9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 22.6.2009 19:55

Úspěšné předsednictví ? Debakl !

Vláda s ODS v čele za spolupráci lidovců se potopila sama.

Hrad 22.6.2009 19:43

Re: Ještě že ta vláda padla

A ta sodomie to vím uplně přesně tak, jako major Terazky. Přece milování čské sody:-D(Y):-D

Hrad 22.6.2009 19:41

Re: Ještě že ta vláda padla

Podstatné je, že:  S.reš mě dědku. !!!! a (Y) 

Enigma 22.6.2009 19:40

Re: Měli to dolhat ?

Vladimíre tak dobře. Kolik a komu dal Dalík úplatků. Koho opravdu Morava vydíral? Ne koho mohl! Dalík řekl Bártkovi, že když tu reportáž odvysílá, padne vláda. Doslova řekl. Nechcete se na to vykašlat? Sám Bártek potvrdil, že ho Dalík nevydíral, nekorumpoval, nic z toho. Vláda k vaší radosti padla. Vám nikdy nedošlo, že Wolfova aféra byla ve skutečnosti bordel s fiktivními projekty za vlády ČSSD. Šlo o peníze z EU. S tím neměla ODS nic společného!  Případ Wolf se rozjel okamžitě po té, co se vysmekl paroubkovi. Jistě vám neuniklo jak hbitě, přesně a fundovaně paroubek "informoval veřejnost do posledních detailů"  Dříve než policie zahájila šetření. Komu dnes vadí Wolf? Komu Vesecká? Ano případ Čunek byl v režii justiční mafie. JUDr Novák, Vyvadil, Stbáci z přerova. Vše postaveno na základě" hlavní svědkyně Marcelky Urbanové". JUstiční mafie je také pět na stole v českých, kauza biolíh s Vybíralem, který po benzinkách konspiruje, na účet své dcery dostane 15 mil. něco vyplatí státním úředníkům , něco si nechá. Paní prokurátorka to zhodnotí jako půjčku. A to nemluvím o prokazatelném propojení pupeční šňůrou paroubka na veksláky, STbáky a mafii vůbec . Vy máte jistě svůj fakáč a nahého Topolánka, zachyceného šmírákem.

Petr B. 22.6.2009 19:32

Vážený "atomový fyziku"

zajímalo by mne, jak vy si představujete demokracii. Asi to musí být pro vás španělská vesnice a divím se, že jste se za ta léta pobytu ve Švédsku trochu nepoučil. Měli jsme tady vládu ODS bez jakékoliv demokratické legitimity, která nevzešla z výsledku voleb, ale vznikla jen díky korupci.Vláda ODS porušovala ústavu, vysmívala se občanům, vysmívala se dokonce vlastnímu programu a prosťáčkům, kteří v něj uvěřili, natolik se cítíli pevní v kramflecích. Zneužívali trvale justici k vlastnímu prospěchu. ODS odmítla i pro mne naprosto nepochopitelnou dobrou vůli Paroubka tolerovat vládu během předsednictví za cenu mírných ústupků. Proti této vládě ODS bez mandátu občané neuspořádali žádnou generální stávku, nebyly žádné nepokoje...ke kterým by došlo za těchto okolností v jakékoliv jiné demokratické zemi. Vláda byla svržena v parlamentu tzn. nejčistším demokratickým způsobem. Jak si to představujete pane Janouchu, podle vás už ani parlament neznamená demokracii? Co vy jste to byl za bojovníka proti totalitě, když teď bojujete za totalitu a proti občanům???? 

Václav. 22.6.2009 19:31

Re: Nějak ta paměť Janouchovi selhává.

Souhlasím s Vámi. Ještě bych dodal co tady někdo pronesl, nežijeme v demokratické společnosti, nýbrž ve společnosti zhrouceného socializmu, tak je to, kde vládnou komunističtí kapitalisté prostřednictvím ODS.

Enigma 22.6.2009 19:17

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Proboha, kde jste byli vy generálové po bitvě? Pane Hrbek, napište cifru, jaký rozpočet by byl správný.  Dnes, s odstupem času, když už se ví o co jde. Napište cifru, jaký by měl být rozpočet na příští rok. Pokud to nevíte, prozrazujete, že jste obyčejný papoušek a žádný renomovaný ekonom. ODS staví na týmové práci NERV. Zatím ani doma, ani v rámci předsednictví se nedá mluvit o diletantismu. Vy jste napsal demagogický příspěvek, na který jsem reagoval. Já se směju a zároveň je mi smutno, jak se česká veřejnost nechá opít rohlíkem s oranžovou pentličkou. 13 plat důchodcům-jediné skupině, která NEBUDE krizí postižena jako krizové opatření, pak recyklováno jako předvolební tah do EP a nakonec šoupnuta do balíčku se sníženou daní pro minivýdělečné s téměř nulovou daní. Jak jste chtěl řešit restruktualizaci těžkého průmyslu bez surovin, zastaralé firmy s vázaným odbytem na neplatiče RVHP V ČELE S rUSKEM s vyloučením cizího kapitálu?: Co dělal Tošovský ve funkci ČNB? NEVINEN? TO VŠECHNO kLAUS?  IPB byla banka, která pomohla mnohým podnikatelům na nohy.  Kdo nakukal Sobotkovi ukrást IPB za korunu pro ČSOB? Švejnar! Dnes předsedá za odměnu v radě ČSOB. A to není všechno. V roce 2007 rozjel fond "nemovitostního růstu" Nekrytý fond. Střední investoři přišli o 70% vkladů.  Pomohl tím americké ekonomice. Já žádné brýle nepotřebuji. Nejsem fanatický příznivce žádné strany. Vyznávám pouze jistou životní filozofii. Prožil jsem 20 let v BRD. V kapitalismu s lidskou tváří. Já vím o čem mluvím. Paroubkorathismus je horší komunismu.

Ivan 22.6.2009 19:01

Nějak ta paměť Janouchovi selhává.

To Švédsko, které emigrantovi Janouchovi poskyto asyl, mělo socialistickou vládu. Zatím co v ČSSR nebyl ani socialismus, ani komunismus. (Doufám, že bývalý fyzik Janouch si ještě pamatuje na to, co je to definice a že komunismus má ve své definici demokratickou formu vlády, takže jakýkoliv nedemokratický režim není ani komunistický.)

Opozice svrhla vládu proto, protože se nehodlala nechat vydírat ODS, která se zaštiťovala předsednictvím EU.  Pomohly k tomu hlasy poslanců ODS a poslankyně vyloučené z Bursíkova spolku zelených.

Janouchovi je snad také jasné, že ČSSD vždy prosazovala (a stále prosazuje) jadernou energetiku a že ministři za ČSSD v době, kdy byla ODS v opozici museli neustále odrážet útoky poslanců ODS útočících právě na podporování jaderné energetiky.   Grégr o tom ví svoje. ODS taky byla ochotna přistoupit v energetické politice na vyděračské požadavky "protiatomového" Bursíka, jen aby se dostala k moci. Takovou podlost by ČSSD nikdy neudělala.

Emigrace byla v drtivé většině případů zbabělým řešením. Bylo mnoho lidí, kteří byli za své politické postoje za Husákova režimu vyhozeni z práce a neemigrovali. Těch si skutečně vážím.  A byli mezi nimi i takoví, kteří svou prací přispěli fyzice mnohem výrazněji, než pan Janouch, který byl i mezi fyziky znám mnohem více kvůli svým politickým postojům, než kvůli svému přínosu fyzice jako vědě. (Soudě např. podle reakce vědců na celostátní konferenci čs. fyziků v Bratislavě, kde jsem Janoucha naposledy viděl. Protože jsem pracoval v jiném oboru než pan Janouch, netroufám si přínos pana Janoucha k fyzice hodnotit sám a jsem odkázán na názory jiných.) Pan Janouch možná taky zapomněl na to, že mu členové fyzikální obce pomáhali např. tím,že umožnili publikování populárních článků v Čs časopisu pro fyziku pod cizím jménem a přihrávali mu práce ve smlouvě. Mnozí z těchto pomáhajících přítom dokonce byli v KSČ.

Vladimir 22.6.2009 18:48

Měli to dolhat ?

Je etickou otázkou, jestli to prolhaná a korupční vláda měla dolhat a dokopčnit až do 30.6.

Je pravda, že v zahraničí asi moc neznají manýry Topola, Langra, ... Neznají kousky Dalíka, Moravy, Kučery (místopředseda nejv. soudu), Vesecké ...  (jistě v režii Topola, jak jinak). Ovšem trpět aroganci, zprostotu a asociálnost toho spolku další měsíce, by znamenalo (z taktického hlediska) možná strpět je až konce volebního období. Je nutné připomenout, že právě v březnu vyšlo najevo, jak se Topol snažil ovlivňovat televizi pro své účely. To byly opravdu Klémovské manýry. Je pravděpodobné, že by tyto kousky dokázali oni herci později "překrýt" jinými aférami , takže by nedošlo k potrestání. Čili - je nutno konstatovat, že z etického hediska byl pád vlády v nejzazší možný okamžik, měl přijít ještě dříve, ale dříve nebyli někteří poslanci (zelené, Tlustí) odhodlání k tomuto řezu.  

jj 22.6.2009 18:30

Re: Ještě že ta vláda padla

S rektálním alpinismem máš zřejmě bohaté zkušenosti, pouč nás neznalé. A najdi si ve slovníku cizích slov, co je to sodomie, zdá se že tápeš.

Hrad 22.6.2009 18:29

Re: Nejhorší byli sosani Schwippel a Tlustý.....a Zubová a Jakubková...

Tak začněte dýchat. Hned vás to přejde. Kyslíkový dluh nikomu nesvědčí. Nebo, probůh jen to ne, vás někdo škrtí, že tak modráte.....VV... a co se raděj věnovat nahým mžitkům........?;-P

Hrad 22.6.2009 18:25

Re: Ještě že ta vláda padla

Odkud to tak přesně víš? Jako každý, i když bývalý,  frajtr ví, že rektální alpinismus slaví úspěchy.

Hrad 22.6.2009 18:22

Re: Vše marné, pane Janouchu.

S.reš mě dědku. !!!! a (Y) 

Peter 22.6.2009 18:20

Re: no,tak...

Pane Jakube, se vsim respektem, pan Janouch zamlada se podilel na ruskem atomovem programu, pozdeji jednal jako banker STBama kontrolovane Charty 77 ze Svedska. Jste dosti zkuseny a chytry aby Vam to hodne reklo. Nazor populace na lidi kteri odesli z komunistickeho Ceska muze byt jakykoliv. Maji svobodnou volbu.

jirka.s. 22.6.2009 18:16

Re: levičáctví je nemoc

No, a ty můžeš, pro začátek, popracovat na své "cestyne" !!! ;-P

jj 22.6.2009 17:47

Re: Nejhorší byli sosani Schwippel a Tlustý.....a Zubová a Jakubková...

Přinejmenším Tlustý rudou knížku měl. A správně by bylo ne Zubová ale Zubovová příp. Zubova, její manžel Rus se jmenuje Zubov.

jj 22.6.2009 17:35

Re: Ještě že ta vláda padla

Hlavně, že ne do Tebe - sodomii nepěstuje.

Antonín Hrbek 22.6.2009 17:31

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Vážený enigmo, pokud o tom nevíte, tak mandatorní výdaje jsou dané zákonnými normami a v řadě případů se váží na takové ukazatele jako je inflace. Topolánkova vláda měla dostatek času "liberálně" upravit mandatorní výdaje. Ale nechtěla z obavy o ztrátu hlasů. Pokud se pamatuji, tak o první snížení sociálních dávek v historii se pokusil pan Škromach.

Pokud nebylo někomu v polovině roku 2008 jasno, kam se to valí, tak to byl pan Topolánek, pan Kohout a asi i Vy. Kdo za něco skutečně hmotně zodpovídá, musel v té době již dělat potřebná opatření. Podívejte se třeba na nákupy zlata a zvyšování jeho ceny, na prodeje některý cenných papírů, atd. A i když máte modré slepecké brýle, mohl byste si Braillovým písmem přečíst jak postupně od roku 2006 rostla varování skutečně renomovaných ekonomů a a od dubna 2008 již padaly řadě lidí klapky z očí. A pokud vím , tak daňové úlevy nejsou mandatorními výdaji.

Bankovní finanční krizi jsme si již prožili za vlády ODS v polovině devadesátých let, kdy Václav Klaus nutil bývalé státní banky aby poskytovaly nekryté úvěry. Před krachem bylo nutno zachraňovat Česká spořitelna, krachla Investiční banka a namále měla Komerční banka. Takže jsme měli předplaceno obrovským dluhem v Konsolidační bance. Nevím, za co jste hmotně v posledních dvaceti letech hmotně zodpovídal Vy, já jsem zodpovídal jako součást podnikatelských týmů za stamilióny.

Jinak Vaše výrazivo je určitým symptomem.

S pozdravem

Josef 22.6.2009 17:14

Re: Ještě že ta vláda padla

R^

Pešek 22.6.2009 17:01

Re: Vše marné, pane Janouchu.

Nehledě na možnost odpuštění poplatků v případě hmotné nouze.......

Puk 22.6.2009 16:49

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Doufám, že tím nechcete naznačit, že současný ministr Pecina je zkorumpován :-D

Havran 22.6.2009 16:01

Re: Dosud se žádná korupce neprokázala

Protože si jedna konkrétní strana kontrolovala poslnce jak hlasují a když ne, příště se na volitelné místo kandidátky nedostanou, nebavte se o tlaku na nezařazené, bavte se o tlaku na poslance z klubů ...

Queribus 22.6.2009 15:58

Ale no tak...

Vámi zmiňivaní přeci to hlasování o nedůvěře nevyvolali...

Havran 22.6.2009 15:51

Re: Tedy, ten poslední odstavec...

A že nenapíšete kolik byl úrok v r.2007, to je totiž ten relevantní údaj, v r.2006 byl schodek řešen opět dluhopisy(po pastelkovném a dalších populistických opatřeních) a rozpočet na r.2007 v podstatě dával dohromady Sobotka a kdyby prošel tak jak ho navrhoval, byl schodek dvojnásobný ... Inu i fakta se dají uvádět v různém kontextu ...

jirka.s. 22.6.2009 15:45

Re: Nejhorší byli sosani Schwippel a Tlustý.....a Zubová a Jakubková...

Rudá vopička nomen http://www.biolib.cz/IMG/GAL/7897.jpg s rudou (Y) se ne a ne trefit ??? ;-D

hans w 22.6.2009 15:02

Re: Vše marné, pane Janouchu.

ale zastropované do 5 tisíc kč. za socanů platili více..

Kamil 22.6.2009 14:58

Re: Vše marné, pane Janouchu.

Flákoty jsou na př. poplatky pro invalidní a nemocné

Fantová 22.6.2009 14:40

Re: Ještě že ta vláda padla

Profesore Horáku, Toporánek jim nelezl do zadku. jeho ztopořené přirození v berlusconiho vile lezlo někam jinam. I když možná - i někomu do zadku. Co my víme !;-D;-D

Enigma 22.6.2009 14:19

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

Landysi, děkuji ti za slova uznání. Přesto respektuj, že témata si vybírám a budu vybírat sám . Snad malý odkaz.  ODS v době vnitrostranické krize v ČSSD, kdy se střídali Špidla, Gross a Paroubek nečinila totéž. Ještě jedna poznámka Paroubek je velmi zvláštní fenomén naší politiky. Samotní socánci by brali někoho jiného, ale bohužel nikdo tomu hajzlovi nestačí.

Jakub S. 22.6.2009 14:16

Re: no,tak...

Fuj, Martine - !! Tak se ti podařilo vykálet se zase na jednu odobnost. To nulu uspokojí, že?!