26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Herakleitos 16.9.2006 1:41

Re: Jonáši

Tomu výkladu rozumí snad jenom ty pitomče. Co vy si ještě na obhajobu nevymyslíte. Proč nepočkáte na závěry těch lidí co tomu rozumí. Já být vámi tak držím hubu.

huhu 16.9.2006 1:50

Re: Re: Jonáši

člen nějaké socdem bojůvky ? :-/

Melein 16.9.2006 1:54

Re: Re: Re: Jonáši

No už tu kleitos zase trousí svá moudra. Jestli ono to není tím, že si myslí, že je nějaký filosof.;-P

Herakleitos 16.9.2006 2:13

Re: Re: Re: Re: Jonáši

Hoši být vámi tak se zahrabu velmi hluboko a vylezu, až bude po všem. Od výsledku voleb je všechno jasné a to vaše kopání vám není nic platné.

Kulak 16.9.2006 9:49

Re: Re: Jonáši

Herak..e, kdo tomu rozumí? Policie ČR, která všechny podněty a oznámení na socany odkládá, protože tomu nerozumí? Nebo rozumí jenom tomu, že má vyšetřovat to, co jí podstrčí estébáci a bolševici. Nejste náhodou jedním z nich?

Poznámka: soudruh Paroubek byl na MHMP dost dlouho. Kralovali tam s ním hoši jako Blažek, Igor Němec atd., taková poctivá partička. Rozhodně dnes není v zájmu politiků ODS ani ČSSD, aby se to minulé období příliš vyšetřovalo. Z toho jasně plyne, že Paroubek je vůl, který na celou kauzu může jenom doplatit. Na druhou stranu je možné, že proti tomu, co se mu povedlo zmrcasit v roli premiéra, jsou jeho kotrmelce na MHMP pouze pohádkami pro malé děti. V zájmu občanské společnosti v ČR ale je, aby se ten hnůj z chlívku začal vyvážet. Takže jen houšť!

jonáš 16.9.2006 1:22

Re: Re: Pane Vízku,

Jinak mě spíš zajímá, že v té kritické době kdy VAE přestalo splácet, seděl celé čtyry roky jako šéf DR v PMB nějakej Koukal -- nevíte jestli to byl ten samej, co dělal v Praze primátora, nebo ten co tu pohledávku pak jménem Eltoda odkoupil za nákupní cenu od BBCash, případně oba? Fakt by to byla moc zajímavá náhoda, taková shoda jmen 8-o

huhu 16.9.2006 1:26

Re: Re: Re: Pane Vízku,

z PMB převzalo pohledávku neporušenou město Praha. A Eltodo koupilo pohledávku až od soukromé bbcash, které jí prodal pod cenou Paroubek. Co jako měl udělat Koukal špatně ?

Tomáš Haas 16.9.2006 1:28

Re: Re: Re: Pane Vízku,

Byl to ten samý Koukal. Jen nevím, zda to byl on, kdo tu pohledávku pro Eltodo koupil. Nevím, co byla jeho pracovní náplň. Nejsem si ani jistý, že v tom Eltodu byl v době, kdy Eltodo pohledávku koupilo, myslím, že už tam v té době nebyl. Ale to nevím jistě.

huhu 16.9.2006 1:22

Re: Re: Pane Vízku,

docela by bylo zajímavé vědět, zda Paroubek informoval v materiálu, který si nechal schválit Radu, že se nepokusil inkasovat směnku

Tomáš Haas 16.9.2006 1:24

Re: Re: Pane Vízku,

Hm. Tak kde je pak ten "dluh", který Topolánek nesplatil? Za prvé dlužníkem nikdy nebyl, byl ručitelem, a za druhé ta pohledávka stále existuje, odkoupili jí jiní věřitelé.

smitka 16.9.2006 1:46

Re: Re: Pane Vízku,

PMB byla před krachem, proto město/vlastník banku očistilo (prodalo některé úvěry pod cenou) a pak čistou prodalo PPF.  Celá operace skončila dírou  560mio. Vrchním čističem byl Paroubek.

Tomáš Haas 16.9.2006 1:55

Re: Re: Pane Vízku,

Paroubek nebyl ve funkci "ekonomického ouředníka". Byl radním a náměstkem primátora. Byl ze své funkce ODPOVĚDNÝ za materiály, které předkládal radě. Jonáši, znáte vůbec rozdíl mezi samosprávou (volení zastupitelé) a státní správou (úředníci magistrátu)?

jonáš 16.9.2006 2:28

Re: Re: Re: Pane Vízku,

Jistě, pokud jde o nákup papíru do kopírky a natření dveří, tak rozhoduje náměstek samostatně. Pokud jde o investice nebo průser formátu restruktualizace banky, rozhoduje v lepším případě rada, v horším celé zastupitelstvo -- a ti pak nesou i kolektivně zodpovědnost. Leda byste dokázal soudně nějakou konspiraci 8-o nebo nedodržení usnesení při realizaci. Jděte do toho ;-)

smitka 16.9.2006 3:27

Re: Re: Re: Re: Pane Vízku,

Krom toho, že byl Paroubek radním - náměstkem odpovědným za ekonomiku byl zároveň předsedou dozorčí rady  PMB.  Je známá jeho přezdívka z té doby. ŠÁBNEMESE

huhu 16.9.2006 1:17

Re: Pane Vízku,

celou touto aférou se šibalské vedení čssd obrací na "své hňupy a zakládá to na nenávisti a závisti". Prostě socanská klasika, fakta a právo nejsou podstatné. Jen si nejsem jist zda je v tomto případě Vízek hňup nebo šibal...

Herakleitos 16.9.2006 1:46

Re: Re: Pane Vízku,

To víš ,že mne to štv e kdy žse dozvím, že se někdo tak nabalil.

huhu 16.9.2006 1:49

Re: Re: Re: Pane Vízku,

pokud vám ještě dojde, že se nabalil či spíše okradl město šibal Paroubek, tak ok ;-)

bruner 16.9.2006 1:23

Re: Pane Vízku,

Topolánek nebyl ručitelem , ale rukojmím. V tom je dost podstatný rozdíl.

huhu 16.9.2006 0:53

metoda ala peruánský dluh

to, že Paroubek se ani nepokusil inkasovat směnku a pohledávku prodal kamarádovi z bbcash připomíná metodu tak používanou šibaly na MF či v ČKA. Už někdo prověřoval Paroubkovo hospodaření i s ostatními pohledávkami ?

jonáš 16.9.2006 1:04

Re: metoda ala peruánský dluh

Rada magisrátu, ta mu to totiž tehdy, jako vrchnímu ouředníkovi přes pfinance, sama nařídila. A přes volený zachucpitele nejede pendolíno. Spíš by mě zajímalo, jak se pžed jeho ročnim působenim v PMB staral o splácení úvěru kamarád Koukal, kterej si tam poctivě odseděl celý čtyry .. a proč mu to pak BBCash prodala za kupní cenu bez marže. Nesmíte se tolik nechat zaslepovat jednim známym jménem ;-)

huhu 16.9.2006 1:12

Re: Re: metoda ala peruánský dluh

snad víte, že to "nařízení" je schválení materiálu, který do Rady předkládá ten, kterému se "nařizuje". Je to vlastně schválení postupu (lidmi, kteří nejsou podrobnějiinformováni). Paroubek si takhle musel nechat své postupy schvalovat. Stejné jako v řadě jiných volených orgánů, velkých podniků atd. Bylo by zajímavé/podstatné číst, zda v tom návrhu Paroubek napsal, že se nepokusil inkasovat směnku

Tomáš Haas 16.9.2006 1:15

Jonáši,

možná neznáte, jak jedná rada města. Zjednodušeně je to takto: Radní odpovědný za finance předkládá materiál, včetně návrhu usnesení. Rada usnesení přijme, a pověří jej jeho výkonem. Proto se mu říká "Radní ODPOVĚDNÝ za finanční záležitosti". Odpovídá jak za přípravu usnesení rady, tak za jeho provedení. Rada schválila Paroubkovo řešení, sama žádné jiné nevymyslela.;-)

Melein 17.9.2006 1:32

Re: Re: metoda ala peruánský dluh

Jakpak to pan poslaec Paroubhek odůvodní? To jeho vystupování v PMB je stejně tak podivné, jakoTopolánkovo.  Je to zerážející a blbé od obou! Tak¨už se kruci vzmužte. Opravdu je to směšné. Ale nedivím se ODS, že nechce přstoupit na nic ze strany ČCSD. Po tom co tam předvádí Paroáubek, by tto udělal s promitutím jenom debil.

F.Vízek 16.9.2006 0:50

Unikl detail

Pan Topolánek založil firmu a ta dopadla, jak dopadla. Po panu Topolánkovi nikdo nechtěl, aby zaplatil dluh, tak jej prostě nesplácel.  To všechno je normální.

Nyní úspěšný podnikatel Topolánek je nejmocnějším mužem v zemi (i když zatím bez důvěry, čili ještě bez  mandátu).  Bude spravovat zemi lépe než firmu ?  A k možným dluhům se bude chovat stejně ?

Mard 16.9.2006 0:57

Re: Unikl detail

Pokud bude za ČR bojovat jako za VAE, tak by se to hodilo i případě arbitráže s Nomurou, co tu zavinila ČSSD. Pokud by bojoval jako Paroubek, tak by pohledávky za cizími státy vymáhal stejně úspěšně jako ČSSD, tj. vymohl by z nich tak maximálně jednu třetinu a zbytek prodal nějakým známým.

Herakleitos 16.9.2006 1:48

Re: Re: Unikl detail

Mrde prober se a nefantzíruj !

huhu 16.9.2006 1:01

Re: Unikl detail

ten "nikdo" kdo nevymáhal/neinkasoval směnku byl Paroubek. Proč ?

Jinak VAE stále existuje a své závazky splácí.

Zase jen žvaníte Vízku (Y)

smitka 16.9.2006 1:27

Re: Unikl detail

Pane Vízku   motáte hrušky s jablky. Pan Topolánek osobně žádný dluh neměl. Ten měla firma ve které byl akcionářem.  Žádný člověk na celém světě nemusí splácet dluhy firmy jejíš  akcie vlastní. Pan Topolánek své akcie a všechen svůj majetek dal do zástavy bance pro případ, že by FIRMA dluh nesplatila. Firma začala mít problémy ale splácela  a splácí dodnes. Protože v roce 2005 zústala k zaplacení relativně malá část dluhu nebylo potřeba akcií a majetku pana Topolánka k zástavě  a proto si  mohl, za peníze které utržil prodejem akcií firmy kterou zakládal, koupit  co chtěl.  Ta firma funguje  a nijak špatně nedopadla.  Pokud by se všichni podnikatelé chovali tak jako pan Topolánek nebylo by to špatné.

huhu 16.9.2006 1:34

Re: Re: Unikl detail

vízek je sockomoušský goebbels. dodnes obhajuje komunisty, s fakty na něj nemá cenu. ostatně ani tomu nerozumí, jen žvaní

Melein 16.9.2006 1:45

Re: Re: Re: Unikl detail

A hlavně se pořád obírá tím, jak mu všichni ti komunisti ubližovali. Jen on byl mezi těmi 6335 lidmi, kterí už v r. 1968 s KSČ na jablonecku bojovali. Je s tím už dost otravný.