19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Převrat po italsku

To, že akce státních zástupců a jejich spojenců na ÚOOZ je skutečně politickým převratem směřujícím proti současnému demokratickému, sice nedokonalému ale stále demokratickému systému České republiky, nelze už dál pochybovat. Jeho důsledkem je změna české politiky, je jen otázka, kterým směrem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vandas 19.6.2013 8:21

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

 Mnozí lidé prý 26.Února 1948 měli pocit , že jim spadl kámen ze srdce. Vláda byla zase, po obstrukční demisi nekomunistických ministrů,  konečně zase obnovena a výměna těchto  ministrů byla prezidentem schválena. Lidé si prý říkali, je po válce a něco tak strašného, co jsme nedávno prožívali se nemůže dnes opakovat. Když se rozjely první politické procesy, tak  si říkali, to se nás netýká, a možná , že to i velezrádci i jsou, jinak by je nesoudili a vždyť se přiznali. Když začali zatýkat v jejich městě, tak ještě jim zbývala naděje, že jsou nepatrní. A potom došlo rychle i na ně. Neukolébávejme se mylným pocitem, že dnes se to stát nemůže. Nejen může, ale možná se už stalo. Zbývá poslední naděje, která tehdy nebyla a to volby.

J. Boleslav 19.6.2013 8:27

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Samotné volby v dnešní situaci nepomůžou, protože dostanou s velkou pravděpodobností k veslu ty, kteří za současným pučem v pozadí stojí nebo mu minimálně tleskají a budou v jeho duchu proti svým politickým oponentům chtít pokračovat stejně ne-li hůře. Naděje je naopak v tom, že volby budou až za rok a do té doby se podaří dát ištvánkovcům pořádně přes vejce.

P. Vandas 19.6.2013 8:34

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Vláda koalice udržitelná po zbytek mandátu poslanecké sněmovny není. S tím nic nenaděláme. Budou však nové volby a bude se lámat chleba. Každý sám za sebe bude rozhodovat o budoucnosti.

P. Vandas 19.6.2013 8:37

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

 Možná naposledy.

J. Boleslav 19.6.2013 8:47

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Možná naposledy pro nás. Jinak skoro nikdy žádné tisícileté říše tak dlouho nevydržely. :-)

J. Boleslav 19.6.2013 8:42

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Koalici na bázi té současné lze možná ještě nějak poslepovat, i když bez "trafik" to asi půjde ztuha. To byl zřejmě taky jeden z cílů ištvánkovců. Vzhledem k narůstající závisti, nenávisti a blb.bosti voličstva si nelze o výsledku dělat velké iluze. Těch lidí, které tato akce naštvala podobně jako nás, zatím bohužel moc není.

L. Severa 19.6.2013 11:19

Re: Krásně jste to napsal pane Vlku.

Pane Boleslave, je naprosto patrné, že ČSSD potřebuje volby nejlépe již zítra, dokud je vše v mysli voličů. Co kdyby ta bublina praskla. Proto ta snaha "domluvy" s TOP - hádejte, zda je  o vypsání voleb bude chtít přesvědčit argumenty, případně nějak jinak( teď už se tomu říká úplatky).

K. Frauknecht 19.6.2013 7:55

Jako vždy!

Jasně definovaný problém (mě to připadá spíš jako prů§er!) a hezky napsaný článek. No, místy trochu "burcující", ale to je na místě, neboť ten policejní tyjátr byl vážně nechutný.

O tom, že malý, závistivý leč spravedlivý spoluobčan se nechá slyšet, že "na každýho jednou dojde" a že je to správnej postup a jen houšť a ať seberou všechny ty kurwy ve vládě (asi aby tam mohly ty druhý :-)), o tom jsem nepochyboval. Obzvláště, když to naše mediální velmoc trochu přiživí. Hlavně ukázat v TV při "nestranném" komentáři ty zlaté cihly a balíky peněz. :-)

M. Klas 19.6.2013 7:38

Několik poznámek malých jen....

1)Volby a politika jsou jednám velkým uplácením,každé volební období by se ale měli "korumpovaní" a "kurupčníci" střídat-prý se tomu říká demokracie....

2)Státní zástupci a policie by měli vycházet nejen z "litery"= psaného zákona,ale i jeho smyslu a skutečného významu-pak by ovšem nemohli učinit to,co se stalo...(Nagyová v "medvědu",poslanci za běžný úkon poslance v "báni")Ale měli by trestat skutečný šlendrián a skutečné zlo,to jim,bohužel nějak uniká..anebo nemohou(jejich zadavatel jim to nepovolil) anebo to ,chlapci neumí!

3)Dojde ,asi, k tomu,že státní zástupci či soud řeknou,skutek se nestal! A nastane pro Policii i státní zastupitelství to pravé"peklo",ale Ištván bude už mít své jisté někde v daňovém ráji,jako už byl v nedávno minulé době podezříván...(jistě neprávem a bez důvodu...)Kdo tedy prověří Ištvána a spol?

4)Jedná se tedy o akci,kdy nepodstatné věci( na úkor skutečně podstatných) slouží k převratu a změně politického režimu.Opravdu není náhoda,že lídři,kteří skutečně proti "korupci a kmotrům" nějak zasahují= Nečas,Svoboda jsou sami obviněni,jen aby to již nikoho a nikdy opravdu nenapadlo také!

Amen!

J. Boleslav 19.6.2013 8:38

Re: Několik poznámek malých jen....

Naprosto s Vámi souhlasím, až na to, že obvinění budou propuštěni. Naopak si myslím, že naznačený trend - kriminalizace politických oponentů - bude po nástupu KSČSSD pokračovat, naopak že zesílí. Toto je jen první krůček k tomu, co bude následovat. Doufejme, že to lidé konečně pochopí a podle toho budou volit. Zatím to podle ohlasů na tuto akci tak nevypadá, neb naši lidé jsou, jak se zdá, ve své většině závistiví a nenávistní vol.ové. 

K. Kužel 19.6.2013 7:34

Být to ve středověku,

dopadla by paní N. daleko hůře. Představte si, že by nějaká žena bez příslušných pravomocí mávala vysokými hodnostáři a pak to prasklo.V těch dobách na to měli elegantní řešení: Ženštinu coby čarodějnici upálit a hodnostáři by zůstali čistí jako lilium :-)

J. Boleslav 19.6.2013 8:49

Re: Být to ve středověku,

Na druhou stranu, kdyby byl jeden z těch dvou generálů byl opravdu správný voják, jak se o něm mylně praví, už by se dávno zastřelil.

K. Kužel 19.6.2013 9:00

Re: Být to ve středověku,

:-)

L. Novák 19.6.2013 7:30

Díky za výborný článek!

Velmi dobře napsáno.

M. Kosejk 19.6.2013 6:33

------

Pěkně to napsal ve svém úvodníku pan Šafr, klidně bych podepsal:

Mluví se jen o poskytování trafik pro rebelující poslance. Někde v pozadí vystupují pánové Rittig a Janoušek. Do příběhu se zatím dostali jako Pilát do Creda. Aby totiž svými jmény dodali představení potřebný prvek boje proti Zlu. Kéž by se právě oni stali hlavními postavami dramatu. Protože hlavní role Jany Nagyové v kauze organizovaného zločinu je trefa vedle. Ona má jen smůlu, že je kvůli své blonďaté a živočišné přirozenosti velmi viditelná. V pořádku by bylo, kdyby byl nejprve zatčen třeba pan Rittig za tunelování a korupci a pak by teprve následně vedly nitky vyšetřování do státní a politické scény. Postupně, krok za krokem a bez policejního divadla.

Boj proti korupci začíná být čím dále tím nebezpečnějším zaklínadlem, pod které se schová kdejaká hanebnost. Lidová touha po spravedlnosti je pochopitelná, ale nesmí nás dovést k jakobínskému pojetí státu, kdy kriminalizace je jen výsledkem společenské objednávky a populistického chování státních zástupců. Naším hlavním heslem nemá být boj proti korupci, ale právní stát. Pod emocionální prapor boje proti korupci lze schovat i postupy, jež právní stát poškozují a dělbu moci vychylují nebezpečně směrem k represívnímu aparátu. 

To, co se odehrálo a jak nedostatečně to bylo dosud vysvětleno, je hra s ohněm. Nepřiměřená akce policie zatím ukazuje na účelový spletenec rozdílných případů. I kdyby nakrásně policie a státní zástupci postupovali nezávisle, tak má tato akce jasný politický výsledek. Svržení vlády. Přitom nikomu ještě nebyla dokázána vina. A skutečná mafie se celou dobu válela někde u moře.

Policie nesmí dělat politiku. To je ­nepřijatelné. http://www.reflex.cz/clanek/nazory/50840/pavel-safr-necase-svrhlo-policejni-divadlo-nikoliv-afera-nagyove.html

J. Vintr 19.6.2013 7:44

Re: ------

Nabízí se historická paralela. Na místě státního zástupce jistý Boblig z Edelstadtu. Jenom se už nepoužívá skřipec nebo palečnice s nekončí to na hranici. Ale princip je obdobný v tom, že se používá absurdní obvinění, které lze použít prakticky na kohokoliv z politiků a jejich okolí. A nikdo si to nedovolí zpochybnit, protože jde přece o boj s čarodějnictvím (pardon s korupcí) ....

J. Boleslav 19.6.2013 8:53

Re: ------

Boblig měl přece jenom menší akční radius a význam, i když na druhé straně související procesy byly jistě podstatně bolestivější. 

B. Rudolf 19.6.2013 6:11

Dělejte svou práci

Premiér jednal v tomto okamžiku správně. A to byste měl pochopit. To, že obvinění z korupce vypadá z dnes veřejně dostupných informací sacra divně, to tak opravdu je. To, že paní Nagyové neměli dát "medvěda", to je také pravda.

Ale rozpoutat kvůli tomu občanskou válku, jak (Nečasovi) navrhujete (!!!), je projev slabomyslnosti. Nezlobte se za ta ostrá slova, ale Váš článek opravdu smrdí výzvou k zahájení občanské války.

Pokud policie a státní zástupci nás nepřesvědčí, že celé to představení se nezakládalo na ptákovině (nabídka účasti v dozorčích radách), budou muset opravdu hodně vysvětlovat.

Zajímalo by mne, zda jste se také takto rozohnil, když Kubice "zbavil bez rozumných důvodů cti" pana policejního prezidenta Lessyho.

S. Sedlák 19.6.2013 6:32

Re: Dělejte svou práci

A komu to asi tak budou vysvětlovat? Vám?

Pochopitelně jde o politickou výzvu.

J. Vintr 19.6.2013 7:48

Re: Dělejte svou práci

Nebudou muset vysvětlovat absolutně nic. Jsou přece nezávislí a mohou si dělat co jim napadne ...

J. Vyhnalík 19.6.2013 15:54

Re: Dělejte svou práci

Kubice spolu s Lessym v OVM loni před prázdninami společně oznámili, že se dohodli, že spolu nedokáží spolupracovat a proto pan Lessy odchází ze svého postu k prvnímu září.

Přes léto se to ovšem Lessymu, s nápovědou bývalého náměstka za VV Michala Moroze, v hlavě rozleželo a odmítl odejít.

Kubice se ho proto zbavil silou. Jak to, že nikdo z tak dobře informovaných expertů tento "detail" nezmiňuje?

D. Nowodny 19.6.2013 6:03

Co se stalo

s panem Vlkem ?? Najednou vidi jenom to co chce vidět !

P. Maleček 19.6.2013 4:53

Místo medvěda pás cudnosti

Vlkovo vrkůů je dnes pro potěchu nás okrádajích kluků - a holek, aby to bylo gernders vyvážené. Já být v blízkosti ženské, která cvičila s šéfy vlády i vojenské kontrarozvědky jak s tajtrdlíky, tak jsem rád že toho medvěda má. Čert ví pomocí čeho to dělala. I když, když teď o tom přemýšlím, asi by v tomto případě byl ještě bezpečnější než medvěd řádně okovaný pás cudnosti.

L. Pelikán 19.6.2013 8:59

Re: Místo medvěda pás cudnosti

vyníkající postřeh ve verších,kamarád sice prohlašuje že jste osel,já ale nesouhlasím

S. Ševeček 19.6.2013 9:43

Re: Místo medvěda pás cudnosti

Zatím dobrý, ten pešek jde jenom okolo, vážený pane Malečku, jo?

(voda se ohřívá tak pomalu, že prostoduché žabičky si nevšimnou, že už byly vlastně uvařeny)

H. Grúbr 19.6.2013 4:50

Na celý tento rozhořčený článek mám tuto poznámku:

tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne (staré české přísloví). Evidentně nastala situace, kdy někteří čuníci, v bláhové představě, že jsou na vrcholu potravního řetězce nejenže žrali, ale i velmi nahlas chrochtali, což se jim stalo osudným. Za jiných okolností má pan Vlk st. velmi racionální vnímání kauzality (například v případě sudetských Němců), proč tedy nyní tomu tak není?

J. Veselý 19.6.2013 2:46

haha

Větší hloupost jsem už dlouho nečetl. Co byste asi tak dělal, kdyby nechal někdo v rozporu se zákonem sledovat vás? Proč se nezabýváte pocity a osudem oaní Nečasové, kterou si nejěká soudružka dovolí sledovat ač ne to nemá výložky jen pro prostý fakt že se snaží zmocnit jejího manžela?

P. Havlicek 19.6.2013 6:10

Re: haha

Přesně proto nemohou být poškození soudci. Mimo jiné jste asi špatně četl. Nagyová ve sledovačce nic v rozporu se zákonem neudělala. Nemohla překročit pravomoc, protože žádnou neměla. Průserářem jsou tu vojáci pane. Přesně tak, pokud zavoláte na rozvědku s tím, že mají pro Vás sledovat Pepka Kohoutka odvedle, protože Vám asi leze za Mářou, pošlou Vás k šípku (možná do jinam), ale nesvážou do medvěda. Pokud ale sledovačku udělají, překročili pravomoce. Je to jasný? Jestli Nagyová svou řemenicí kroutila Nečasem je v tuhle chvíli úplně jedno...

M. Vojtíšek 19.6.2013 1:42

Pokud v dnešní době

psát paranoidní článek, tak bych našel plno uvěřitelnějších konstrukcí, než tato.

Ono by bohatě stašilo, kdyby u nás vše fungovalo tak nějak normálně průměrně. Všichni okusujou stát až jim tuhnou sanice a nic se neděje. Kdýž už to dojde tak daleko, že se nám kvůli tomu začíná hroutit ekonomika, lidi začnou být vyplašení a vykazovat aktivitu.

Ta náhodou neplánoveně vytáhne špalek z nějakého kolečka a část  stroječku se začne točit na chvilku normálně. A umaštěná Mařena vodící si premiéra na špagátku jak manipulátoři manipulují prostě musí trknout každýho. O to více, že ta Mařena vo tom všude klábosí a telefonuje.

Jak jsou všichni naučení, že tu všechno stojí za bobek, jaká koliv průměrně běžná věc hned vyvolá paniku.

L. Krajicek 19.6.2013 1:40

Původně to vypadalo na guláš,

pak na omeletu, ale nakonec je to obojí a navíc jablečná žemlovka se salámem a tatarkou. Kočička by tam přidala myš a pejsek kost.

Že to není k žrádlu? Nevadí, hlavně když je tam všechno. Ale souhlasím s vámi v tom, že když Nečasovi odváděli tu jeho pelešnici, která m.j. rozhýbala rozvědku, měl se s nim porvat  :-))