19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Pozor na Ústavní soud

Poslední nálezy Ústavního soudu obnažily dvě závažné skutečnosti. Za prvé je zcela evidentní, že máme aktivistický levicově pokrokářský Ústavní soud, který bude minimálně celou další dekádu aktivně fungovat jako nesmírně silný nástroj k přebudování společnosti podle představ levicových ideologů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Götze 27.7.2017 9:35

Re: A to Weigela nenapadne,

Vy jste ten clanek proste jen vubec nepochopil. To je cele.

M. Prokop 27.7.2017 9:36

Re: A to Weigela nenapadne,

" Sexuální orientace nemá s politickými a ekonomickými názory svých nositelů opravdu, ale opravdu nic společného."

Možná ne, ale skupinová práva vymýšlejí a prosazují jedině levičáci a pomatenci.

M. Moravcová 27.7.2017 9:57

Re: A to Weigela nenapadne,

přesně tak,

R. Langer 27.7.2017 10:10

Re: A to Weigela nenapadne,

Bingo!

M. Klas 27.7.2017 9:16

Právo USA nad právo ČR!

Ústavní soud ČR povýšil právo dvou občanů USA nad právní úpravu ČR,ačkoliv měl rozhodnout,že postavení a práva občanů USA podléhají na území ČR právu ČR a tedy dítě může mít dle práva ČR jen matku a otce .Ne tedy dle práva USA dva otce a biologickou matku,ačkoliv je to biologický a společenský nesmysl.To by třeba ČR mohla mít několik premiérů a Vatikán i několik papežů(to už to bylo a říkalo se tomu schizma...).Ústavní soud to prostě podělal,protože nyní bude muset uznat právo třeba Saudských Arabů na několik manželek( na území ČR) a zajistit jejich platnou reflexi právem ČR s ohledem třeba na to,že nemůže zavírat oči před rovným postavením všech náboženství na Zemi a jejich rovným postavením dle zásad multi-kulti....Jsou ti naši někteří( i ústavní) soudci prostě vemena...!!!Nyní stačí jet třeba na dovču do nějaké islámské země,tam se dle práva šaria(přestoupit dále na islám) oženit třeba s třemi nebo rovnou pěti ženami či dívkami(i třeba nezletilými!!) a vrátit se do ČR a ústavní soud to bude muset vzít jako fakt a třeba sociálka nemůže ani ceknout.Jsou to borci,ti naši ústavníci!

M. Krátký 27.7.2017 9:26

Re: Právo USA nad právo ČR!

Jsou to obyčejná komunistická hovada - hezký den. Ale musím vás pochválit - sepsal jste to nádherně. Serou nám do našeho hnízda!

P. Hlosta 27.7.2017 8:37

Co "kulturní fronta" nepřizná

Určitá část společnosti si neumí představit nic jiné, než co socialismus nabízel. Proto je naladěna přijmout rozhodnutí, že jim do baráku - bytu nakráčí kontrolor, kdykoliv to státního zaměstnance napadne. I to udávání se mezi sebou přijme nekriticky, protože považuje udavačství za součást lidské slušnosti. Naproti tomu však nejde na setkání se zastupitely ve svém regionu a v obci se nijak neúčastní rozhodných momentů pro veřejný život podstatných. Tím vzniká určité vakuum mezi občany a jejich politickými zástupci. Demokracie se tak nutně zkresluje a proto není překvapení, že v důležité instituci se přijímají rozhodnutí typu schvalování narušování domovní svobody.

Nenamlouvejme si, že nám tohle způsobují nějací zakuklení komunisté! Je to ve společnosti jako v koze a nezbavíme se přístupu k životu většinově pojímaného. Dál pokvete udavačství, stejně jako dál budou státní instituce panovat nad naší vůlí i osudy, protože je to druh moci a finančních příjmů od zaměstnavatele Státu. Pro tenhle problém většinové povahy společnosti je možný i nátlak aktivistických skupinek a realizace zkreslených vizí o "nové" společnosti a její účelové "převýchově". Je i vrstva intelektuální, co je takto v pozici přímo vlivové a z titulu pochybných zásluh o společnost se snaží o aktivní podporu oněch aktivistických utopií o "lepší společnost".

Zdánlivě není z toho východisko. Ovšem jak dobře známo 'zdání klame!'. Překvapení aktivisté pak kvičí jak na životě ohrožení, když není náhle po jejich. Neoprávněnosti a neuskutečnitelnost jejich požadavků jednou vyjdou najevo v praxi. Což ani "kulturní fronta" dnes nepřiznává.

J. Vobr 27.7.2017 8:32

DÍKY PANE WEIGL !!!

Tu-ááá.

P. Smatlak 27.7.2017 8:21

Anomálie

ÚS jeho soudci řeší to co nenáleží do jejich povinností a to co by měli tak ne.Oni májí hlídat ústavu a ústavní práva a ne se plést do věcí náležejících k jinému soudu.A proč nic nedělá ústavní soud třeba u byt.družstev kde stát se plete negativně a nezákoňně do jejich kompetencí ač družstva nepatří státu a stát nedává anii korunu na jejich chod .Tm je to na žalobu na porušování vlastnických A ROZHODOVACÍCH práv na nakládání s vlastním majetkem a to patří do kompetennce Ůstavního soudu, protože stát potrušuje ůstavu a ústavní práva vlastníka v tomto případě vlastníků.Kde jste najednou pane Rychetský a celý ústavní soude.

M. Šejna 27.7.2017 7:51

zbytečná Weiglova starost

pokud někdo doma topí sr@čkami, nemuže se odvolávat na svobodu obydlí. Na tu se může odovolávat až poté, co si ucpe svůj komín a bude si doma svobodně fetovat ten humus, co předtím z komína posílal svým sousedům.

Homosexuálové si mohou dělat co chtějí, pokud tím nikoho neobtěžují. Pokud chtějí mít děti, ať je mají. To jen lidé s bolševickými sklony jim chtějí vnutit své světonázorové představy. Klasická rodina není homosexuálními páry nijak ohrožena.

R. Tesařík 27.7.2017 8:16

Re: zbytečná Weiglova starost

A co polygamie?

M. Šejna 27.7.2017 8:35

Richarde

co Vám vadí na polygamii?

R. Tesařík 27.7.2017 8:45

Re: Richarde

Mně nic, já jen, že za to v Kanadě teď dva chlapíky zavřeli.

P. Götze 27.7.2017 9:38

Re: Richarde

Myslite, ze treba tri chlapy nekdo v Cesku odda a jeste jim necha adoptovat dite? Nebo tri zenske a chlapa? Tak daleko jeste nesjme, ale mate pravdu, dva chlapi nebo tri chlapi, dve zenske nebo tri zenske, nebo grupa, vsechno jedno jest vidte.

P. Švejnoch 27.7.2017 8:18

Re: zbytečná Weiglova starost

Žádnýma sr.čkama netopím, přesto se jakýkoli ouřadníček může rozhodnout, že mi vstoupí do domu a trochu si zašikanuje - třeba proto, že jsem ho znectil na zastupitelstvu. Že se tohle nařízení bude zneužívat, ať už ze strany sousedů, tak i ze strany úřadů, je nad slunce jasné.

Naši zákonodárci si (pokolikáté už) s Ústavou vytřeli (_|_) - a ještě jim to posvětil soud - prý "Ústavní"... :-o

A Vy si tohle narůstající vnikání státu do soukromí budete chválit tak dlouho, dokud se takříkajíc nezačne kácet i ve Vašem lese. A nebo je tu ještě varianta, že jste skutečně tak hloupý, jak se tu prezentujete, a že opravdu hodláte veškeré své soukromí předat pod kontrolu státu.

Já ale NE!

M. Šejna 27.7.2017 8:32

pane Švejnochu

do domu Vám mohou úředníci vstoupit až po několika oficiálních varováních, že svými splodinami obtěžujete sousedy. Svévolně to udělat nesmějí, protože vsoupit do Vašeho domu smějí až po vyčerpání ostatních forem varování provinilce.

Pokud Vám "ouřadníček" vstoupí do domu bez prokazatelného důvodu, existuje na to paragraf "zneužití pravomoci úřední osoby". A věřte, že to "ouřadníčkovi" za to nestojí, aby šel sedět do kriminálu jen proto, že Vám chtěl napařit z pomsty mastnou pokutu.

P. Švejnoch 27.7.2017 9:34

Re: pane Švejnochu

A co se delší procedurou mění na principu?

Kolik už jste viděl ouřadníčků, fízlů či jiných "úředních osob" odsouzených na základě Vámi zmíněného paragrafu? Byly to jednotky, či alespoň nízké desítky odsouzených? A znamená to tedy, dle Vašeho ekspertního právního názoru, že se "úřední osoby" šikany dopouštějí jen v těchto raritních případech?

Každá silniční kontrola, milý pane Šejno, mě přesvědčuje o opaku...

M. Šejna 27.7.2017 9:42

pane Švejnochu

chcete mi snad sdělit, že Vám vadí i ta delší procedura, kdy úřad varuje hříšníka, aby přestal topit sr@čkami? Chcete mi snad sdělit, že člověk si může doma topit, čím se mu zlíbí?

Já tvrdím že ne. Vy máte pocit, že ano. Prostě se neshodneme.

R. Langer 27.7.2017 10:14

Re: pane Švejnochu

Ne, to jenom vy máte pocit, že máte pravdu. Realita a to, že se vůbec nejedná o to, čím kdo topí, stejně jako se zákaz kouření vůbec netýká kuřáků vás vůbec nezajímá, nebo děláte, že nechápete, o co vlastně jde. Ale vy to zaručeně chápete velice dobře a velice vám to vyhovuje. :-P

P. Švejnoch 27.7.2017 10:56

Re: pane Švejnochu

Kde tvrdím, že člověk má právo si doma topit čím se mu zlíbí? Nesnažte se desinterpretovat a překroutit to, co říkám...

Ale to Vám vlastně říkám zbytečně - Vy ani jinak diskutovat neumíte, viďte, drahý pane Šejno?

Říkám, že když aparát není schopen zajistit to Vaše "netopení sr.čkama" jinak, než porušením práva na soukromí, pak je to špatné. Aneb negativa takového opatření převažují nad pozitivy.

Ale Vám to dojde až v okamžiku, kdy se někdo nějakým podobně protiústavním nařízením dotkne nějakého Vašeho citlivého místa.

M. Šejna 27.7.2017 11:04

pane Švejnochu

před pár lety přišli úředníci s nápadem kontrolovat kvalitu paliva domácností podle barevných kartiček, podle kterých by z venku porovnávali barvu kouře z komína. Tohle byla skvělá forma kontorly bez zásahu do domovních práv. Proti této formě kontroly se postavila pravice s tvrzením, co to je za šaškárnu. Takže úředníci navrhli kontrolu přímo v domácnosti.

A co čert nechtěl, předevčírem se v TV rozčiloval jeden poslanec za ODS, že nechápe, proč úředníci chtějí kontolovat zevnitř, když to lze zvenku. Nejspíš zapomněl, že tuto formu ODS sama před pár lety označila za šaškárnu.

P. Švejnoch 27.7.2017 11:07

Re: pane Švejnochu

Pokud je to vůbec pravda (protože o Vaší "alternativní" interpretaci faktů si lze udělat i z této diskuze celkem jasnou představu), můžete mi vysvětlit, proč mi to tu píšete ? Jak to souvisí s tím, co jsem psal já? :-O

K. Frauknecht 27.7.2017 8:21

Re: Zjevně Vás

náš ÚS nemůže překvapit. Patří Vám to :-).

Kolik znáte lidí, kteří topí sr@čkami? Když Vás udá soused, že tak činíte, už je tam máte. A třeba každej tejden. Už vařte kafe :-)).

No a větu: "Klasická rodina není homosexuálními páry nijak ohrožena." raději nekomentuji. Hraničí s omezeností, sorry.

M. Šejna 27.7.2017 8:40

klasická rodino Frauknechte

U nás doma, ale i u sousedů v širokém okolí, se topí plynem, takže k nám úředník nepříjde. Ušetřím aspoň na kafi.

Ale průjezd některými chudými vesnicemi v sociálně slabších oblastech občas vyžaduje plynovou masku. Vy v takové vesnici bydlíte?

Jak vás ohrožují homosexuální páry?

Sorry jako?

Z. Švrček 27.7.2017 8:51

Re: klasická rodino Frauknechte

Hoši, hoši,hoši, nediskutujte s Šejnou, je to přežvýkavec bezpohlavního chatakteru, nebo spíš zlomyslný ušatec a prudí ze zábavy. Prudil na Virtually a kdoví kde ještě a má z vás psinu. Vůbec mu nejde o princip, jen o to, aby nasr*al

J. Hanzal 27.7.2017 9:22

Re: klasická rodino Frauknechte

Cha, cha hezký, pane Švrčku, trefil jste se do černého. Já bych ho přirovnal k Brouku Pytlíkovi - FVFZ s.r.o. ( fšechno vím, fšechno znám). :-))

M. Šejna 27.7.2017 9:26

Hanzale

vy pro změnu víte kulový, k tématu nejste schopen napsat nikdy ani písmeno, ale navážet se do diskutujících zvládáte dostatečně.

M. Šejna 27.7.2017 9:23

tak jste se duševně vyblil, a teď zkuste ...

tak jste se duševně vyblil, a teď zkuste napsat něco k tématu.

J. Hanzal 27.7.2017 10:19

Re: tak jste se duševně vyblil, a teď zkuste ...

Takže je to trefa, cha, cha.

K tématu jediné, rozhodnutí Ústavního soudu je v rozporu se zdravým rozumem. Proč? Poněvadž nikde jinde v říši savců neexistuje, aby měli soupohlavníci děti. Jen u HSS to možné je, ale jen a poze rozhodnutím ex ofo.

Také mi není jasné co oplodní spermie jednoho v prdeli toho druhého? Že by ho..o? Co pak z onoho vyroste?

P. Švejnoch 27.7.2017 10:59

Re: tak jste se duševně vyblil, a teď zkuste ...

nabízí se odpověď, že něco takového, jako pan Šejna - ale nechci být zbytečně hrubý... :-)