26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Pavel Rychetský zase „perlil“

Předseda Ústavního soudu prohlásil, že jarní uzavření hranic Česka bylo „jasným protiústavním krokem“ české vlády. Pavel Rychetský tak opět nadřazuje literu zákona nad jeho obsahem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Novák 3.12.2020 10:26

Zeman mu dal medaili a stařík Rychetský nepochopil, že to byla medaile nikoliv "záslužná", toliko "odchodná"(stařecká demence si nevybírá, viz. Biden).

Co chtít o týpka, který dle svých slov nevstoupil do zločinné KSČ aby ji vnitřně reformoval, ale aby ji zlikvidoval;-D

M. Malovec 3.12.2020 10:26

Stále harašíte. Máte výdrž, klobouk dolů.

J. Pankovic 3.12.2020 10:21

Rychetský taky:-)

M. Malovec 3.12.2020 10:21

Asi mu to překazilo lyžovačku v Itálii.

K. Lilibínský 3.12.2020 10:20

no a co byste chtěli ? Právnického zázraka ?

Tak to jste si holenkové na post předsedy ÚS neměli dosadit bývalého soudruha, podnikového právníka stavebního bytového družstva "POKROK".

Na místo primáře libovolného oddělení fakultní nemocnice si taky nikoho nenapadne dosadit nějakou, byť diplomovanou zdravotní sestru.

Takže asi tak.....;-D

J. Pankovic 3.12.2020 10:18

....jednou komunista - navždy komunista!!

J. Pankovic 3.12.2020 10:16

Byl to "jenom" špinavý politický handl... proto taky parlament plný komunistů zvolil prezidentem svého oblíbeného disidenta ;-(

D. Novák 3.12.2020 10:15

Nesmí? To jste vyčetl v ÚČr demokrate?:-P

J. Pankovic 3.12.2020 10:11

Pane Nováku, pohádkám o "dobrých a zlých komunistech" už dávno nevěřím...

Rychetský, člen KSČ od 1966 do 1969, byl komunista z přesvědčení.

Babiś, člen KSČ od 1980 do 1989 byl typický oportunista, stejně, jako mnozí další, kteří rychle zahodili knížky a rozlezli se do všech světových i politických stran.

Tak, jako v roce 1968, tak i v roce 1989 bylo to "celonárodní" pozdvižení jenom zástěrkou pro mocenský boj uvnitř komunistické strany ;-(

Můžete mít jiný názor, já vám ho neberu

P. Nešvara 3.12.2020 10:09

Pokud se dostane do sporu právo se zdravým rozumem, ustoupit má právo a nikoli zdravý rozum.

J. Fridrich 3.12.2020 10:04

Souhlas....

J. Fridrich 3.12.2020 10:03

" Nečekal jsem, že v čele vlády může být někdo takový, opřel se Rychetský do Babiše. Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se v nedělním rozhovoru pro Českou televizi opřel do premiéra Andreje Babiše. Kritizoval také některá vládní opatření proti koronaviru." -

Já - a mnoho dalších občanů naší země jsme zase neočekávali, jaký "právník " - Rychetský bude stát v čele Ústavního soudu našeho státu. Toto potvrdil tímto dalším prohlášením v dnešním článku na Novinkách - " Rychetský také označil za „absolutně protiústavní” jarní uzavření hranic kvůli šíření koronaviru.

Podle něj vláda může bránit příjezdu do ČR, ale pro cesty ven je v Ústavě stanoveno, že nikomu nelze bránit, aby tuto zemi opustil." - Tento právník asi ztratil zdravý lidský rozum, když nepochopil, že v naší zemi, ale v celé Evropě a Světě nastala zcela MIMOŘÁDNÁ SITUACE - celoplanetární PANDEMIE smrtícího koronaviru.. Asi nezná běžný pojem " vyšší moc " - Vyšší moc je zvláštní právní skutečnost, spočívající v mimořádné, nepředvídatelné, neodvratitelné a nezaviněné události, která způsobí škodu. Za tu ale nikdo obvykle neodpovídá, protože jde o okolnost zásadně vylučující odpovědnost. Vyšší mocí je v tomto smyslu např. živelní pohroma, revoluce apod...

" Filip: Pavel Rychetský by měl odstoupit. Předseda Ústavního soudu podle Filipa zkompromitoval svou dosavadní činnost, ale i instituci, v jejímž čele stojí. Rychetský by si měl podle končícího šéfa komunistické partaje uvědomit, co napáchal, a měl by odejít z čela ÚS." -

Je to paradox, ale v tomto má komouš Filip pravdu - až tak jsme to nyní dopracovali..

J. Moravec 3.12.2020 9:55

Pan O. M. má jasno. On má na vše právo. A zdá se, že ví vše.

P. Haraším 3.12.2020 9:50

kdyby si alespoň, blábolil bartoň , přečetl či poslechnul rozhovor s rychetským celý...dostalo by se mu vysvětlení k jarním zásahům vlády a hlavně by zvěděl, že us rozhodl, že stbák babiš je stále ve střetu zájmů a že se tudíž ve slušné společnosti stbáci a udavači do funkce premiéra nesmí dosazovat dalším kremelským poskokem zemanem.

P. Dvořák 3.12.2020 9:48

Pindy. Poslední věta se vůbec netýká pozitivního práva, ale morálního. ÓMe.

P. Dvořák 3.12.2020 9:48

Pindy. Poslední věta se vůbec netýká pozitivního práva, ale morálního. ÓMe.

B. Hančl 3.12.2020 9:48

Rychetský má co mluvit, starý bolševik, který má být dávno v důchodu a ne šířit své stařeckodementní bludy a ovlivňovat Ústavní soud

J. Vágner 3.12.2020 9:47

Je mi to líto, protože už za patnáct let na tom budu s věkem podobně. Ale bohužel, jak pan Zeman, tak pan Rychetský jsou dokladem toho, že dříve i bystré a moudré mozky, mohou věkem metamorfovat do takového stavu, že jen sami nevnímají, že by měli končit. K panu Rychetskému, článek je o něm. Dopustil stav soudu, který vede, že je možné, aby ten posvětil konání ostravského hoteliéra, který podmínil poskytnutí ubytovacích služeb vypracováním písemného politického stanoviska !!! Urválek v pekle tancuje radostí a já se zase styděl za zem, v které žiji.

V. Církva 3.12.2020 9:35

No jasně, některým lidem se rozdělení moci výkonné, zákonodárné, soudní líbí jen když se jim to hodí.

V. Církva 3.12.2020 9:32

Jako kvůli spravedlnosti jistě, pár opravdových darebáků mělo být potrestáno. Někteří komunisté si nahrabali a díky svým vztahům založili firmy a mají se dál dobře. Všechno jim prošlo.

Jenže jak jste si to představoval jinak. Komunističtí soudci a policie sami sebe soudit nebudou. Chartisté jako třeba Šabatová, ti myslíte nám měli zajistit spravedlnost, nebo kdo?

Pravda je i to že mezi komunistickými manažeři byli i ti co rozumněli tomu co dělají, bez nich by se ekonomika rozpadla mnohem víc.

Kvůli spravedlnosti měli být opravdoví darebáci co se podíleli na čistkách, nebo dokonce mučení potrestáni. Realita je taková že se u takových čistek odstraní špičky ledovce. Při velkém řezu pak k tomu ještě pár malých ryb. Ti největší vychcánci se schovají za jakéhokoliv převratu. Opravdu nevíte že takto funguje svět?

Z. Bureš 3.12.2020 9:30

Bohužel - pro bolševiky a STBáky ..... i předseda Ústavního soudu má právo na svůj názor !!!!!

F. Navrátil 3.12.2020 9:28

Rychetský rezignoval na justici a dal se na dráhu politického školení mužstva.

J. Muller 3.12.2020 9:28

R^:-)

Z. Bureš 3.12.2020 9:28

To byste toho chtěl od bolševika příliš - ten chápe maximálně tak Marxův kapitál .....

V. Církva 3.12.2020 9:25

Víceméně s Vámi souhlasím pane Zikmund.

V. Církva 3.12.2020 9:23

Tak jste si kopnul do Bartoně. Tak pravděpodobně zakázat vycestování podle ústavy vláda NESMÍ. Jde ale o to že řešit to, je celkem zbytečné, když nikdo stejně nikam nemohl. Jedině jako varování pro příště, ale myslím, že už to politici ví, takže bezpředmětné.

Mně totiž taky nikdo NESMÍ vzít z garáže 20 milionů. Ale protože je tam nemám, nebudu garáž řešit. Prostě ti právníci jsou směšní.

Samozřejmě i nouzový stav a protiepidemiologická opatření musí probíhat dle zákona a ústavy, pokud ne máte právo se soudit.Ovšem zbytečné kauzy jako "špatný příkaz na nošení roušek", no to zase jen ukazuje v jakém stavu je naše advokátní komora a soudnictví. Vážné kauzy se řeší 10 let, tohle řešit šlo...

Hlavně ale, by se neměl Rychetský, předseda ústavního soudu tedy moci soudní vyjadřovat k moci výkonné (jako že nechápe, že "STBák" vede vládu) pokud se to netýká nějakého překročení zákona které s ním řeší. To je snad horší než to vycestování, předpokládm, že je to proti zásadám právního státu.

Ale hlavně, pan Bartoň má pravdu. To že je předseda vlády Babiš má nějaké příčiny, které bych hledal u předchozích vlád tedy Demoblok politiků ale i soudů. Česky - vždyť už se tu kradlo za bílého dne a papaláši už to ani neskrývali!

L. Fnouka 3.12.2020 9:20

Bohužel s vývojem často člověk získává jiný a nový pohled na dění, takže když Rychetský byl Zemanovi kdysi nakloněn a dnes už není, je to jeho proměna ale nemyslím, že je to zásadní selhání. Prostě se Zeman časem projevil jaký je a to dříve nevěděl. Člověk se stále učí a držet se v překotném vývoji a proměně světa jednoho názoru celý život je skoro nemožné. ta proměna ale nesmí být principiální, vždy se musí odehrávat v přijatelných mezích. Rychetský navíc ve svém věku už nemusí nic předstírat a není na nikom závislý.

V. Pokorný 3.12.2020 9:06

Zdravím. Zase tak dávno ten pan Rychetský, v té době a v tomto případě, disidentem nebyl.

A samosebou, podle mne pan Rychetský jen blafe. Jako blafával dříve. Například když schválně zasekl uskutečnění mimořádných voleb v roce 2010.Tedy nejen on, ale parta v ÚS, kterou on vedl. Fuj.

P. Kmoníček 3.12.2020 9:06

Pane Svobodo, ono jich je mnoho, což je vidět i tady na Názorech.

M. Zikmund 3.12.2020 9:02

Nesmysly plácáte vy. Soudce je sice občan, ale z titulu funkce na něj platí regule, které chtěnechtě omezují jeho možnosti (které má každý jiný občan). To nakonec nepelatí jenom pro soudce. Jedním z důvodů, proč má toto omezení cokoliv blafat na veřejnosti právě je, aby poté nebyl podjatý, protože to omezuje funkčnost soudu.

A co se týká STB jako servisní organizace - chcete mi snad naznačit, že STB byla normální tajná služba, která sloužila státu a nesloužila zájmům KSČ?