17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivošek 1.8.2009 12:49

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Také netuším co si Fidel představuje pod slovem "spravedlivý", ale pokud jde o to, že bohatý podnikatel platí velice dobře a nadprůměrně své zaměstnance, tak jen ve svém okolí jsem si jen v tuto chvili narychlo vzpoměl na čtyři takové firmy. Samozřejmě za to požaduje kvalitní práci a loajalitu k firmě.

občan 1.8.2009 13:15

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

ani nemusíme mluvit o bohatých podnikatelích. Znám šéfa menší firmy, který si dává stejný plat jako mají zaměstnanci a má navíc ještě starosti a zodpovědnost. Ale jeho to tak baví.

Fidel 1.8.2009 13:21

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Jde o to, co si Vy představujete pod pojmem úspěšný podnikatel. Jestli je to pouze nahromaděný majetek, pak máte o jeho úspěšnosti pravdu. Důležité také je, jakým způsobem k tomu majetku přišel. Druhá věc je, co si představujete pod pojmem bohatý zaměstnanec. Jestli jen to, že má práci, na nájem za skrovný byt a žvanec do úst, tak máte opět pravdu.

občan 1.8.2009 13:35

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Fideli,mám za to že vaše dva příklady zbytečně negativně podbarvují mnohem pestřejší možnosti spolupráce podnikatele se zaměstnancem. Např. úspěšný podnikatel nemusí být bohatý majetkem. Může být ale velmi spokojen, že se mu podařilo z nuly vybudovat něco, co slouží druhým, realizovat vlastní nápady, dát práci lidem, atd. Úspěšný zaměstnanec může být bohatý jistotou, že zaplatí nájem, má placenou dovolenou a nemocenskou a bez velkých starostí může dělat práci, kterou má rád. Leckdo ze zaměstnanců bydlí lépe a pracuje mnohem méně než jeho šéf.

Fidel 1.8.2009 13:47

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Takový podnikatel nemůže být voličem ODS, ale ČSSD a přesně toto, spokojenost s vlastní prací a prací pro společnost bylo heslem socialistické společnosti. Odporuje to dnešnímu trendu - hrabat pro sebe bez ohledu na ostatní. I ta poslední věta je z minulého režimu, protože v něm měl větší majetek pracovitý dělník, nežli líný ředitel. Ale v této společnosti to neplatí.

občan 1.8.2009 14:06

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Takový podnikatel je kupodivu nejpravicovější ze všech, protože jenom v minimalizovaném státě a velmi liberalizovaném prostředí lze takto firmu udržet při životě. Socdemáci z vás většinou sedřou kůži a nastaví vám takové podmínky pro uživení se, že vašim zaměstnancům zbydou oči pro pláč. Kecy o hrabání peněz máte z novin. O normálních podnikavých lidech, a těch je většina, to neplatí. Spokojenost s vlastní prací se v minulém režimu realizovala velmi těžko, neboť bylo velmi obtížné dloudobě na něčem smysluplně pracovat a dosáhnout uznání, radosti z výsledku a odpovídajícího ohodnocení. A pro líného ředitele s velkým platem za nic bych nepracoval. Dnes si naštěstí můžete vybrat.

Fidel 1.8.2009 14:40

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Nevím kde žijete, když tvrdíte, že si dnes můžete práci vybrat. Ta doba už byla a nebude, když jste otevřel noviny a mohl jste si vybrat z tisíce nabídek. A když Vás náhodou vyhodili, obratem jste sehnal jinou práci a mnohdy za více peněz. Z Vašich názorů usuzuji, že o minulém režimu nic nevíte, jinak byste musel vědět, že tehdy jste si mohl sehnat práci, která Vám vyhovovala.

občan 1.8.2009 15:08

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

A proč si dnes nemůžete sehnat práci, která vám vyhovuje ? Jo, a to, že za komančů takzvaně "nebyli lidi" (a tudíž jste relativně snadno našel zaměstnání) snad svědčí právě o absurditě té minulé doby.

Fidel 1.8.2009 17:14

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Já mám dojem, že nežijete na Zemi. Nezaměstnaných, kteří chtějí pracovat je čím dál více a Vy mi tvrdíte, že si mohou vybrat co by chtěli dělat. Naopak, oni musí být rádi, když nějakou práci seženou, ať je jakákoli. Vraťte se na Zemi a podívejte se občas na zprávy našich pravicových médií, které už ani nemohou svými lži oblbovat český národ.

občan 1.8.2009 17:48

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

já mám podezření, že trváte na tom, abyste práci dostal tam, co zrovna bydlíte, aby byla v oboru, kterej jste vyštudoval nebo kterej zrovna děláte, a aby ta práce sypala tolik, aby se vám nesnížila životní úroveň. Pokud byste od těchto možná neprávem podsunutých předpokladů abstrahoval, tak se přeci něco musí najít. A na zprávy žádného druhu se nekoukám, nemám totiž kde a ani mne nezajímají.

jirka.s. 1.8.2009 10:00

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

Ano správně, taky jeden takový z high society!!!  ;-D ;-D ;-D

Caslet 1.8.2009 11:01

Re: Bartoni, nemáte úpal ?

;-D

Frank 1.8.2009 8:40

Bartoni, co kdyby dali na plakáty oranžoví tu vaši modrou tlamu?

Vedle babky by jste se dobře vyjímal. Vy jste opravdu trotl k pohledání. Všude se řeší provázanost politiků se soukromým sektorem, ale modrý šmoula Bartoň má svoje téma-Paroubka. Předpokládám, že kdyby Jirku přejelo auto, tak spácháte sebevraždu, protože váš život by ztratil smysl. Snad za to ani nemůžete, protože se mi to jeví, jako nějaká choroba. Napište nám něco o světlých zítřích pod vedením  věrného manžela, starostlivého předsedy a modrého vánku v jedné osobě. Ale to by se vám asi zkřivily nad klávesnicí pazoury .

guerrier 1.8.2009 9:14

Re: Bartoni, co kdyby dali na plakáty oranžoví tu vaši modrou tlamu?

Na vaší rudohnědou tlamu je každá jiná krátká.

ata 1.8.2009 9:16

Re: Bartoni, co kdyby dali na plakáty oranžoví tu vaši modrou tlamu?

dobytku(Y)

karas 1.8.2009 9:26

Re: Bartoni, co kdyby dali na plakáty oranžoví tu vaši modrou tlamu?

;-DR^

guerrier 1.8.2009 9:28

Re: Bartoni, co kdyby dali na plakáty oranžoví tu vaši modrou tlamu?

To se vám líbí vy brigádníku že? Hádám že jste tehdy poprvé a naposledy šáhl na práci vy zastánce pracujících. Přesně o takových jako vy ten článek je.

jirka.s. 1.8.2009 9:50

Re: Bartoni, co kdyby dali na plakáty oranžoví tu vaši modrou tlamu?

No, tenhle bilb

jirka.s. 1.8.2009 9:53

Re: Bartoni, co kdyby dali na plakáty oranžoví tu vaši modrou tlamu?

No, ty by ses, fanóšu, vedle Velkého Pingla taky hezky vyjímal ;-P

karas 1.8.2009 8:21

Už mne štvou

tyto a podobné věty všeználků typu p. Bartoně: "V něm bylo nutné nějak přežít osm hodin ", mluví o zaměstnání. Někdy v r. 1959 jsem byl na brigádě v jedné cihelně v jedné středočeské obci. Cihelna pochopitelně nebyla automatizovaná a plno těžké práce (např. odebírání mokrých cihel z pásu, jejich zavážení a rovnání do ještě rozpálené pece) tam vykonávaly ženy (mnozí ze zde diskutujících označují tyto pracující za socky) a ty tam opravdu tvrdě makaly. A takových zaměstnání určitě bylo mnoho - ony ani ty paneláky, které dnes modernizujeme, se nepostavily samy. Zkuste nám říci, p. Bartoni, kde a jak jste přežíval vy. ;-€

historik 1.8.2009 8:27

Re: Už mne štvou

Proč ti cihelnu komunisti pochopitelně neautomatizovali? Že by byli vytíženi vylepováním plakátů (nechtěně jsem původně napsal plkátů) o vykořisťování tvrdou, málo placenou prací chudáků na Západě?

karas 1.8.2009 8:44

Re: Už mne štvou

Zřejmě jste nepochopil, že se vyjadřuji k citátu v úvozovkách. Ale budiž - proč už tedy cihelny neautomatizoval císař Josef II. nebo někdo před ním? Zkuste hádat a když už budete v té duševní činnosti, sdělte mi, kde obhajuji komunisty? ;-)

Rad 1.8.2009 9:26

Re: Už mne štvou

to je východní nátura - nejhorší práce dělají ženy. na slovensku to bylo ještě markantnější. v té době na západě by tato práce byla buď automatizována (protože lidská práce je drahá), nebo řádně placena. v socializmu byli všichni placeni téměř stejně, ať dělají či ne kromě papalášů, kteří měli navíc vše zadarmo.

Vodák 1.8.2009 9:35

Re: Už mne štvou

Oni v těch Vašich dobách nedělaly v cihelnách jen ženy. Protože cihly nebyly přes jejich těžkou práci k dostání nakládal si je v cihelně přímo od pece leckterý stavebník. V té době ve světě cihly ke koupi byly a cihelny pochopitelně již byly automatizovány právě proto, že se jinde nekecalo a schopní lidé se nezavírali. V té zlaté době, kdy soudruzi bojovali za práva pracujících, ženy nejenže pracovaly v cihelně, ale po práci šly stát frontu na botičky pro děti. Neustálé dělení na bohaté a chudé a podsouvání, že bohatým člověkem může být jen zloděj, tak jak to předvádí ČSSD, je vyzkoušená cesta do pekel. Je to spoléhání na to, že u nás je stále velké množství závistivců, kteří mohou  pomoci vyhrát volby. A o to Paroubkovi a dalším jde. Snad nevěříte tomu, že třeba Rath bojuje za práva pracujících. Nejvíc vždy ublížili chudým pracujícím ti, kteří se nejvíc oháněli bojem za jejich práva. Vždy to byl jen boj o vlastní  koryta. Nestuduji jestli je pan Bartoň modrý nebo žlutý ale jeho článek celkem vystihuje podstatu.

mu1 1.8.2009 9:43

Re: Placená přestávka na kojení

byla  v té době velice velikým humanistickým krokem pro pracující ženy. Ty fasovaly zdarma  i solvinu, by děcko nezapatlaly.

Caslet 1.8.2009 11:03

Re: Placená přestávka na kojení

Z toho jsem si vybryndal kafe....;-D

Malý Aston 1.8.2009 8:17

Filip by se měl polepšit!

Nevím proč KSČM nebojuje za pracující a musí to dělat chudák Jirka.Tak nějak mi připadají naši komouši jako oportunisté,revizionisté a úchylkáři až pravičáci. Možná je to tím, že u Jiříka je více komunistů jako u Filipa. Ta snaha ČSSD využít veškeré zkušenosti přítele Paroubka a Kučery když řídili Národní Frontu za Husáka a Jakeše je dobrá ale minula se o nějakých 30 let zpět. Sice závist u našich občanů přetrvává,také rovnostářství i požadavek " Státe musíš se starat" i když ležíme ale je tady nová generace voličů a ti jsou rozhodnuti a jasně to již prokázali hodem vajíčka na krátkou vzdálenost že nehodlají platit dluhy ani Paroubka ani Ratha. Začíná být směšný Váš Jiříček socani jedni prolhaní.:-P

jerry 1.8.2009 8:07

Pane Bartoni, přesné!

Díky! R^

westík 1.8.2009 8:03

Klade se příliš těžké břímě na "pracující lid"

tuhle politickou mantru ,hlásanou ČSSD, už známe z minulé doby . Ovšem nikdo pořádně nevysvětlil ,co se myslí pod slovem "pracující" - i ten, kdo založí firmu, tak musí pracovat,aby prosperovala,  pracuje lékař,jehož práce vyžaduje vysokou kvalifikaci a delší dobu,než ji začne dělat....je to prostě trh práce . Umělá a většinou falešná přehrada , kterou někteří politici kladou mezi manuelně a duševně pracující  má za účel pouze vyvolávat  závist  proto, aby byli zvoleni a sami nemuseli "pracovat".:-/ Měli  bychom si už zvyknout, že někteří lidé mají větší schopnosti než ti druzí :-(

malstoka 1.8.2009 7:18

co říci

Dnes R^