1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
abc 1.8.2009 7:05

Žádost o vysvětlení

může mi někdo vysvětlit co je to vydělávat peníze a nebo pouze pracovat ? Podle mého názoru se pracuje aby se vydělalo Peníze se vydělají třeba prodanou ukadenou věcí. Zřejmě to měl pisatel článku na mysli, když psal, Topolánek vydělává peníze a Parůbek jen pracuje? Pak s tímto článkem plně souhlasím

malstoka 1.8.2009 7:16

Re: Žádost o vysvětlení

Doporučil bych si znovu přečíst nadpis článku!!! Nikde není psáno, že Paroubek pracuje a Topolánek vydělává "peníze". Člověče vy jste skutečně ... Tím vašim výrokem jen dokazujete, že jste nepochopil vůbec nic.

občan 1.8.2009 8:16

Re: Žádost o vysvětlení

moment, ale prodávat kradenou věc je taky práce. Musíte ji ukrást nebo si zařídit ukradení někým jiným, mít a platit obchod nebo to prodat s pomocí někoho jiného, čas, telefony, ježdění autem,jednání slidmi...Prostě se to liší od normálního obchodování jen v tom, že ta věc je kradená, což vám může poněkud snížit vlastní režii a zvýšit konkurenceschopnost na trhu díky nižší ceně.

jirka.s. 1.8.2009 10:05

Re: Žádost o vysvětlení

Vy neznáte stáníka koloťuka???  8-o

Pravicový úderník 1.8.2009 6:21

Dělící čára již existuje

na jedné straně stojí ti, kteří chápou účinnost 30,-Kč poplatku ve zdravotnictví, na druhé straně ti, kteří na tzv. nemají peníze. Především proto, že denně minimálně 50 až 100,- Kč za Startky a pivo, když pracují hubou v putyce a nebo za krabici dortů, zlevněných čokolád a dalších zdravých potravin. KDYŽ JE TO ZDRAVÍ ZADARMO, PROČ NE??? Uvědomte si, že pravdu mají vypitci v hospodách a 130kg báby v důchodu, stojící frontu v cukrárně. DĚLÁŠ TO DOBŘE JYRKO - ostatně podívej se do zrcadla!!!!!!

abc 1.8.2009 7:13

děti

Může mi vysvětlit pisatel tohoto článku kolik vypijí malé děti piv a vykouří cigaret ? Pracuje jen manžel v dělnícké profesi, plat 12 000 Kč,- Nájemné bytu 6 000Kč,-, Jistě podle tebe takováto holota má pochcípat , nebo se snad mylím ?

občan 1.8.2009 8:19

Re: děti

a co Pepíček ? Jde po ulici, vodpaluje jednu vod druhý a mumlá,zas.anej život zku.venej. Na dotaz slušného pána,zda takhle nadává furt odvětí, že do p.dele ne,jen když je vožralej.

ilja Muromcová 1.8.2009 8:21

Re: děti

Skutečně takovým lidem nezbývá než pochcípat?

 Mě by ale zajímalo, proč pan manžel vydělává tak málo peněz, proč paní manželka nic nepřivydělá? Pokud je to jejich jediný příjem, proč nedostávají žádné sociální dávky, když na ně jistě mají nárok?

občan 1.8.2009 8:27

Re: děti

no na dávky asi nárok mít nebudou. To byste se divil, jak nízké je životní minimum. A pak ty divné předpisy. Vyděláte si na brigádě 7.000 a třeba 12.000 vám na dávkách seberou. Zrovna tak - třeba dostanete příspěvek na bydlení 300 měsíčně (úměrně složenkám za plyn a elektřinu ). Po roce přijde složenka na 18.000 nedoplatek, protože jako vždy o 15 % zdražili. Myslíte, že vám to sociálka dá ?

historik 1.8.2009 8:34

Re: děti

Já jsem si na brigádě vydělal 70 000 (slovy sedmdesát tisíc) Kč za čtrnáct dní. A sociálka mě vyplatila 50 000(slovy padesát tisíc)Kč. A po roce mě přišla složenka za plyn a elektřinu na 25 000(slovy dvacet pět tisíc)Kč přeplatek. Jako vždy o 15% slevnili. Zdají se vám ta čísla divná? Mně ta vaše taky.

občan 1.8.2009 8:40

Re: děti

ale já vám popsal něco, co se doopravdy stalo. Asi máte tam u vás trochu jinou sociálku.

Rad 1.8.2009 9:35

Re: děti

udělejte to jako já, i když bych možná na nějaké sociální dávky nárok měl, tak na sociálku ani nelezu a neztrácím tím čas. také bych si pak připadal jako vyžírka. raději ty dávky nechám těm, kteří opravdu nemohou pracovat, například invalidé (ale skutečným, ne těm co na to mají průkazku a zneužívají toho)

mu1 1.8.2009 9:37

Re: děti

Občane, copak takhle jít makat. Sociálka vám pak může být ukradená.

Ivošek 1.8.2009 8:43

Re: děti

Nechci nikomu sahat do svědomí, ale zatím jsem se v tomto směru setkal jen s takovými lidmi, kteří hledají všemožné "důvody" proč nezměnit práci za lépe placenou či si po práci nepřivydělat. Ale peníze těm co pracují od rána do večera vč. víkendů závidět umí perfektně :-/

občan 1.8.2009 8:50

Re: děti

asi vím jak to myslíte. Zajímavé je ( a pro mne velice pozitivní ), že já znám dost chudých lidí, ale ještě jsem se s prvoplánovou závistí či leností něco dělat nesetkal. Že by se o tom psalo jen v novinách ?

Ivošek 1.8.2009 9:04

Re: děti

Já to myslel spíš ve smyslu "Ten se má, že má tolik peněz, to bych taky chtěl mít", ale tu iniciativu, práci a čas tomu věnovaný většinou již nevidí. Natož aby dotyčný investoval svůj volný čas do nějakého svého přivýdělku ... s prvoplánovaným nadáváním na podnikatele se také setkávám spíše zde na internetu, ale příliš nepochybuji, že je to takto otevřenější díky anonymitě a tito lidé se rekrutují ze stejné stáje ;-)

mu1 1.8.2009 9:46

Re: děti

Občane, jsi prvoplánovaný idiot. A píšeš jak Ivan.

občan 1.8.2009 10:09

Re: děti

já jsem až druhoplánovanej, říkala maminka. A Ivána něznáju..

historik 1.8.2009 8:23

Re: děti

On tady jeden před vámi psal o lidech schopnějších a neschopnějších. A s tím neuděláte nic. Někdo prostě dokáže vystudovat vysokou škou, jiný , tak jako,  já jenom učňák. A podle toho většinou mají plat. A také mají plat podle toho, co jsou ochotni udělat pro to, aby ten plat byl co nejvyšší. A nesnažte se mě namlouvat něco o zlodějích, podvodnících a flákačích.

karas 1.8.2009 8:23

Re: děti

R^R^!!R^

kokespravy 1.8.2009 9:20

Re: děti

No, 6000 za bydlení, 3000 propije a za zbytek žije celá rodina. To se nedivím, že nemají na poplatky u doktora. Nemá tak chlastat.

opilec 1.8.2009 9:35

Re: děti

já kdybych nevracel koncem měsíce 300 lahví od piva, nevím jak bychom vyšli s platem...

Mireček 1.8.2009 5:14

No jo,

ale jak přesvědčit ty, kteří jsou posedlí myšlenkou socialismu a komunismu, i lidi, kterým tento režim vyhovuje? Moudrý sedlák se netahavé kobyly rychle zbavil. Jak se však zbavit zabedněných sockomunistů a 50% netahvého národa? Je tady síly, která by to dokázala? NENÍ!;-(

hanka 1.8.2009 5:49

Re: No jo,

Je to děsivé pomyšlení nad Vašim příspěvkem!  Podle pruzkumu voleb, stále vítězí levice a především 30 korunové tupé a nemyslící stádo ovcí!  To by byl dárek k 20 letum svobody v tomto roce, že???

Jan 1.8.2009 6:16

Re: No jo,

Hani, to je klasický oranžový senochřup....!!(Y)

abc 1.8.2009 7:25

čekám na odpověď,

milý pisateli vím jak naložit s tou bolševickokomunistickou chátrou 50% NÁRODA. V Polsku svého času jeden geniální človíček nechal postavi obrovská kramátoria. Tehdy se tam likvidovali židé, nechme opravit tyto pece a uveďme je do provozu a problém je vyřešen. Nemusíš mi děkovat za tento geniální nápad. .......muj otec byl umístě v tomto pracovním táboře, bohužel, vůl to nepřežíl

xxx 1.8.2009 13:23

Re: No jo,

a což vyhlásit vedoucí úlohu ODS a socky maj po srandě.

Lea 1.8.2009 4:08

až tak ostře bych to neviděla

každopádně se u nás podnikání daří, když máme OSVČ 4x více,než činí průměr v EU.Učńovské školství jsme zdárně zlikvidovali, přičemž bych očekávala, že právě ono nám bude dodávat budoucí podnikatele řemesel všeho druhu. V čem nám všichni ti OSVČ podnikají, když člověk nesežene kvalitního řemeslníka? V různých agenturách, přisátých na státní cecek, které sají z odvedených zaměstnaneckých daní? Máme zde nejvíce pracovních agentur z EU. Počet mnohonásobně převyšuje na hlavu i takovou Francii.Případ nedávný - navezení sem tisíců cizinců, a to i v době krize,kdy bylo jasné,že pro ně práce nebude. Agentury vydělaly miliony a za daně, o které stát zaměstnance zkasíroval, je nyní exportujeme domů. Kdo jiný, než levice, by se měl za zaměstnance brát? Jestli  je socanský slovník nevybíravý, nevím. Co jsem slyšela, oheň a síru na podnikatele nikdy nedštili. Nevím,jak dnes v Německu, ale ještě pár let nazad fungovalo to tak,že pokud OSVČ tři roky neodvedl daně, měl problém.

Mireček 1.8.2009 5:27

Re: až tak ostře bych to neviděla

Leo. Ty jsi ťululum! Levice se o zaměstnance nebere. Ta je jen využívá ku svému prospěchu! Aby od nich měla pokoj, šíří pokřivenou teorii, že všichni mají stejné žaludky a tak by měli dostat všichni stejný plat. Tím samozřejmě ubíjí iniciativu schopných zaměstnanců, dělat něco navíc, než je nutné. Kecy o plnění plánu na 120 i více procent, sloužili komunistům pouze k výzvě pro zaměstnance, aby začali konečně něco dělat, a neflákali se! Já jsem v té době prošel několika podniky, takže vím, o čem mluvím. Dnes se každý bojí rekvalifikace nebo změny bydliště jako čert kříže. vyplývá to z lenosti a pohodlnosti těchto lidí. Já jsem se za komoušů rekvalifikoval několikrát, a byli mi to jenom ku prospěchu. Stále jsem se musel učit novým věcem a nabývat nové vědomosti! To ale komunisté nepotřebují. Těm vyhovuje stádní člověk, který vykonává to, co mu komouš nařídí, a hlavně, neremcá! Takže se nediv, že je tady tolik OSVČ, když většina  z nich pochází z komunistického stáda!:-(