22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František I. 22.2.2007 10:21

Re: Re: Strana za bukem

Obávám se, že zelení hoši chodí kolem jádra jako kolem horké kaše a zatím se nemohou shodnout. Více se bojím, až vyšumí Temelín a urve se vrtule nějakého větrníku, že se budou bít naopak za uran. I zelení podléhají modě.

pate 22.2.2007 10:08

Pane Vosáhlo houbeles!

 Autore mystifikujete, nebo jste jen na omylu. Zelení jsou Zelení. Ne na pravo ,či levo. Pravda je taková, že dělají politiku. A tu dělají jejich špičky proto, že se tak dostanou snáze k moci, než by se pracně propracovávaly v ČSSD nebo ODS. Něco jiného je členská základna. Ta je zblblá vědeckými i pavědeckými dřísty, vystrašená vizí zkázy světa a tak maká na jeho záchraně a to tak, jak jim zavelí vedení.

 Autore, hážete písek do očí národu, když se pokoušíte SZ zařadit buď na levici, nebo na pravici. Jen ať zůstanou pěkně Zelení a necpou se nikam. Ať si pěkně vyžerou svou Zelenou polívčičku, kterou vaří! Ochrana přírody je program všech stran, jen Zelení z toho udělali politikum!!

jerry 22.2.2007 10:06

Máte pravdu

Slíbili prosazovat ty největší pitomosti a svůj slib čestně plní.:-)

jerry 22.2.2007 10:05

Co je to proboha za příšerný článek?!

Jako by nebylo jedno, jestli jsou Zelení vpravo, či vlevo? Vždyť tato strana prosazuje neuvěřitelné vyznavače těch největších blbostí do nejvyšších funkcí! Káča JauJau,Kuchta,Džamila,expert na zahraničí Liška! A nad tím vším stojí velký Bursík, který sice sype z rukávu hromady teorií a čísel, ale stále stupidně bojuje proti atomovkám a prosazuje větráky a zdražení elektřiny a plynu. Copak je jediným měřítkem úspěchu strany to, že se dostane do parlamentu?Asi jo,že? Vosáhlo,Vosáhlo...;-(

ujko 22.2.2007 10:04

Re: Re: Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

Ano a denne si ho miji az na dren....nerad bych aby se mi tam objevil nejaky jasny svetonazor jako je treba ten Vas....:-)

I.L. 22.2.2007 10:00

Re: Strana za bukem

V tom Vasem PR pro Zelene jaxi chybi zminka o nekterych dulezitych tematech, energii (jaderne) apod. A muzete prosim  blize vysvetlit "erudovanost" ministryne Kuchtove. Jinak souhlas s tim, ze Zeleni jsou uz trvalou soucasti nasi politicke sceny -  jako vitalni. invasivni  a neodstranitelny plevel.

ujko 22.2.2007 9:49

Re: Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

To mi pripomnelo spor s CEZem kdy Bursik chtel v pripade stavby nebo rekonstrukce uhelnych elektraren pouzit prave emisne priznivejsi variantu aCEZ rekl ze na to nema.:-) A vy myslite ze lidi, kteri zdaleka nemaji prijmy jako CEZ a jsou ponechani sami sobe a volnemu trhu dobrovolne vyhazi sve technologicky zastarale kotle a sami si nakoupi kotle nove ;-D;-D;-D Vy tomu sam verite...?Proc svoji fabulaci o korupci Bursika zastitujete takovymhle podivnym argumentem Rv

Kuba 22.2.2007 9:44

Re: Re: Re: Ekodaně

To se velmi mýlíte, nesmíte dát na barvu. Chtěl jsem jenom demonstrovat, jak  složité je se v tom orientovat, protože SZ je v tomto velmi nečitelná. Ale zavádění daní a restrikcí není obecně považováno za pravicovou politiku.  Takže si myslím, že autor článku se v mnohých věcech mýlí.

bez brýlí 22.2.2007 9:43

Souhlas s autorem

Navíc dodávám "A je to tak dobře" Zeleným držím palce ;-) Na rozdíl od ostatních stran se u mne zatím neshodili.

ujko 22.2.2007 9:40

Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

ted nevim co bych mel platit za ostatni. Zaplatil jsem za vlastni kotel a sam si sekam drevo. Nikdo mi neporispiva a jsem za to rad. Instaloval jsem plyn a zdrazili ho.Prasto ze mne dva roky masirovali ze je to nejlevnejsi. Smula. Koupil jsem si k tomu kamna. Energie se vsude na svete zdrazuji. (krom Venezuely a tam bych zit nechtel) Venkov je holt chudsi nez mesto ale argumentovat tady nemohouci 90ti letou starenkou z Vysocinske roubenky to je demagogie.My vsichni si budem muset do budoucna zvykat platit vic a vic za energie..... bohuzel :-(

demokrat 22.2.2007 9:39

Prava a láska se zmocnila zelených a to bude jejich konec

Naši zelení jsou opravdu podivní. Ale to je dáno tím, že jsou infiltrování zastánci "pravdy a lásky" , kteří se zcela zdiskreditovali v Unii svobody. Pokud je tato teorie právná, tak tento virus bude znamenat pro zelené u nás smrt.

František I. 22.2.2007 9:38

Strana za bukem

Neberme naše zelené jako např. zelené v Německu. Naši zelení jenom obsadili prázdnou niku, kterou po sobě zanechalo ODA či US. Prostě tu je spousta lidí, kteří nemají rádi sockomunisty a zároveň mají problém se ztotožnit s ODS. To, že tito lidé mají mezi sebou exoty, s tím se nedá nic dělat. To je vlastně takový politický koloryt nebo spíše jakási ochranná známka. US měla například svého Rumla. Všichni věděli, že tento pán mnoho rozumu nepobral, ale bez jeho spacáku by US nebylo to správné ořechové. Pro Bursíka je zelená barva a několik skalních melounů něco, čím byl Ruml pro US. Aby si udržel zelenou image, prostě musí občas Bursík zeleně jednat. Proto si myslím, že ani jeho zelená daň nebude tak hrozná, jak to vypadá nyní. To, jak navrhovl tvrdému bojovníku proti ekologistům všeho druhu, Klausovi, úsporné žárovky, beru jako super zviditelnění a navíc ještě bez jakékoliv ztráty květinky. (Řval bych smíchy ještě více, kdyby při příští Bursíkově návštěvě hradu, všude blikaly úsporné žárovky a Bursík by slyšel Klausovu uštěpačnou poznámku, že co je ekonomické je i ekologické. Bohužel, Klaus takový smysl pro humor nejspíše nemá.) Také jihočeská matka Kuchtová se transformovala ze zuřivé ekoložky (možná proto, že placené) do celkem zatím solidní ministrně školství (navíc si myslím, že určitě erudovanější a rozumnější než paní Buzková). Z toho vyvozuji, že od samého počátku naší poplyšácké historie tu vždy byla druhá středová nekomunistická strana. (Pravicovou stranu u nás prostě nemáme.) Když se ta půsovní sčuchla se sockomouši a zcela správně skončila na smetišti dějin, dalo se čekat, že se tu objeví další možná varianta, v tomto případě zelená. Tedy strana za bukem. Myslím, že to s ní nebude tak zlé.

bez brýlí 22.2.2007 9:37

Ve Švýcarsku, Rakousku a pod.

se na vsi topí převážně dřevem. Vesnice mají dřevo za chalupou. V ČR je cosi špatně nastavené a tak je na vsi často horší vzduch než ve městě s chemickou továrnou. JInudy než přes vyšší cenu uhlí cesta nevede. Nebo že by stačilo Vám to třeba jen správně vysvětlit ? ;-)

ujko 22.2.2007 9:31

Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Vypada to ze bohatstvi je stigma. Neco jako barva kuze. Na druhou stranu, asi mate pravdu. Zeleni jsou mi ted sympatictejsi, nez kdyz jim vladli levicovi intelektualove P-B

ujko 22.2.2007 9:27

Re: strana zelených mi pije krev - její požadavky jsou na úrovni nedorostlého skautíka

hmm ja bych zacal u te Ciny. Kdo byste tak myslela ze to muze regulovat. Pravice jiste ne.Ta je pro volny trh a minimalni omezovani, Levice zrejmne take ne protoze levne zbozi z Ciny je preci oblibene hlavne v socialne slabsich vrstvach. (stejne jako vetnamske trznice) Jeste tak krestani by se mohli postavit za podporu domaci produkce oproti Asii (no to byl spis vtip) Takze proc se opirate zrovna do zelenych ze za pul roku neudelali to co ostatni za 10 let? Jinak  jestli jste mela pocit ze zeleni vam instaluji kontejnery na trideni v kazdem supermarketu tak jste zrejmne necetla jejich program. Jiste ze trideni je dulezitou slozkou kulturni spolecnosti. Tridi se dnes VSUDE v zapadni Evrope. I tam kde zeleni nevladnou. (Nevladnou temer nikde :-))  Boje se vedou hlavne na frontach energii a znecistovani. No a nakonec (pres to ze se mne neptate) musim rict ze jsem rad ze budete platit prave proto ze topite hnedym uhlim misto cehokoliv jineho. Pokud budete topit cernym uhlim nebo koksem(vidim ze nabizet vam biomasu asi nebude to prave orechove), budou Vase emise mnohem mensi, stejne jako zdaneni vasich emisi. Jednoduse si to zdaneni prictete k platbe jako DPH (taky jsme si vsichni zvykli) 

JVP 22.2.2007 9:26

Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

Mimochodem existují kotle na uhlí, které jsou emisně příznivější, než kotle na plyn. Když vidím, jak se pan Bursík zuby nehty snaží převést naši energetiku na plyn (likvidace jádra a uhlí), tak se mi rodí v hlavě otázky, pročpak asi. Jakápak asi provize byla přislíbena ze sojuzu?

ujko 22.2.2007 9:09

Re: Re: Ekodaně

nebojte, je videt ze jste za pravicove. Uz jen pouzitim barevneho fontu....

ujko 22.2.2007 9:05

Re: To není o přání, ale o faktu.

tak ted jste mne zarazil. Mate pocit ze v ceskem parlamantu je nejaka KONZERVATIVNI strana? Mne to tedy neprijde. Jisty posun timto smerem zazanamenala KDU CSL za Kalouskova predsedovani, a nektere prvky se daji nalezt u ODS ale kdyz se rekne konzervativni tak si predtavim britske konzervativce nebo americke republikani. V ceskycvh uzich odpovidajici ekvivalent nevidim.Ono je to stemi ceskymi pravicaky trochu jakos ceskymi zelenymi.Dobra znacka ale trochu jiny nez tradicni obsah.:-)

Alfons 22.2.2007 9:04

Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

A zaplatíš to? Babky nemají Bursíkův plat.

jimmy keen 22.2.2007 8:59

Re: vždy jsem protestoval

Souhlas. Pokud jsem se zelenými něco pracovně vyřizoval, tak své úkoly nikdy nesplnili v termínu. Vždy měli milión výmluv a jejich práce se stejně musela předělávat. Mluvím o krajinném plánování.

ujko 22.2.2007 8:57

Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

presne tak ANARCHII na nas...at si na vesnicich topi treba petkama. Oni to sice na rozdil od velkych mest hned tak nepociti, ale co, svobodu predevsi!. Prece nam nejaky voleny zastupce nebude rikat jak se ma spolecnost chovat, At reprezentuje a drzi krok...R^

Kuba 22.2.2007 8:51

Re: Ekodaně

Sorry vypalo mi  z první věty "za pravicové".

Kuba 22.2.2007 8:47

Ekodaně

Pokud autor považuje zavedení systému ekologických daní (ausgerechnet nad rámec  diktátu Evr. komise), pak jsou čeští zelení pravicoví jako prase!! :-D:-D:-D.

stará sova 22.2.2007 8:45

strana zelených mi pije krev - její požadavky jsou na úrovni nedorostlého skautíka

Bydlím na vesnici a topim hnědým uhlím - raději bych topila plynem, ale ten tu prostě není. Stejně jako není nikde žádná jistota, že příští vláda - třeba bez zelených- nebude preferovat zase něco jiného. Nejlevnější pro mě praděpodobně bude platit vyšší daň za uhlí, než předělávat kotel v domě - třeba na 4 roky. Je tu jedna jistota - zelené už nezvolím! Pokd by se zelení chtěli chovat racionálně, podpořili by např. zřízení sběru tříděného odpadu poblíž nákupních center. Odpad třídit budu, to problém není. Problém je v tom, kam s ním. Starý papír se mi podaří dát do sběru 2x ročně - a to o něj doma vždy 1/2 roku kobrtám.

Od strany zelených jsem ještě neslyšela nic, co by lidem pomohlo - zatím jenom komplikace a vyšší daně. Je smutné, že si to mnohdy jejich příznivci neuvědomuji. Zelení zvyšují výrobni náklady mnoha firmám - které to ekonomicky stahuje dolů - ale že bych slyšela věty typu - nebudeme tolik dovážet z Číny - výrobky jsou neekologické a Čína nesplňuje limity emisí, tak to ani náhodou.

sab 22.2.2007 8:39

Re: Bursík chce ze svého paláce

Holt, svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.

Brmboš 22.2.2007 8:39

To není o přání, ale o faktu.

Pane redaktore to není o nějaké levici pravici, to je o podstatě smysluplnosti zelených. Prostě pokud budu mít program SZ tak nemohou najít pro jeho plnění podporu u konzervativních stran. Jinak se dá mluvit o možnosti prosazení do vládního prohlášení, ale pokud na programu zelených se bude trvat a nedojde opět k tomu, že se vším se dá obchodovat musí dojít ke střetu. Prostě tak to je ať se vám to líbí či ne. Samozřejmě jsou strany, které se mohou jmenovat všelijak, ale s názvem nemají co společného. Jsou to takové prodejné děvy.

vykopávka 22.2.2007 8:32

Pojem

A ještě něco: píše se enviroNmentalismus...

vykopávka 22.2.2007 8:29

Stropnický

Když už chcete ironizovat a dělat ze Štěpánka a Stropnického "melouny", buďte alespoň přesný. Stropnický se nejmenuje Jakub, ale Matěj!!!!

sab 22.2.2007 8:23

Re: Re: Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Zkrátka  demokracie není samospasitelná  (viz kniha Budoucnost svobody ), o neviditelných rukou nemluvě a není kapitalismus jako kapitalismus.  

Pert1 22.2.2007 8:23

Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Jasny, Joška Fišer v BRD je bezdomovec.