22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 3.8.2009 8:15

Ať každý volí podle své peněženky

Jediné správné kriterium, jak si vybrat stranu, kterou chci volit, je peněženka. Žádná strana se nemůže zavděčit všem skupinám občanů - jedni preferují bohatší skupiny (ODS), jiní spíše  chudší zaměstnance a důchodce (ČSSD). Je třeba si vybrat tak, aby to pro jednotlivce bylo momentálně výhodné. Největší hloupost je totiž skočit na sliby lepších zítřků. Třeba, že při nezadlužování se budou mít budoucí generace lépe. Možná ano, ale taky možná že ne. Kdoví, co bude. Při volbě podle peněženky se pozná, jak na tom občani jsou. Pokud jich většina bere nadprůměrné platy, ať volí pravici. Ale to se mi zrovna nezdá.

Tx 3.8.2009 8:49

Re: Ať každý volí podle své peněženky

Z čeho, prosím, soudíte, že ČSSD preferuje chudší? Z Paroubkových slov? to je trochu slabý argument. Fakt je toliko, že si nezaměstnané (hlavně Cikány) kupuje sociálními dávkami, kterými zadlužuje rozpočet.

Ludva 3.8.2009 8:57

Re: Ať každý volí podle své peněženky

Nejde jen o sociální dávky. Třeba platy státních zaměstnanců se obvykle za ODS zamrazí, za ČSSD rostou. A obvykle taky za ODS klesá ekonomika, všimnul jste si ?

zajda 3.8.2009 9:04

Re: Ať každý volí podle své peněženky

Dle Vás tudíž ekonomiku určují platy státních zaměstnanců? Není to náhodou tak, že za ˇvláday ČSSD ekonomika roste, protože se státní peníze lijí do spotřeby zaměstnanců terciární sféry (=služby) nikoliv na podporu dalšího rozvoje ať výroby nebo výzkumu.

Prostě si prachy půjčí a prožerou, toť vše. A ty prožrané= utracené peníze zvednou DPH, za cenu dluhu.

Ludva 3.8.2009 9:27

Re: Ať každý volí podle své peněženky

Samozřejmě, deficitní financování je prorůstové. Za osm let vlád ČSSD se zvedl HDP o více než 60% .Velký podíl na tom měla podpora zahraničních investic. O jakém prožírání mluvíte ? U ODS jsem si tak všimnul, jak zlikvidovaly filmový průmysl, sklářství a keramiku.

Pepek 3.8.2009 9:33

Re: Ať každý volí podle své peněženky

Ludvo, ty jsi ale bolševická trubka...

Minutus 3.8.2009 10:36

Re: Ať každý volí podle své peněženky

Ovšem s těmi 60% je to fakt.

Ladislav N :-))) 3.8.2009 20:28

Re: Ať každý volí podle své peněženky

Hlavní otázkou je, jestli je to zásluha ČSSD... ;-D

Pozorovatel123 3.8.2009 8:07

Trochu jiný náhled.

Nesouhlasím s převažujícím výkladem svržení vlády jako projevu Paroubkovy blbosti. Jemu možná nic jiného nezbývalo, protože vznikala silná protiparoubkovská frakce v ČSSD. Kdo za tím stál přesně nevím, ale je třeba si pamatovat, že o víkendu měl být sjezd strany a ve středu vyvolal Paroubek odvolání vlády, o kterém se mělo hlasovat až v úterý. Šlo o formální sjednocení před sjezdem. (Přece se soudruzi nebudeme hádat, když můžeme svrhnout vládu). Sjezd byl také jediný, kde nebyl přímý přenos z diskuse (soudruzi nebo Paroubek si to nepřáli, co kdyby třeba někdo něco nepěkného řekl).)

Paroubek předpokládal, že odvolání stejně neprojde a šlo mu pouze o vnitrostranický problém. Bohužel došlo k akci v ODS a tak to dopadlo tak jak to dopadlo. Paroubek z toho byl při prvních rozhovorech viditelně opařený. Vúbec nejásal, z otázek se spíše vytáčel. Domnívám se, že právě takhle to bylo.

Karel 22 3.8.2009 8:13

Re: Trochu jiný náhled.

No toho, jak Paroubek protáhl zklamaně rypák hned po svržení vlády, si musel všimnout každý. On totiž není zase tak hloupý a hned mu došlo, že je v pr_ůse*u. Odstřelil totiž fackovacího panáka - mohl se do nich strefovat až do drtivého vítězství. Setrvačně se do NEEXISTJÍCÍ VLÁDY strefoval sice dále, ale to mu pomohlo prohrát eurovolby.

Ludva 3.8.2009 8:17

Re: Trochu jiný náhled.

Hlavně, že je svrhnul. Žádný strom neroste do nebe a ti hoši už roupama nevěděli, co dělat. Teď je to vidět v Itálii.

Hanka 3.8.2009 8:05

ČTENÁŘI ZDROJU

Mohl by jste ""KONKRÉTNĚ "" dát příklad v čem je myšlení značky KAREL 22.- BOLŠEVICKÉ?? To bude ticho což:-D?

Hanka 3.8.2009 8:02

Neustále

stejný scénář příspěvku  SOCKOMOUŠU- na těchto diskuzích!  BUD- 1/ napadnou autora článku, že si dovolil vystudovat za komunistu, aniž by  znali jejich celoživotní osud. Nebo- pokud nevědí jak napadnout píší příspěvky , které s daným tématem nemají zbla společného! :-D:-D:-D

Karel 22 3.8.2009 8:19

Re: Neustále

R^Přesně tak - stačí něco prohodit na téma PAPALÁŠ ROKU a hned si vzpomenou na Topolánka, kterého nevolím nebo mě nazvou modrým ptákem, modrosoudruhem nebo modrobolševikem. Viz jejich vzteklé reakce pod mými příspěvky. To je to jejich primitivní vidění světa - NEJSI S NÁMI, TAK JSI NEPŘÍTEL Z DRUHÉ STRANY. A v téhle smečce sbírají sockomouši hlasy. RvRvRv

čtenář zdrojů 3.8.2009 8:32

Re: Neustále

za komunistů vystudovali všichni, kteří jsou staršího ročníku. Málokdo ale z těch vystudovaných byl na stážích Sovětském svazu a zároveň mu bylo povoleno cestovat na Západ, jako Vami obdivovaný autor článku. A málokdo se tady taky přiznal, že mu byl Paroubek v době svého vládnutí sympatický.

Minutus 3.8.2009 10:31

Re: Neustále

Ani to by ještě nemuselo nic znamenat. Jen dohady, stejně jako ty v článku.

Azrael 3.8.2009 7:51

Článek - t. Up

Pohled na jiřího paroubka, který sdílím, děkuji.>-

Hanka 3.8.2009 8:06

Re: Článek - t. Up

Ten snad sdílí každý rozumný člověkR^

pravdoláskaři lžou 3.8.2009 7:45

Jestli toto napsal český vysokoškolský pedagog, pak se nedivím, proč je české vysoké školství hodnoceno jako upadající

Kopnout si do Paroubka je dnes in a nic to nestojí. No, snad vám autore někdo z mládeže zatleská, co od vás bude potřebovat zápočet. Článek je vyčichlou politickou agitkou a soupisem pomluv a novinových žvástů, a to se autore ještě titulujete vysokoškolským pedagogem.

Nezvolil jste však dobrý příklad, jak tady oceňujete Havlovou-Veškrnovou, že se brala za svého Vaška. To byla vždycky ostuda, když se Dáša veřejně k něčemu vyjadřovala. Už dávno ji nepouštějí k mikrofonu a novináře od ní také drží na velkou vzdálenost. Je to škoda, byla vždycky legrace a národ se dobře pobavil.

Karel 22 3.8.2009 7:48

To správného socana na*ere, když se o Vůdci napíše pravda.

DUCEMU klesá popularita - co s takovým Vůdcem budete dělat? :-D;-D;-D;-D

pravdoláskaři lžou 3.8.2009 7:56

Re: To správného socana na*ere, když se o Vůdci napíše pravda.

Karle22, spíš to podle vašeho výblitku vypadá na jednoho nasraného pravdoláskaře či modrého ptáka. Vzhledem k vašemu bolševickému myšlení, nemohoucímu zbavit se klišé s vámi ani nemá cenu zapřádat další diskusi, jak se mnoho mýlíte, když se mě snažíte nálepkovat. Ten vysoký počet vašich smajlíků jen odpovídá vaší křeči, tak hlavně nezkolabujte.

Karel 22 3.8.2009 8:07

Re: To správného socana na*ere, když se o Vůdci napíše pravda.

Nejsem volič ODS ani člen KSČM či Havlova FANKLUBU. Toť poznámka na téma NÁLEPKOVÁNÍ. Takže o křeči nemůže být ani řeči. A je dobře, že do PAPALÁŠE ROKU novináři šijí, až oranžové peří lítá.....;-D

čtenář zdrojů 3.8.2009 8:01

Re: To správného socana na*ere, když se o Vůdci napíše pravda.

Ano, klesá mu popularita. Klesla mu natolik, že už je jen o 1procento populárnější, než krásný, inteligentní, populární  a lidem milovaný svěží vánek Topolánek.;-)

Mgr. Milda 3.8.2009 8:42

Re: To správného socana na*ere, když se o Vůdci napíše pravda.

Pokud vím, Topolánek s veksláky, cirkusáky a pingly nic společného nemá a neměl. Tož, má také své chyby, ale zdá se , že si je uvědomuje a pracuje na nich. Za jeho předsedování v EU udělal slibný začátek, za předčasné odvolání vděčí závisti některých politiků ODS, popichovaných Klausem. Strana, která má v pozadí nečestného předsedu Klause už nepotřebuje žádné nepřátele. Z politiků posledních 20 let zůstane v plusu vzpomínka na Špidlu a Topolánka. Jinak to platí ještě o Schwarzenbergovi, ti ostatní byli jedna katastrofa.

jd 3.8.2009 8:36

Re: Jestli toto napsal český vysokoškolský pedagog, pak se nedivím, proč je české vysoké školství hodnoceno jako upadající

Nadávat umíte, ale neuvádíte jediný argument, který by vyvracel fakta uvedená v článku. Sečteno: Přesná analogie výlevů Paroubkovců.

pravdoláskaři lžou 3.8.2009 8:46

Re: Jestli toto napsal český vysokoškolský pedagog, pak se nedivím, proč je české vysoké školství hodnoceno jako upadající

jd, vy v tom článku vidíte nějaká fakta? Pokud ano, tak mi je vyjmenujte a já s nimi budu polemizovat. Já ten článek hodnotím jako poměrně kvalitní dojmologické dílko, poplatné vládnoucí politické reprezentaci, avšak a bohužel dílko s absencí faktů. Na současných vysokých školách netechnického směru s pravdoláskařským obsazením je to obvyklé, protože se mezi sebou perou a překřikují o dotace. Holt napřažená žebrající pařáta musí napřed něco odvést, než do ní pán upustí ze svého stolu drobek.

Minutus 3.8.2009 10:30

Re: Jestli toto napsal český vysokoškolský pedagog, pak se nedivím, proč je české vysoké školství hodnoceno jako upadající

I vysokoškolský pedagog může být prodejný blbec, že?

Ladic 3.8.2009 7:42

a

http://zpravy.idnes.cz/vzdyt-na-komunisty-si-zvyknete-rika-jiri-paroubek-fwm-/domaci.asp?c=A081112_080516_domaci_jan

Vždyť na komunisty si zvyknete, říká Jiří Paroubek

Ladic 3.8.2009 7:42

pro doplnění

http://data.idnes.cz/soubory/prilohy/A050426_MHK_SVAZEK_5.HTM

po přezkoumání jeho charakteristiky, prostředí odkud pochází a s ohledem na jeho postavení v zaměstnání byl námi vybrán jako zodpovědný občan, na kterého se mi, jako jedna z důležitých složek v našem státě můžeme s důvěrou obrátit. K tomu ,,ROKO,, neměl žádných připomínek, pouze sdělil, že ho tato upřímnost potěšila.

čtenář zdrojů 3.8.2009 7:42

Je vidět....

Je vidět, že tento politicky vždy správně angažovaný autror je básníkem a režisérem. Tak básnicky a pateticky sepsaná nenávist vůči socanům se jen tak nevidí.

Je poznat, že Horánský studoval vysokou školu v krutých 50.letech. Zatímco on coby nadšený bolševický mládežník studoval, mnozí jeho vrstevníci skončili po 48.roce v lágrech a emigraci. V 68.roce se z tohoto angažovaného bolševika stal zčista jasna člen vedení KAN. Po 68.roce si ale posypal popel na hlavu a náhle byl po celá 70. a 80.léta uměleckým šéfem různých divadelních souborů. Byl na stážích v Sovětském svazu v Moskvě, Jerevanu a Lenigradu. Jako jeden z mála mohl na stáže i na západ.

Jeho politická pružnost mu vynesla po sametu pozici docenta, děkana a profesora na DAMU. Dnes píše básnické nenávisti proti Paroubkovi. Až Paroubek vyhraje volby, sepíše nám Horánský básnickou sbírku oslavující "velkého otce vlasti" Paroubka. Nakonec se k tomu Horánský i bezelstně přiznal, že mu byl dřív Paroubek sympatický. Bylo to v době, kdy Paroubek byl u moci.