15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 3.8.2009 12:33

Re: ZAKÁZAT?

O tom se s vámi nepřu. Souhlas. A tito bývalí (i mnozí současní) by rádi měl v rukou moc, jako kdysi. Neomezenou.

Jan Daniel 3.8.2009 11:22

Re: Je těžké to pochopit?

A ten, kdo Petrovi slíbí dát peníze, které ukradne Pavlovi, si ve volbách zajistí hlas Petra. A když bude Petrů více než Pavlů, stane se vítězem svobodných voleb. Finálním stavem, ke kterému tento systém směřuje je diktatura podprůměrných (matematicky je jich vždy většina). Ano, je to velmi jednoduché na pochopení. Postupná, ale nevyhnutelná degenerace. 

Minutus 3.8.2009 12:37

Re: Je těžké to pochopit?

Právě jste odsoudil demokracii k degeneraci. Ano, máte pravdu. V čelech všech velkých politických stran u nás jsou podprůměráci. Malé strany jako třeba zelení zklamaly. Jak z toho ven? Zrušit rovné volební právo? A dostanou se pak vyjímečné osobnosti k moci? Co když ti nadprůměrní myslí více na svou kapsu, než na blaho všech? A jejich děti jsou rozmazlené, podprůměrné a přesto budou u vesla?

Landys 3.8.2009 9:56

Typický pamflet psaný ve stavu argumentační i myšlenkové nouze !

Když začne mít Topolánek nějaké potíže, vždy začnou vznikat zábavná díla značné "umělecké" hodnoty. Čím víc hovadin Topolánek vyprodukuje, tím víc je produkováno pitomých článků proti Paroubkovi. V tom chvatu vznikají pak taková "díla" jako je toto. V příštím díle bude prý autorem stejně květnatě vylíčen obraz Topolánkovi volitelnosti. Prý strana nutně potřebuje schopnost kompromisu. To názorně předvedli modří nuloví toleranti docela nedávno, proto na to autor asi klade takový důraz ! Na rozdíl od Ratha pak Dalík přidává Topolánkovi i onu noblesu a etickou úroveň. A Topolánkův predikát arogantního a agresivního hulváta je zajisté příkladně slušivý pro výkon premiéra. Nechápu co vlastně chtěl autor tímto dílkem sdělit, když ničím z toho co tady tak zaníceně popisuje jako vlastnosti nezbytné k vládnutí, ODS nedisponuje.

karlos-král 3.8.2009 10:24

Re: Typický pamflet psaný ve stavu argumentační i myšlenkové nouze !

Mistře,tady byla řeč o Paroubkovi ne o Topolánkovi.Spletl jste si diskusi.

Karel 22 3.8.2009 10:43

Re: Typický pamflet psaný ve stavu argumentační i myšlenkové nouze !

Tohle dělají sockomouši vždycky, když se někdo otře o toho jejich PAPALÁŠE ROKU. Začnou hned sypat fráze o ODS, Topolánkovi, Dalíkovi etc. A nezajímá je, že nemusíte být volič nebo člen ODS. Oni jsou prostě takoví tupí od přírody. A pak ten parlament podle toho vypadá.;-P

Landys 3.8.2009 11:43

Re: Typický pamflet psaný ve stavu argumentační i myšlenkové nouze !

:-/A velmistře, kdo místo toho Paroubka má být tím premiérem - proč vlastně ten článek byl napsán, můžete mi osvětlit ? Doufám, že se mnou souhlasíte, že volba Topolánka by byla jen minimálně náhradou osmnáctky za dvacet bez dvou. Nebo se snad pletu ?

xy 3.8.2009 9:51

Modrý pan Horanský

Namodralý příspěvek páně Horanského postrádá logiku, o to víc z něj čiší nenávist proti člověku, který přes všechny chyby a husté řady páté kolony ve vlastních řadách (např. exministr Urban a další) dokázal sesadit modré straky ve všech krajích najednou. Snahou současné ODS je upéct velkou koalici s ČSSD bez Paroubka, tento projekt čouhá Topolovi ze saka jako sláma z bot. Prpto je také takový kvikot kolem toskánských fotek, protože to vyšlo najevo. Nějak to modrým soudruhům se schizoidním Dalíkem v pozadí neklape a pan Horanský to už nevytrhne.

www racek 3.8.2009 10:12

Re: Modrý pan Horanský

ať je klidně namodralý, nebo rudý, to je jedno, ale neměl by ho podepisovat jako pedagog.

Karel 22 3.8.2009 10:47

Re: Modrý pan Horanský

A on není pedagog? Takový Zaorálek vystudoval marxismus a nazývá se FILOSOFEM. (Y)

franta 3.8.2009 9:41

Paroubek je jenom hromosvod

který se hodí jen k tomu, aby se na něho všechno svedlo. Pokud si pamatuji, tak v době kdy byl předsedou ČSSD Špidla, nadávali na něho a socdem modří ptáci naprosto stejně. A to byl přitom Špidla jedním z nejslušnějších politiků, které jsme tady po roce 89 měli. Problém není v Paroubkovi, problém je v tom, že brání ODS aby tady mohla vládnout bez opozice jako komunisti. 

Jarka 3.8.2009 9:49

Re: Paroubek je jenom hromosvod

Pan Paroubek má silné diktátorské sklony, toho jste si nevšiml? A s takovými spolupracovníky, jako je třeba dr. Rath by je mohl ještě rozvinout a na to bych se moc netěšila. Totáče jsem si užila dost, děkuji, nechci.

F.Vízek 88.100.57 3.8.2009 9:53

Paroubek je jenom hromosvod

Občané rozhodnou ve svobodných volbách. Loni: 13 : 0  a  poté 23 : 3  a letos se uvidí...

Paroubek byl tak krátce na vrcholu na postu premiéra, že soudit - téměř nelze. Ale ano, vytáhl ČSSD z 10% na více než 30%. A to se líbit nemusí...  Ale demokracie = svobodné volby a pravidelné změny na postech nejvyšších...  

Jarka 3.8.2009 9:59

Re: Paroubek je jenom hromosvod

O těch změnách by se dalo diskutovat. Někteří poslanci se drží jako klíšťata. Marek Benda (jestlipak dodělal školu?), kakaový Kraus (kdyby neměl průšvih, tak měl šňůru ještě z federálu), další, když se nedostanou na volitelné místo, tak píší petice atd. Změnit systém, aby se mohly volit konkrétní osoby, které by pak skládaly účty svým voličům.

MLOK 3.8.2009 10:24

Re: Paroubek je jenom hromosvod

Milá Jarko, mluvíte mi z duše. Ani mě se hrubě nelíbí, že když si chci koupit kousek bifteku (=volit slušného, mě sympatického politika), musím si k tomu přibrat notnou flákotu lojovatého sádla (=nucená volba mě nesympatických, zkorumpovaných a neschopných politiků).

       A pokud začne někdo mantru o politických programech? Politické programy mohou mít i jednotlivci! A nejspíš je budou dodržovat důsledněji, nežli dnešní "slibotechny"!  JEDNOZNAČNĚ JSEM PRO VOLBU KONKRÉTNÍCH OSOB!!!

       Přeji Vám hezký den:-)

Jarka 3.8.2009 10:25

Re: Paroubek je jenom hromosvod

Dík, nápodobně.

F.Vízek 88.100.57 3.8.2009 9:50

Přesně tak !

Pokusy zadupat opozici - jako je tomu v totalitních režimech - jsou tím nejhanebnějším výsledkem konání ůlidí, kteří jsou nasáklí totalitním myšlením.

Bez silné opozice každá moc degeneruje - copak jsme toho nebyli svědky  u někdejší KSČ?  Bez opozice mocní z moci pokaždé "onemocní" a stanou se nekontrolovatelnými.

A národ upadne do letargie - jak tomu už nyní nasvědčuje volební účast...

Karel 22 3.8.2009 10:08

Re: Přesně tak !

KSČ se měla hned v roce 89 rozpustit a zakázat. Je to zločinecká organizace a režim její vlády byl prohlášen za zločinný. Kdo KSČM podporuje, stojí na stejné straně jako hajlující náckové. Jak to, že po náccích policie jede a po komunistech ne?  ;-O

Ludva 3.8.2009 9:54

Re: Paroubek je jenom hromosvod

Souhlasím, pana Špidly je škoda, měl by Paroubka opět vystřídat.

lary 3.8.2009 10:10

Re: Paroubek je jenom hromosvod

Máte pravdu. Poté co odešel do bruseli, tak tu zdroje nejsou.:-D:-D:-D

Jarka 3.8.2009 10:14

Re: Paroubek je jenom hromosvod

Použil jste špatný pád. Správně: do Brusele.

JaS 3.8.2009 10:18

Re: Paroubek je jenom hromosvod

Paroubek není jenom hromosvod! Paroubek celou tu hovadskou situaci vytvořil, tak je jen dobře, když na ni dojede!

Jirka 3.8.2009 9:32

Přesná analýza pane Horanský.

Je mi líto ČSSD, taková to mohla být pěkná strana. Paroubkova rétorika zprvu pomohla, pak si povolal dvorního šaška Ratha, který o programu strany neměl ani páru, ale zato uměl nadávat. Je něco shnilého ve státě socdem, čerstvý vítr by to chtělo. Omladit, dědky vyhodit, planě nekecat a hlavně státu neškodit. To je ten správný volební program.

Vrba 3.8.2009 9:30

Volíme podle předsedů.

Strany volíme podle předsedů. Dávno víme, že programy jsou jen soubor návnad na voliče.

Paroubek nevolitelný. Souhlasím. Chlapa s gulama , hulváta a se sklony k nudismu? To na mně nechtějte. Předsedu s dvěma občankami a účelovou sklerosou? Nesmysl. Zelené? Jako bych volil tlupu paviánu.  Komunisty vynechávám. Top? Ani náhodou. Kdysi jsem se nadchl pro DEU. Jak dopadla.

Zkrátka máme spoustu politiků, ale není vidět žádný státník. Chybí jim pokora a noblesa. O obyčejné lidské slušnosti nemluvě.  Naši politici jsou pevně zakopáni a nic s nimi nehne. Asi by to chtělo ubrat samet a poohlédnout se po něčem drsnějším.

Jarka 3.8.2009 9:41

Re: Volíme podle předsedů.

Pod to se podepíšu, včetně té DEU. Prekérní situace. Snad kdybychom  n i k d o  nepřišli k volbám - to by bylo vtipné.

MLOK 3.8.2009 10:28

Re: Volíme podle předsedů.

Milý Vrbo, souhlasím s Vámi. Jednu výjimku bych ale udělal. Tou výjimkou je noblesní pan Karel Schwarzenberg. Kéž bychom měli takovýchto politiků více!

Vrba 3.8.2009 10:49

Re: Volíme podle předsedů.

 Milý pane ( paní ) Mloku. Jsem bytostný plebejec a tak pánu z Orlíku nerozumím. Na jeho místě bych pospával v pohodlném fotelu a chodil na srnce. Je totiž doba jejich odstřelu. Politikou v její současné formě bych se nešpinil. Nebo že by měl plán na její nápravu?

a 3.8.2009 9:14

jasný od začátku

Nechápu ovšem, jak Vám ten člověk mohl být na začátku sympatický? Magistrátní byrokrat, bolševický šéfpingl Prahy 1, kariérní národněfrontovní partajník, který se uvedl dvojvládou s komunisty udržovanou na zčásti vydíraných a zčásti kolaborujících troskách bývalé čtyřkoalice.... Vylezl po zádech Grosse, kterého následně odepsal, atd. atd.

dulcibelka 3.8.2009 8:55

Pane Horanský, máte ve všem pravdu.

Ale co s tím, když ve slušné společnosti by něco takového leda s odporem zašlápli a běželi si umýt botku - a tady to "lidi" volí?!

F.Vízek 88.100.57 3.8.2009 9:09

Návrat k totalitě = systém bez opozice = bude vhodnější?

Už pluralitní systém nechceme?  Už zase jedna pravda,  jeden názor, jedna cesta, jeden vůdce?  Opozice už je nežádoucí? Opět vláda na "věčné časy a nikdy jinak"? 

Patřili bychom potom vůbec do Evropy?

A k Paroubkovi:  Inu vyhrál loni 13:0 a poté 23 : 3  a poté ještě místo dvou získal sedm europoslanců. To se nezapomíná...  Ale volby byly svobodné, že?