čunka pomocí logiky opravdu nejde. Zkuste si ji zopakovat!

B. Rybák 19.6.2013 16:55

Re: Úctyhodné názory a závěry jednoho blogera

Pokud nepatříte mezi "kmotry" (což je pro mne v naší politice pouhá nijak nedefinovaná urážka) pak opravdu nevím, jak víte, že naši politici, např. bojem proti proti korupci proslulý pan premiér Nečas, kmotry používají a jak se ti kmotři rozeznají od poradců nebo od "lobbistů" (jimiž je prolezlý např. celý Brusel.

Už vůbec nechápu, proč tedy z nějakého "kmotrovství" už dříve a ani teď obviněn není pan Nečas obviněn. Stejnou partou (dnešním "grosstapem") byl s pronásledován pan Hučín, Lízner, Drobil, Vondra, Čunek... a výsledkem byla blamáž. Nevyhnutelnou ostudnou porážkou skončil i jejich pokus odsoudit pana prezidenta V.K. za velezradu. Tak proč by zrovna toto hulvátské divadlo mělo skončit jinak?

A pokud by to skončilo jinak, pak bych se na Vašem místě neradoval (revoluce a tím spíše puč nejraději požírá své "děti").

J. Svoboda 19.6.2013 17:54

Re: Úctyhodné názory a závěry jednoho blogera

Vážený pane Rybáku, mezi kmotry rozhodně nepatřím, na to můžete vzít jed. Jinak si nemyslím, že je to nedefinovaná urážka. Mám celkem - myslím si - dobrou předsatvu o kmotrech. tady moc nezáleži na nuancích. Na otázku, jak vím, že pan Nečas používal kmotry, je jednoduchá odpověď. Není to stoprocentní jistota. ale vrabci po střechách pějí o tom, že bez kmotrů by se Nečas předsedou ODS nestal a vypadá  to velmi, velmi věrohodně. Opak pravděpodobně nemůžete dokázat ani Vy. Myslím, že není vhodné zbytečně rozšiřovat nevraživost mezi občany. Jsou i věci, v nichž bychom se shodli. Tam např. patří Nečasovo "rozhodné možná" v Bruselu.

S těmi Hučínem, Líznerem, Drobilem, Vondrou a Čunkem jste navařil pěknou bramboračku. Myslím, že než psát takto, platí, že méně je někdy více. Doufám, že jejich provinění a údajná provinění nechcete naházet do jednoho pytle. Bylo by to možné rozšířit ještě o pana Daňhela a pan Štefce. Bohužel se to stalo a je to tak.

S tou ostudnou porážkou v případě pana Klause je to složitější. Asi byla chyba, že byl žalován pro velezradu, která dobře neodpovídá jeho provinění. To však neznamená, že je nevinen. Kdo tu hrál hulvátské divadlo, bohužel zůstalo velkou otázkou. To, že má pan Klaus náklonnost ke kmotrům, nebo třeba k pánům Šťastnému a Bémovi, že bojuje ne proti kmotrům, ale proti těm, kdož o nich poví veřejnosti, ví každý, kdo to vědět chce. Pokud si to chcete ještě dále objasnit, můžete si poslechnout, jak pan Klaus, tuším v neděli řekl, že je potřeba předat moc z rukou pánů v kuklách do rukou politiků a jak při tom prskal. Dovedete si to vysvětlit jinak, než že zlodejina politiků a potažmo kmotrů musí zůstat nestíhatelná?

T. Kohout 19.6.2013 14:49

ááá - protiofenzívka

To je jak z Fox News. Fakta překroutit a pomotat vše dohromady. A vymyslet "jak to všechno bylo a je". Připomíná mi to Jambora, s opačným znamínkem, který také užaslému národu vysvětloval, jak to opravdu, ale opravdu opravdu je. Jak to chystají v tom Bílém domě. Nyní tu máme zmotanou Itálii, ruskej puč atd. Tohle to opravdu guláš. Jinak jsem ale rád, že jsou protinázory, jen není třeba propagandě, v jakémkoli směru, podléhat. Schází mi tam odkaz (dehonestující) na Billa Clintona. Pak by to už bylo zcela supr.

V. Hájek 19.6.2013 14:31

V článku i v diskuzi se opakovaně píše o policelním

puči, možná i víc nebo míň podporovaným Lidovým domem, kde se chtějí takto rychleji dostat k žezlu. Mám k tomu dvě poznámky:

1) netlačíme ty policajty a státní zástupce do role "mstitelů" nebo těch jedině spravedlivých taky trochu sami? Kdekdo podává trestní oznámení na každou pitomost čímž si chce často jen vyřešit osobní účty. Policie řeší výběrová řízení na což máme samostatný úřad, prověřuje účty na radnicích či sportovních klubech, což by také měla být práce někoho jiného a podobně. Policie by měla zasáhnout až kontrolor nějakou nepřístojnost odhalí.

2)ČSSD se možná povede dostat k moci ještě před řádnými volbami. Není ani teď podstatné jak, ale je o co stát? Pokud se jedná opravdu o puč policie a státních zástupců nedojde brzy také na jejich bossy? Vždyť doktorem Rathem to začalo a těch jinak profláknutých má ve svých řadách také dost.

A. Novák 19.6.2013 14:06

POSTdemokracie je tu...

vláda POlicie a STátního zastupitelství...