17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
m.l. 6.10.2006 13:37

Re: Re: Uhodil jste hřebík na hlavičku,

Jaképak bez přemýšlení. Volební výsledek říká jasně něco kolem 10 procent = lidi si je většinou nepřejou. A stačí je nepustit k vládnutí, zabíjet se nemusí.

penzista 6.10.2006 13:31

Nechápu proč se zde stále dokola objevují výplody starce Jičínského

převzaté z (Rudého či Oranžového) Práva. To už má redakce takový nedostatek vlastních autorů?

also a comrade 6.10.2006 13:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uhodil jste hřebík na hlavičku,

What did you have for drink, so early in the morning? For  Christ sake! SHUT UP!

(Ganz klar?)

Ghost 6.10.2006 13:16

Re: Re: Re: Znovu dobrý a výstižný článek od prof. Jičinského

Jicinsky je asi takovy disident jako R.Slansky.

Jen ,nevim jestli bohudik nebo bohuzel, konec je jiny.

horduch 6.10.2006 13:06

odvolávat se

na něco o čem všichni ví ,že je špatné, může jen ten ,kdo byl autorem této zhovadilosti.Líp by autor udělal ,kdyby se zasadil o nápravu,aby  výsledky voleb skutečně odpovídaly přání voličů

Šťoura 6.10.2006 13:03

Politický zápas

Pane Jíčínský,

jste chytrý , vzdělaný a inteligentní člověk. Je mi proto velice líto , že stojíte na špatné straně barikády. Tu barikádu ale stavíte s ČSSD a KSČM . A dokud bude Vašimi stranami považována Ústava ČR jako základní direktiv, jež vymezuje rámec i pravidla pro vedení politického zápasu , a ne pro ustanovení vlády atd. , tak to nebezpečí zpětného chodu dějin nezmizí .

Petr 6.10.2006 12:58

Vrať se do hrobu

už jsi napáchal dost zla, že se nestydíš přivydělávat si takovýmto způsobem k "ubohému" důchodu!

Ladislav N. 6.10.2006 12:51

Re: Re: Jicinsky je soucasti problemu, ne soucasti reseni

Odvolávat se na fakt, že moudrý muž pozná včas, kdy má z politiky odejít, je v tomto případě opravdu zcela zbytečný.... ;-)

Ladislav N. :-))) 6.10.2006 12:48

Re: Audiášův chlív ...

;-DR^

Ladislav N. 6.10.2006 12:46

Re: Re: Pravopis

Máte sice pravdu, nicméně nechápu, proč zabírá mnohonásobek plochy původního příspěvku? 8-o ;-)

Ladislav N. 6.10.2006 12:43

Re: Re: No, já ten článek četl včera v Právu a

Jste schopen vaše tvrzení doložit čímkoli (z praxe), co by mohlo jeho platnost potvrdit? ;-D

Ladislav N. 6.10.2006 12:35

Re: Chcete komunistickou vládu s Paroubkem v čele?

Souhlasíte s tím, aby další 4 roky vládli v tomto státě Paroubkovi komunisté? ANO - NE ...

jarope 6.10.2006 12:31

Re: Znovu dobrý a výstižný článek od prof. Jičinského

Je jasné, že pan "profesor" má bobky, protože ví, že po předčasných volbách skončí on i jeho zbožňovaný vůdce na smetišti dějin. On v Domově důchodců, jeho vůdce v hospodě U Pinkasů !!!

Jogin z Bagin 6.10.2006 12:31

Ne ČSSD, občané nechtějí další volby.

Volby proběhly, mají své výsledky a je na politicích, aby se chovali v rámci platné legislativy, tj. ústavy. Jestliže ODS a bohužel také prezident (ale to je vlastně totéž) mluví o předčasných volbách, je to typická odeesácká podlost, zbabělost a podvod. Na sestavení vlády jsou tři pokusy a všechny se musí vyčerpat. Topolánek by si prostě představoval, že příležitost bude dostávat jenom on a když neuspěje, budou zase nové volby a tak pořád dokola, až do doby kdy se mu to třeba konečně podaří. V ústavě není napsáno, že premiérem  bude Topolánek a vládnout bude ODS. Tito svoji šanci už dostali a vyčerpali. Sorry pánové, teď jděte.

BuBu 6.10.2006 12:30

Re: A já ještě řeknu (b) !

A potažmo, až by KSČSSD prohrála (a dosti výrazně) volby . . . to by se panečku děly věci ! Nastalo by vyšetřováníčko těch všech lumpáren, zlodějin a korupcí, co se nashromáždily za posledních 8 let ! A že jich bylo ! Kavan, Srba, Zgarba, Palas, Gross, Schling, Doležel, Rath . . . a další plejáda . . . by skončila v krimu !

Takže Emile, proč se brání KSČSSD předčasným volbám ? Jde jim o těžký kriminál . . . a tam se jim asi moc nechce ! Rádi by si užívali z nakradeného ! 

Malý Aston 6.10.2006 12:20

Re: Re: Znovu dobrý a výstižný článek od prof. Jičinského

Já mám dojem,že soudruh Jičínský  blbne,již ten jeho projev v poslanecké sněmovně dává za pravdu těm,kteří říkají že stařecká demence pokročila. Já se domnívám,že to nepíše Jičínský ale Paroubek. Nikdo mi nenamluví,že disident,bojovník proti Jakešovi,týraný Stb je schopen psát takové bláboly.Kdo jiný než soudruh Jičínský by měl bojovat proti komunistům? Takže jeho jméno zase někdo zneužívá nebo již zneužil,včetně Jičínského.

emil 6.10.2006 12:19

Re: tohle je

Rád bych soudruhovi Jičínskému také požehnal, aby už odešel a nezasmrádal naši politiku víc, než jak to dělají současní politici.

emil 6.10.2006 12:17

Proč se ČSSD brání předčasným volbám ?

Protože dle všech průzkumů by volby projela. A větším rozdílem, než byl ten v červnu. Proto všicni Paroubkovi pohůnci včetně pana Jičínského se předčasných voleb bojí jak čert kříže. To, že Topolánek (pane Jičínský, ODS s Topolánkem v čele vyhrála volby) je ošklivý vůči Paroubkovi a nechce jej poslouchat, to je opravdu šílená drzost. Myslím si, pane Jičínský, že Vaše každotýdenní bláboly naprosto nedemokratické a hájící jen koryta Paroubka jsou daleko drzejší.

milan007 6.10.2006 12:14

Re: Znovu dobrý a výstižný článek od prof. Jičinského

od soudruha profesora

Jaroslav 6.10.2006 11:51

Znovu dobrý a výstižný článek od prof. Jičinského

oni se samozřejmě někteří politici a strany neštítí porušovat ústavu kvůli strachu, že by se přece jenom ČSSD tu vládu sestavit podařilo. Ale může nás vlastně ještě něco překvapit od ODS?

O hnusných metodách ODS, charakteristice jejich voličů atd. pojednávají dva velice zajímavé příspěvky v dnešních BL od pánů Rolčíka a Kroha.

Parvus 6.10.2006 11:47

Re: Pravopis

Původně jsem měl hezky strukturované odstavce, ale nějak se mi to zdrclo. Zkusím znovu:

Pro ty, kteří v základní škole nedávali pozor: Jednotné číslo zpravidla problémy nepůsobí: já bych, ty bys, on by. Množné číslo je zřejmě moc složité: my bychom, vy byste, oni by. Uvedené tvary jsou závazné a užívají se (mají se užívat!) bez ohledu na kontext. Největším úskalím bývá situace, kdy tímto tvarem uvádíme vedlejší větu (obvykle předmětnou nebo příslovečnou účelovou), kde chceme slyšet spojku aby:

Žádáme vás, abyste se ve svém vlastním zájmu dostavil na jednání včas. Nikoli: aby jste!

Dokážu pochopit, že takto nesprávně mluví zedníci v hospodě (nic proti zedníkům, také občas v hospodě nebo na ulici hovořím nespisovně). Ale fascinují mě politici a vůbec "lidé veřejní", kteří jsou schopni do mikrofonu a před kamerou tu mezeru a to J (aby Jste) přehnaně zdůraznit, aby ukázali jak hovoří spisovně. Poněkud mi tím připomínají jednu herečku, která kdysi dávno v rozhovoru pro rozhlas posluchačům sdělila, že má doma roztomilého "píska"(!). Asi jí slabika "ej" připadala málo spisovná.

DK. 6.10.2006 11:46

Re: Proč se domnívám, že předčasné volby nejsou vhodným řešením:

Ad 1) Souhlasím

Ad 2) Stojí za úvahu, které by se měli zůčastnit představitelé všech parlamentních politických stran.

Ad 3) Protože platí moje stanovisko vyjádřené ve dvou předchozích "ad", není nutné spoléhat na stanovisko jedné paní.

zhost 6.10.2006 11:43

alzheimer

"Proto je sotva přijatelný postoj ODS, který je zcela negativní vůči Paroubkovi a ČSSD. "

zato postoj CSSD, ktery je zcela pozitivni vuci Topolankovi a ODS ;-D

Parvus 6.10.2006 11:37

Pravopis

Pro ty, kteří v základní škole nedávali pozor:Jednotné číslo zpravidla problémy nepůsobí: já bych ty bys on byMnožné číslo je zřejmě moc složité:my bychom vy byste oni byUvedené tvary jsou závazné a užívají se (mají se užívat!) bez ohledu na kontext. Největším úskalím bývá situace, kdy tímto tvarem uvádíme vedlejší větu (obvykle předmětnou nebo příslovečnou účelovou), kde chceme slyšet spojku aby:

Žádáme vás, abyste se ve svém vlastním zájmu dostavil na jednání včas. Nikoli: aby jste!

Bican 6.10.2006 11:27

Od pana Jičínského nic překvapivého.

Také nejsem nejmladší a některé výlevy na jeho adresu byly dost drsné. Já jen naznačím: Jak je starej, tak je b.... . Je tragedie, že staří komunisté stále ještě "věří". Ale jak už tady někdo napsal, starého psa novým kouskům nenaučíš.

Jura Jurax 6.10.2006 11:24

Požadavek vyvolat předčasné volby je v demokratickém právním státě podivný.

Možná. Ale u nás je to teď nezbytnost.

MIKLAS 6.10.2006 11:23

Re: Vážená redakce...

Augiášův !

Vojta 6.10.2006 11:22

Komunista

zůstane komunistou i když si nalepí logo s růží a uváže oranžovou kravatu. V souvislosti s jeho článkem mě napadají sprostá slova, ale aby se diskutující nemuseli při čtení červenat - třeba synonima ke slovům výkal či "můžeme být v análu", nebudu psát. Synonima k výše uvedeným slovům mají silější vyjadřovací hodnotu - pokud použiji ta pravá slova, trefně bych tím vyjadřil svůj názor, ale háček je v redakci, která pilně tato slova cenzuruje a nepouští do diskuze, aby proboha se někdo nedověděl, co znamená v lidové mluvě anál. Takže ať jste ten zarytý komunista Jičínský se svými názory do ř..... - jsem opravdu zvědavý, zda to redakce zcenzuruje.

Hlava XXII 6.10.2006 11:22

Ale pane profesore

Vaše úvaha ohledně obcházení ústavní cesty by měla opodstatnění kdyby: Váš předseda nebyl tak neskutečný a křivý šmejd který využije každičké příležitosti aby mohl své politické protivníky alespoň píchnout zezadu do ledviny. Jestlipak bylo ústavní Paroubkovo obstruování při volbě předsedy sněmovny? Trvalo to měsíce. Divíte se že jsou lidé netrpěliví když ani po takové době nevidí výsledek který se navíc ani nerýsuje někde na horizontu? A nad tím že se lidé obávají návratu bolševismu také není třeba se podivovat Vaše minulost tak jako minulost mnoha Vašich spolustraníků a ničím neskrývaná spolupráce s kovanými bolševiky zavdává myslím oprávněně velice silnou příčinu. 

Jiris 6.10.2006 11:20

Komunisti budou škodit na věčné časy a nikdy jinak

Populistického pingla jsem nevolil, ale myslím, že požadavek by měl vzejít hlavně od jeho socanských oveček, neboť pochybuji, že jim před volbama řekl, že se spojí s komunisty. Dovolávání se sprzněné ústavy, která není už podruhé je příčinou volebního patu se běžte vyfotit soudruhu demagogu Jičínský.