2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
genovefa 1.2.2010 20:33

věrohodnost statistiky

Proplácení neschopenek-spíše žebrácký příspěvek mne postihl 2x ( chřipka a zlomená noha), raději jsem si vzala dovolenou.Nedosahuji ani průměrného platu a tak by pro mne nemoc byla finančně likvidační. Poplatky jsem platila i při běžných kontrolách aniž jsem věděla za co. Pokud jsem si dovolila zeptat, dostalo se mi naprosto nic neříkající odpovědi. Při odmítnutí neschopenky se můj lékař vůbec nedivil, poznamenal ,že takových ke nás víc.Otázka tedy zní : na co platím sociální pojištění. Neschopenky si proplácet nenechávám, při dnešním trendu důchod nejspíš nedostanu.

důchodce 1.2.2010 20:23

Re: Jedna baba povídala ..........

nechte už toho huhu na pokoji,  taková individua zabijí svou hloupostí vždy i tu nejpřínosnější diskusi. Je již nejvyšší čas, že Pes odstraní tu anonymitu. Tím zmizí i všichni huhu.

důchodce 1.2.2010 20:13

Re: Vlastimil Tlustý: Regulační poplatky se nedají ničím zdůvodnit

Mne velmi zaujala věta "Moje matka ve vysokém věku byla nedávno hospitalizována několik dní v nemocnici a docela se rozčílila, když jí byl nabízen úplatek ve formě náhrady za poplatek. Před měsícem jí naopak přišel od zdravotní pojišťovny přeplatek za léky. "  Já prakticky každé dva měsíce za léky dávám kolem 1000 Kč a měsíčně docházím na pravidelné kontroly ke třem odlišným specialistům-lékařům. Pochopitelně jim dávám každému 30 Kč, a spolu s nimi cítím, že je jim to trapné, protože se s nimi s každým znám více než 10 let. Vždy  to tedy v tiché dohodě přijímá sestra v přijímací místnosti. Nejen že jsem žádný přeplatek nikdy nedostal, ostatně ho v tomto systému ani nečekám, ale zajímalo mne, jak se mohu o stavu mého účtu vůbec dozvědět. Třeba u mobilu si z mého účtu mohu okamžitě vždy zjistit, kdy a kolik jsem který den protelefonoval. Moje snaha dozvědět se něco o stavu mého zdravotního účtu naposledy skončila tím, že mi po mnoha peripetiích na doporučovaném čísle řekli, že systém není v tomto směru dopracován a že se musím spolehnout na to, jestli něco dostanu nebo ne. Je to dost podivný stav. Žádám tedy pana Bartoně, že by mne zajímalo (a se mnou zajisté i mnoho jiných osob), protože je zajisté v tomto směru plně informován, aby zde poskytl podrobný návod, jak se do těchto účtů mají lidé dostat. Ne pouhé konstatování, že je to snadno dostupné, jak se to všude píše, ale bod za bodem postup. Děkuji předem. A vůbec. Pokud to někdo ví, může sem tento podrobný postup napsat též. Podotýkám, že nejsem žádný lama, jak se na odborných serverech říká, pracoval jsem v IT dost douhou dobu, takže mne mrzí, že tento začarovaný kruh nejsem schopný prorazit.

souhls 1.2.2010 19:59

svobodná

matka, či živitelka je nejlepší kčeft!!! Prosím všechny feministky aj. pomýlené slepice, aby nereagovaly. Zažil jsem to a vím o čem mluvím. Tak jenom drobná připomínka. Rozvedená či početá .... bere či může brát VŠECHNY možné i nemožné příspěvky a podpory. Nevěříte???, jste hloupé, které chcete odporovat, je to jen na vás, jak se budete kroutit a přičiňovat.Pokud se přičiníte, dostanete majlant a BEZ PRÁCE!!!!!   Na druhou stranu chlap nemá nárok na NIC !!!!!!!!!!! Je to gauner!!!!!!!!!!!.Jenže tento gauner, když přepočítá co vy slepice dostáváte na dítě, on při svém výdělku na stejný počet dětí nemá a to nemyslím, že je nějaký žebrák. Totiž takové jsou dnešní soudy. Tak, že je třeba reálného rozhodnutí a rozhodovat dle skutečného práva.

Petr B. 1.2.2010 19:31

Vlastimil Tlustý: Regulační poplatky se nedají ničím zdůvodnit

Taková je to blbost, že i bývalý předák ODS je odsoudil. Já bych měl nápad, jak Bartoň, tak i jeho matka mohou přece platit "regulační poplatky" i po jejich definitivním zrušení v červnu tohoto roku. Pokud je to baví a sami sebe chtějí regulovat, tak proč by v tom nemohli pokračovat i dále? Lékaří a zdravotní sestry jistě rádi od nich peníze přijmou a strčí si je do kapsy.

huhu 1.2.2010 19:23

Re: Jedna baba povídala ..........

takoví lidé chodili do práce i před tím. Ale statistika je jasná - nemocnost klesá, tedy kde roznášejí a koho nakazí ? Prostě odpadlo placení 30% simulantů a také si lidé dávají na vlastní zdraví větší pozor.

A viz nahoře můj příspěvek - nejvíce podvodů s nemocenskou je v krajích, kde má podporu ksčssd.

Landys 1.2.2010 19:22

Re: Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

Přešel jsem na kokain, ještě větší vole - korunovanej !!!

huhu 1.2.2010 19:20

Re: Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

viz http://www.podnikatel.cz/clanky/nejvice-kontrol-zamestnancu-bylo-vloni-v-praze/   statistika kontrol nemocných pojišťovnou. nejvíce se podvádí v krajích, kde má ksčssd nejvíce voličů.

Landys 1.2.2010 19:19

Re: Jedna baba povídala ..........

To nepovídala jedna baba, ale bab (lékařek) několik, a též několik lékařů.  Z různých míst  republiky. Až jsem se tomu sám podivil, že tomu MF Dnes věnovala celou stránku. Ale nemusím ani číst MF, stačí pohybovat se mezi lidmi (obyčejnými) a zajímat se o věci kolem sebe !  Švagrová mi vyprávěla, jak její kolegyně v jedné instituci chodí běžně s horečkami do práce a cpou se Paraleny, rozkašlávají bacily mezi spolupracovníky i klienty. Když jim řekla, že by měly zůstat doma, tak od nich dostala vynadáno, že oni nejsou honóra (švagr je podnikatel) aby si mohly dovolit zůstat zdarma doma !

huhu 1.2.2010 19:10

Re: Volby dopadnou dobře.

to uže tady bylo za komunistů..teda jen v Sanopzu nebo za úplatek nebo s protekcí.

huhu 1.2.2010 19:09

Re: Jedna baba povídala ..........

neříkejte, statistiky jsou jasné. Nemocnost klesá. Kde tedy "roznášejí" ty nemoci ? Kde jsou ty komplikace ?

huhu 1.2.2010 19:07

Re: Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

především si lidé dávají větší pozor, aby nebyli nemocní, neměli úraz. Jednoduché. Vy jste to v okolí nepozoroval ?

vlasta 1.2.2010 19:00

Re: Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

Co to hulíš vole?

vojtěch 1.2.2010 18:44

Re: Můžete nesouhladit, můžete urážet, můžete být hulvát.

Pro vás příteli jak na vojně uličku nanby ať si každý uleví s vola je jenom kus masa na polívku.Omlouvám se za toho vola nic slušnějšího mě nenapadlo.

J. Kulheim 1.2.2010 18:26

Jedna baba povídala ..........

Lékaři se vyjadřovali v tom smyslu, že u nás lidé mimo jiné trestuhodně zanedbávají preventivní prohlídky, .........Roznáší tím nemoci mezi ostatní, sami si mohou přivodit závažné zdravotní komplikace,.......Je naprosto spolehlivě   zjištěno, že to dělají kvůli žebrácké nemocenské, na kterou si ovšem platí, pak ze strachu o ztrátu zaměstnání

Martin 1.2.2010 18:25

Re: Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

Landysi,Bartoň je právě za blbost placen

Landys 1.2.2010 18:22

Re: Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

Jo, statistky říkají, že se míň promarodilo ! Ale není to díky tomu, že lidé si na marodění vybírají dovolené a všelijak se samoléčí ? Pokud vím, tak dovolená by měla být zejména a především na zotavenou (ale ne při nemoci) !

huhu 1.2.2010 18:11

Re: Vize, jasan,

je to veice jednoduché. Pokud vaše zdravotní pojišťovna platí cesty bafuňářů a neposkytuje vám zdravotní péči, jděte k jiné.

huhu 1.2.2010 18:09

Re: Vize, jasan,

především děti snad mají i tatínka. Závuisí hodně na mamince..v každém případě snad se lidé nemají chovat jako kukačky, aby nechávali starost o děti na jiných.

A ti vyhození z fabrik si platí pojištění, nicméně usilovně vždy sháním na různé opravy řemeslníky, případně se podívejte, jak je plno na úklidu sněhu. Takže s tou nezaměstnaností to není tak zlé.

J. Kulheim 1.2.2010 18:08

Volby dopadnou dobře.

 Vyhraje ČSSD a KSČM a budeme mít všechno zdarma. Pan MUDr Rath to říal nělolikrát, že zaplatí lidem poplatky u lékaře, v lékárně i v nemocnici. Zdravotní péčře bude na vysoké úrovni a zdarma. Možná bude zdarma fšecko.

huhu 1.2.2010 18:05

Re: Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

vy tady vykládáte "co jeden doktor povídal" a další historky z lihového domu.

Nicméně statistiky jsou jasné...ale to je asi na vaše IQ příliš.

Landys 1.2.2010 17:53

Už se skoro začínám těšit, jaká hovadina zas z p. Bartoně vypadne.

A opět nezklamal. Spolu se Štěpánkem jsou stálice nejzářnější. Čím více je ODS v problémech, tím větší pitomosti se jim v těch jejich hlavách rodí. Něco takového  už ovšem svědčí o značné duševní nouzi. Nevím kde p. Bartoň žije, ale co se té nemocenské a spotřeby léčiv týče, četl v MF dnes cosi jiného. Lékaři se vyjadřovali v tom smyslu, že u nás lidé mimo jiné trestuhodně zanedbávají preventivní prohlídky, rovněž chodí ve velké míře nemocní do práce. Roznáší tím nemoci mezi ostatní, sami si mohou přivodit závažné zdravotní komplikace, které se budou následně léčit daleko nákladnějším způsobem. Je naprosto spolehlivě   zjištěno, že to dělají kvůli žebrácké nemocenské, na kterou si ovšem platí, pak ze strachu o ztrátu zaměstnání. Takové pitomosti o domácích pracech a jiné bohulibé činnosti, může vypustit jen zastydlý pravičák bez soudnosti. Kvůli tomu, že se najde nějaké procento notorických flákačů, budou se trestat všichni. Co tak popřemýšlet a vymyslet nějaký účinný kontrolní systém  zneužívání zdravotní péče. No a o těch léčivech. Není vůbec pravda, že by spotřeba léčiv klesla. Že ušetřil stát to jo, ale jen díky tomu, že si to lidé zacvakají ze svého. A autor si buď vymýšlí, nebo neví, jak to chodí v případě hospitalizace . Chtěl bych vidět tu nemocnici, která po vás nechce poplatek za pobyt. Pokud vím, tak tuto platbu většina populace ani nezpochybňuje. Autor by měl zkrátka začít víc pečovat o svou duševní kondici. Co by s ním udělal případný propad ODS v příštích volbách, ani nechci domyslet.

jirka.s. 1.2.2010 17:52

Re: No když tomu věříte.......Re: Poplatky u lékaře

Zkuste přesvědčit vola, aby sežral biftek!

jirka.s. 1.2.2010 17:50

Re: Proč ne, když mě tak přemlouváte.......Re: Pane, ODS může i za to, že jí vykopli z vládnutí..... Re: Mě nikoli pane....Re: Jasně od Kubiceho zprávy.....Re: Bartoní.....

Hmm, tož někdo tady skutečně má zastřené vědomí ! Pokud bych tě totiž já k něčemu vůbec přemlouval, tak jedině k tomu, abys skočil na dvoře do septiku a zabouchl za sebou dekl!

jirka.s. 1.2.2010 17:46

Re: Vize, jasan,

No já jenom takovou drobnost, že na to soudruzi sosáci, tedy na to oddělení kupiček, měli, tuším, celých osm let ! Nebo se mýlím? Tož  mi nějak nebere, že by to chtěli udělat ausgerechnet hned zejtra!!!

J. Kulheim 1.2.2010 17:25

Re: No když tomu věříte.......Re: Poplatky u lékaře

Pokud lékař nepředloží stvrzenku o zaplacení, tak nedostane zaplacené vyšetření a ošetření.  Tak je to i v lékárně.

Martin 1.2.2010 17:22

No jo,...

ta vaše matka,to musí být unikát k pohledání,"proboha,oni od ní nechtěli peníze,jak je to možné? Té matce určitě není víc jak 20let - jinak by věděla,že se nikdy neplatilo,jenzdrav. pojištění.

Qakk 1.2.2010 16:47

???

Jak komu. U voleb se uvidí!!!

daimonion 1.2.2010 16:39

Zbavme se konečně těch hnusných lidí !

http://payne.bigbloger.lidovky.cz/c/120811/Frontova-linie.html

ps 1.2.2010 16:23

Re: Pane, ODS může i za to, že jí vykopli z vládnutí..... Re: Mě nikoli pane....Re: Jasně od Kubiceho zprávy.....Re: Bartoní.....

No moje úchylky (na rozdíl od těch vašich) mi dovolují chápat jednu zásadní věc, a to, že parametry života si volí  a nastavuje každý sám. A co se týče zemí, tak nejrovnostářštější společnost v Evropě s největšími transfery od bohatých k chudým, snad nemůže být ostudná v očích žádného levičáka. A pokud tvrdí opak je jasné, že mu jde o něco jiného (nejčastěji o koryto).