19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zk 27.6.2008 9:26

Re: Re: Re: pane redaktore

Navíc, v Afganistánu žijí jako v době kamenné i bez bombardování:-/

muf 27.6.2008 10:01

Re: Re: Re: Re: pane redaktore

to je právě ono - kdo má právo určovat a rozhodovat, jak mají v té které zemi lidi žít? Navíc, kdo škodí planetě víc,  ti kterí žijí v souladu s přírodou a jejími zákony, nebo ten, jehož jediným měřítkem pokroku či životní úrovně jsou vytěžené barely  ropy nebo vypuštěné škodliviny do ovzduší?

fox 27.6.2008 12:24

Re: pane redaktore

Výraz Američtí agresoři vám vystavil čitelnou vizitku.V 18 hod je VUML,nezapomeňte soudruhu lektore.Máme si přinést Rudé Právo,nebo Paroubkovi teze.

muf 27.6.2008 12:52

Re: Re: pane redaktore

pane ideologická nálepko - jak byste nazval někoho, kdo pod vylhanou záminkou napadne cizí suverenní stát, lže v OSN před celým světem, destabilizuje tak citlivou oblast a když se nepotvrdí první záminka, vytahuje jako králíka z klobouku další a další záminky pro neospravedlnitelnou věc? Pokud  bysme to všechno i pominuli v čem  přítomnost amerických okupačních vojsk zlepšila situaci pro obyčejné Iráčany? Proč se snaží uzákonit svoji přítomnost v Iráku na  "večné časy"  a vybudovat tam další vojenské základny?

jrina 28.6.2008 0:01

Re: Re: Re: pane redaktore

R^R^R^R^R^R^

Pete 27.6.2008 8:05

Paroubek prohrál všechny volby, nebo ne? To se mu to pak předvídá

vývoj.

Malý Aston 27.6.2008 7:42

Paroubek je pro radar ale musí vládnout!

Je tady jeden velký problém,ať se řekne co se řekne Paroubek musí být proti.ODS by to měla pochopit a být zásadně proti radaru a Paroubek by ho prosadil.Je nutné využít jeho povahu,jsem proti všemu,když to nemohu sám podepsat.:-D

Sam 27.6.2008 7:12

Lidé bděte.

Slava je zase ve službě.

Alfons 27.6.2008 6:56

"Dlouho jsem se výše uvedeným odstavcem probíral a jeho smyslu se nedopídil"

Tak se do toho nemontujte, když tomu nerozumíte.;-D

Larsen 27.6.2008 6:11

Naši předkové

stavěli hradby kolem měst, a vůbec se nestarali o to, kdo je nepřítel, ani jak je daleko.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 27.6.2008 6:47

Re: Naši předkové

No jo, nasi predkove to meli v tomto ohledu jednodussi. Tenkrat jedine nekontaktni zbrane byly katapult, ostep a sip a jejich dosah byl omezeny. Jenze dneska na vas muzou vystrelit odkudkoliv ze sveta. Proste to udela bum a ani nevite, "komu podekovat". Takze dneska sice take musime "stavet hrady", ale musime si napred navic vybrat, zda ten hrad bude americky, rusky nebo nas.;-)

jan hájek 27.6.2008 6:50

Re: Re: Naši předkové

a ještě bylo (př.n.l.) všude dost stromů na palisády, později dost šutrů na betelné hradby. Ale jděte dnes do lesa a pokácejte vhodné stromy na radar a rakety, stejně tak se blbě hledají i vhodné šutry v lomu.

emersonskej 27.6.2008 11:25

Re: Re: Re: Naši předkové

;-DR^

Ašek 27.6.2008 6:49

Re: Naši předkové

A pak šel okolo hodnej nepřitel a nechal je na pokoji.Takhle to vždycky chodilo.Doufam že u nás není mnoho vojaků jako ty.

jan hájek 27.6.2008 6:54

Re: Re: Naši předkové

no, když on ten hodný nepřítel uvážil, že než si nechat házet na hlavu šutry a lít vroucí vodu, když už ne hořící smůlu či olej, je lepší se hradbám vyhnout a naloupit si tam, kde ty hradby nejsou, nebo jsou menší. To byla obvykle příčina jeho "hodnosti".

zk 27.6.2008 9:06

Re: Re: Re: Naši předkové

Hm, nebo podepsat smlouvu, ve které se vzdal svého území, na kterém předtím postavil obranné pevnosti. Takže "hodný nepřítel" je pak v klidu mohl bez boje obsadit.:-/Rv;-€

zk 27.6.2008 8:58

Re: Re: Naši předkové

Hodnej nepřítel?? Kdopak to asi byl? Můžete to rozvést? Doufám, že u nás není žádný voják, který by myslel jako Ašek8-oRv

Ašek 27.6.2008 9:48

Re: Re: Re: Naši předkové

Na rozdil od tebe jsem pro nekompromisní obranu jak statu tak soukromeho majetku.

Emigrant 27.6.2008 5:06

McCain for President!

Ja mu take fandim. A kdyby ho nezvolili v USA, tady v Canade by snad byl jeste vice potreba;-)

GSDr. Pasáček koz ve Vermontu 27.6.2008 2:52

Trvalými válkami za trvalý mír

Správně, pane Bartoni.  Trvalými válkami za trvalý mír ! ! !

McCain for president !!!

Vasekpasek 27.6.2008 2:55

Re: Trvalými válkami za trvalý mír

Líbí se mi, jak na vaše povrchní a nesmyslné příspěvky již nikdo nereaguje:) (moji reakci prosím neberte, ta má nad tímto faktem jen vyjádřit lehké pousmání)

zk 27.6.2008 9:19

Re: Trvalými válkami za trvalý mír

Jo, kozí pasáku, lépe by bylo - mnichovskými smlouvami k "trvalému" míru, že?

petrph 27.6.2008 2:02

No a o to právě jde..

"Jsme členskou zemí NATO,", takže by útok na vojenskou základnu NATO na našem území...Jenomže radar v Brdech nebude základnou NATO, ale základnou USA, na základě našeho souhlasu. Doufejme, že v případě přímého vojenského útoku by ostatní evropské státy NATO tento drobný rozdíl přehlédly...Ale v případě politického nátlaku, možnosti okupace a diplomatických jednání??? Vzpomeňme si na rok 1938, kdy jsme také měli spojeneckou smlouvu s Francií a Anglií. A najednou se zjistilo, že konflikt s Německem je vlastně ryze naším problémem, a že v rámci udržení míru v Evropě mu máme Sudety vydat...Opravdu se historie nemůže opakovat???

Vasekpasek 27.6.2008 2:19

Re: No a o to právě jde..

Prosím, já tomu nerozumím. Mohl byste ještě jednou pro ty pomalejší? Nějak mi naprosto unikl smysl vašeho textu (nemyslím to ale nijak zle, jen jsem to opravdu nepochopil...).

petrph 27.6.2008 2:47

Re: Re: No a o to právě jde..

Pokusím se o to, možná stejnými slovy - jsme součástí NATO, takže, v případě přímého napadení by nám ostatní státy NATO přišly na pomoc...Jenomže, radar v Brdech bude americkou základnou, nikoliv základnou NATO. Takže, si docela dobře dovedu představit situaci, kdy například Rusko bude v souvislosti s radarem vyvíjet na náš stát politický tlak a požadavky , (například pro začátek své vojenské pozorovatele, pak třeba přelety vojenských letadel, pak vlastní letecké základny, nakonec přítomnost svých vojsk .), s hrozbou případného útoku. A je otázka, zda i v tomto případě budou stát evropské státy NATO za námi, nebo zda usoudí, že je to náš konflikt který se NATa natýká, ,a v rámci udržení míru budou naopak tlačit na nás, abychom splnili všechny požadavky protivníka..Stejně jako to bylo v roce 1938..

Vasekpasek 27.6.2008 2:54

Re: Re: Re: No a o to právě jde..

Hm, jenomže musíme být k sobě také upřímní. Vždyť co je vlastně NATO? Je jasné, že vedoucí úlohu v něm hrají USA (koneckonců staré vtipy o tom, že NATO je spolek zemí, které dovolují, aby je USA bránily za svoje peníze mají svou podstatu v tomtéž). A už vidím, jak tady mají USA základnu a nechají si na ní jen tak beztrestně útočit. Myslím, že Spojené státy nejsou státy evropské a nový Mnichov od nich nehrozí.

petrph 27.6.2008 3:34

Re: Re: Re: Re: No a o to právě jde..

Když se podíváte na ostatní část téhle debaty, tak zjistíte, že USA vyklidily Vietnam, protože jeho vlastní občané volali po míru. A určitě tam měli víc vojenských základen, než tu jednu co bude u nás...A jak asi víte, tak už teď jedná USA s Ruskem o tom, že by Rusové souhlasili s radarem u nás, pod podmínkou že na ní budou ruští vojenští pozorovatelé. A ta podmínka se do smlouvy o radaru mezi námi a USA jaksi nedostala.. Tak schválně..na koho budou Američani tlačit...???

hobis 27.6.2008 8:25

Re: Re: Re: Re: Re: No a o to právě jde..

Právě jde o to,že ti antiameričtí agenti jsou schopni tvrdit největší pitomosti.Radar bude americký,protože to nikdo z nás jiný neumí.Radar bude americký i NATO,protože USA jsou členy NATO a NATO sa tím také souhlasilo.USA vyklidily Vietnam přece na základě pařížské dohody a je otázka,kdo tam vlastně vyhrál,či prohrál.Je v současnosti malo takových zemí,jako Vietnam,který je tak proamerický a rozvíjejícíse.Kam přijde Rus,je to jako kobylky,vše vyžerou a navíc 100 let tráva neroste.Kam přijde Američan,tam cpou prachy,stavějí silnice,průmysl atd.Tak si to přeberte vy "hlavy".

zk 27.6.2008 9:38

Re: Re: Re: Re: Re: No a o to právě jde..

USA neměly ve Vietnamu žádné vojenské základy, tam pouze bojovali po boku armády Jižního Vietnamu a jen politickými dohodami byl tento konflikt ukončen a proto mohou antiami tvrdit, že ho USA prohrályRvRv A proč by se měla podmínka ruských vojenských pozorovatelů dostat do smlouvy, Rusové ať si trhnout..

Poklop 27.6.2008 12:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No a o to právě jde..

Podle Vás tedy Rusáci v Afganistánu neprohráli?To je vaše logika.Jejich agrese skončila po politickém jednání a bojovali pouze po boku afganské armády.Nějak to zní blbě,tak asi jako o USA ve Vietnamu.