8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MIKLAS 6.10.2006 11:03

tohle je

skvělý marketingový tah a velmi uzitecný autor. Alternativa k panu Štěpánkovi, byť hrozná. Pro časopis žijící z reklamy a sponzorů je takový autor požehnáním.

Karel008 6.10.2006 11:01

Předčasné volby je skutečný nesmysl, stačí respektovat vítěze voleb.

Jirka 6.10.2006 11:00

Chcípni bolševiku

Modrý pták 6.10.2006 10:44

jirko. s.

ten slovník je vážně líbezný a obsah ještě líbeznější.

Vlastimil 6.10.2006 10:33

Re: Jicinsky je soucasti problemu, ne soucasti reseni

Soudruh Jičínský by opětovně zvolen do poslanecké sněmovny. Proč se tady ubíral do důchodu, když ho lidé stále volí?

Karl von Bahnhof 6.10.2006 10:29

Re: Soudruhu Jičínský,

moje řeč (jak říkám: dvě dávky) R^

JJ 6.10.2006 10:15

Jicinsky je soucasti problemu, ne soucasti reseni

kdy uz se konecne ti komunisticti pohrobci uberou do duchodu?

Ve slusne demokracii dostavaji strany hlasy na zaklade urciteho programu a slibu. Pokud by je museli v povolebni relaite prekrocit zasadnim zpusobem, tak je prirozene, ze se volicu znovu zeptaji na nazor. Akorat soudruzi typu Jicinskeho si mysli, ze vi nejlepe, co si obcane CR preji. Praktikovalito tak 40 let a stareho psa holt novym kouskum nenaucis.

Hlavne ate si ten clovek nebere demokracii do huby.

KROKODÝL 6.10.2006 10:13

Soudruh Jičinský

a jeho bláboly ,toť něco pro uši páně Paroubka.Drží ze koryta jako h**no košile a jeho komentáře jsou zjevně inspirovány Kapitálem.Možná by mu pomohlo vzít do ruky lopatu a jít na měsíc makat na stavbu.Většinou se hlava od bludů pročistí a v jeho případě i nahradí pár mozkových buněk,které se mu evidentně nedostávají.

Zoufalý strach z předčasných voleb je samozřejmý a důvod?I zarytí voliči ČSSD už prohlédli a budou volit úplně někoho jiného.Třeba zelené,protože Bursík si zatím zachovává tvář.Obměna v křesle předsedy ODS by určitě ODSce prospěla,jsou tam podle mne schopnější lidé než Topolánek.Komunální a senátní volby=opět další noční můra v ČSSD.Předčasné volby????

Pane Jičínský,nadělal jste se ve svém životě pekla více než dost,děkujeme a táhněte k čertu.

jirka.s. 6.10.2006 9:57

Re: Jičínský??????????

Veřejně utracen, to ano, ale na vlastní náklady.

jirka.s. 6.10.2006 9:55

Pro halamu a s. Jičínského

Základy teorie státu a práva, rok 1954, autor Zdeněk Jičínský

kapitola 6: Mechanismus socialistického státu: Základní rozdíl v třídní podstatě buržoazního státu povolaného k udržování panství buržoazie, k potlačování dělnické třídy a pracujících mas a státu socialistického, jehož činnost směřuje k likvidaci vykořisťovatelských tříd určuje i zcela jiný vztah proletariátu k existujícímu státnímu aparátu. Buržoazie v buržoazní revoluci neničí starý státní aparát, ale přejímá jej, přizpůsobuje novým cílům a úkolům a dále jej posiluje. Proletariát nemůže převzít buržoazní státní aparát, ale musí jej rozbít, zničit a na jeho troskách vybudovat státní aparát zcela nový.

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýBuržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii.. Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýV socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

jirka.s. 6.10.2006 9:53

Re: Mluvím za sebe,

Ano, my už konečně chceme v klidu pracovat a žít, vy vrahové z volstrítu!

JV 6.10.2006 9:45

Vážená redakce...

zrušte toto forum. Takový Audiášův chlív se hned tak nevidí. Děkuji.

pájaTHC 6.10.2006 9:43

vzpomínka na 90. léta

Grégr-pětašedesát, Grulich-šestašedesát, Jičínský-stotřicetdva. A to jsou ti mladší. Proti těm starším by byl i Tutanchamón svazák :)

Jó to byly časy...

Arab 6.10.2006 9:36

Důchodce

Ať jde radši do důchodu,nadělal zla dost při psaní ústavy.Stále jen chytračí rudoch jeden.

Pavel 6.10.2006 9:31

Doporučení

Zastánci elitářství a jejich služebnictvo se po katastrofách v parlamentu chovají jako příslovečná potrefená ... . Dobrou radu, aby hledali chybu také trochu u sebe, jim dávám jedině proto, že vím, že se jí nebudou řídit.

pozorovatel123 6.10.2006 9:23

Re: Proč se domnívám, že předčasné volby nejsou vhodným řešením:

Proč? Protože jsme o 4měsíce moudřejší, a volby budou kvalifikovaným rozhodnutím o tom kdo má vládnout a kdo radši emigrovat ať již dopadnou jakkoliv.

pozorovatel123 6.10.2006 9:16

Bude to problém

Autor je jedním z tvůrců současné ústavy. Že byla napsána špatně dnes uznává skoro každý kromě autorů. (Aby tomu i oni rozuměli, "ústava obsahuje některé drobné nedostatky", jak se většinou diplomaticky říká). No a jako socdem samozřejmě využívá všeho co napsal ve prospěch socdem, opravdu nezávislý tvůrce ústavy.

Jaryna 6.10.2006 9:15

Mluvím za sebe,

předčasné volby mi  nebudou vadit. Zůčastním se jich. Jedno je jasné k předčasným volbám se půjde k vůli p. Paroubkovi. Od červnových voleb se dost arogantně a skoro vulgárně vyjadřuje a napadá. Nemůže se vyrovnat s prohrou...Tak to musí mít potvrzené předčasnými volbami? Jednou ODS vyhrála, tak ať ukáže co umí..............A k p. Jičínskému? Jaký je rozdíl mezi ním a KDUČSL? Vůbec žádný.....Jsou jak korouhvičky, točí se podle větru..............Sakra,  my už chceme v klidu pracovat a žít, tak se páni politici snažte..........

vladia 6.10.2006 9:11

raněný slepotou

Pan poslanec je stejně jako ostatní jeho spolustraníci raněný slepotou a snaží se nás uchlácholit, zatímco se pod Paroubkovým předsednictvím ze sociálně demokratické strany se stáva partaj a z přátel soudruzi. Jakoby se mu zastesklo po době jeho mládí, kdy nadšeně budoval socialismus a sepisoval socialistickou ustavu.

Stanislav Toula 6.10.2006 9:04

jako obvykle - zklamání

Članek s. Jičínského jsem čekal. Ale přiznávám, že na jiné téma. Na téma, jak je převolení předsedy PS Vlčka v souladu s ústavou. Místo toho opět "ODS Mínus".

brabus 6.10.2006 9:02

Re: Pan exprezident Havel

R^R^R^ soudruh Jičínský a jeho krvavé ruce. Cím dál tím víc lituji, že tady po 89 nebyl něco jako Norimberský proces. Soudruh Jičínský by byl určitě alespoň v druhé řadě!!

huhu 6.10.2006 9:01

proč se nezeptat "lidí"

odpor k tomu, aby se současný problém řešil předčasnými volbami tj. "zeptat se lidí" mi od takového zastánce referenda na kdeco jako je Jičínský připadá zvlášť ubohý

tom 6.10.2006 8:59

Re: jičínský...

panu jičínskému chybí v ústavě článek o vedoucí úloza strany.On a jeho kumpáni doufají,že přesto že prohráli volby uchvátí moc a s podporou komunistů si ji zajistí na věčné časy.To přeci Paroubek slíbil svým spolustraníkům když ho konečně zvolili předsedou.Nechápu,že slušní občané to jeho nedemokratické chování neděsí.Umí si někdo představit ten řev,kdyby za vlády ODS někdo odposlouchával Paroubka a hrabal se mu v ban.kontech?Je zajímavé jak novináři,kteří o sobě tvrdí,že jsou nestranní tohle vše mlčky přecházejí.Asi se Paroubka tolik bojí,že  raději zalezou

brabus 6.10.2006 8:58

Re: Re: jičínský

Dement je asi pan Parvus.  Abyste se může používat stejně jako aby jste. Spojení aby jste se doporučuje při kladení důrazu. Zdroj: Český pravopis 1.6. 2005 + aktualizace a dodatky z 1.2. 2006.  P.S. Mam opravdu rád lidi co píší a neví o čemRv

Martin 6.10.2006 8:46

Pan exprezident Havel

ve své poslední knize potvrdil příběh, o němž jsem dosud pochyboval: Když měla být po převratu z ústavy vypuštěna vedoucí úloha strany, s.Jičínksý zuřivě protestoval, a posléze se hlučně domáhal, aby tedy byla v ústavě zakotvena vedoucí úloha pracujícího lidu.  

jj 6.10.2006 8:40

Re: lépe řečeno

R^R^  Když tenhle slizoun bolševická začne mluvit o demokracii tak se dá čekat nedemokratický podraz. 

Pekri 6.10.2006 8:39

Že žádné takové nebezpečí pro vývoj v ČR neexistuje?

No pane Zdeňku, to jste mne dnes opravdu překvapil. Vlastně ne. Začínám tušit, že váš svět  sociálního inženýrství se odehrává v jiném časoprostoru než náš, obyčejných tupých občánků.

Pavel 6.10.2006 8:34

Re: Re: Re: Re: Jičínský, není to jeden

Soudruhu, pletete se Vy, zpátky na VUML!! nebo pokud jste byl lampasák, tak znovu na PŠM!!;-D;-D;-D

Parvus 6.10.2006 8:32

Opravuji

sám sebe: "abyste". V původním příspěvku mi chybí koncové uvozovky.

Parvus 6.10.2006 8:31

Re: jičínský

Pane Ivo, vy jste tak dementní, že neovládáte pravopis českého jazyka. Místo správného "abyste píšete negramotně "aby jste".