2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
muf 1.2.2010 11:14

Re: Dnes

no jestli to taky není z toho důvodu, že pacienti se u nás pouze léčí, kdežto  na západ od Šumavy uzdravují...mimochodem, jak je doktor zainteresovaný nikoliv na léčení, ale vyléčení pacientů? Tady v honbě za body je lékař schopný všeho, včetně falšování výkazů pro zdravotní pojišťovny..takže co si budem povídat..

kakao 1.2.2010 11:14

Re: Autor tohoto článku,

Můj drahý a vychcaní pražáku..

Vůz má kolá a koza rohy.

Že je venku hnusně tak zavři okná at se s toho hnusu nepoblinkáš.

Kebule 1.2.2010 11:10

Re: To sou ale tlachy

Bohoušku, začni podnikat a uvidíš, jak je to snadné, zašívat v březnu peníze. Ono totiže je to jinak. Jakmile začneš podnikat, uvidí, jak kolem tebe stojí cca 10 lidí s nataženou rukou a čekají, až jim to nasypeš. Pokud onemocníš a máš dluhy, tak to za tebe nikdo nezaplatí. Ono v eráru ti to sice strhnou, ale i když si válíš 4 týdny šunky na Mallorce, tak ti to zaměstnavatel platí. Zkus být trochu objektivní.

muf 1.2.2010 11:09

Re: Poplatky vyřešily houby

ano..opravdu můžu chodit jinam..nějakých 100 km na obdobné pracoviště...zajímalo by mě, kde a ve které zemi žijete...kromě toho, krávy jsme spolu opravdu nepásli, takže nechápu váš

způsob vyjadřování...nebo je to u vás běžný způsob komunikace?

Peman 1.2.2010 11:08

Dobrou chuť stoupenci socanů.

Guláš je uvařen pro hloupé (zde z důvodu slušnosti diskuse používám silný eufemismus; ve skutečnosti by zde slušelo slovo mnohem říznější). Jen by si tenhle gulášek (a hlavně jeho následky) měli vychutnat sami.

mefisto 1.2.2010 11:06

Re: částečně nemohu souhlasit

Ano katuško.

Mladí a nedozrálí budou souložit a my budeme vychovávat a živit jejich děti.

Fouká u vas hodně?Tak si nasad čepici at nemáš podchlazení mozek.

Bohouš 1.2.2010 11:02

Re: To sou ale tlachy

Kufu a spol , kdyby nebylo mých daní a poplatku jako zaměstance taky by jste vy OSVČ  na duchod chcípli hlady . Toto je důvod  špatného výsledku důchodového systému. Pokud 95 OSVČ každý březen vymýšlí jaký kličky udělaj aby si snížili daňový základ,tak není divu .Navíc každý zamestanec platí daně socálku a VZP  každý měsíc a pravidleně mu je seberou a nečeká se až se zarok rozhodně kolik zapalaltí a kolik ošidí .  No ale nevadí , vyřezávání rakoviny ODS už začalo a mužete mi nadávat jak chcete . Ono na Vás dojde

MAKO 1.2.2010 11:01

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Mloku máš pravdu.

... 1.2.2010 10:59

Re: Poplatky vyřešily houby

No tak choďte jinam a nežvaňte. Doby "spádových doktorů" jsou dávno pryč, můžete se zaregistrovat u koho chcete.

RAKO 1.2.2010 10:59

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Mloku máš pravdu.Jyří je papaláš a jeho myšlení je takové.

ps 1.2.2010 10:59

Re: Dnes

Pro pár, jo? No ty bys mě rozesmál. V ČR je skoro dvakrát vyšší nemocnost než v západní Evropě. To těch "pár" se simulantů má fakt obrovský vilv.

huhu 1.2.2010 10:56

Re: částečně nemohu souhlasit

stát má především zajistit, aby se o rodiče o děti postarali sami. Nepodporovat množení těch, kdo se o děti postarat neumějí nebo dokonce z nich vychovají další generaci parazitů.  O potomky mají zodpovědnost rodiče, kdo na to nemá, nemá mít děti.

... 1.2.2010 10:55

Re: Autor tohoto článku,

A ty jsi co, jeden z těch zakomplexovaných vidláků, který háže vinu za svoji neschopnost i za to že je venku hnusně na ty zlý Pražáky?

Cricket 1.2.2010 10:55

Co tím ČSSD říká a vlastně i prvoplánově chce říci?

Jednoduché: lidé, mladí lidé, pojdte k urnám a volte nás. Klidně si pak užívejte, máte to bez zodpovědnosti. My to za vás vezmeme. Máme spoustu hejlů, které kvůli tomu můžeme oholit (vás nevyjímaje - to vám ale neřekneme, že?) jen nám za to hoďte do urny ten svůj hlásek. Kdyby se vám cena jevila nepřiměřená, přihodíme ještě pár kouzel navíc : vyšší porodné, plošné přídavky na děti, nemocenskou "jako před lety za nás"... Málo? A co k tomu třináctý důchod, a kdoví co tam v tom pytli programovém ještě máme. Jen nás volte. Nemusíte se potom starat o peníze (ani o ty svoje vydělané, i o ty se vám postará náš skvělý Sobotka Bohouš). Stát se zadluží ve váš prospěch (a všichni na tom nakonec proděláte, ale tuto oběť my statečně podstoupíme). Tak jen přistupte a kupujte naše štěstí v obálce... 

... 1.2.2010 10:54

Re: Mu he he

No jasně, od zavedení neplacených prvních tří dnů nemocenské se zvedla úmrtnost na chřipku minimálně na pětinásobek, že :))

Katka 1.2.2010 10:53

částečně nemohu souhlasit

s názorem p. Bartoně a to ve věci hrazení alespoň části výživného za povinného. Pracovala jsem v sociální oblasti již před listopadem a také hodně dlouho po něm. Pamatuji tudíž doby, kdy se, do jisté částky, výživné, formou příspěvku, za povinného hradilo a posléze vymáhalo. Přímo jsem se věnovala i vymáhání. Když si uvědomím situaci některých rodičů s dětmi, jimž není výživné hrazeno, uvědomím si, že se takto některé neúplné rodiny (hlavně matky s dětmi) dostávají na faktickou hranici nouze. Já sama jsem v této situaci byla také, ale dokázala jsem si poradit.. Ale, bohužel na tom nejsou všichni rodiče stejně a poradit si neumějí. Proto bych se, já osobně, přikláněla spíšek názoru, že v oprávněných případech by stát platby z povinné měl poskytnout.

Mališa 1.2.2010 10:52

Re: Autor tohoto článku,

Určitě jsi pražák.Koza a vůz je pro tebe asi něco co neznáš.

Jinak hodně zdraví a pohodu.

MLOK 1.2.2010 10:52

VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Když sleduji úpornou snahu KSČSSD sypat písek do soukolí státního mechanizmu, ať to stojí, co to stojí - jinými slovy - čím hůř (pro stát), tím líp (pro "nás KSČSSD), napadla mě následující logická úvaha.

    Zadlužit stát co nejvíce, rozvrátit hospodářství měrou dosud nebývalou, svést vše na své předchůdce a docílit státní bankrot. No a kdo nám pomůže kouzelně vyřešit státní bankrot??? Přihořívá??? Ne??? Tak ještě trochu napovím. Kdo nám - samozřejmě "naprosto nezištně" pomohl dodávkami obilí v suchém roce 1947??? Zdá se vám příliš fantastický scénář, že by se situace nemohla opakovat? Velký "bratr" by nám opět "naprosto nezištně pomohl" (půjčkou? bezúročnou? darem?) odvrátit státní bankrot. Že bychom mu potom "museli" být náležitě "vděční" - to se rozumí samo sebou. O to by se už postaral náš fung-nový, všemi pracujícími milovaný, demokraticky zvolený president, pan ingenieur slibotechna.

       Doufám jenom, že se mýlím :-((

huhu 1.2.2010 10:48

programem socialismu je zlodějna, vyžírka a zotročení pracovitých

být socialistou je projevem špatného charakteru. Koukají jen kde co ukrást, kde co vyžrat a na úkor koho žít...

Volán 1.2.2010 10:47

Re: Mu he he

MU he he taky pako?

Přečti si příspěvek u Bohouše -když te svět omrzí atd.

Tvojí hlavy také nebude škoda.

Pam 1.2.2010 10:40

Re: Autor tohoto článku,

Aneb autor článku o voze, blb o koze....

Pipi 1.2.2010 10:40

Re: To sou ale tlachy

Bohouši když te svět omrzí a stane se peklem strč hlavu do hajzlu a přikry se deklem.

Je to sprosté,ale stejne tvojí hlavy nebude škoda.

kufu 1.2.2010 10:34

Re: To sou ale tlachy

Bohouši co si to za vola.Nechci tě urazit,ale tvůj názor na OSVČ je názor vola s velk.rohy.

Spamatujse a nepíš cipoviny.

egoist 1.2.2010 10:33

Mu he he

Bodejť by se maminka nerozčílila. Kurňa rvou ji prachy, horem dolem , ale maminka se nedá. Je to krásný příklad občanské uvědomělosti(nevím, jak se tomu jinak říká v dnešní době). Pochopení reality součastného života. Ano,  krásný úspěch , nehrazené tři dny. Lidé přecházejí chřipky(nejčastější diagnóza na neschopenkách), chodí do zaměstnání , kde šíří nákazu dál(stačí se podívat na pracovišti kolem). O tom, jak je přecházení  chřipky nebezpečné vědí lékaři velmi dobře. Napadení srdečního svalu , ledvin atd. Takže co nyní ušetříme, několikanásobně zaplatíme za léčbu mnohem komplikovanějších onemocnění.  Věta… Pokud pominu „vychytralost“ některých, kteří se domluví, že „jako neplatí“ a místo nich bude platit stát ..už svědčí o paranoie a napnění lidové moudrosti ..podle sebe soudím tebe..  

berkowitz 1.2.2010 10:31

Autor tohoto článku,

zapomněl říci, že povolební guláš, po posledních volbách, jak nám jej naservírovala ODS, páchl hnojem!

muf 1.2.2010 10:31

Re: Poplatky vyřešily houby

dobře..tahle "banální" chřipka byla míněna spíš jako příklad..já mám s doplatky právě opačnou zkušenost...mám tu smůlu, že "moje" nemocnice je v dlouhodobém pronájmu společností AGEL..chodím pravidelně každé čtvrtletí  na kontroly a mohu vám říct, že prakticky každé čtvrtletí mě doktor předepisuje jiné léky, protože pojišťovna AGEL diktuje lékařům, které léky může předepsat a které ne..navíc se přitom lékař tváří, jako by ty léky platil ze své kapsy a když překročí limit, dostane to k úhradě..takže nepředepíše ani potřebnou dávku na čtvrtletí a tak musím znovu, tentokrát na obvod aby mě předepsal zbytek..samozřejmě zadarmo ani kuře nehrabe, takže obvoďák se vám aspoň podívá do krku či strčí "něco někam" aby si zasloužil svých 30 stříbrných...podle vyjádření lékaře jsou právě ty poslední léky lepší než ty předešlé, protože ty byly pouze kopie..bohužel už jaxi pozapomene dodat, že ten originál stojí podstatně víc a tudíž i doplatek je vyšší.. takže konkretně - pokud jsem koncem minulého roku doplácel 50,- Kč tak v lednu už to byly skoro 300,-..podotýkám, že za 1 balení...uznávám, že na tom je řada pacientů určitě mnohem hůř..jde ale o princip..pokud dovolíme takové majetkové propojení - nemocnice, lékárny, farmacie - můžeme do studny zvané české zdravotnictví lít další další peníze a studna bude pořád suchá, protože se vždycky najde nějaký šikula, který  se připojí bokem a bude vysávat a vysávat...

pipi 1.2.2010 10:29

Kdo nás zbaví toho grázla?

Nevím čím to je že blbost vždy zvítězí nad láskou a pravdou.

To už jeden sliboval jak po samet.revoluci si padneme kolem krku a budeme hrkútat samou láskou a pravdou.

Skutečnost je jiná.Papaláši s ČSAD-Kčm nám zase hlásají o svornosti,musíme udělat všechno proto aby nikdo nevyčníval z řady.

Vyšší daně srovnají strop,střed zanikne a stádo stupidných voličů si postaví do čela papaláše a hvězda nad naší vlasti bude svítit jasním plamenem blbců.

ps 1.2.2010 10:29

Re: Poplatky vyřešily houby

V EU taky lidé nechodí k lékaři protože se bojí ztráty zaměstnání, a to

jak za před krizí tak teď a dokonce v mnohem větší míře než v ČR? Čím je asi způsobeno to, že v EU je mnohem nižší nemocnost než u nás milý Watsone? Zkus, místo toho abys okamžitě skočil na špek šaškovi a demagogovi rathovi, popřemýšlet. Nemohlo by to být podstatně větší mírou zneužívání nemocenské v ČR, co myslíš.  

David 1.2.2010 10:29

nejen hloupostí, ale páchne i sociální nespravedlností...

...proč má společnost jako celek, doplácet na asociální jedince. A dále je ve hře ona tabulka minimálního výživného. Příklad ze života : jeden otec si bere děti každý víkend. Bere si je na dovolenou, o svátcích, na hory, platí jim kroužky, stavební spoření, pokud je má u sebe, sám si je živí a šatí. Druhý otec nemá zájem, děti vídá jednou za dva měsíce, nekoupí jim ani dárek k narozeninám. Otázka zní...proč mají oba platit stejné výživné ?

lucinapes 1.2.2010 10:27

Re: Ženám , které nemají šanci domoci se práva to určitě pomůže.

Stát má podporovat tradiční rodiny, ne zvýhodňovat rodiny neúplné.Nejde jen o ty peníze, ale o to, že dítě má přirozený nárok na oba rodiče, a pokud tento nárok stát nepodpoří, nestojí za nic.  Takhle si stejně ČSSD moc hlasů nekoupí, těch nesvědomitých otců je mezi voliči pár, ti, kdo se nestarají ani o vlastní děti, většinou nechodí ani volit. Toho, že se na děti nemusí platit, využijí zase jen ti, co stejně žijí z podpor již po generace. O takovéhle občany by stát usilovat neměl.