10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dulcibelka 16.9.2006 11:50

Re: Paroubek a jeho klan,je horda blbců!

R^

PJ 16.9.2006 10:52

Zajímavý úhel pohledu. Takže za poskytování pochybných úvěrů

podle autora zodpovídá dozorčí rada, nikoliv úvěrový výbor, vedení a představenstvo banky? V tom případě by byla ve velkých problémech Livia Klausová, která strávila přes pět let v dozorčí radě České spořitelny, kterou musel následně stát sanovat 80 miliardami z peněz daňových poplatníků. Nicméně, role dozorčí rady je poněkud jiná. Větším zločincem z řad ODS byl bývalý senátor Salzmann, dlouholetý generální ředitel a předseda předstvanstva Komerční banky. O něm nějak odeesáci zapomínají mluvit. A zatím za Salzmanna hnijí ve vězení bílí koně jako je Jiřina Kaplanová.

A co se týká Topolánka, pane autore, ten má velký problém, i když zatím v rovině morální (i to stačí k rezignaci). A jak vystupují na povrch nová fakta, může se causa Topolánek přesunout i do roviny kriminální.

BTW, nevíte, jak s. Tlustý zafinancoval všechny ty své nemovitosti. Že by úplatky?

Malý Aston 16.9.2006 11:18

Re: Zajímavý úhel pohledu. Takže za poskytování pochybných úvěrů

Vaše hodnocení není špatné ale má jeden problém.Kdyby komunisté v roce 1948 všechno neukradli,nemuselo se po roce 1989 všechno zase vrátit vlastníkům.Od roku 1948 do roku 1989 patřilo dle bolševické ideologie všechno všem a nikdo nic neměl.Takže za všechno může bolševik,který dneska řve a Vy také,že někdo někomu něco ukradl. Já jsem za bolševika nic neměl,takže mi nic ani Klaus ani Salzman nic nekradli.Dneska Paroubek argumentuje že jsme tygři Evropy a růst HDP je na světové úrovni. Takže přeměna vlastnictví byla dobrá a má výsledky.Je rozdíl,zda někdo nezaplatil úvěry,je rozdíl v tom jak se stát stará o vrácení úvěrů a je rozdíl,zda někdo krade peníze z našich daní.Takže klid. Já se jen neustále divím všem bolševikům v ČSSD+KSČM,kteří dnes řvou,že někdo něco ukradl ale na rok 1948,kdy všechno a všem sebrali,znárodnili a ukradli si nějak nevzpomínají.

páječ 16.9.2006 11:37

Re: Re: Zajímavý úhel pohledu. Takže za poskytování pochybných úvěrů

Vaše hloupost právě dosáhla nebeské úrovně. V podstatě se nám tu snažíte namluvit, že tuneláři 90.let jsou nevinnými oběťmi komunistů z roku 1948. To je opravdu humorné.

Mimochodem, celý postkomunistický svět prošel transformací z centrálně řízené ekonomiky na tržní. Jednotlivé země, různé postupy a jejich úspěšnost lze mezi sebou porovnávat. Mohu vám říci, že hurá-transformace, jejíž hybatelem byla ODS, kterou provázely jevy jako bankovní socialismus, legislativní temno atd. a nejhorší možný způsob privatizace způsobily, že česká cesta se stala odstaršujícím příkladem. Byly i horší příklady, např. Ukrajina nebo Rusko.

Ale např. takové Slovinsko, kde vládnou od roku 1990 postkomunisté, privatizovalo velice opatrně, po jednotlivých podnicích přímým vklastníkům ve výběrových řízeních, nebránili se ani vstupu zahraničního kapitálu (joint-venture) jak se to dělo u nás. Dodnes má Slovinský stát akcie v nadpoloviční většině podniků. Tunelování se tam vyskutlo v nepoměrně nižší míře než u nás.

Když se podíváte na vývoj jejich a našeho HDP v 90.letech, možná vám leccos dojde. Ze zemí střední Evropy v transformaci (Polsko, Maďarsko, Slovinsko a i Mečiarovské Slovensko) bylo Česko (v transformaci) nejméně úspěšné, ztratilo největší výrobní potenciál (včetně výzkumného), zažilo největší krach bankovního systému (spojený s dluhy ve výši 600Mld Kč, které převzal stát) a mělo v 90.letech nejnižší nárůst HDP.

Miro Vilimek 16.9.2006 12:36

Re: Re: Re: Zajímavý úhel pohledu. Takže za poskytování pochybných úvěrů

páječ:

Mohu vám říci, že hurá-transformace, jejíž hybatelem byla ODS, kterou provázely jevy jako bankovní socialismus, legislativní temno atd. a nejhorší možný způsob privatizace způsobily, že česká cesta se stala odstaršujícím příkladem.

dodavam:

Presto se vsak podarilo vytorit pevny zaklad pro fungovani trhu, ktery prinasi sve ovoce v podobe rustu ekonomiky, zpevneni meny a rustu zivotni urovne.

páječ 16.9.2006 13:01

Re: Re: Re: Re: Zajímavý úhel pohledu. Takže za poskytování pochybných úvěrů

O tom žádná. Někdy v roce 2002/2003 jsme byli konečně EU uznáni za fungující tržní ekonomiku. Ovšem to bych za nějaký výrazný úspěch nepokládal, to se podařilo nakonec všem. Rozdíl je v tom, jakou cestou kdo šel a kolik ho to stálo.

Jiří K. 16.9.2006 11:19

Tu spořitelnu a Lívii jste mi vzal z klávesnice.

Byl jste rychlejší, PJ. Za pozornost stojí zejména na ten rozměr - desítky miliard.

To je od modrých ptáků opravdu krátkozraká a nepromyšlená taktika, hodit vše na dozorčí radu (rady). Kouzlo nechtěného.

Nebyl on také třeba Tlustý v dozorčí radě ČKA?

Ale 16.9.2006 11:25

Re: Tu spořitelnu a Lívii jste mi vzal z klávesnice.

Čuj, Mlho. Téma je o tom, že finanční ztrátu města Prahy nevýhodným prodejem pohledávky za firmou VAE zavinil náměstek primátora pro ekonomiku Paroubek, který namísto toho, aby pohledávku z prodeje vyňal a řádně vymáhal, ji navrhl prodat, přestože šlo o pohledávku se 100% krytím.

Sekundární je vina členů rady, ktří se spolehli na Paroubkovo dobrozdání (nikdo nemůže detailně sestudovat všechno) a o úloze Topolánka při tomto prodeji není žádná informace.

Ale jestli si Paroubek vzpomene, co jej přimělo k tomu, že navrhl ošidit Prahu o osm mega, třeba se ještě pohneme.

huhu 16.9.2006 11:34

Re: Re: Tu spořitelnu a Lívii jste mi vzal z klávesnice.

R^

huhu 16.9.2006 11:36

Re: Tu spořitelnu a Lívii jste mi vzal z klávesnice.

z PMB převzalo město Praha pohledávku neporušenou. Znehodnotil ji teprve Paroubek prodejem bbcash jen za 5,5 mil

PROROK ELIÁŠ 16.9.2006 10:02

SOUHLASÍM

 S NÁZOREM, ŽE přílišné antipatie k Paroubkovi, možná i omluvitelné, dělají z mnohých blbce....

x 16.9.2006 9:44

Redaktoři Práva zjistili, že

firma VAE kromě dluhu u PMB dlužila 13,5 mil. Kč Komerční bance. Úvěr nesplatila, ale prodala pod cenou společnosti Cihelny Šlik. Kvůli zárukám, které stát poskytl při její privatizaci, uhradil rozdíl Fond národního majetku. Daňové poplatníky to přišlo na 2 miliony korun. (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

Ostatní tisk zatím mlčí, ono se přece nejedná o Grosse, ale o Topolánka, že ....

Jak je možné, že tyto dluhy nezaplatila společnost VAE, která není v konkursu, jak je možné, že se tato částka nevymáhá po akcionářích, tedy i po Mirku Tupohlávkovi ;-€

jirka.s. 16.9.2006 9:54

Re: Redaktoři Práva zjistili, že

Jestli to nebude tím, že ostatní tisk nelže jako když právo tiskne.

huhu 16.9.2006 10:09

Re: Redaktoři Práva zjistili, že

takže dlužník prodal svůj dluh ? 8-o prima ! bylo by úžasné, kdyby socani prodali dluhy, které nasekali třeba vám ! :-D:-D:-D:-D:-D další sockomoušský blbec 

jirka.s. 16.9.2006 10:31

Re: Re: Redaktoři Práva zjistili, že

Sockomoušský blbec=souhlas. Ale v provedení socanů jde vlastní dluh nádherně prodat sám sobě= ČKA.

huhu 16.9.2006 10:36

Re: Re: Re: Redaktoři Práva zjistili, že

R^:-D ano, a tak prodávají dluh kolem dokola, jak ten vagon sena ve Švejkovi. A daňový poplatník platí a platí. viz Škodaexport...

páječ 16.9.2006 11:07

Re: Redaktoři Práva zjistili, že

nemlčí, včera to psal týdeník Ekonom a Hospodářské noviny.

huhu 16.9.2006 11:28

Re: Re: Redaktoři Práva zjistili, že

a vy jste zjevně nepochopil o čem píší ;-)

jasan 16.9.2006 9:02

necht promluvi

sam VyVoleny...

Na opakované otázky, jak a v čem Topolánek zákon porušil, už odpovídal Paroubek značně vyhýbavě.

"Já už se nechci v tomto posunovat dál, prostě je to mé přesvědčení, o něco se opírám, o nějaké právní posudky, které jsme měli k dispozici už před volbami. On vlastně podepsal jakousi směnku, takže tam to vyplývá prostě z toho, ta nebyla realizována, ta se prostě nějakým způsobem převedla někam jinak, ale to si spíše vezměte právníka, který by vám to vysvětlil," řekl Paroubek a víc nechtěl o celé věci mluvit.

Zounar 16.9.2006 8:57

Anketa

Označíme-li hodnotově číslem 100 východ slunce za maximálně etický a číslem 0 směs zvratků a hoven za minimálně etickou, jaké číslo byste dali panu Topolánkovi?

Alena 16.9.2006 9:05

Re: Anketa

100

janoryna 16.9.2006 10:09

Re: Re: Anketa

ty věříš na prince bez bázně a hany.topolánek je na rozdíl od paroubka fešák což je dobré, ale ještě by měl být politik.

Akai 16.9.2006 9:07

Re: Anketa

Topolánek 99, Paroubek -99999

nelékař 16.9.2006 7:31

Diskuse je velmi plodná

Ze všech názorů podporujících jednu či druhou stranu mi jednoznačně vyplývá, že je zde jedná o přílovečný "přístřešek na kola". :-D;-D

Dobře se bavte. Zejména vy, co všechno víte.

karel 16.9.2006 8:39

Re: Diskuse je velmi plodná

vole

jasan 16.9.2006 9:13

Re: Diskuse je velmi plodná

presne... spise ale minipristresek....

Jiří K. 16.9.2006 10:42

Přístřešek na kola možná.

Ale jenom v tom případě, že by pan Topolánek byl soukromou osobou, nikoliv premiérem, předsedou významné politické strany, předtím senátorem.

Takže nová krytina střechy přístřešku na kola těžko, připouštím ovšem, že výstavba nového bloku jaderné elektrárny to také možná nebude. Mezi těmito dvěma krajnostmi je ovšem celá škála dalších eventualit.

Pokud by toto mělo být přístřeškem na kola, pak ona mediálně i parlamentně mnohonásobně frekventovanější a delší bytová aféra Grossova měla ve skutečnosti váhu té ceny kávy v podnikové kantýně. A to ještě s odřenýma ušima. 

asmodei 16.9.2006 7:11

vidle

http://www.youtube.com/watch?v=hhDmJpEIe8M

Lea 16.9.2006 6:16

nevím,kdo je to

rejžir,který propírá na iHned VAE už několik měsíců.S takovým zápalem,že by si člověk řekl,zda nebyl jedním z těch 4000 nebožáků,co mrzlo v bytech.Každopádně u pramene je,protože mluvil o dvou úvěrech. A ejhle,včera vyplul i ten druhý, u KB.KB prodala nebobytnou pohledávku VAE ,ztrátu ovšem neutrpěla. Rozdíl bance zaplatil Fond národního majeku. Jo,holt žádnej učenej z nebe nespad a tak jsme klukům na ten podnikatelskej debut přispěli všichni.Protože má ODS v plánu silnou podporu  každému,kdo se rozhodne podnikat,navrhuji toto: v žádném případě  nerušit  ČKA.  Znovuvzkřísit  Fond  národního  majetku.  A za  těchto  podmínek by si  mohl  podnikání prubnout zbytek národa,který zatím účasten nebyl.Co se týče PMB,prodej pohledávky by měl být předmětem vyšetřování.Ať Paroubek obhájí své kroky.Jestli PMB nepostupovala stejně ,jako KB z důvodu,že Topolánkem nabízený splátkový kalendář byla planá slova,protože dluhy VAE nedávaly naději na plnění.Topolánek poškodil celou stranu a bylo neprozíravé,že se o post premiéra vůbec ucházel.Tohle mohl očekávat.Tlustý po angažmá v ČKA jakbysmet.Je s podivem,že ministr financí neumí ani vyplnit dotazník.

http://zpravy.idnes.cz/tlusty-na-byt-jsem-si-nevzpomnel-d44-/domaci.asp?c=A060915_211217_domaci_zra

Leo 16.9.2006 6:33

Re: taky nevím,kdo je to, ale vzhledem k jeho fanatické nepříčetnosti, jako například

"Pro ODS stejně jako pro ruské bolševiky je typické nadřazování politiky nad právém, tj. v tomto případě nad mezinárodním právem a mezinárodní smlouvou. Navíc je pro ní charakterická neúcta k občanům. Každý, kdo dá ODS hlas, hlasuje vlastně pro změnu demokracie v diktaturu."

to vypadá, že je to Jaroušek na ihned.